Dodaj do ulubionych

PiS na czele sondazu.

IP: *.pureserver.info 20.07.07, 01:13
źródło: PAP
PiS na czele sondażu PGB
Gdyby wybory parlamentarne odbyły się w połowie lipca, Prawo i Sprawiedliwość
uzyskałoby 29 proc. głosów wynika z sondażu PGB.

Taki sam wynik osiągnęłaby Platforma Obywatelska. Na trzeciej pozycji
uplasowaliby się Lewica i Demokraci z 16 proc. poparcia. Nowe ugrupowanie
utworzone przez Andrzeja Leppera i Romana Giertycha może liczyć na 14 proc.
głosów. Do Sejmu weszłoby także Polskie Stronnictwo Ludowe, na które chce
głosować 5 proc. ankietowanych.

Progu wyborczego nie przekroczyłyby KPEiR i UPR (obie po 3 proc.).

Prognozowany przez PGB podział mandatów w Sejmie przedstawiałby się
następująco: PO - 152 mandaty, PiS - 150 mandatów (PGB opracowuje tę prognozę
biorąc pod uwagę wyniki niezaokrąglone, stąd różnica w liczbie mandatów),
LiD - 73 mandaty, LiS - 72 mandaty, PSL - 11 mandatów oraz Mniejszość
Niemiecka - 2 mandaty.

Badanie zostało zrealizowane metodą wywiadu ulicznego w dniach 14–18 lipca na
reprezentatywnej ogólnopolskiej próbie 1012 osób powyżej 18 roku życia.

29% PO

29% PiS

16% LiD

14% LiS

5% PSL

3% KPEiR

3% UPR

Obserwuj wątek
    • andreas.007 Re: PiS na czele sondazu. 20.07.07, 01:18
      czyli wtedy PO z LiD rzadzi...
      • Gość: szaman Re: PiS na czele sondazu. IP: *.pureserver.info 20.07.07, 01:28
        andreas.007 napisał:

> czyli wtedy PO z LiD rzadzi...

czesc PO, bo jest ta czesc z kregoslupem moralnym, ktora nigdy z LiDem
        koalicji nie stworzy a wtedy bedzie ich za malo i dupa blada a nie koalicja.
        • andreas.007 Re: PiS na czele sondazu. 20.07.07, 01:36
          no to z PSLem chyba,
          bo nie wezma pana Leppera na wicepremiera,
          bo niektóre nicki na forum by sie zakrztusiły... ;)

ale czego sie nie zrobi dla dobra Polski...
    • Gość: nowa.k Re: PiS na czele sondazu. IP: *.icm.edu.pl 20.07.07, 06:49
      Raz przy płocie drewnianym widziałam jednego szamana. Napie..ł lachą w
      dziurze po sęku bo na płocie pisało piz.da.
      Tylko idioci ślepo wierzą w sterowane sondy uliczne, bo oprócz ulic są jeszcze
      dreptaki, ścieżki, drogi wiejskie a nawet autostrady.
      Pytanie ostatnie, rządzi tylko ten kto ma większość a nie ten kto ma 29 czy 21
      (wg mnie) procent poparcia? Powtarzam, smak władzy i stanowisk to test to czego
      PIS-wskie świnie nie uwilbiają najbardziej i nie wyobrażam sobie by dązyli do
      wyborów i utraty profitów. Są za mocno przyspawani. No chyba że większość
      parlamentarna ich zmusi.
      • Gość: nowa.k Re: PiS na czele sondazu. IP: *.icm.edu.pl 20.07.07, 06:53
        Gość portalu: nowa.k napisał(a):
        >to test to czego

to jest to, czego...
      • Gość: Zbędny Re: PiS na czele sondazu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 07:01
        >Napie..ł lachą w
        > dziurze po sęku bo na płocie pisało piz.da.
        >PIS-wskie świnie

Stary. Ty tworzysz na tym forum nową jakość jeżeli chodzi o konsyliacyjność i
        wnikliwość dyskusji. Sądząc z treści wpisu jesteś z obozu koloru czerwnonego.
        Stan emocjonalny daje pewne oczywiste wnioski. Nie będę się powtarzał.
        • Gość: Absztyfikant Re: PiS na czele sondazu. IP: *.icm.edu.pl 20.07.07, 07:11
          > >PIS-wskie świnie
          > Stary. Ty tworzysz na tym forum nową jakość

Przepraszam, miało być PIS-dzielce
        • Gość: real Re: PiS na czele sondazu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 08:35
          jestem przekonany że on nie jst z czerwonego stricte obozu. On jest z obozu
          Platformy Obywatelskiej, takie zachowanie i reakcja na porażkę jest u nich
          normalna.
        • Gość: selawi Re: PiS na czele sondazu. IP: *.kamiro.pl 20.07.07, 10:35
          stary, wyjasnij mi swój sekret- jak szaman bluzga jak ostatni cham, odpowiada
          wulgarnie że głowa mała, a ty sie do niego nie przyczepiasz. To jak to jest?
          jak linia słuszna, to można, a jak wraża, to już be? To sie dialektyka
          nazywało, nie?
          • Gość: szaman Re: PiS na czele sondazu. IP: *.pureserver.info 20.07.07, 12:24
            Gość portalu: selawi napisał(a):

> stary, wyjasnij mi swój sekret- jak szaman bluzga jak ostatni cham, odpowiada
            > wulgarnie że głowa mała, a ty sie do niego nie przyczepiasz. To jak to jest?
            > jak linia słuszna, to można, a jak wraża, to już be? To sie dialektyka
            > nazywało, nie?

nie klam jak to masz w zwyczajau, a jesli mowisz prawde poprosze o link gdzie
            bylem "wulgarny, ze glowa mala"
    • xxtoja Re: PiS na czele sondazu. 20.07.07, 07:17
      wywiady uliczne są przeprowadzane tylko w niektórych miastach w Polsce, tak
      więc czy to jest tak bardzo reprezentatywne? Np. w Szczecinie nie są robione.
      • Gość: Zbędny Re: PiS na czele sondazu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 07:30
        >wywiady uliczne są przeprowadzane tylko w niektórych miastach w Polsce, tak
        >więc czy to jest tak bardzo reprezentatywne? Np. w Szczecinie nie są robione.
        Nie kłam. Do mnie dzwonili na telefon i podałem im, że oczywiście za PO. Kiedyś
        miałem wątpliwości ale po zapoznaniu się z determinacją w tworzeniu
        samorządności lokalnej GTW Łuczak, Nistras, Krzystek, podałem, że wybieram
        PeO :-)
        • xxtoja Re: PO na czele sondazu. 20.07.07, 07:36
          kurcze to jest metoda wywiadu ulicznego - tam nie dzwonią do domu na telefon
          tylko ta metoda inaczej wygląda.
          • Gość: monty Re: PO na czele sondazu. IP: *.chello.pl 20.07.07, 08:19
            A gdzie tam jest przewodnia partia SLD, w ogóle nie została zauważona.
            Może jest gdzieś za UPRem? 1%.
            • Gość: Zbędny Unia Wolności plus SLD= LiD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 12:30
              W biznesie ale i nie tylko okresla się to remaking. Skuteczny jak widać bo
              faktycznie SLD istnieje a wszyscy już podają notowania jedynie LiD a nie SLD
              czy Unii Wolności :-)
              To ta sama lewacka z nową głową, która odrosła po ścięciu starych głów.
              Ponownie bląd gdyż pościęciu głowy tej lewackiej hydry należy pochodnia i
              kwasem opatrzyć ranną szyję gdyż inaczej odrośnie znowu.
          • Gość: asia PiS na czele sondazu. xxtoja na ilu forach tyrasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 18:11
            próżny twój trud
      • Gość: Jazzek Re: PiS na czele sondazu. IP: *.srv.volvo.com 20.07.07, 09:16
        A z kolei wywiady telefoniczne eliminują z pomiaru tych, co nie mają telefonów
        stacjonarnych.

Dobrze oddaje wiarygodność badań pozycja PSL. Jest ona notorycznie zaniżana, co
        świadczy o tym, że spory elektorat wiejski jest ignorowany.
    • Gość: urzędnik Re: PiS na czele sondazu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 09:49
      gdyby SLD pozbyło się tego ogona jak SDPL i UW to mielibyśmy większe poparcie.
      Jeżeli na czele SLD stanie Kwaśniewski to zabierzemy dużo głosów PO.oni tak już
      dali popalić ludziom w samorządach że stracili poparcie
      • Gość: sampan Re: PiS na czele sondazu. IP: *.eimg.pl 22.07.07, 11:12
        Gość portalu: urzędnik napisał(a):

> gdyby SLD pozbyło się tego ogona jak SDPL i UW to mielibyśmy większe
        poparcie.
        > Jeżeli na czele SLD stanie Kwaśniewski to zabierzemy dużo głosów PO.oni tak
        już
        >
        > dali popalić ludziom w samorządach że stracili poparcie

wystarczy zobaczyć co zrobiło PO z pełnią władzy w Szczecinie
    • miela Re: PiS na czele sondazu. 20.07.07, 12:29
      Bywa...
    • Gość: ewa Re: PiS na czele sondazu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 17:51
      tak powinno byc
      • Gość: grucha Re: PiS na czele sondazu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 18:07
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4330788.html
        Byle bożek toruński się nie wtrącał.
        Im jego mniej w poparciu dla PIS tym większe poparcie Polaków / nie
        koniecznie"prawdziwych"/ dla PIS!
    • Gość: lonelyboy1989 Re: PiS na czele sondazu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 01:29
      Ku*wa, nie rozumiem Polaków. Po tylu wpadkach, aferach, zamieszaniu, strajkach jeszcze chcą na tych kretynów głosować. Ja się dziwię, że w ogóle jeszcze chc nam się głosować na kogokolwiek. Prawica, lewica, centrum, to wszystko jeden wielki syf. Jadę do Anglii.
      • Gość: olvs Re: PiS na czele sondazu. IP: 213.155.189.* 22.07.07, 13:57
        No lonelyboy1989 widze ze wies tanczy i spiewa. Poprostu boli niektorych ze 29%
        Polakom nie dalo sie zrobic Whiskasu z mozgu.
    • Gość: jezowa Re: PiS na czele sondazu. IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.07.07, 14:19
      Ja tam bede glosowac na Partie Kobiet. Moze one wreszcie cos zdzialaja. Chodzi
      o to zeby zylo sie lepiej a nie kto to konkretnie zrobi.Dziaja na razie po
      cichu, ale sa zdeterminowane. Ile mozna sluchac i czytac... i doswiadczac
      takich glupot ze strony kolejnych RP?
      • Gość: Dzidzia PiS na czele sondazu. IP: *.ias.bredband.telia.com 22.07.07, 14:22
        ja też będę głosowała na Partię Kobiet; zależy mi na nieskrępowanym dostępie do
        środków antykoncepcyjnych i legalnych skrobanek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka