Dodaj do ulubionych

Objazd prezydentów Szczecina po mieście

11.08.03, 22:52
piękny tekst - zupełnie jak czytanka dla ambitnego pierwszaka ze
słusznie minionego ustroju albo obecnej białorusi :)

pan prezydent objechał, pochylił sie i zatroskał, a przejęte
służby obiecały że będzie lepiej

Obserwuj wątek
    • Gość: Cama Re: Objazd prezydentów Szczecina po mieście IP: *.srodmiescie.v.pl 11.08.03, 23:13
      Po prostu śmiechu warte. Taka ta nasza rzeczywistość smutna...
    • Gość: doc Re: Objazd prezydentów Szczecina po mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.03, 23:27
      To jakiś koszmar! Obudziłem się w realnym socjalizmie! Dziennikarz doskonale
      oddał atmosferę tego objazdu. Marian, mówiący o sobie w trzeciej osobie,
      obiecuje ludowi, że w mieście będzie porządek a Prezydent da im pracę. Ten
      facet nie wie, co mówi. Zresztą jak kablował w UB, to też nie wiedział co mówi.
      Po prostu odpowiadał, bo się go pytali.
    • Gość: fo Re: Objazd prezydentów Szczecina po mieście IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 00:15
    • Gość: -prezes Re: Objazd prezydentów Szczecina po mieście IP: 62.233.219.* 12.08.03, 01:04
      Hymn Ciemnogrodzian : "Aczkolwiek świat idzie do przodu,
      My go ciągniemy w tył,
      Synowie my ciemnogrodu
      Walczymy z postępem co sił "
      /-/Konstanty Ildefons Gałczzyński.
      (...że też nasz wieszcz przewidział co się będzie działo w
      naszym mieście już 1953 roku.
      • Gość: masala dosa Re: Objazd prezydentów Szczecina po mieście IP: *.teleton.pl 12.08.03, 08:11
        fantastyczny tekst-zupelnie jakbym czytal relacje z gospodarskich wizyt tow I
        sekretarza-pochylil sie nad obywatelem podpowiedzial rozwiazanie problemu
        zatroskal sie a towarzyszace mu przydupasy zapewniaja ze wszystko bedzie
        swietnie-genialne-zupelny wehikul czasu
        • bbury A co znaczy "czystszy" ??? 12.08.03, 08:13
          w głosie opisali to dużo lepiej i zabawniej
          www.glosszczecinski.com.pl/
          Jurczyk w „ogórku”
    • Gość: pikador IRCH-a kontratakuje :))) n/t IP: 217.153.169.* 12.08.03, 08:26
    • longplay Jak w piosence:Wesoły autobus przez ulice mknien/t 12.08.03, 08:52
      • Gość: :) A moze w dowcipie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.03, 10:40
        - Jak się macie kołchoźnicy!? - zażartował tow. Stalin.
        - Dobrze! - zażartowali kołchoźnicy.
        • franekkk Re: A moze w dowcipie? 12.08.03, 11:10

może jak będę już siwym mędrzcem to mi się optyka zmieni no ale zastanówcie się
          co właściwie powinien robić publiczny sługa - prezydent miasta

ja bym kiedy to tylko możliwe objeżdżał powierzony sobie majątek a nie raz na
          200 dni pod publisię - on pewnie połowy miasta w ogóle nie zna

- tow. Marianie!! odejdziecie???
          • jottka Re: A moze w dowcipie? 12.08.03, 11:27
            publiczny sługa powinien już znać miasto, a nie dopiero sie z nim zapoznawać w
            zabytkowym pojeździe

poza tym uświetniać, przecinać wstęgi, a w przerwach zza biurka sterować
            molochem, żeby sam działał olsniewająco :)

no i rzecz jasna na objazd to wysłać dzieci szkolne, a nie sam dać sie podziwiać
        • Gość: nemo Re: A moze w dowcipie? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.08.03, 15:46
          Urocza Pani Recznik Mariana...
          ja mam nadzieję że Pani to czyta..........
          szkoda że moja posada nie uprawnia do rzecznika, złożyłbym Pani propozycję ...
          • absztyfikant Puławska=Monika Richardson (prawie) 12.08.03, 15:56
            Link jest baaaaaardzo dlugi, ale polecam. Per aspera ad astra.

www.glosszczecinski.com.pl/apps/pbcsi.dll/bilde?Site=GS&Date=20030308&Category=MAIN&ArtNo=303080014&Ref=AR&MaxW=580&title=0
            • Gość: fo dlaczego rzecznik nie walczy o wizerunek jurczyka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 11:32
              Rzecznik Puławska, w której wydaje się być zakochany absztyfikant(trudno mu się
              dziwić,ładna babka z Izy.Poprzednia rzecznik niobe-Król odeszła.Król walczyła o
              prezydenta jak lwica.I tak powinno być.Przyszła Iza.I wizerunek sie pogorszył
              jurczyka.Dlaczego.Jeżeli ludzie widzą,że rzecznik nie dopuszcza,wykręca się a
              to protokołem to przepisami a to sianem to ludzi szlak trafia.Prezydent
              zapowiadał przystępność w kontaktach z mieszkańcami.Rzecznik to urudnia miast
              pomagać.To ludzi irytuje.Szkoda,że nie można sklonować wiceprezydent Nowak i
              klona zrobić rzecznikiem.Dlaczego klna dać na rzecznika a nie oryginał Nowak.Bo
              nowak jest dobrym zastępcą.Ma gadkę i podejście do ludzi i ich problemów
              nalezyte.Dlatego klon na rzecznika a oryginał dalej wiceprezydentem.Nowak
              stanowi filar tego Zarządu Miasta.Kobieta i elokwentna i erudytka w
              dodatku.Rola rzecznika to klucz w odbiorze społecznym.Cienki Miller miał
              cieniutkiego Tobera.Efekty widoczne.Z Jurczyka Puławska Wziątka nie zrobi czy
              Lisewskiego których poprzedniego ustami była.Jurczyk to absolutna
              indywidualność,jest niepowtarzalny,jedyny w swoim rodzaju za co ludzie go
              uważają.Nie jest plastikowym wytworem mediów jak Kwaśniewski.Najpierw jurczyk
              nie chciał brać odpowiedzialności wogóle.Nie jeżdził ogórkiem .Skoro zaczął
              jeżdzić i obiecuje porządek to wypada poczekać czy dotrzyma słowa.Z krytyką
              forumowicze jeszcze zdąża i wyzyją się jeżeli będą ku temu powody.Dajmy
              jurczykowi szansę!
              • Gość: tot Re: dlaczego rzecznik nie walczy o wizerunek jurc IP: 212.26.208.* 14.08.03, 08:04
                Gość portalu: fo napisał(a):

> Rzecznik Puławska, w której wydaje się być zakochany absztyfikant(trudno mu
                się
                >
                > dziwić,ładna babka z Izy.Poprzednia rzecznik niobe-Król odeszła.Król walczyła
                o
                >
                > prezydenta jak lwica.I tak powinno być.Przyszła Iza.I wizerunek sie pogorszył
                > jurczyka.Dlaczego.Jeżeli ludzie widzą,że rzecznik nie dopuszcza,wykręca się a
                > to protokołem to przepisami a to sianem to ludzi szlak trafia.Prezydent
                > zapowiadał przystępność w kontaktach z mieszkańcami.Rzecznik to urudnia miast
                > pomagać.To ludzi irytuje.Szkoda,że nie można sklonować wiceprezydent Nowak i
                > klona zrobić rzecznikiem.Dlaczego klna dać na rzecznika a nie oryginał
                Nowak.Bo
                >
                > nowak jest dobrym zastępcą.Ma gadkę i podejście do ludzi i ich problemów
                > nalezyte.Dlatego klon na rzecznika a oryginał dalej wiceprezydentem.Nowak
                > stanowi filar tego Zarządu Miasta.Kobieta i elokwentna i erudytka w
                > dodatku.Rola rzecznika to klucz w odbiorze społecznym.Cienki Miller miał
                > cieniutkiego Tobera.Efekty widoczne.Z Jurczyka Puławska Wziątka nie zrobi czy
                > Lisewskiego których poprzedniego ustami była.Jurczyk to absolutna
                > indywidualność,jest niepowtarzalny,jedyny w swoim rodzaju za co ludzie go
                > uważają.Nie jest plastikowym wytworem mediów jak Kwaśniewski.Najpierw jurczyk
                > nie chciał brać odpowiedzialności wogóle.Nie jeżdził ogórkiem .Skoro zaczął
                > jeżdzić i obiecuje porządek to wypada poczekać czy dotrzyma słowa.Z krytyką
                > forumowicze jeszcze zdąża i wyzyją się jeżeli będą ku temu powody.Dajmy
                > jurczykowi szansę!

juz mial
    • panrysio Po co? 12.08.03, 11:26
      Prezydent Jurczyk mysli, ze mieszkancy Szczecina to debile.
      Takie wrazenie odnosze od bardzo dawna. Co to za odkrycie? Ze
      jest zle kazdy widzi. Takie objazdy sa zbedne. Moze by zaczal
      cos robic?
      Ale nie... on tylko ludzi usprawiedliwia, ze lamia prawo. To ze
      jest zle nie usprawiedliwia ich do tego.
      Kolejny raz pragne pogratulowac pewnym ludziom 'wlasciwego'
      wyboru!
      • Gość: JACEK a mnie sie podoba nick PANRYSIO IP: 64.9.159.* 12.08.03, 13:28
        Przypomnial mi sie stary post i o ile wiem to Marian ma
        na drugie imie Rysio albo jego Tata mial na imie Rysio a
        moze to byl sasiad pan Rysio albo ten kolega z pracy
        Ryszard no niewazne , oto post ;-)

Grzesiek sprzedal te kije o ktore byla cala ta klotnia,
        pani Zawadzka jest wsciekla i powiedziala ze jak Rysiek
        przyjedzie to zrobi porzadek . Tato juz skonczyl cale
        malowanie i tera gada ze zly kolor i ze ktos mu podlozyl zle
        kolory . Powiedzial ze jak Rysiek przyjedzie ,to kurna,
        zrobi porzadek!!! Mama w porzadku tylko narzeka na
        Kowalskiego ze patalach. Powiedziala ze jak Rysiek
        przyjedzie to zrobi porzadek. A u Niunki nowe meble, piekne i
        wreszcie wszyscy mozemy w niedziele usiasc, tylko ze
        kanapa na jednej stonie zostala porysowana przez Zbyszka,
        jak wnosil na gore. Niunka powiedziala ze jak Rysiek
        przyjedzie to na pewno zrobi porzadek !!!
        A u reszty, tak jak zwykle, po staremu, bez zmian .
        Wszyscy czekaja na Ryska !!!
    • absztyfikant Re: Objazd prezydentów Szczecina po mieście 12.08.03, 14:20
      " Tam we Lwowi, w magistracie
      wiszu burmistrzowy gacie...
      Wiatr je kiwa w lewo, w prawo,
      a publika bije brawo..."

• bbury Re: Objazd prezydentów Szczecina po mieście 12.08.03, 15:32
        wszystkie ryski to fajne chłopaki :)

ale ja cały czas nie wiem co znaczy "czystszy"
        Chyba zostanę fanem dziennikarza(ki) Łuko. Takie urocze błędy robi.
        Tak sobie myślę że mogłem startować na dziennikarza w wyborczej. Każdy się
        nadaje...
        też bym se na forum pisał ijeszcze by mi pałcili... :)
        • jottka bbury 12.08.03, 15:53
          wtedy bys nie mógł na forum patrzeć, bo by ci tak mało dawali za konieczność
          obcowania z myślą sieciową :)
    • Gość: Jas "Więc może mógłbym załatwić im pracę?" M.Jurczyk IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 16:54
      Cytat roku według mnie. Dlaczego wcześniej chłopina nie wpadł na
      ten pomysł? Bez sensu, że tych tysiące żuli w mieście szwenda
      sie tak bez celu, kiedy mogliby pracować dzięki pomocy
      Prezydenta. Grzech zaniechania!

Rany boskie! Czy ktoś zna wyniki testu IQ Jurczyka?
      • absztyfikant gadu gadu stary dziadu 12.08.03, 17:02
        Ot takie zalatwianie, jak to u Sienkiewicza Zagloba Niderlandy rozdawal. Dzis
        dzieje sie to jednak nie w ramach powiesci "Potop", a w ramach
        obiecywanego "czasu na uczciwosc". Pozostanmy przy sienkiewiczowskich
        Niderlandach.

IQ prezydenta jest poziomu holenderskiej depresji. Ja tez wpadam w depresje.

Juz nawet "Od Nowa" przestaje mi adrenaline podnosic.
    • Gość: quba Re: Objazd prezydentów Szczecina po mieście IP: *.spx.pl / 10.0.5.* 12.08.03, 20:29
      Marian czuwa, możemy spać spokojnie ! :)
    • Gość: mirek Re: Objazd prezydentów Szczecina po mieście IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 00:49
      M.Jurczyk zapowiada,że będzie robił porządek w SZ.Powiedział to w PR"SZ"w
      trakcie objazdu.Powiedział,że będzie bezlitosny dla tych co go oszukiwali do
      tej pory.Powiedział,że dowiedział się o pewnych układach,że nie będzie
      tolerował kolesiostwa w pracy.Powiedział,że wie iż Kolega kolegę kryje.Dajmy
      M.Jurczykowi szansę.Na drugie otwarcie.Niech zrobi porządek w
      mieście.K.Trzciński powiedział w radio,iż miasto zostało oszukane nie raz.Że
      prowadził rozmowy z pewnymi ludzmi,którzy się nie wywiązali z
      obietnic.Powiedział w przenośni,że nie będzie dalej tolerował robienia sobie z
      niego żartów.Wiadomo objazd zapowiedziany był to i służby pod publiczkę
      grały.Ale co wy myślicie,że Jurczyk o tym nie wie.Mówię wam on nie jest głupim
      facetem,tylko czasem udaje wariata.Chce dobrze,tylko nie wszystko może od razu
      zrobić.Większość niepowodzeń finansowych zawdzięcza Runowiczom.Minist.zażądało
      znowu kasy za U.Pracy,bo Runowicz do listopada ub.roku "obiecał " i nie
      dotrzymał umowy.Miller 90 mln zł obciął Szczec. na 2003 rok w budżecie.Też
      warto o tym pamiętać.Trzeba dać Jurczykowi szansę dla naszego dobra.Niech
      pokaże że twardą ręką potrafi zdyscyplinować podległe mu służby.Zaczął mówić od
      poniedziałku dobrze.Czas na konsekwentne i zdeterminowane działania w celu
      zrobienia porządku w mieście.W końcu!!! Wielu ludzi w Jurczyka dalej wierzy.
      • Gość: doc Re: Objazd prezydentów Szczecina po mieście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.03, 07:19
        Bo puszczę pawia! Dalszy ciąg obrzydliwej propagandy.
        • Gość: mirek Re: Objazd prezydentów Szczecina po mieście IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 07:57
          propagandę to uprawia tvp i sld.Niszczą wszystkich ludzi,którzy chća naprawdę
          coś dobrego zrobić.Komuniści na Marsa,Kubę.Dla was najważniejsze jest czerpanie
          profitów z piastowania intratnych posad dyrektorskich.Ludzi porządnycch to SLD
          ma gdzieś.Pawai to możesz doc.puścić ale na sld i aferzystów związanych z ich
          formacją.Gość portalu: doc napisał(a):

> Bo puszczę pawia! Dalszy ciąg obrzydliwej propagandy.
          • absztyfikant Re: Objazd prezydentów Szczecina po mieście 13.08.03, 15:58
            A miejski bank ? A mieszkania za zlotowke ? A obiecywana uczciwosc ? To co to
            bylo ? Analiza Arthura Andersena?
      • longplay Mirek,- 13.08.03, 08:31
        Gość portalu: mirek napisał(a):

> M.Jurczyk zapowiada,że będzie robił porządek w SZ.Powiedział to w PR"SZ"w
        > trakcie objazdu.Powiedział,że będzie bezlitosny dla tych ...

Marian Jurczyk mówił to samo w kampanii wyborczej i to samo powie na pół roku
        kadencji. Kadencji straconej dla miasta Szczecina.
        Ponadto jeżeli ktoś krytykuje "gierkowskie" działania Jurczyka to wcale nie
        znaczy, że należy go ustawiać w gronie zwolenników SLD.
        • Gość: mirekdo longlplaya Re: Mirek,-longlplay IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 07:09
          Jurczyka głównie krytukuje sld i od nowa.Wierzą,że uniesie się jurczyk honorem
          i pozwoli im tak jak kiedyś rządzić.Nie ioszukujmy się.Od nowa to uw.i lubińska
          i Witt startowały na posłaniki z listy unii wolnościi w 2001 roku.poglady
          wypowiadane przez od nowa też trącą u.w.Sld ma ciąg do władzy od zawsze i
          krytykuje jurczyka na kazdym kroku.To normalne.Nie chciałem zdenerwować
          absztyfikanta.Metody gierkowskie to dopiero sld uskutecznia.Manipuleje i
          podpuszcza ludzi na jurczyka.Precz z sld
          • Gość: gość. Re: Mirek,-longlplay IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 07:32
            Gość portalu: mirekdo longlplaya napisał(a):

> Jurczyka głównie krytukuje sld i od nowa.Wierzą,że uniesie się jurczyk
            honorem
            >
            > i pozwoli im tak jak kiedyś rządzić.Nie ioszukujmy się.Od nowa to uw.i
            lubińska
            >
            > i Witt startowały na posłaniki z listy unii wolnościi w 2001 roku.poglady
            > wypowiadane przez od nowa też trącą u.w.Sld ma ciąg do władzy od zawsze i
            > krytykuje jurczyka na kazdym kroku.To normalne.Nie chciałem zdenerwować
            > absztyfikanta.Metody gierkowskie to dopiero sld uskutecznia.Manipuluje i
            > podpuszcza ludzi na jurczyka.Precz z sld. A na jakich ludzi postawił by
            sld.Na tych najgorszych w sld.tylko ci się przebijaja.Szarzy członkowie płaczą
            jak widzą co góra wyprawia.to jest dramat.Że wąska grupa działaczy sld dla
            siebie zagarnęła Polske i stołki w niej
            najlepsze.
          • Gość: zibi :-((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 08:45
            Gość portalu: mirekdo longlplaya napisał(a):

> Jurczyka głównie krytukuje sld i od nowa.Wierzą,że uniesie się jurczyk
            honorem
            >
            > i pozwoli im tak jak kiedyś rządzić.Nie ioszukujmy się.Od nowa to uw.i
            lubińska
            >
            > i Witt startowały na posłaniki z listy unii wolnościi w 2001 roku.poglady
            > wypowiadane przez od nowa też trącą u.w.Sld ma ciąg do władzy od zawsze i
            > krytykuje jurczyka na kazdym kroku.To normalne.Nie chciałem zdenerwować
            > absztyfikanta.Metody gierkowskie to dopiero sld uskutecznia.Manipuleje i
            > podpuszcza ludzi na jurczyka.Precz z sld

Chciałbym nieśmiało przypomnieć Mirkowi,że Leszek Chwat nie tylko startował ale
            BYŁ posłem z Unii Wolności. No i jeszcze z Unii Wolności był Paweł Bartnik
            (były wiceprezydent a potem kurator), który teraz tak dzielnie współpracuje z
            Marianem. Nie wypisuj więc idiotyzmów o atakach na Jurczyka i nie manipuluj
            faktami z przeszłości. Może w końcu ktoś krzyknie: "król jest nagi", a nie
            wszyscy (z małymi wyjątkami) będą udawać, że są mądrzy, bo nie widzą debilizów
            popełnienych i wypowiadanych przez Mariana. Prowadzę firmę, jestem ekonomistą i
            nigdy nie zabrałbym się do np. operacji wyrostka robaczkowego, bo może mi się
            uda. Tak samo nie wolno zabierać się do rządzenia miastem, jeżeli nie ma się
            wiedzy, wykształcenia, doświadczenia i umiejętności kojarzenia faktów oraz
            wyciągania z nich właściwych wniosków. I to wszystkich tych cech razem. A
            Marian Jurczyk nie ma ANI JEDNEJ z tych właściwości!
            • Gość: ed Re: :-((( IP: *.icpnet.pl 14.08.03, 10:20
              Chwat nigdy nie byl w UW, ale w UD, skad wylecial na dlugo przed powstaniem UW.
              UW to przypominam KLD+UD i rozne organizacje np. ekologiczne, samorzadowe etc.
              • Gość: zibi Re: :-((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.03, 15:21
                UW jest kontynuatorem UD i szczerze mówiąc nie widzę różnicy. Jak zwykle
                zaciemnianie faktów. A Chwat tak leciał, leciał z posła na dobrą posadę w NIK,
                a teraz na funkcję wiceprezydenta. Następny partyjniak z układu bez względu na
                przynależność, któremu towarzysze załatwiają kolejną fuchę. A przyjaciel
                Chański z targowiska Osinów dalej robi interesy. Tym razem w Szczecinie...
    • Gość: gość Re: Objazd prezydentów Szczecina po mieście IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 07:59
      Czego się docent boisz.Że Jurczyk zrobi w końcu porządek w
      Szczecinie.Tego????????
      • Gość: ololo Re: Objazd prezydentów Szczecina po mieście IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.08.03, 09:25
        Marian Jurczyk zażartował: Panowie, zrobimy porządek w Szczecinie! Panowie
        zażartowali: zrobimy!
        • Gość: mirek Re: Objazd prezydentów Szczecina po mieście IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.08.03, 07:11
          pozyjemy,zobaczymy czy zrobi jurczyk porządek czy nie?czas pokażeGość portalu:
          ololo napisał(a):

> Marian Jurczyk zażartował: Panowie, zrobimy porządek w Szczecinie! Panowie
          > zażartowali: zrobimy!
          • absztyfikant Re: Objazd prezydentów Szczecina po mieście 14.08.03, 11:56
            juz kiedys pokazal: wstyd na cala Polske. Niech Marian lepiej robi za gwiazde
            na zjazdach emerytownych skinow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka