Dodaj do ulubionych

KAZIK CZY PEDAŁY ?

IP: *.pila.dialup.inetia.pl 15.10.01, 16:15
W TYM ROKU KOŃCZĘ GIMNAZJUM I BORYKAM SIĘ Z NIEMAŁYM PROBLEMEM... KTÓRY
OGÓLNIAK WYBRAĆ? NIE MAMY WIĘKSZEGO WYBORU , ALE ZAWSZE COŚ... ZALEŻY MI
SZCZEGÓLNIE NA DOBREJ KLASIE HUMANISTYCZNEJ ORAZ JAKIMŚ KOLE MUZYCZNYM (WOKAL,
GITARA). JAKIE SĄ DOBRE, A JAKIE ZŁE STRONY KAZIKA I PEDAŁ? GDZIE SĄ ŻYCIOWI
NAUCZYCIELE, REALNE WYMAGANIA, GDZIE UŁATWIĄ MI WSTĘP NA STUDIA, START W
DOROSŁE ŻYCIE ... POMÓŻCIE !
Obserwuj wątek
    • Gość: gall Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? IP: *.pila.cvx.ppp.tpnet.pl 15.10.01, 19:06
      Odradzam obydwa,lepiej zaczac nauke poza Walczem jesli chcesz dostac sie na
      dobre studia lepiej to wyglada w papierach.Jesli jednak musisz tutaj to
      wybierz liceum w ktorym uczy sie wiecej twoich znajomych lub jest blizej,bo z
      tego co wiem oba sa na podobnym poziomie.
      • Gość: spagy Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? IP: *.pila.dialup.inetia.pl 16.10.01, 13:49
        DZIĘKI !
        MAM MOŻLIWOŚĆ NAUKI W BYDGOSZCZY, ALE CIĄGLE SIĘ ZASTANAWIAM ... A GDZIE TY SIĘ
        UCZYŁEŚ/UCZYSZ?
        • Gość: Edyta Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? IP: *.upc-a.chello.nl 16.10.01, 17:13
          Moze to sentyment, ale polecam tzw "pedaly".
          • Gość: tryb Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? IP: *.warszawa.adsl.tpnet.pl 16.10.01, 23:30
            wyjazd czasem pomaga, a czasem nie. W wiekszym miescie jest ciekawiej, sa do
            poznania nowe miejsca i w ogole, co raczej przeszkadza w nauce niz pomaga. A
            sama szkola nie jest taka wazna. Ja skonczylem Technikum Samochodowe w
            Trzciance, a pozniej wydzial Nauk Politycznych UAM w Poznaniu.Po prostu od
            pierwszej klasy przyjmij zalozenie, ze szkola to fajne miejsce ale za duzo cie
            nie nauczy. Jesli chcesz studiowac musisz uczyc sie sama.
      • Gość: pfff... Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? IP: 81.15.212.* 19.09.03, 21:44
        ja jestem w kaziku i nie narzekam.Wybór szkoły przecież jest obojętny ważne
        tylko aby się uczyć.Duży nacisk jest w kaziku na wf ,geografie,biologie ale nie
        żałuje że jestem w kaziku.Nie chciałabym sie znaleźć w tej mrocznej szkole
        czyli w pedałach.Ta szkoła odraża samym wyglądem.Ja jestem zadowolona.A jak
        pójdziesz do pedał i bedziesz miała wf z panem D. to współczuje.
    • Gość: żaba Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? IP: 195.117.14.* 19.10.01, 21:45
      o co chodzi w tytule?
      • sloggi Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 28.01.02, 10:39
        Czy spać z Kazikiem, czy z pedałami - efekt i doznania raczej identyczne.
        • Gość: Ryś Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? IP: 195.116.167.* 28.01.02, 16:34
          Tu chodzi o szkołę. Są dwie szkoły średnie w Wałczu."Kazik" (to szkoła im.
          Kazimierza Wielkiego) a "pedały" to kiedyś był Studium Nauczycielskie, teraz
          Ogólniak i Koledgge.
          • sloggi Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 05.03.02, 13:08
            A skąd to określenie "pedały", bo chyba nie o gejów w tym chodzi ?
            • konstancja Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 06.03.02, 13:57
              nie, nie to nie jest od gejow...
              • Gość: kazik Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? IP: pupa:* / *.gazeta.pl 17.06.03, 11:22
                > nie, nie to nie jest od gejow...

a od czego?
                • justyhha Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 24.08.06, 14:27
                  Gość portalu: kazik napisał:

> > nie, nie to nie jest od gejow...
                  >
                  > a od czego?
                  Raczej od szkoły pedagogicznej peda(gogiczna)ł po prostu krócej
    • Gość: Gohaz Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? IP: *.pila.dialup.inetia.pl 08.02.02, 12:57
      Jeśli chodzi o poziom to można powiedzieć , że wiele się nie różni. W kaziku
      dużą wage kładzie się na WF a w pedałach żadną, jeśli chodzi o muzykę to w
      pedałach jest chór w kaziku nie wiem. Jeśli chodzi o szkoły w innym mieście to
      ni polecam. Czasy kiedy nazwa w papierach dużo robiła minęły, teraz i tak są
      wszędzie egzaminy a jak ty skończysz liceum to ogólnopolska matura. Nie ma co
      sobie zawracać głowy i wyrzucać pieniędzy. Chyba ,że masz ich duzo na zbyciu.
      Wracając do kazika i pedał to zdecyduj się na tę , k której bardziej odpowiada
      ci klimat bo to jedyna różnica.
      P.S. Nie mówię o atmosferycznym, LOL
      Pozdrawiam.
      • spagy Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 14.03.02, 17:21
        dzięki wam wszystkim za notki... zwłaszcza tobie- gohaz. w sumie to masz racje,
        bardziej klimatycznie jest w pedałach, ale nie wiem gdzie są lepsi poloniści,
        uczący nowymi metodami... zresztą to i tak porypane, bo nie ma jeszcze
        określonych profili ! wrrrr!!!! uwielbiam być króliczkiem doświadczalnym!!!
    • Gość: Yin Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? IP: *.pila.sdi.tpnet.pl 03.04.02, 13:10
      Ja skończyłam pedały i wiem stąd (bez zbytniego przesadzania) że pedały to
      jednak bardziej wyluzowana szkoła. Co do poziomu to nie ma rużnicy bo wszyscy
      moi klasowi znajomi dostali się na studia! Pozdrawiam i namawiam: PEDAŁY są
      najlepsze!
    • Gość: spagy Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? IP: *.tvastra.com.pl 27.03.03, 17:53
      cóż... wyboru dokonałam. jestem w 'pedałach'. to była najlepsza decyzja jaką
      mogłam podjąć. klimat niesamowity, belfrzy znośni. dzięki wam wszystkim za
      pomoc. wybrałam i nie żałuję. zapraszam kolejne roczniki!
    • Gość: Marcin Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? IP: 81.15.212.* 06.09.03, 12:35
      W Kaziku jest dobry fakultet biologiczny. Wszyscy chetni dostaja sie na
      akademie medyczne. Atmosfera w szkole- super, dyrektorzy- jeszcze lepsi. Kazik
      i jeszcze raz Kazik
    • psyhodelfin Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 09.05.04, 05:50
      Hej. Proponuje Ci pedały, najpierw wyjaśnię Ci dlaczego powstała taka
      nazwa "pedały" jeszcze ok 15 lat temu było to tylko kolegium nauczycielskie,
      były tam tylko kobiety. Utworzono ogólniak, na poącztątku też klasy skłądały
      sie z samych dziewczyn, z czasem zaczeli chodzić do tej szkoły chłopaki. Byli
      rodzynkam. Nazywanymi pedałami, bo to szkoła dlas dziewczyn - taka była opinia.
      Szoła ma swój klimat, duże korytarze, mnóstwo zakamarków (uwierz mi, osobiście
      korzystałęm z zakamarków ) Po drugie dziewczyny które tam są są inne troszke, w
      kaziku sa i były lepsze dupy i nie ma co ukrywać
      ale oni nie mieli swojego klimatu.
      Aha i pedały mają naprawde fajną kawiarenkę. Co do kadry: za moich czaswó czyli
      ok 7-8 lat temu kadra była extra. Kołtan z matmy, Jasińska z biologii , tyranka
      na maxa ale fajna ikonkretna babka. Fizyk który całe życie chodzi w jednym
      niebieskim mundurku, jednych szarych wyprasowanych na kant sponii nigdy nie
      choruje i jak sie zgłosiłęm na ochotnika i nie odpowiedziaem wstawił mi pałe z
      uśmiechem.Sala gimnastyczna. Do bani ale ujdzie. Koniec
      Aha a w kaziku na podstawie zeznań kumpla który właśnie koło mnie siedzi i jest
      po kaziku wiec on mówi tak : kazik spadł strasznie na psy
      • sikor102 Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 10.05.04, 22:53
        Młody jesteś, więc nie masz pojęcia, że "pedały" były "pedałami" zawsze, a nie
        od pierwszych chłopaków w nowym LO. Jest to szybsza metoda wymieniania
        słów "Studium Pedagogiczne", zamiast "pedag......", mówiono PEDA...ŁY, i to
        wszystko.A co do oceniania szkół, to jak można oceniać inne budy, mając o nich
        tylko opinie kumpli z tych szkół( które w 99% są krytyczne, bo tak zawsze jest)
        i własne przypuszczenia. Można n.p. popatrzeć na rankingi szkół, których ci u
        nas dostatek.
    • podchmielony2 Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 01.02.05, 13:27
      Ja skonczylem pedaly i jestem bardzo zadowolony. Wiecej czasu spedzilem w
      kaziku u mojej dziewczyny, wiec troche wiem jak tam jest. Kazik zadziera nosa,
      ale jest juz dalej od pedal pod wzgledem atmosfery, poziomu i wszystkiego.
      Jedno co dobre zauwazylem to w kaziku jest o wiele lepsza matma. Pozdrawiam
      wszystkich i jeszcze raz polecam pedaly.
      • karolina9942 Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 28.07.05, 13:36
        ja dopiero zaczynam w tym roku liceum.Wybrałam pedały myśle ze to dobry wybór
        choć nie znam nauczycieli a o panu D. słyszałam nie mało i szczerze mówiąc boje
        się. A co do wyboru szkół w mojej klasie i wsród znajomych głosy były
        podzielone. Spodobały mi sie pedały i mysle ze poziom jest dobry i z łatwoscią
        pójde na studia.
        • kufelini Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 15.08.05, 18:34
          Buehehehe.... Kazik rox !! Wiechu, Tadek, Sadźka i Fasola są nie do wyjecia ^_^
          hehe, kto uczeszczal do Kazixa to wie o czym mowie :P ... a tak osobicie, to
          chicialbym jeszcze wpasc na lekcje do Tadzia i pozdychac ze smiechu..

Pozdro, kadra o wiele lepsza w Kaziu, do Kazixa marsz !!

hehs... ale fakt faktem, nawet w Kaziku juz sie stalo obciachowo przez te puste
          maniury
          • anarchika Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 30.08.05, 09:16
            ja zdecydowanie polecam Kazika, szkoła jest naprawde dobra i bardzo latwo zdać maturke. Nauczyciele są fajowi, i jak trafisz na dobrych to naprawde sporo cię nauczą, szczególnie z biologii, chemii, matma tez niczego sobie, a Język polski był wyśmienity, podobnie jak jezyki obce, jedynie angielski z pewnym panem na M. byl nieciekawie prowadzony, malo sie wynosilo z lekcji. Niemiecki za to perfekcyjny. jedyny naprawde zły przedmniot jaki wspominam do tej poty to Historia z panem na Cz., to chory psychicznie dupek, który w każdej klasie jakiej uczy ma jedna, dwie upatrzone osoby, na których sie wyzywa, i nie ma zadnych skrupułów co do nich, ale jest nadzieja, że na Ciebie nie trafi jeżeli nie jestes punkowcem, nie rzucasz sie w oczy. Szkoła naprawde jest dobra i ma swietna renomę, durzo lepsza niz pedały, wiem bo studiuję. noi wf jest ekstra szczególnie z pania na K. mam nadzieję że wybierzesz dobrze, jak juz to zrobisz to napisz cos, bo jestem ciekawa. Pozdrawiam.
            • rafi-191 Re: Kazik czy Pedaly ? 13.08.09, 22:00
              ja bardzo polecam kazika,uczylem sie w nim ale dziewczyne mialem w pedalach i
              wiem co mowie. Jest super atmoswera, wiekszosc nauczycieli jest super wpożądku
              (dlatego wiekszosc bo zawsze sa jakies czarne owce).Jak chodzilem do mojej
              dziewczyny Magdy do pedal to widzialem jak sie nauczyciele zachowywali wszystko
              bylo takie sztywne a uczniowie nic tylko sie uczyli a w kaziku wszyscy sa super
              i nikt nie zadziera nosa i co do matur to w kaziku w 3 klasie masz tylko te
              przedmioty z ktorych zdajesz mature a w pedalach niekoniecznie(magda miala
              historie bedac na kierunku biologicznym w 3 kl!)
              Pozatym lekcje są ułozone dla uczniow a nie nauczycieli niema duzo okienek
              mozesz miec najwiecej 8 lekcji a w pedalach jest tyle okienek ze czasem jest i
              10 lekcji). I jak jestem na studiach w politechnice Poznanskiej to kazik ma
              super renome a o pedalach to nawet nie wiedza ze jest taka szkola w walczu. Np
              kiedys no robilem sobie jaja na geografii to pani wyslala mnie do dyrektora
              (stanowcza ale niezwykle uczciwa pani) i powszlismy z kumplem do dyrektora
              powiedzielismy ze rozrabialismy a on sie na nas spojzal ze juz powiedzielismy co
              mielismy powiedziec i mozemy juz isc na lekcje. W pedalach juz by byli rodzice
              wzywani. Wiem ze to wyglada na subiektywna opinie o tych szkolach ale znam dosyc
              dobrze obie szkoly i napewno to coo napisalem jest prawda a gdzie sie wolisz
              uczyc zalezy od ciebie :)
    • anarchika Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 14.09.05, 14:00
      No i gdzie poszedłeś?
      • podchmielony2 Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 14.09.05, 23:36
        Chyba się nie dowiesz tak szybko, bo ludzie tu zaglądają i potem pół roku ich
        nie ma. Aczkolwiek gdyby miał się kierować tylko opiniami z forum to wybrałby
        kazi wg mnie ;-) Poazdrawiam!
        • anarchika Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 16.09.05, 09:16
          rzeczywiście chyba tak szybko sie nie dowiem, a szkoda bo ciekawa jesteb cholercia... Ale racja Kazio zdecydowanie lepszy...
          • kufelini Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 19.09.05, 22:26
            No ba ^_^
          • kufelini Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 19.09.05, 22:30
            A Czaja jest tak naprawde spoko... kiedys nie zapomne jak nam powiedzial, gdy go
            strasznie wnerwialismy mowiac mu caly czas ostentacyjnie "dzien dobry" ---
            (dlatego, ze nam nidgy nie odpowiadal) :

"Nadgorliwosc, jest gorsza od faszyzmu...i uwazjacie... bo moge sie niezle
            wk**wic" muehehehe ^_^ ...od tego czasu, mielismy z niego jeszzce wieksza polewke :P

---------------------------------------

ale po maturce, to juz luzak byl... nie jedno piwko z nim wypilem... wiec, tak
            naprawde, to jest on gibki, a z tego co slyszalem, juz sie chyba bardziej
            normalny zrobil...
            • anarchika Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 28.09.05, 18:47
              No nie, nieźle zdziwiona jestem, że Czaja potrfił isc na piwo z uczniami, rozumiem ze po maturce, ale to i tak dla mnie zaskoczenie. ja go nigdy nie znosiłam, i jak do tej pory o nim mysle, to rzygać mi sie chce. Chciaż nie, na poczatku byl mi obojetny, ale jak zaczął mi dokuczać, mnie dreczyć, a nawet wyzywać, wtedy go znienawidziłam. A muszę powiedzieć że nie nalezalam do tych najgorszych uczniów pod względem nauki, ja tylko punkowałam,i to sie chyba mu nie podobało. Ale i tak najlepsze bylo, jak pod czas lekcji non stop powtarzal w kółko te swoje "prosze państwa", albo często stukał kluczami w biurko, nie wiem po co, chyba zeby klase uciszyć.
              • rewen4 Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 18.10.06, 15:11
                Nie no, Pedaly zadza i dobrze o tym wiesz Kufel :P Sam do nas przychodziles do
                Agi takze wiesz o tych wszystkich chlaniach w lasku, jaraniu trawy pod oknem
                Sikorskiej, fajczeniu fajek w klasie przy pokoju nauczycielskim :) Szkoda, ze
                Regan odszedl... On byl ziom... Niebieska marynarka, szare spodnie na kant...
                hehe swietny koles. Albo Pobadiakowa. Na jej lekcje mogles przyjsc spity jak
                tylko chciales i nie zauwazala, bo zawsze byla spita bardziej niz ty (choc z
                bibliotekarki tez niezle ziolko bylo...) To chyba w klasie E byl jakis klient
                co sie zrzygal na lekcji z przepicia hehe... A u nas na lekcjach tez sie
                dzialo...
                Kazik jest fajny, dla ludzi, ktorzy wybieraja "miec", Pedaly to ludzie z "byc".
                W Kaziku bardziej ludzie przywiazuja uwage do wygladu, bardziej plotkuja,
                wszystko jest bardziej na styl amerykanski (no wyjatkiem byla moja ekipa z
                Kazika, z Holkiem na czele :) w Pedalach z koleji bardziej liczy sie to, ze
                mozesz pojsc ze znajomymi na piwko, pogadac na fajne tematy, pograc na gitarze
                na korytarzu, czy miec bardziej przyjacielski stosunek z nauczycielami...
                • lumos2 Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 17.12.06, 18:52
                  []
                  """
                  """"
                  """""
                  """"""
                  """""""
                  """"""""
                  """""""""
                  """"""""
                  "
                  "
                  "-
                  :))
    • skory1 Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 01.09.06, 13:22
      W wolnej chwili radzę wam poczytać ksiązki Roberta T. Kiyosakiego, są na sieci.
      Kto wie, czy nie przydadzą się wam bardziej niż jakakolwiek szkoła. ;) Ja w
      każdym bądź razie jestem jego fanem.
      Aha, ja nimi nie handluję jakby co, tylko polecam. ;)
      • fasola26 Re: KAZIK CZY PEDAŁY ? 01.05.07, 21:35
        te noty które tu widzę są już nieco stare. a może jakieś świeższe opinie o obu
        szkołach? liczę na obiektywizm... :)
    • cisior odpowiem Ci 09.04.10, 19:17
      Ogólnie to prawda....jak postanowisz że chcesz się uczyć to nauczysz sie w
      każdym ogólniaku. Osobiście polecam pedały jeśli chodzi o Wałcz. Aaaale jak
      chcesz bardzo wyjechać i szczerze mówiąc 'oderwac sie od tego wszystkiego, od
      domu' (bo po to sie wyjeżdża) to pomysl nad Skłodowską w Pile. Poziom spory,
      wymagać będą i to dobrze dla Ciebie...a i zabawisz się od czasu do czasu Z
      MĄDRYMI ludźmi.
      Pozdrawiam.;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka