Dodaj do ulubionych

Tłumy na finale regat w Szczecinie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 21:05
Dziekuje Panie Krzystku za impreze. Naprawde byłem dumny momentami - jak
widziałem meksykańskich marynarzy sciskajacymi się z ludźmi albo jak
patrzałem z trasy zamkowej na Wały.
Warto było.
Obserwuj wątek
    • Gość: mati zasługa Szczecinian, a nie Krzystka i Nitrasa! IP: *.chello.pl 05.08.07, 22:22
      wspaniała impreza.

na podziękowania zasługują przede wszystkim Szczecinianie!

panie redaktorze naczelny, a w drugiej kolejności pan prezydent Krzystek.

Ale rozumiem, że ten materiał jak wszystkie pańskie, napisany jest z miłości (z
      wzajemnością zresztą) do PO, Nitrasa, Krzystka i innych działaczy PO, od których
      jest pan uzależniony. Oto przykra prawda.
      • Gość: krasnal Re: zasługa Szczecinian, a nie Krzystka i Nitrasa IP: *.CNet2.Gawex.PL 06.08.07, 01:08
        Sorry, a kto to jest "pan" Nitras? Czy to nie ten co drzewiej piaskiem
        handlował w Koszalinku?
    • Gość: Szczecinianka Tłumy na finale regat w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 22:25
      Jestem pod wrażeniem Panie Prezydencie , słyszałam ostatnio krytykę ,iż nie
      pokazał się Pan do tej pory. Jak widać nie sztuką jest lansować się w mediach,
      tylko pokazać się jako PRAWDZIWY GOSODARZ TEGO MIASTA. Dziekuję ! Jestem dumna
      ze Szczecina i jego Prezydenta . Nie żałuję po raz pierwszy oddanego głosu w
      wyborach samorządowych. Szczecinianka
    • beatrix13 Re: Tłumy na finale regat w Szczecinie 05.08.07, 22:29
      a co ma wspólnego Krzystek z sympatycznymi meksykańskimi żeglarzami?
      • Gość: o zgrozo Re: Tłumy na finale regat w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.07, 23:14
        cieszmy sie klimatem a nie juz wlazmy w dupe politykom. to szczecin wygral nie
        magistrat. dodam wiecej gdybyscie mieli jaja dawno byla by hala dawno bylby
        stadion i nie raz bysmy juz mieli imprezy wielkiego formatu. dziekuje ci
        szczecinie dziekuje szczecinianom za wspaniala atmosfere, oby zostala z nami
        tez po regatach bo to my sami ja zrobilismy nie politycy:)
        • Gość: szcecinianin Re: Tłumy na finale regat w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 00:58
          Podziekowania sie naleza w pierwszej kolejnosci tym, dzieki ktorym ta impreza
          trafila do Szczecina. Obecna ekipa po prostu dokonczyla dziela.
          • Gość: Madam Mężczyznę IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:18
            Mężczyznę poznaje się po tym nie jak zaczyna a jak kończy
          • Gość: irenka Re: Tłumy na finale regat w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 12:24
            Biuro organizacji regat jest moim zdaniem autorem tego suksesu. ekipa a raczej
            jej trzon ( myślę o kapitanie- wywiady w TV i jego pracownikach) w niezmiennym
            składzie pracowała od początku jej powołania niezależnie od obcji
            politycznych.To trwało 3 lata i jak przypuszczam pierwszy rok to były podwaliny
            pod efekt końcowy który już musiał być przewidziany i zkalkulowany..ciekawa
            jestem co dalej się stanie z tymi ludzmi bo nawet o nich w gazetach nie
            słychać. Nic o nich nie wiemy.
    • Gość: krasnal Re: Tłumy na finale regat w Szczecinie IP: *.CNet2.Gawex.PL 06.08.07, 01:06
      Niestety, ja się dalej czuję krasnalem w tej dziwnej RP. Zagle odpłyna jak
      ludzie ze Szczecina "odpływają" - ca 300 osób/dzienne. Smutne i kosztowne. Buzi
    • Gość: szyja Tłumy na finale regat w Szczecinie IP: *.astermedia.pl 06.08.07, 01:28
      MIłO,MIłO,MIłO!!!!

BRAWO!!!
    • Gość: SromotnikBezwstydn Autokar z Gdańska...w Szczecinie... IP: 83.168.124.* 06.08.07, 01:32
      Tuż po północy,mignął mi na Moście Długim wypełniony ludżmi autokar z gdańską rejestracją...
      Na boku miał napisy Biuro Turystyczne "Olivia" z Gd.Oliwy...
      Pomyślałem,chociaż raz przyszła koza do woza...
      I za to też należą się podziękowania organizatorom tej imprezy....
      • Gość: ttsr Re: Autokar z Gdańska...w Szczecinie... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:52
        Niestety byl to autokar kursujacy na trasie Hamburg - Gdansk z przystankiem w
        Szczecinie...
    • Gość: kierowiec Wlasnie wrocilem ... IP: *.chello.pl 06.08.07, 01:38
      Stalismy w zakorkowanych uliczkach starego miasta, MASA samochodow. Po niespelna
      10 minutach przyjechala policja kierowac ruchem. Jak na tak ogromna ilosc
      samochodow i ludzi WSZYSTKO zostalo zaplanowane i wykonane perfekcyjnie- wiele
      miast mogloby brac przyklad.
      • Gość: Dorka Re: Wlasnie wrocilem ... IP: *.globalconnect.pl 06.08.07, 02:06
        Impreza świetna, bardzo dziękuje wszystkim, za to że wreszcie Szczecinianie
        pokazali na co nas stać. Uściski
    • Gość: Orheus Tłumy na finale regat w Szczecinie IP: *.chello.pl 06.08.07, 02:10
      Mieszkam w Szczecinie. Co mi dała ta impreza? Oprócz poobrywanych lusterek w
      aucie, to jedno wielkie nic! To świetnie, że włodarze miasta są ucieszeni, że
      przez centrum przewala się codziennie banda pijanych łachmytów. Nie przeczę, są
      też tacy, dla których to rzeczywiście święto Szczecina, ale chyba jednak w
      przeważającej mniejszości.
      • Gość: pieszy Re: Tłumy na finale regat w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 02:15
        fajnie i tylko fajnie!
        acha, i jeszcze jedno: fajnieee!
    • Gość: ja przeciez to nie zasluga Krzystka baranie!!! IP: *.chello.pl 06.08.07, 02:14
      co za głąb... myslisz, że przez rok udałoby sie zorganizować taką
      imprezę???????????????????????????????????????????????????????
      • Gość: Baran Re: przeciez to nie zasluga Krzystka baranie!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:48
        Tak uważam że największy organizacyjny wysiłek był wykonany w po wyborach na
        NOWEGO LEPSZEGO PREZYDENTA!
    • andreas.007 panie Krzystek ja tez dziekuje! 06.08.07, 02:14
      chciałbym podziekowac panu Krzystkowi równiez,
      i proponuje by takie imprezy odbywały sie co roku...
      przeciez to jedyne 50 milionów... ;)))
      a ile przyjemnosci!
    • erroid Szczecin is back on the track! 06.08.07, 02:49
      Niedawno wróciłem z niedzielnego pokazu fajerwerków na Wałach Chrobrego.
      Pierwszy raz w życiu widziałem w Szczecinie takie tłumy. Z jednej strony
      zmęczenie panującym ściskiem z drugiej strony ekscytacja - skąd tu tyle ludzi?
      Po zakończeniu pokazu ulicami wracały niespotykane tłumy od nabrzeża do odcinka
      Plac Rodła - Brama Portowa ludzie nie mieścili sie na chodnikach zajmując część
      jezdni. Widok w porcie warty zobaczenia. Piękne potężne żaglowce, które można
      zwiedzić, wielka karuzela, na która trzeba wsiąść i podziwiać to wszystko z
      góry, dokoła smród spalonego jedzenia, którego nie musimy w końcu jeść... no i
      co najlepsze: nie sposób tego wszystkiego zobaczyć w jeden dzień a impreza trwa
      jeszcze do wtorku więc jest jeszcze czas! Gratulacje należą sie organizatorom...
      Panie Krzystek - tak dalej a przywróci mi Pan nadzieję, w to miasto! Trzeba
      gonić Poznań i Wrocław, bo przez tyle lat w Szczecinie zamiast ludzi pomysłowych
      i pracowitych mieliśmy... no co mieliśmy każdy (nie)widział sam... do zobaczenia
      jutro na Wałach :)
    • Gość: gość Re: Tłumy na finale regat w Szczecinie IP: *.centertel.pl 06.08.07, 04:50
      Ha! To może widziałeś też hordy pijanych meksykańskich marynarzy chlejących
      piwko na ogródkach, ściskających się z dwoma-trzema pijanymi polskimi
      małolatami, zapraszających je teatralnym szeptem i łamaną angielszczyzną na
      żaglowiec. Wystarczyło posiedzieć trochę na ogródkach po pokazie sztucznych
      ogni... Jak to marynarze - dziewczynka w każdym porcie. Oj, śniade bachorki
      będą - Matka Polka, ojciec "Spadający Orzeł".
      • Gość: pływający Re: Tłumy na finale regat w Szczecinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 08:56
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Ha! To może widziałeś też hordy pijanych meksykańskich marynarzy chlejących
        > piwko na ogródkach, ściskających się z dwoma-trzema pijanymi polskimi
        > małolatami, zapraszających je teatralnym szeptem i łamaną angielszczyzną na
        > żaglowiec. Wystarczyło posiedzieć trochę na ogródkach po pokazie sztucznych
        > ogni... Jak to marynarze - dziewczynka w każdym porcie. Oj, śniade bachorki
        > będą - Matka Polka, ojciec "Spadający Orzeł".

a ty co zazdroscisz im? ja też w meksyku dobrze sie bawilem, jak i większość
        pżm, niestety po gorących latynoskach mili meksykanie będa tak zaskoczeni
        chłodnymi polkami że ąż im orzeł faktycznie padnie w dół
    • Gość: Michał Re: Tłumy na finale regat w Szczecinie IP: 217.153.136.* 06.08.07, 08:48
      Należy podkreślić również, że organizacja całości była po prostu wyśmienita.
      Służby sprzątające cały czas opróżniały kosze na śmieci i zbierały odpadki,
      nasza policja jakby "znormalniała" i była miła pomocna, sympatyczna i przede
      wszystkim profesjonalna. A i ludzie jacyś tacy życzliwsi.
      Ale uważam, że gratulacje należą się Prezydentowi. To ostatecznie jego załoga
      musiała zrobić wszystko to co nie zrobił jego poprzednik.
      Jeszcze raz gratuluje bo zapachniało w Szczecinie Europą.
    • Gość: eunika 2,32 sek na jednego zwiedzającego :))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:08
      jeżeli dzień zwiedzania liczy 18 godzin to na jednego zwiedzającego meksykański
      jacht przypada 2,32 sekundy...
      • Gość: lollipop Re: 2,32 sek na jednego zwiedzającego :))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:10
        przeciez nie zwiedzaja pojedynczo...
        • Gość: eunika Re: 2,32 sek na jednego zwiedzającego :))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:12
          owszem, zwiedzają całymi rodzinami. ale matematyka pozostaje matematyką, i nie
          pomoże na to żadne biuro prasowe obstawiające forum GW :))))))
          • mily_olo Re: 2,32 sek na jednego zwiedzającego :))))) 06.08.07, 09:26
            Jak to dobrze ,że taka malkontentka jak ty nie prowadzi nas do "szczęśliwego
            zwycięstwa " jakim mimo oczywistych niedoróbek( ale jaka skala zadania ) jest
            finał regat w Szczecinie.

< nie cudzołóż mała , można prościej >
            • Gość: eunika Re: 2,32 sek na jednego zwiedzającego :))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:45
              ja po prostu mam ścisły umysł w przeciwieństwie do radosnych entuzjastów :))
              umiem liczyć, a ty?
              • Gość: lollipop umysl scisly? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:48
                chcesz powiedziec ze na raz na pokladzie meksykanca sa 1-4 osoby zwiedzajace?

buhahhahaha :)))
                • Gość: eunika scisly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:58
                  nie. chcę powiedzieć, że na jedną osobę przypadało 2,32 sek na zwiedzenie
                  żaglowca. jeżeli masz inne wyliczenia to prszę bardzo
                  18hx60minx60sek=64.000 sek : 28.000 = 2,32 sek
                  • Gość: techno Re: scisly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 10:20
                    A może tak, że na żaglowiec wchodziła jedna osoba co 2,32 sekundy? Po czym ta
                    jedna osoba spędziła w takiej samej kolejce 5 minut na żaglowcu zanim doszła do
                    wejścia?
                  • Gość: lollipop Re: scisly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 11:21
                    czy ty jestes taka glupia czy udajesz ze nie rozumiesz, ze zaglowiec na raz
                    zwiedza wiecej niz jedna osoba, jak w twoim wyliczeniu?
                    • Gość: edek Re: scisly IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 17:29
                      a ty nie rozumiesz przygłupie że ta jedna osoba ma na WEJŚCIE 2,32
                      sek co jes NIEMOŻLIWE?! Tam nie włazi się tłumnie tylko pojedynczo,
                      więc jest to fizyczną niemożliwością!!!
              • erroid Re: 2,32 sek na jednego zwiedzającego :))))) 06.08.07, 17:42
                hehehehe... to, że co 2,32 s wchodzi na pokład jedna osoba nie znaczy że tyleż
                samo czasu zwiedza statek! czas ten należy przemnożyć przez ilość zwiedzających
                jaka może w jednym momencie przebywać na statu, dopiero wtedy otrzymujemy średni
                czas odwiedzin na osobę... :) liczyć każdy może trochę lepiej trochę gorzej, ale
                warto też wiedzieć co się liczy...
              • erroid tu sie nie ma z czego śmiać :))) 06.08.07, 18:00
                hehehehe... to, że co 2,32 s wchodzi na pokład jedna osoba nie znaczy że tyleż
                samo czasu zwiedza statek! czas ten należy przemnożyć przez ilość zwiedzających
                jaka może w jednym momencie przebywać na statu, dopiero wtedy otrzymujemy średni
                czas odwiedzin na osobę... :) liczyć każdy może trochę lepiej trochę gorzej, ale
                warto też wiedzieć co się liczy...
                • Gość: :) Re: tu sie nie ma z czego śmiać :))) IP: 62.69.202.* 06.08.07, 19:46
                  "klamstwo, wielkie klamstwo..., statystyka" ;))
      • Gość: tkondziola Re: 2,32 sek na jednego zwiedzającego :))))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 09:30
        To nie jest JACHT to ZAGLOWIEC, czy tak trudno to zrozumiec?
    • Gość: michael_s Wspaniała impreza! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.08.07, 11:16
      Naprawdę się udało, co cieszy tym bardziej, że zamknęło to usta wszelkiego
      rodzaju malkontentom. Impreza jest wspaniała, a ciała dało tylko (jak zwykle)
      ZDiTM. Wczoraj po kilkudziesięciu minutach oczekiwania na zatłoczonym przystanku
      przy pl. Rodła na autobus na os. Majowe wziąłem w końcu taksówkę. a wystarczyło
      puścić kilka autobusów trasami pospiesznych... ale mimo tego jestem zachwycony
      finałem regat. mam nadzieję, że za 6 lat impreza wróci do Szczecina.
      • Gość: xyz Re: Wspaniała impreza! IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.08.07, 21:23
        impreza wspaniła, ja rownież czekalam na autobus 822 ponad godzine i
        się nie doczekałam, zrobiłam sobie więc spacer 7 kilometrowy na
        parking nr 1 , bo niestety autobusu sie nie doczekałam, wielu
        turystow spotkala taka miła niespodzianka, ale coż bardzo mi sie w
        szczecinie podobało i to jest najwazniejsze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Slowacja Piekny Szczecin... IP: *.abc.com.pl 06.08.07, 11:50
      Mieszkam w Szczecinie 7 rok, nigdy nie znalam tego miesta z takiej strony. Jest
      piekne!!! GRATULACJE SZCZECIN !!! Gratulacje dla Szczecinian...
      :)))
    • Gość: merren Impreza świetna, ale te góry śmieci... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 12:03
      Tak samo jak wielu ludzi jestem pod wrażeniem wielkości całego przedsięwzięcia i
      jego wykonania. Jednak, cały piękny obraz psują góry śmieci, jakie pozostawiają
      po sobie turyści - śmietniki z górką i górki śmieci obok śmietników, do tego
      wszędzie na ziemi śmieci, śmieci, śmieci... Można przecież zatrudnić więcej
      osób, które na bieżąco dbałyby o czystość wokół.
      I jeszcze jedno - świetne zapewnienie bezpieczeństwa zwiedzających. Wczoraj
      wieczorem widziałam dwie naprawdę ekspresowe i sprawnie wykonane akcje policji i
      od razu poczułam, że ktoś tu pilnuje porządku do tego policjanci w każdym
      ciemniejszym zakątku parku. Byłam i jestem pod wrażeniem.
      • Gość: szczecin the best turystów w to nie mieszaj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.07, 01:07
        bo ja myslę, że ten chlew po sobie zostawiają szczecińskie elyty, które na tego
        typu imprezach stają sie zwykłymi żulami.
    • Gość: ewa Tłumy na finale regat w Szczecinie IP: *.chello.pl 06.08.07, 13:20
      Brawo władze Szczecina. To co zrobiliście z okazji regat zasługuje na najwyższe
      uznanie,jako szczecinianka czuję się bardzo dumna.
    • Gość: ola jestem dumna z mojego miasta IP: *.szczecin.mm.pl 06.08.07, 15:05
      Pierwszy raz w życiu jestem naprawdę dumna, że jestem szczecinianką. Stojąc na
      Wyspie Grodzkiej i patrzac na Wały Chrobrego pomyslałam, że nie powinniśmy miec
      żadnych kompleksów, że żyjemy w pięknym mieście, tak pięknym że aż oczom ciężko
      uwierzyć:D Dziękuję wszystkim, którzy przyczynili się do tego, że Szczecin dziś
      stał się prawdziwie piękną, światową stolicą żagli i tym samym odnalazł swoją
      tożasamość, a my mieszkańcy poczuliśmy się wreszcie w 100% szczeciniakami.
      Wielkie wielkie dzięki!!!!
      • Gość: rysio t. Re: jestem dumna z mojego miasta IP: 77.88.174.* 06.08.07, 15:41
        nie ma sprawy mała :)
      • Gość: kiepszczak Re: jestem dumna z mojego miasta IP: *.crowley.pl 06.08.07, 15:44
        Ta impreza to jak parę piwek. Jak je wypijesz to świat też wydaje ci się weselszy, piękniejszy. Tylko potem, na kacu jakoś wszystko wokoło znów zaczyna boleć. Ale co tam pijmy wszyscy jeszcze do jutra, a od środy zaczynajmny się leczyć. Oby z czasem tylko nie zaczeły pojawiac się pawie.....i nie zaczeło smierdzieć
        • Gość: były PŻMowiec Re: jestem dumna z mojego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 15:59
          a ja ci kiepszczak powiadam jak na polskie warunki nie jest u nas tak zle. jak
          na swiatowe to i ten wasz widze tu umiłowany Wrocław jest dziurą. a swiata
          troche widzialem
          • malcoolm Re: jestem dumna z mojego miasta 06.08.07, 16:03
            www.szczecinblog.pl/2007/08/tall-ships-races-pokaz-fajerwerkow/
            pokaz z fajerwerkow z 05 sierpnia - Tall Ships' Races
            • Gość: kiepszczak Re: jestem dumna z mojego miasta IP: *.icpnet.pl 06.08.07, 18:23
              Ale ja nie twierdze, że impreza była zła. Wręcz przeciwnie. Ale to zasługa zwykłych ludzi którzy stworzyli tą atmosferę. Tylko co miasto i mieszkańcy wymiernego z tego będą mieli poza chwilą uniesienia? Czy ta kasa , zresztą niemała się jakoś przełoży na jakośc życia w tym mieście?
              • Gość: de besciak Re: jestem dumna z mojego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.07, 18:41
                kiepszczak ale ty o swoim Poznaniu teraz piszesz? bo mam podobne
                obserwacje
                • Gość: kiepszczak Re: jestem dumna z mojego miasta IP: *.icpnet.pl 06.08.07, 18:46
                  Kiedyś ktoś śpiewał "tańcz głupia, tańcz"
                  • Gość: stawros Re: jestem dumna z mojego miasta IP: *.chello.pl 06.08.07, 19:16
                    Czekałem na to 20 lat, dzięki regatom miasto wyremontowało murek-
                    cokolik na Wałach Chrobrego. Każdy cham i osiłek miał za punkt
                    honoru ten pręt wygiąć w różne strony. Nie mogłem na to patrzeć, ten
                    cokolik świadczył o nas ,tym bardziej jak oglądały to niemieckie
                    wycieczki, aż wreszcie stało się.
                  • Gość: miejscowy Re: jestem dumna z mojego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.08.07, 00:08
                    Gość portalu: kiepszczak napisał(a):

> Kiedyś ktoś śpiewał "tańcz głupia, tańcz"

ci sami spiewali "w 7dmym swiecie nienawisci"
                    • Gość: adam SOP doiła ochoczo przyjezdnych IP: *.eranet.pl 07.08.07, 00:49
                      Impreza spoko, ale SOP miala
                      zawiesic pobieranie oplat a tymczasem ochoczo
                      kasowala naszych i gości. Żenada.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka