Dodaj do ulubionych

Technikum Mechaniczne na Kopernika

IP: 157.25.198.* 12.12.01, 11:27
Czy ktoś z was się tam uczył? Ja tak.
Obserwuj wątek
    • Gość: Piotr H. Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: *.aph.gov.au 27.12.01, 00:09
      Tez sie tam uczylem...:)
      • Gość: sandal Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: *.aph.gov.au 31.12.01, 04:47
        Gość portalu: Piotr H. napisał(a):

> Tez sie tam uczylem...:)

Zerknij do Najlepszych i najgorszych nauczycieli :)he he
    • Gość: Włodek Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.02.02, 01:39
      Czy pamiętacie Bombla albo Śliwińskiego a może Pieczyńskiego i Wardzińskiego a
      może klub Archimedes to dawne czasy,czekam na kogoś z dinozaurów.
      • Gość: bogdan Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: *.sympatico.ca 11.04.02, 19:09
        pamietam, a nawet bylem jednym z zalozycieli Archimedesa.Jak rowniez veteranem
        kilku obozow rowerowych z Bomblem.Moze jeszcze sie ktos odezwie?
        bogdanm@videotron.ca

• Gość: Piotr H. Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: 5.2.1R1D* / *.aph.gov.au 01.05.02, 06:15
          Klub Archimedes byl na samej gorze...? Obok byly pokoje roznych kolek
          zainteresowan jak dobrze pamietam. He he kiedys sie narobilo jak zolnierze z
          pobliskiej jednostki zauwazyli chlopakow robiacych fotki z teleobiektywu...
          Wiadomo szpiedzy... A ktos pamieta orkiestre deta i Dziadka ? troche mnie
          wkurzalo ze trzeba bylo sie uczyc hymnow "zaprzyjaznionych"... porownajac z
          innymi szkolami Tech Mech mial chyba dosc dobry budzet :) Pamietacie
          Maciejewskiego z rysunku technicznego w cywilu zbieracza militariow. Jak sam
          twierdzil, kiedys odrestaurowal jakies stare auto w mieszkaniu na trzecim
          pietrze... Podobno na zewnatrz to wyciagal dzwigiem. Szkoda ze w TM nie bylo
          wiecej dziewczyn bo byloby na pewno weselej :) (bylo tylko kilka sztuk)
          to tyle na razie. pozdrowienia P
          • Gość: KK Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: *.metrohealth.org 06.05.02, 21:47
            Ukonczylem Technikum Mechaniczne przy Kopernika bardzo dawno temu... w 1975.
            Pamietam kierownika Barskiego, Pileckiego od Fizyki, jego zone od mechaniki itd.
            Ciekawy jestem w ktorym roku Ty ukonczyles TM ?
            Pozdrawiam
            KK
            • Gość: bogdan Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: *.98-130-66.mtl.mc.videotron.ca 07.05.02, 02:12
              I ja tez konczylem w 1975 roku. Czyzbysmy sie dobrze znali? Dla ulatwienia
              pytanie: z kim siedziales w jednej lawce na matematyce, ktora prowadzil prof.
              Skiba?

Pozdrowienia
              • Gość: Piotr H. Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: *.dialup.optusnet.com.au 08.05.02, 00:14
                To ja jestem troche mlodszy...skonczylem w 85 :)
                Skiba byl moim wychowaca w ostatnim roku.
                Pozdrawiam starszych kolegow chylac czola :)
                Czyzby nie bylo wiecej naszych tu zagladajacych ?
                • Gość: Roman T. Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: *.proxy.aol.com 18.05.02, 08:47
                  Ja tez konczylem TM w 1985 , mysle ze to byly swietne lata .
                  Ta szkola miala swoj klimat a tworzyli ja przede wszystkim nauczyciele -byli
                  mocno "normalni" jak na tamte lata .Szczegolny szacunek dla Dyr.Pieczynskiego-
                  uczyl nas fizyki ale mial tez duzo do przekazania jako czlowiek .
                  Obecnie mieszkam i pracuje w Kanadzie - z fizyki niewiele pamietam ale tej
                  szkoly nigdy nie zapomne !

.....pozdrawiam Roman T.
              • Gość: KK Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: *.metrohealth.org 16.05.02, 21:20
                Ja siedzilem u Skiby na matematyce z Romanem Lonskim w pierwszej lawce przy
                drzwiach. W drugiej siedzial Roman Naus i Waldek Zawada. Do mojej klasy (jesli
                dobrze pamietam, to byla to Ic-Vc) chodzili rowniez Andrzej Babinski, Danuta
                Wychowanska,Karol Gorecki, Ewa Sidor, Barbara Gruszka itd. Mieszkalem w
                Internacie (Bursa Miedzyszkolna) na Zygmunta Starego 1, na Walach Chrobrego, za
                Teatrem Wspolczesnym. Duzo wspomnien. Stare dobre czasy.
                Pozdrawiam
                KK
              • Gość: KK Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: *.metrohealth.org 16.05.02, 21:27
                Teraz sobie mysle, ze ja konczylem chyba w 1976. Studia (5 letnie) ukonczylem w
                1981. Wychodzi, ze Technikum Mechaniczne przy Kopernika 16a, w 1976. Musze to
                sprawdzic. Przepraszam.
                KK
                • Gość: bogdan Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: *.sympatico.ca 17.05.02, 14:14
                  to prawda, nie mogles skonczyc w '75, bo w tym roczniku ja siedzialem w jednej
                  lawce u Skiby z innym KK (Krzysztof Kunc). Musielismy sie jednak mijac na
                  korytarzach przez kilka lat, mimo ze osobiscie cie nie znam, to serdecznie
                  pozdrawiam.
            • Gość: H Pachciarek Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: *.dynamic.chello.pl 08.10.19, 11:46
              1976
    • Gość: Piotr H. Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: *.dialup.optusnet.com.au 18.05.02, 13:49
      Re: TM na Kopernika
      Autor: Gość portalu: Piotr. H
      Data: 27-12-2001 00:59 adres: 8-)

--------------------------------------------------------------------------------
      Najlepszym nauczycielem byl prof. Kuzma. Mial wiedze i dobry humor.
      Takiego goscia pamieta sie cale zycie. Podobno jeszcze uczy na wieczorowce.:)
      Dzieki Pieczynskiemu mozna bylo poznac zbior zadan z fizy Zieglera i
      przeksztalcanie wzorow mialo sie w paluszku.:) Marzec byl tez fajnym gosciem,
      mam duzo szacunku dla niego.:) Pan Skiba z matmy :) Zurnia :) "Oj Zurek, oj
      Zurek zielony garniturek..." Bylo tez sporo idiotow, czy
      tez nauczycieli z przypadku...paru pijaczkow i partyjniakow ze strachu...czy
      dla kariery ? niegodnych wspominania. Ale nie ma juz tego swiata.
      Bylem w budynku w listopadzie 2001. (mieszkam daleko od Polski) Nie ma juz
      TM... Zabielowicz podobno dyrektoruje. Ale to juz inna szkola...
      Ciekawe co sie stalo z nauczycielami z TM...?
      Pamietam ze pare lat uczyl w TM (z doskoku z Politechniki)Lisewski (byly
      wojewoda).
      Nie mial talentu do uczenia...surowizna. Nie robil tego dla przyjemnosci...
      Dziwna to byla szkola prawie calkowicie meska :)
      Pozdrowienia z Australii dla wszystkich ktorzy mieli cos wspolnego z TM
      Piotr

To wpisalem w dziale najgorsi i najlepsi nauczyciele ale wydaje mi sie ze ten
      wpis powinien byc tu 8-)
      • Gość: Magda Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: *.telan.pl 27.08.02, 13:54
        chodze teraz do tej szkoly , a raczej do tego budynku , bo zostalo tam juz
        tylko LO XIV, p. zabiełowicz jest dyrektorka, a p. Skiba jeszcze w zeszlym roku
        uczyl, jak bedzie w tym , nie mam pojecia.:))
    • Gość: Iga Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: *.zsi.pl / *.zsi.pl 04.09.02, 19:04
      Z Mechanikiem neodłącznie wiąże się 64 ODSH (drużyna harcerska). czy ktoś ja
      jeszcze pamięta????????????
    • free.odnowiciel Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika 20.04.16, 19:35
      Uczyłem się w latach 1966-1971. Wychowawcą był do czasu choroby matematyk Józef Skiba /nazywaliśmy go Józwa/. Zobaczyłem przypadkowo zdjęcie zespołu gitarowego z tamtych lat i jako że sam w nim grałem muszę zrobić małe sprostowanie co do składu zespołu "BANDOSI". Na zdjęciu są: od prawej strony -1. Jan Diling-git.rytmiczna,śpiew 2.Andrzej Gruenbaum-perkusja , 3. Andrzej Wyszomirski-git.prowadząca,śpiew, 4. Ryszard Kuczyński-git.basowa. Ja chodziłem do klasy C - obr.skrawaniem. Z żalem dowiedziałem się, że nasz WIŚTA /A.Wyszomirski/ nie żyje. MOŻE ZNAJDZIE SIĘ KTOŚ Z MOJEJ KLASY. Napisz na tym forum.
    • Gość: Wald Re: Technikum Mechaniczne na Kopernika IP: *.11.36.124.ipv4.supernova.orange.pl 04.04.22, 07:12
      Hej KK !! Domyślam się kto kryje się pod tym KK (Krzysztof K. taki szczuplak, bodaj z Koszalina). No podziwiam pamięć, chyba, że podpierasz się zdjęciem. Ja pamiętam, że na matematyce siedziałem z Romanem Nausem ale w której ławce?? Tak to ja Waldek Zawada. Pozdrawiam Krzysztofie (chyba na emigracji co?)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka