rewers10 27.09.07, 20:50 śledzę to nasze życie polityczne, chce iść na wybory, ale zupełnie nie mam przekonania na kogo głosować, żeby było śmieszniej takich jak ja jest więcej niech mnie ktoś przekona Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: DamaKier Re: niech mnie ktoś przekona IP: 83.18.220.* 27.09.07, 21:53 Może spróbuj w drugą stronę - przyjrzyj się wszystkim kandydującym i wyobraź sobie każdą partię jako wygraną. Której partii władzę jesteś w stanie przetrzymać, na tę zagłosuj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yyy Re: niech mnie ktoś przekona IP: *.tsm.tarnobrzeg.pl 27.09.07, 22:03 Nie kieruj sie medjalną nagonka na która jest skierowana głownie w jedna partwie oczywiście PiS. A patząc na PO partia która przez 2 lata tylko narzkała i teraz mówiła ze bedzie lepiej. Ja ponownie głosuje na PiS www.3dwhite.pl/?click=a9170483f3be82ab1dc3427e605e144d Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DamaKier Re: niech mnie ktoś przekona IP: 83.18.220.* 27.09.07, 22:19 Gość portalu: Yyy napisał(a): > Ja ponownie > głosuje na PiS Nie daj się zwieść podpowiedziom Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: niech mnie ktoś przekona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 22:52 Jesteś na rozdrożu, musisz poddać totalnej krytyce wszystko czym Cię karmią wkoło, krytyce takiej jakbyś za utopioną tezę miał dostac bańkę pełnotłustego mleka i bułkę z masłem, i jak już wszystkie drogi przejdziesz i wszystko utopisz to staniesz na rozdrożach. Może spotkasz kiełbaskę, to choć się posilisz słowem złym, albo dobrym, jeszcze różnie może być w zależności kto wygra tę stajnię. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: niech mnie ktoś przekona 28.09.07, 09:50 negatywna selekcja, to jest metoda, przeprowadziłem i wyszło mi ,że nie ma na kogo głosować PiS, Samoobrona i LPR- odpadają , za całą sytuację w kraju PO, z twarzą Nitrasa, nie jest mnie w stanie przekonać LiD, wywalające Millera i udające pannę młodą PSL, gotowe iść z każdym, byle do władzy czy naprawdę trzeba wyjeżdżać z tego kraju ? Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: niech mnie ktoś przekona 28.09.07, 10:03 Nie udawaj greka, przecież ty jesteś sympatykiem PiS i na niego będziesz głosować. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: niech mnie ktoś przekona 28.09.07, 10:09 xxtoja napisała: > Nie udawaj greka, przecież ty jesteś sympatykiem PiS i na niego > będziesz głosować. zdaje się,że chcesz mnie obrazić Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: niech mnie ktoś przekona 28.09.07, 10:11 No wybacz, ale takie mam o Tobie wyobrażenie. Zupełnie nie wiem dlaczego mi się to wzięło. Jak uraziłam to przepraszam. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: niech mnie ktoś przekona 28.09.07, 10:14 nie gniewam się i zupełnie nie wiem czym zasłużyłem na takie posądzenie, dla jasności nie jestem sympatykiem żadnej partii Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: niech mnie ktoś przekona 28.09.07, 19:45 Gość portalu: DamaKier napisał(a): > Gość portalu: Yyy napisał(a): > > Ja ponownie > > głosuje na PiS > > Nie daj się zwieść podpowiedziom,które wpuszczą Cię w kanał > > Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztofsf Re: niech mnie ktoś przekona 28.09.07, 10:16 rewers10 napisał: > śledzę to nasze życie polityczne, chce iść na wybory, ale zupełnie nie mam > przekonania na kogo głosować, żeby było śmieszniej takich jak ja jest więcej > niech mnie ktoś przekona www.joemonster.org/art/7938/Idz-na-wybory > Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: azazel Re: niech mnie ktoś przekona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.07, 10:46 Im mniej glosów, tym mniej wyrazista sytaucja powyborcza... to znaczy wiele partyjek bez wyraznej przewagi, więc więcej klotni i paralizu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Najważniejsze są podatki IP: 85.219.206.* 28.09.07, 12:09 jeżeli jesteś w 1 progu podatkowym to PIS, jezeli w 2 i 3 i za dużo zainwestowałaś w nieruchomości ( lepszy dom albo 2 mieszkania lub jeszcze działeczka)to też PIS w tych 2 przypadkach wystrzegać się koalicji POLITr.Jeżeli nigdzie nie mieszkasz nie wynajmujesz i dobrze zarabiasz to PO.Jeżeli bardzo dobrze zarabiasz i masz niewielkie warunki mieszkaniowe to PO. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: niech mnie ktoś przekona 28.09.07, 19:24 czy jest jakaś partia, która nie działam TYLKO w interesie swoich członków ? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: niech mnie ktoś przekona 28.09.07, 19:34 "idż za głosem serca" , he he. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: niech mnie ktoś przekona 28.09.07, 19:36 piotr33k2 napisał: > "idż za głosem serca" , he he. "serce mam po lewej stronie" :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sobiepan1 Re: niech mnie ktoś przekona 28.09.07, 19:45 Ja, to jestem tak skołowany, prosto jak sanacyjny chłop. Chciałem na Partię Kobiet. Noo, ale podobno nie zdążyły się zarejstrować. Sobiepan Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: niech mnie ktoś przekona 28.09.07, 19:50 sobiepan1 napisał: > Ja, to jestem tak skołowany, prosto jak sanacyjny chłop. Chciałem na > Partię Kobiet. Noo, ale podobno nie zdążyły się zarejstrować. > > Sobiepan ................ założ Partię Chłopów Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: niech mnie ktoś przekona 28.09.07, 19:53 beatrix13 napisała: > > ................ > założ Partię Chłopów > > najlepiej małorolnych, he he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: niech mnie ktoś przekona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 19:59 Głosując na PO - mówiąc o tym głośno a szczególnie publicznie w środowisku PO, będziesz uchodził za inteligentnego inteligenta. Jeśli zagłosujesz na PiS, a będziesz mówił że na PO, to jak wyżej. Jeśli zagłosujesz na PiS i będziesz o tym mówił głośnio i publicznie ,że zagłosowałeś na PiS to w środowisku PO będziesz uchodził za idiotę i moherowca, pomimo że jesteś inteligentnym inteligentem, a w środowisku PiS będziesz uchodził za normalnego i przeciętnego wyborcę jakich jest miliony innych. Jeżeli jednak zagłosujesz na innych, w środowisku PO będziesz uchodził za człowieka z plepsu, a w środowisku PiS za kogoś komu niezbyt zależy na uczciwości - Mordo ty moja. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr33k2 Re: niech mnie ktoś przekona 28.09.07, 20:06 "kto nie jest z nami jest przeciw" nam to domena i filozofia pis-u wielokrotnie udowodniona czynami i polityką przez ostatnie dwa lata przez braci kaczynskich ,trzeba być idiotą żeby tego nie zauwazyć . Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: niech mnie ktoś przekona 28.09.07, 20:33 piotr33k2 napisał: > "kto nie jest z nami jest przeciw" nam to domena i filozofia pis-u a PO inaczej ? Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: niech mnie ktoś przekona 28.09.07, 20:13 to dobrze Gościu,że jednak nie z plebsu;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: niech mnie ktoś przekona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 20:32 Beatrix13 - ja wiedziałem że tak będzie, ja wiedziałem - a więc jak słusznie zauważyłeś(aś)i dając mi to od razu do zrozumienia, nie jestem tak jak ty "inteligentnym inteligentem" - Mordo ty moja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu Re: niech mnie ktoś przekona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 08:36 Beatrix13 potrafisz zauważać błędy ortograficzne, a zatem jesteś - jak mniemam "bardzo" wykształcona, ale czy to ma coś wspólnego z Twoją inteligencją? Kiedyś już wymienialiśmy się poglądami w tej materii. Wówczas i teraz próbuję Ci powiedzieć, że poziom wykształcenia nie jest tożsamy wskaźnikowi inteligencji. A więc, odnoś się - jeśli możesz, do sensu wypowiedzi nie szukając w niej błędów ortograficznych. Przypadłość ta, cechuje niemal wszystkich członków PO, dlatego też Donald podzielił społeczeństwo na moherów i niemoherów. Jednak nie w tym miejscu przebiega linia rozdzielająca PiS od PO. W moim odczuciu, powiedzenie J.K o wykształciuchach - w tym kontekście, pozostaje nadal aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiki Głosuj na ludzi sukcesu. IP: *.chello.pl 28.09.07, 20:41 Nie głosuj na wiecznych malkontentów. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Głosuj na ludzi sukcesu. 29.09.07, 12:57 Gość portalu: kiki napisał(a): > Nie głosuj na wiecznych malkontentów. i na destruktorów zapatrzonych w przeszłość Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Głosuj na ludzi sukcesu. 30.09.07, 15:47 Głosuj na ludzi sukcesu. to mnie przekonuje pokażcie mi ich ale takich, co sami zapracowali na sukces, a nie dzięki partyjniactwu Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Jesli nie iwesz na kogo glosowac 29.09.07, 08:41 Pomysl na kogo nie warto glosowac. Czasem trzeba wybrac mniejsze zlo. Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: Jesli nie iwesz na kogo glosowac 29.09.07, 08:43 przeciez cały czas ludzie według siebie wybieraja mniejsze zło i co mamy - Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Re: Jesli nie iwesz na kogo glosowac 29.09.07, 08:46 Co mamy? Vox populi. Tak dziala demokracja. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Jesli nie wiesz na kogo glosowac 29.09.07, 09:39 NIE zagłosuję na Urbana, Nitrasa, Masłowską,Napieralskiego, Brudzińskiego, Dobrzyńskiego, Marcinkiewicza, Kochańską... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: a jak jest z przydzielaniem posłów z listy bo IP: 195.136.49.* 29.09.07, 10:14 nie jestem kumaty. Dajmy na to że bedzie wychodziło że PO należy się 5 posłów i jak Nitras na swojej liście pod wzgledem głosów bedzie miał 6 wynik to wejdzie do sejmu czy nie. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: a jak jest z przydzielaniem posłów z listy bo 29.09.07, 10:16 Gość portalu: as napisał(a): > nie jestem kumaty. Dajmy na to że bedzie wychodziło że PO należy się 5 posłów i > jak Nitras na swojej liście pod wzgledem głosów bedzie miał 6 wynik to wejdzie > do sejmu czy nie. nie inna sprawa,że jako jedynka ma bonus i wejdzie Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: a jak jest z przydzielaniem posłów z listy bo 29.09.07, 11:30 > inna sprawa,że jako jedynka ma bonus i wejdzie > inna sprawa,że głosując np. na Litwińskiego, pośrednio głosuję na Nitrasa Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: a jak jest z przydzielaniem posłów z listy bo 29.09.07, 11:40 rewers10 napisał: > > inna sprawa,że głosując np. na Litwińskiego, pośrednio głosuję na Nitrasa ...... Głosujesz na listę, a nie pośrednio tylko na Nitrasa tylko na wszystkich i z listy wchodzi ten co najwiecej uzyskał głosów, A że Nitras pierwszy to ma najwiecej szans na głosy tych co go nie znają. Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: a jak jest z przydzielaniem posłów z listy bo 29.09.07, 11:42 > Głosujesz na listę, a nie pośrednio tylko na Nitrasa tylko na > wszystkich i z listy wchodzi ten co najwiecej uzyskał głosów, ale ilość głosów decyduje o mandacie, czyli...głosując na Litwińskiego, który może nie wejść, oddaję głos na mandat dla Nitrasa Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Re: a jak jest z przydzielaniem posłów z listy bo 29.09.07, 11:44 widzisz tylko czasami róznie jest, fakt, że przewaznie wchodza pierwsze numery, ale czasami może sie zdazyć odstępstwo od reguły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: a jak jest z przydzielaniem posłów z listy bo IP: 195.136.49.* 29.09.07, 12:42 oby ,a ma duży elektorat negatywny a ponoć wyborcy PO to elektorat inteligentny i salonowcy i lubią sie zastanowić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: a jak jest z przydzielaniem posłów z listy bo IP: 195.136.49.* 29.09.07, 11:44 to świadczy o wyborcach że nieświadomie głosują a jeszcze z tym marcinkiewiczem jako maskotka nazwiskową to maja ludzi za nic ci co układaja listy.. Az mi sie nie chce wierzyć że idzie nieświadomy wyborca wie na którą partię i nie szuka np zawodu kandydata. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 bo listy ustalaja liderzy partyjni 29.09.07, 12:07 i tak kogo bys wybrał, jak ja bym wstawił wszystkich swoich zaufanych, którzy mnie beda słuchali, bo lojalni... no to pytam jaki wybór? Ten czy tamten kazdy bedzie słuchał lidera partyjnego chocby w podziece za wystawienie go i z nadzieja na nastepne... Wybor miedzy przydupasami.. ;)) jak to okresliła Selawi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: bo listy ustalaja liderzy partyjni IP: 195.136.49.* 29.09.07, 12:37 mylisz sie bo np gdyby nitras nie dostał sie do sejmu to on już spada w partii i jest gosciem bez znaczenia bo jak bedzie podskakiwał to mu koledzy wypomną wynik wyborczy że nie jest juz popularny.Jest też drugi wariant kiedy lider jest utrącony , np partia przegrywa w regionie wybory i osiąga słaby wynik kto odpowiedzialny lider i on w Warszawie dostaje po łapach , mało tego pozostali z listy to zwierzęta polityczne i szukają miejsca u wygranych Gdyby PO nie wygrała w samorzadzie nitrasa by nie byłoby atak to on jest ojciec sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: bo listy ustalaja liderzy partyjni 29.09.07, 12:53 znaczy tak Ty teoretyzujesz, a ja praktycznie... Jest duza część ludzi, którzy nie sledza sitcomu politycznego, ale pójda głosować... oddajac głos na pierwszego, jak matka partia chciała, bo cóż co to za róznica. A nadto jest to powtórka z rozrywki, sejm VI kadencji w 80-90 proc. bedzie taki sam osobowo: "Większość posłów z woj. zachodniopomorskiego chce jeszcze raz zasiadać w Sejmie. " taki wybór mamy - taki sam! Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Jesli nie wiesz na kogo glosowac 29.09.07, 14:52 mogę zagłosować na Litwińskiego, Arłukowicza, chwilowo tych dwóch wypadło przy negatywnej selekcji Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Jesli nie wiesz na kogo glosowac 29.09.07, 15:42 pamiętaj o jednym X Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Jesli nie wiesz na kogo glosowac 29.09.07, 18:58 beatrix13 napisała: > pamiętaj o jednym X > aż, albo tylko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergon zagłosuj na nich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 11:27 zagłosuj na nich: A w związku z tym prezentacja najważniejszych kandydatów z listy Prawa i Sprawiedliwości. Bardzo szanuję Joachima Brudzińskiego. To poważny polityk. Tak poważny, że aż nie mam śmiałości o nim pisać w żartobliwym tonie. Jest patriotą. Mam do niego zaufanie. Mirkę Masłowską poznałam będąc jeszcze w Radzie Miasta. Na początku patrzyłyśmy na siebie trochę nieufnie, ale po pewnym czasie zaprzyjaźniłyśmy się. Mirka jest lekarzem, miała w swoim życiu bardzo ciężkie chwile i może nie jest wulkanem optymizmu, ale to wspaniały, wartościowy człowiek, na wskroś uczciwy i przyzwoity. Jej syn, obecnie radny Rady Miasta, Artur Szałabawka jest w stosunku do niej bardzo troskliwy i oddany. Widać, że mają doskonałe relacje między sobą. Artur bywa bardzo żywiołowy, ale to tylko dobrze o nim świadczy, gdyż widać, że do polityki nie podchodzi cynicznie. Jest bardzo zaangażowany. Polubiłam też Leszka Dobrzyńskiego. To bardzo dobry i ciepły facet. Prowadzi ze swoją żoną rodzinny dom dziecka, wychowuje sześcioro dzieci, więc czy może być zły? Musi być w nim mnóstwo miłości i cierpliwości, gdyż inaczej nie zdecydowałby się na podjęcie takiego zadania. Nie okazuje tego na zewnątrz, jest trochę „misiowato mrukliwy”, co też wynika z jego postury, ale ma swoiste poczucie humoru i świetną znajomość historii.RP. Jest bardzo pryncypialny. Najbardziej cenię w tych ludziach to, że nie podchodzą do działania w PiS koniunkturalnie. Obserwuję ich trochę z boku i mogę spokojnie powiedzieć, że oni naprawdę wierzą w to, co robią. Nie jest to gra, nie jest to udawanie, nie jest to cyniczne wykorzystywanie działalności politycznej dla robienia własnych interesów. www.jacyna-witt.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ergon Re: zagłosuj na nich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 11:29 PiS powinien podziękować Jacynie_witt że tak umiejętnie prowadzi kampanię wyborczą na ich rzecz,nie nachalnie, nie agresywnie,to nowa jakość w polityce Odpowiedz Link Zgłoś
xxtoja Nie, ja nie wierzę i nie zagłosuję. 29.09.07, 11:48 A Ty głosuj sobie sam, bo ja obłudy nie kupuję. Ta jakość w polityce to jest wychwalanie, zamiast krytyki. Ale jednym pozostaje - kłamstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: zagłosuj na nich 29.09.07, 13:23 Gość portalu: ergon napisał(a): > PiS powinien podziękować Jacynie_witt że tak umiejętnie prowadzi > kampanię wyborczą na ich rzecz,nie nachalnie, nie agresywnie,to > nowa jakość w polityce ........... jakąś radą nadzorczą czy inną synekurką??? cóż za koniunkturalistka z niej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koleś Re: zagłosuj na nich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 13:30 A to ty powiedziałeś. Nie z niej, tylko z ciebie absztyfikant. tobie wdzięczność kojarzy się jednoznacznie - jak to a SLD i PO jakąś konfiturką. nie rozumiesz innej jakości w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Kpisz z rozsadku i ludzi inteligetnych... IP: 213.155.162.* 29.09.07, 21:45 na kogo mam glosowac? na doktora praw ktory nie umie mowic po polsku? nie zna slow hymnu? jest Kononowiczem z "wyzszym wyksztalceniem"? ktos kto tyle mowi o dumie narodowej, narodzie, obronie interesu narodowego i zeby nie znal slow hymnu? nie wie jak sie poprawnie i logicznie wyslowic? dla mnie ktos taki jest niewiarygodny bo mam podejrzenia ze kupil sobie dyplom w budce na stadionie tysiaclecia... Dzialcze PiS to tacy sami ideowcy jak dzialacze PO - ideowo podchodza do stanu wlasnego konta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inne pokolenie Re: Kpisz z rozsadku i ludzi inteligetnych... IP: 195.28.182.* 30.09.07, 09:59 > Dzialcze PiS to tacy sami ideowcy jak dzialacze PO - ideowo podchodza do stanu > wlasnego konta... czy widział ktoś jeszcze prawdziwych społeczników ? Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: Kpisz z rozsadku i ludzi inteligetnych... 30.09.07, 10:02 Tak, cieć z mojej bramy, wypisz wymaluj Popiołek. Mam nadzieję, że nie filmuje klatki schodowej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: jak mam wybrać senatorów aż 2 to nie ma z kogo IP: 195.136.49.* 30.09.07, 10:26 oprócz Witt-Jacyny to reszta albo nieznani a jak znani to z dziadka Zaremby no jeszcze jest znany Bukiel ale to flustrat w TV walczy o lekarzy że żle zarabiają a syn kontynuuje rodzinne tradycje jak i potomstwo wielu lekarzy tak żle chce na lekarza.Wczoraj dyr z Radomia oferował lekarzom 8000 zł a oni chcieli 12000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. ku.. ale netto czy brutto? IP: *.warzymice.net 30.09.07, 12:37 bo przyznasz ze to jednak jest roznica... poza tym to bylo dla lekarza z drugim stopniem specjalnosci czyli dla kogos kto ma ok 40 lat - uwazasz ze 4000 (brutto 8000) to taka super pensja za odpowiedzialnosc z jaka wiaze sie niemal kazde dzialanie lekarza? - a jaka jest odpowiedzialnosc wiceministra czy podsekretarza w ministerstwie? albo czlonka rady nadzorczej w spolce skarbu panstwa? nie jestem lekarzem ale wku..aja mnie klamstwa Religi - OC podnosi o 12% zeby latac dziure w budzecie NFZ. Uprawiajcie polityke glowa a nie dupa PiS-owcy. mam ndziej ze podatek Religi padnie w trybunale bo ma charakter podatku a Religa to zlodziej i klamca (i podajcie mnie do sadu w trybie wyborczym dziady) Odpowiedz Link Zgłoś
rewers10 Re: Kpisz z rozsadku i ludzi inteligetnych... 01.10.07, 08:26 "Ta demokracja to piękny stan, Bo w niej się każdy czuje jak pan, Bo w niej się każdy czuje jak gość, Póki go hołotą nie nazwie ktoś, A wolność słowa też piękna rzecz, I możesz krzyczeć, co zechcesz lecz, Lecz jest poza tym dobro i zło, Prokurator wytłumaczy ci to, Prokurator wytłumaczy ci to," Odpowiedz Link Zgłoś