IP: *.devs.futuro.pl 05.12.07, 15:37
Słyszałem wczoraj w radio szczecin o projekcie budowy nowego toru
Motocrossowego gzdieś za miastem. Podobno ma go robić reaktywowany
Klub Motorowy Szczecin. Czy ktoś wie coś więcej na ten temat?
Gzie dokładnie? Kiedy będzie gotowy? Kto bedzie mógł z niego tam
trenować?

sportowiec
Obserwuj wątek
    • grogreg Re: TOR MX 05.12.07, 16:45
      Zdaje sie w Rosowku, i chyba jest juz gotowy.
      www.echo.szczecin.pl/wydarzenia-01-911-motocross_znow_w_szczecinie.html
      • Gość: czekając.na.godota Re: TOR MX IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 18:59
        Ano ! Nawet na pary zawodach tam byłem jako widz i kibic młodego ma
        się rozumieć.
        • grogreg Re: TOR MX 05.12.07, 19:16
          I jak tor?
    • kotbehemot6 Re: TOR MX 05.12.07, 16:52
      Przecież jest, jadąc wkieruku Rosóka.Widać z drogi.
      • Gość: albin Nowy TOR Motocrossowy IP: *.gprs.plus.pl 05.12.07, 20:13
        wczorajszy materiał dotyczył budowy nowego toru w szczecinie przez szczeciński
        klub. Rosówek jak zapewne wiecie w szczecinie nie leży tylko w powiecie Police
        Gmina Kołbaskowo i może to jest ten plus bo tam trwało to dwa lata a w
        szczecinie trwa lat 12. Rosówek jest specyficznym torem przynajmniej z dwóch
        powodów. Po pierwsze jest na wzniesieniu czyli odwrotnie jak normalnie planowany
        tor w Szczecinie który będzie w zagłębieniu i obserwacja przez widzów będzie
        lepsza bo będą stali na wzniesieniach na około. Po drugie podłoże znaczy
        kamienie morenowe, kto choć raz tam jechał wie o czym mówię. Setki kamieni które
        wychodzą na całej trasie po jednym kółku choćby treningowym nie wspominając o
        zawodach gdzie przebite opony czy skrzywione koła sa normalką ale ok taki
        techniczny tor też ma plusy. Generalnie im więcej takich miejsc tym lepiej, może
        wreszcie ten sportu rozwinie się przynajmniej w połowie tak jak w europie. A i
        dla amatorów będzie miejsce gdzie będą mogli podszkolić swoje umiejętności jazdy
        motocyklem które może kiedyś uratują ich na drodze.

Nowe władze Klubu Motorowego Szczecin podjęły starania o budowę nowego toru a
        dokładnie o całym kompleksie treningowo szkoleniowym dla sportów motorowych
        ogólnie. Quady, Samochody terenowe czy Rowery MTB znajdą tam miejsce dla siebie
        a pewnie i inni eXtremalni dołączą.

Taki tor to żaden luksus, w takim mieście jak szczecin powinno być kilka miejsc
        do treningu dla zawodników i amatorów. Wystarczy dobry klimat i zainteresowanie
        władz miasta grono zapaleńców i sukces murowany. To nie budowa Hali czy
        stadionu, wystarczy kawałek łąki i proszę Arena współczesnych jeźdźców gotowa a
        widzów też na pewno nie zabraknie.

Pozdrawiam
        Albin
        • grogreg Re: Nowy TOR Motocrossowy 05.12.07, 22:04
          Tylko jest jeden problem.
          Zawsze znajdzie sie taki ktoremu halas bedzie przeszkadza. I w gruncie rzeczy
          bedzie mial racje. Problem polega na tym, ze miescie zawsze ktos bedzie w
          poblizu mieszkal.
          Stary tor na Wojska Polskiego mial te zalete, ze do najblizszych budynkow bylo
          kawal drogi..... do czasu jak wiemy.
          • Gość: albin Nowy TOR Motocrossowy IP: *.gprs.plus.pl 05.12.07, 22:57
            kiedyś mieszkałem na rogu Krzywoustego i Bogusława i bardzo przeszkadzały mi
            tramwaje czy to znaczy że jestem przeciwnikiem miejskiej komunikacji?! A tak dla
            ścisłości motocykle dziś to nie to samo co w latach 70 czy 90 pod każdym
            względem a w szczególności pod kątem ekologicznym, normy EURO4 to już wymóg.
            Natężenie hałasu nie przekracza 98 dB a to dużo mniej niż w centrum miasta w
            szczycie.

Ale racja świetna lokalizacja toru przy wojska stała się jego zgubą. Po prostu
            lokalizacja zbyt atrakcyjna aby był tam sportu i pewnie powstanie tam wkrótce
            osiedle mieszkaniowe wzorem terenów od Polmo.

ALBIN
            • grogreg Re: Nowy TOR Motocrossowy 06.12.07, 11:00
              Ano.
              • Gość: leśnik Re: Nowy TOR Motocrossowy IP: *.devs.futuro.pl 06.12.07, 13:42
                Ja tam wole las;)))
                • grogreg Re: Nowy TOR Motocrossowy 06.12.07, 13:51
                  To ty jezdzisz endurakiem po lesie?
                  • Gość: leśnik Re: Nowy TOR Motocrossowy IP: *.devs.futuro.pl 06.12.07, 18:03
                    po lesie też ogólnie gdzie się da.
                    • grogreg Re: Nowy TOR Motocrossowy 06.12.07, 18:58
                      W zeszlym roku taki dupek na quadzie malo mnie nie rozjechal na lesnym szlaku
                      miedzy Policami a Glebokim. Jezdzisz na quadach?
                      • Gość: leśnik Re: Nowy TOR Motocrossowy IP: *.devs.futuro.pl 07.12.07, 15:25
                        no bądź pewien jak bym był to ja to na pewno byś mi nie uciekł;))))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka