Gość: mamuśka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 13:52 Czy w polskiej szkole można nie uczyć się religii/etyki? Jak wygląda stan prawny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malgosiek2 Re: religia/etyka w szkole 13.09.07, 14:21 U nas etyki nie ma,bo...nie ma pieniędzy(sic!!!!) na nauczyciela. No i 4 uczniów nie chodzi na religię,więc czas spędzają w szkolnej świetlicy,bo moje dziecko ma 1 religię w środku zajęc,a jest w 3 kl. Oczywiscie piszę o szkole podstawowej. Trzeba nauczycielce dać kartkę z informacją,ze dziecko nie będzie uczęszczało na religię. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamuska Re: religia/etyka w szkole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.07, 14:38 Niestety, samo oświadczenie nie wystarcza.Trzeba przynieść zaświadczenie gdzie się chodzi na naukę religii, bo inaczej dziecko będzie musiało chodzić na etykę. Jeżeli przedmioty te są nieobowiązkowe, to dlaczego takich rzeczy wymagają. Na etykę też nie wyraziłam zgody. Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: religia/etyka w szkole 13.09.07, 14:57 Właśnie się dowiedziałam,bo wczoraj było zebranie,ze w szkole podst.ponoć nie ma wogóle etyki tylko dotyczy gimnazjum. Tak nas poinformowała na zebraniu dyrektorka szkoły. A mnie coś się chyba jednak nie zgadza. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: religia/etyka w szkole 14.09.07, 01:15 etyki nie ma bo etyka do niczego w naszym kraju jest nie jest potrzebna władzy pisowsko -rydzykowej , wręcz przeciwnie może i jest dla niej niebezpieczna, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
absztyfikant Re: religia/etyka w szkole 14.09.07, 01:31 www.youtube.com/watch?v=9OgFUojXgNw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaa cie Re: religia/etyka w szkole IP: *.globalconnect.pl 15.09.07, 12:52 A mojej córce w liceum wychowawczyni kazała przynieść zaświadczenie gdzie chodzi(hmm...nigdzie nie chodzi), to wtedy dostanie ocenę z religii.Na etykę też nie chcę żeby uczęszczała, ponieważ wg ustawy jest też nieobowiązkowa. Samo oświadczenie, że nie wyrażam zgody na te lekcje nie wystarcza. Nadmieniam, że jest dopiero w pierwszej klasie i już ma pod górkę od samego początku, jest jedyna w klasie, ktora nie będzie na tych lekcjach. Zresztą, nie wiem-moze ją zmusza w końcu!!! No ale przecież nie ma obowiązku!!! hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Obcy Re: religia/etyka w szkole IP: *.chello.pl 16.09.07, 10:45 Ludzie do kogo macie pretensje, przecież wybierając lub nie wybierając stworzyliście tych " matołów" co wymyślają takie prawo. Nie chodząc na wybory pretensje miejcie do siebie, 21 pażdziernika jest czas by to zmienić i nie narzekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Podziękujcie LPR-owi że macie IP: 195.136.49.* 16.09.07, 10:52 takie problemy to giertych brnął ze średnią a biskupi na to jak na lato Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja cie Re: Podziękujcie LPR-owi że macie IP: *.globalconnect.pl 16.09.07, 17:30 ja ich nie wybierałam i chodzę na wybory.Teraz tez pójde Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit Podziekujcie Mazowieckiemu 16.09.07, 17:34 to on z Kuroniem wprowadzili religie do szkol.. To wasze Laltorytety".. Odpowiedz Link Zgłoś