Dodaj do ulubionych

ostrzegam przed DHL express

IP: *.chello.pl 18.09.07, 17:48
ich expresowe doręczanie polega na wrzucaniu jednego aviza do
skrzynki(ewentualnie obok),
na nim jest napisane , ze to juz drugie avizo i nalezy paczke
odebrać osobiscie.
w ten sprytny sposób uwijają sie z robotą w pare godzin, a ludzie
muszą załatwiać własny transport i jezdzić na kraniec miasta po
paczki!!!!!
szczyt chamstwa, nierzetelnosci i mam nadzieje , ze rynek
zweryfikuje ich działalność
Obserwuj wątek
    • grogreg Re: ostrzegam przed DHL express 18.09.07, 17:54
      Uuuuuu.... a jak korzystam zich uslug od lat.
      Szczegol ze zawsze sam odbieram swoje przesylki. Ciezko mnie w chacie zastac.
      • Gość: merynosek Re: ostrzegam przed DHL express IP: *.chello.pl 18.09.07, 18:00
        ja od lat różne paczki odbieram i tylko z DHL mam problemy.
        inni przewoznicy potrafią zadzwonić na komóre i podwiezć paczke w
        umówione miejsce np. stacja benzynowa w centrum miasta, i to bez
        dodatkowych opłat!
        i taką obsługę to ja rozumiem
    • Gość: Wiesiek Re: ostrzegam przed DHL express IP: *.158.217.253.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.05.14, 08:49
      Ostrzegam tak samo przed DHL express. Kurier 2 razy brał paczkę z magazynu i dwa razy oddawał że niby błędny adres.Nawet nie zadał sobie trudu aby zadzwonić jeśli jest takim idiotą że nie ma GPSu. Po interwencji kurier podobno był tylko nikogo nie zastał. KŁAMSTWO. Po kolejnej interwencji miał być o 10 rano ale już dostałem informację że mam sobie odebrać sam paczkę!!!!!!!!!!! Ponad 35km w jedną stronę do magazynu!!!!!!!!! Totalny brak profesjonalizmu. Z innymi firmami nie ma żadnych problemów, kurierzy często nawet wcześniej dzwonią i upewniają się że ktoś jest w domu. DHL express to dno.
    • Gość: Niezadowolony z DH Re: ostrzegam przed DHL express IP: *.dynamic.chello.pl 22.12.16, 17:42
      Tak, zgadzam się DHL to nie solidna firma, trzeba się jej wystrzegać!! Wyslalem im maila który ilustruje sytuację : Witam Państwa, składam reklamacje na skandaliczny tryb i termin dostawy do mnie zamówionej paczki,
      opóż w dniu wczorajszym kurier zadzwonił ok godz 7.40 i ponformował mnie że za kilka godzin bedzie z paczka, powiedziałem mu ze musze być w pracy i bede po 16-tej i w takim terminie prosze o dostawę, niestety już sie nie odezwał a ok13.30 dostałem info sms ze kurier podjął próbe doręczenia- nieprawda nie było go- mam system monitoringu, dziś dostałem informacje sms-em żkurier doreczy dzis przesyłkę, nie dotarł do tej pory ani nawet info telefoniczne, sprawdziłem monitoring ( sprawdź droge paczki)- oczywiście przesyłka jest niestety do odbioru osobistego w Przecławiu, nie mam smochodu zeby to odebrać, zatem to sa jakieś TOTALNE kpiny z odbiorcy, proponuje zrezygnować z takiego Dostawcy przesyłek , który klienta wręcz olewa!! Jestem wręcz wkurzony ta sytuacją, jeśli do jutra rana paczki nie dostarczy kurier to pojade tam taksówka a sadzę że Państwo zrefunduja mi ten wydatek lub zwrócą przynajmniej koszt dostawy.
      z poważaniem
      mocno nie zadowolony klient
      • Gość: Źle obsłużony prze Re: ostrzegam przed DHL express IP: *.dynamic.chello.pl 28.12.16, 21:24
        tak, zgadzam się , kurier w ogóle nie pofatygował się np drugi raz tylko zdał przesyłke info ze strony do odbioru w Przecławiu, kpina, nie polecam DHL!!
    • ewa.zwyczajna Re: ostrzegam przed DHL express 13.01.25, 12:47
      Pierwszy post dodany był w 2007 roku i widzę, że nic się nie zmieniło. Najgorsza firma kurierska ze wszystkich, jakie znam. Kurier w Szczecinie na Gumieńcach ul. Europejska ma wywalone na wszystko. Nie przywozi przesyłek, tylko zgłasza, że nikogo nie było w domu i zostawia w pobliskiej Żabce. A ja jestem cały czas w domu. Jak do niego zadzwoniłam, dlaczego tak zrobił, to powiedział, że paczka była tak nadana i on może ewentualnie odebrać ją w moim imieniu, ale za kasę. Jak zgłosiłam to DHL to usłyszałam, że oni nie rozwiążą mojego problemu, bo jak paczka trafiła do innego punktu, to oni nie są w stanie jej cofnąć i nie mają dla mnie żadnego rozwiązania, radź sobie samej. A jeżeli jestem samotna i miałam wypadek, po którym jestem uziemiona w domu i dlatego zamawiam zakupy do domu, to nikogo w DHL to nie obchodzi, nawet nie potrafią powiedzieć "przepraszam", tylko jeszcze panienka sapie do słuchawki, czego ja nie rozumiem, z tego co ona mi tłumaczy, że oni nie mogą zrobić. Chyba zacznę zwracać uwagę w sklepach internetowych na dostawców przesyłek i nie zamawiać od tych co współpracują z DHL. Bo to już nie pierwszy raz taki cyrk, tylko że wcześniej byłam zdrowa i chociaż ściekłą, ale poszłam sobie do tej Żabki i odebrałam paczkę. Ale teraz nie mam możliwości i mam tylko kłopot. Odradzam!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka