Dodaj do ulubionych

co powie opinia publiczna...

IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 02.08.03, 13:00
...wspierająca ponoć polską interwencję w iraku, kiedy do polski
zaczną "wracać" polscy żołnierze w czarnych foliowych workach?
co powiedzą ci,którzy na tym forum tak zażarcie bronili idei amerykańskiej
agresji?
jakie argumenty wam pozostaną?

karuzelowi wszystkich krajów-obym się mylił!
Obserwuj wątek
    • Gość: proamerykanin Re: co powie opinia publiczna... IP: *.teleton.pl 02.08.03, 13:14
      Z przyjemnością Panie Karuzelowy odpowiadam na Twoje wymioty moralne:

1. To nie ja i nie Ty będziemy w tych czarnych foliowych workach.
      2. Ja i Ty i nasze rodziny coś tam zyskają, bo ten ktoś jest w czarnym
      foliowym worku - jakieś inwestycje zagraniczne, jakieś pożyczki, może tańsze
      paliwo, itp.
      3. Chwała bohaterom, zginęli, abym ja i Ty miał lepiej - cokolwiek to oznacza.
      4. Lepiej siedzieć u wujka Sama na kolanach, niż u cioci Rosji pod krzesłem.
      5. Niech nigdy więcej Polska nie będzie Chrystusem Narodów. Przez lata całe
      Zachód i USA prowadziły wojny dla pieniędzy, a my dla honoru. Za swoim oknem
      zobaczysz efekty tej polityki.
      6. Zobacz lepiej statystyki zupełnie bezsensownych śmierci na polskich drogach.

No i myśl przede wszystkim o własnym tyłku.

• Gość: Karuzelowy biada mi... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 02.08.03, 13:20
        ...biada!
        kim Ty jesteś? lub CZYM???
        • Gość: proamerykanin Re: biada mi...jeśli sie nie zmienię IP: *.teleton.pl 02.08.03, 13:25
          Jestem PRAG - MA - TY - KIEM

Czego życzę Tobie i wielu Polakom.

Czyżby kończyły Ci sie argumenty?
          Wnioskuję po zwrcaniu się do mnie per "CZYM"
          A może Balcerowicz musi odejść?
          • Gość: Karuzelowy Re: biada mi...jeśli sie nie zmienię IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 02.08.03, 13:40
            Gość portalu: proamerykanin napisał(a):

> Jestem PRAG -nącym MA -sochistą TY - lko głup-KIEM
            >

>
            > Czyżby kończyły Ci sie argumenty? troche ci sie pomyliło. bo to ja pytam o
            argumenty które powinieneś przygotować na wypadek niespodziewanego powrotu
            polskich wojaków.

> Wnioskuję po zwrcaniu się do mnie per "CZYM" pierwsze było "kim?" tak więc -
            uderz w stół...?

> A może Balcerowicz musi odejść? muszą odejść ludzie krzywdzący innych ludzi
            w imię swoich malutkich "pragmatycznych" interesików...

karuzelowi wszystkich krajów- wybaczcie mu,albowiem nie wie o czym mówi!
            • Gość: proamerykanin Bez odbioru IP: *.teleton.pl 02.08.03, 13:42
              Zaziewałem się. Do następnego razu.
              • Gość: Karuzelowy Re: Bez odbioru IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 02.08.03, 13:44
                .......a to świetny argument.
                nawet karuzelowy nie musi komentować :0)
    • Gość: rado Re: co powie opinia publiczna... IP: 111.111.51.* 02.08.03, 13:27
      Gość portalu: Karuzelowy napisał(a):

> ...wspierająca ponoć polską interwencję w iraku,

z tego co mi wiadomo to opinia nie popiera wysylania tam polskiego wojska wiec
      powie: "a nie mowilam"
      pozdrawiam rado
      • Gość: Karuzelowy a red. grzegorz g. IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 02.08.03, 13:35
        ...mówił w telewizorze podczas uroczystości wojskowych ,że aż 45%
        popiera.........
        ja tam mam wiarę w to co mówią w tiwi.

karuzelowi wszystkich krajów-zmieńcie mu kanał!
        • Gość: proamerykanin a jednak IP: *.teleton.pl 02.08.03, 13:38
          brakuje Ci argumentów, skarbie.
          Odnotowuję to z satysfakcją.
          • Gość: Karuzelowy Re: a jednak IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 02.08.03, 13:42
            ty będziesz miał argumenty kiedy zobaczysz przykrytą polską flagą trumnę???
            powiesz coś matce,żonie tego żołnierza???
            a może przedstawisz argumentu rodzinom pomordowanych irakijczyków???
            /pomordowanych PO ZAKOŃCZENIU wojny/
            • Gość: proamerykanin Re: a jednak IP: *.teleton.pl 02.08.03, 14:00
              Karuzelowy - nie histeryzuj, bo wojnę oglądasz w telewizji przegryzając
              krakersy.

Odpowiadam na Twoje smętne wołanie na puszczy:

> ty będziesz miał argumenty kiedy zobaczysz przykrytą polską flagą trumnę???
              pewnie uronię łezkę, ale nie żebym szaty darł. Normalka - tak zrobi większość
              społeczeństwa, zanim przełączy na "Idola" albo "Kiepskich"

> powiesz coś matce,żonie tego żołnierza???
              "współczuję Wam" a może "dziękuję Wam",
              a gdy wpadną w histerię powiem : WIEDZIAŁ GDZIE SIĘ PCHAŁ, A JAK NIE WIEDZIAŁ
              TO BYŁ DEBILEM.

> a może przedstawisz argumentu rodzinom pomordowanych irakijczyków???
              > /pomordowanych PO ZAKOŃCZENIU wojny/
              NIE PODSKAKUJCIE WIĘCEJ, BO BĘDZIE BOLAŁO

Zadowolony?
              • Gość: Karuzelowy tak... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 02.08.03, 14:19
                ... zadowolony to może za dużo powiedziane , ale przynajmniej wiem z kim
                wymieniam opinię.

i nie jest mi do śmiechu........

karuzelowi wszystkich krajów- ...............odpuście mu!
                • Gość: proamerykanin WCALE NIE MIAŁO BYĆ DO ŚMIECHU ... IP: *.teleton.pl 02.08.03, 14:24
                  Życie to nie MTV ani nawet nie CNN.
                  Bez odbioru
                  • Gość: Karuzelowy Re: WCALE NIE MIAŁO BYĆ DO ŚMIECHU ... IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 02.08.03, 14:37
                    ale życie to też /na szczęście/ ludzie!!!!!!!
                    zupełnie inni niż ty.
            • Gość: quba hola hola IP: *.spx.pl / 10.0.5.* 02.08.03, 16:04

> ty będziesz miał argumenty kiedy zobaczysz przykrytą polską flagą trumnę???
              > powiesz coś matce,żonie tego żołnierza???
              Hola hola wszyscy Polscy żołnierze są w Iraku z własnego wyboru, nikt nikogo
              do niczego nie zmuszał, a jeśli żołnierze pojechali do Iraku wbrew swoim
              rodzinom to już nic nam do tego.
              • Gość: Karuzelowy Re: hola hola IP: *.smsnet.pl / 192.168.1.* 02.08.03, 16:22
                i ty naprawdę masz wiarę w to co piszesz?
                z "własnego" wyboru to oni by pojechali , ale do stanów zjednoczonych.
                wbrew rodzinom...? przecież to zawodowcy - jadą tam gdzie rozkażą.
                jasne ,jest jeden argument : "nikt nikogo tu na siłę nie trzyma ,wręcz
                przeciwnie" ale tu nie o szczegóły chodzi.......
                zresztą ja myślę ,że skoro są tacy co tego nie rozumieją , to i tak szkoda
                słów...
                tylko moje pytanie dotyczyło tych "obrońców" agresji na irak , tak ochoczo
                przyklaskującym amerykanom.
                czy naprawdę warto tam się pchać???
                obym był złym prorokiem , ale z naszym "wyszkoleniem" i cudowną "techniką.....
                obawiam się ,że jak nie partyzantka iracka to sami się
                pozabijają.................
                • Gość: quba Re: hola hola IP: *.spx.pl / 10.0.5.* 02.08.03, 16:34

> i ty naprawdę masz wiarę w to co piszesz?
                  > z "własnego" wyboru to oni by pojechali , ale do stanów zjednoczonych.
                  PEWNIE MASZ RACJĘ
                  > wbrew rodzinom...? przecież to zawodowcy - jadą tam gdzie rozkażą.
                  Z WYPOWIEDZI TYCH KTÓRZY JADĄ WYNIKA ŻE JADA BO DOBRZE ZA TO PŁACĄ I DLA
                  PRZYGODY. CHYBA ZE TO FORMUŁKA DLA MEDIÓW, ALE SAM PISAŁEŚ ŻE IM WIERZYSZ.
                  > obym był złym prorokiem , ale z naszym "wyszkoleniem" i cudowną "techniką.....
                  > obawiam się ,że jak nie partyzantka iracka to sami się
                  > pozabijają.................
                  UZBROJENIE MAMY GORSZE OD AMERYKANÓW, ALE RACZEJ NIE GORSZE OD IRACKIEJ
                  PARTYZANTKI, OBYS BYŁ ZŁYM PROROKIEM. DZIŚ POLAKÓW CECHUJE WYJĄTKOWY PESYMIZM I
                  BRAK WIARY W SWOJE MOŻLIWOŚCI. TERAZ NIE CZAS NA TAKIE OCENY, OCENIAJMY GDY
                  MISJA DOBIEGNIE KOŃCA.
                  • Gość: Gryf Boze chron Polskich Zolnierzy! IP: *.nitka.net.pl 02.08.03, 16:50
                    Zawsze w Polsce byli tacy ktorzy na Polsce chcieli zarobic {Karuzelowi!}zawsze
                    w Polsce byli tacy ktorym cos przeszkadzalo,dokuczalo,niewystarczalo a POLSKA
                    to "swietosc" ktora buduja min. Polscy Zolnierze w Iraku.
                    Dzieki Ci Polsko za Kozietulskich, Kosciuszkow,Kilinskich dzieki i prosze nie
                    odwracaj sie od parszywych owiec bo one tez w stadzie sa potrzebne.

Czlowiek nigdy nie pozbedzie sie tego o czym milczy.
                    • Gość: proamerykanin Re: Boze chron Polskich Zolnierzy! IP: *.teleton.pl 04.08.03, 09:45
                      Alleluja ...
                      • Gość: Aśka Re: Boze chron Polskich Zolnierzy! IP: 111.111.31.* 04.08.03, 10:54
                        W 39' nasi "przyjaciele" pokazali nam gdzie mają koalicję z nami i do dzisiaj
                        stoi nam to kością w gardle. Mamy zachowywać się w ten sam sposób?
    • Gość: klasyk Re: co powie opinia publiczna... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.03, 11:00
      Karuzelowy, zejdź z karuzeli bo Ci szkodzi !! Ci co pojechali do Iraku jadą z
      misją dobra a nie agresji i do tego mogli z jednej strony się nie zgodzić i
      odmówić a z drugiej strony są zołnierzami i dorosłymi ludźmi, choć byc może
      naiwnie wierzą, że kto inni będzie tworzyć statystyki. No, ale na ekonomii i
      rozkładach statystycznych nie muszą się znać. Jedni jadą tam dla kasy, inni
      dla przygody, inni by zdobyć doświadczenie w swoim zawodzie, inni z
      ciekawości, itd. Napewno nikt nie pojechał tam ze strachu. Państwo ich
      wyposarzyło, powiedziało, że to co robią jest dobre dla Świata i Polski i
      gwarantuje powrót w takiej lub innej formie. Dlatego cieszmy się że nasi
      zołnierze są tak doceniani i maja w sobie więcej odwagi niz potrzebne jest na
      zwykłe sianie zamentu z karuzeli.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka