Dodaj do ulubionych

Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidarności

IP: *.osow.pl 18.08.03, 23:09
ja juz nie wytrzymam!!!zaraz ekspolduje!trzeba zrobic
referendum i odwolac tego dziadzusia!!zadam nowych wyborow!!!
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 18.08.03, 23:24
      BRAWO MARYJAN, JA WIEM ZE SIE TOBIE MARZY TAM TWOJ WIELKI
      PODSWIETLANY POMNIK.

OBIECUJE CI, ZE JESLI STANIE I SIL MI JESZCZE STARCZY TO GO
      ROZWALE SKUTECZNIEJ NIZ NIESIOLOWSKI LENINA W PORONINIE.

• Gość: -prezes Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: 62.233.219.* 18.08.03, 23:46
      Gdy nicość kieruje twoim miastem
      To w końcu obrośnie ono tylko chwastem.

• Gość: Ojcie Siwek Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.08.03, 23:50
        Brawo Prezesie, popieram z całego serca, ładnie napisane.
        Ale czegoż można się spodziewać, gdyb magazynier stoczniowy
        zostaje prezydentem dużego miasta.
        • barnimus Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 18.08.03, 23:55
          To bardzo smutna wiadomość szczególnie dla kogoś kto właśnie wrócił z Berlina :
          (((
      • tycjan5 Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 10:25
        Straszny, koszmarny sen dzisiaj miałem, ale nic to - jak się okazało - w
        porównaniu do omawianego tu artykułu z GW. Jakiś pełen obaw, strachu i
        niepokoju jechałem do pracy. Poranna kawa, która tak zawsze mi smakowała nie
        smakowała mi dzisiaj, a już zachłysnałem sie i oblałem sobie krawat jak
        przeczytałem ów text w Gazecie. Prezesie, dobrze to ujałeś:
        " Gdy nicość kieruje twoim miastem
        To w końcu obrośnie ono tylko chwastem".
        Ech, co za obciach - patrz: wstyd, bezradnośc ( mam nadzieje, że tymczasowa),
        co za utopijne rządy każą mi/nam się tak stresować, jakby stresów było mało
        każdego dnia. Co za marazm na podbudowie masakry podszywanej depresją każe nam
        w tym uczestniczyc i bezsilnie obserwować poczynania włodarzy!
        Życzę sobie i Wam i wszystkim, aby nastały lepsze czasy i żeby poranna kawa i
        czytanie gazet wpływało li tylko na spotegowanie dobrego nastroju i
        przyjemności z dnia płynącego w dobrym rytmie, niźli siejącego destruktywne
        defetyczne sytuacje żołądkowo wątrobowe.

Pozdro
        Tycjan
    • absztyfikant Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 18.08.03, 23:55
      I widzicie kobity z Od Nowy? Trzeba bylo porzec Runowicza, a tak na wlasne
      zyczenie mamy WIELKIEGO MARIANA.

Drodzy inwestorzy, szkoda waszego czasu, wroccie tutaj jak juz Mariana nie
      bedzie. Szkoda waszego czasu i pieniedzy.
    • Gość: GRYFit Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.espol.com.pl 19.08.03, 00:22
      POPIERAM!!!! LUDZIE ZRÓBMY COS... PIKIETA, REFERENDUM, GŁÓDÓWKA... PZRECIEZ
      TEGO DEBILA I JEGO EKIPY (PRZEPRASZAM INACZEJ NIE DA SIE TEGO NAZWAC) JUZ NIE
      MOZNA TOLEROWAC... SZCZECIN STAJE SIE UZDROWISKIEM Z TRAMWAJAMI... ZRÓBMY
      COŚ... NIECH GAZETA COŚ ZROBI... AŻ NASUWA SIE PEWIEN SLOGAN : PRZEBUDXCIE
      SIE...
    • dodo111 Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 00:40
      Gość portalu: szn napisał(a):

> ja juz nie wytrzymam!!!zaraz ekspolduje!trzeba zrobic
      > referendum i odwolac tego dziadzusia!!zadam nowych wyborow!!!

Moj podpis masz na 100%. I calej mojej rodziny. I wiekszosci znajomych. Tylko
      niech to ktos zorganizuje, moze sie uda?
    • adelmus Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 00:50

Wiele gorszych wiadomosci nie mozna bylo sie dowiedziec....
      Szkoda , ze nie ma w tym miescie instytucji skrojonej na
      ksztalt Trybunalu Stanu , tyle tylko ze sadzacych
      wszystkich debili , ktorzy odbieraja temu miastu szanse
      rozwojowe....

Jako pierwsi powinni byc tam sadzeni ludzie pokroju tego
      magazyniera wraz z jego ekipa , a potem ludzie ktorzy go
      na te funkcje wybrali....
    • amsterdamer Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 04:56
      Bez przesady, panie i panowie. Po co sie denerwowac?
      Trzeba przeprosic holendrow jakos wytlumaczyc, ze mamy teraz kleske, rzadzi
      nami czlowiek o umysle wychodowanego na dzialce ogorka i zeby przyszedl
      ponownie, jak bedzie rzadzil ktos normalny. Trzeba jakos dac do zrozumienia,
      ze tak naprawde nie chcemy robic problemow, napewno sie jeszcze uda!!!

Aleee wstyd! Az plakac sie chce.

VERONTSCHULDIGING!!
    • Gość: el matador Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 19.08.03, 09:42
      nie ma po prostu słów by określić niedouctwo tego bezczelnego,
      niedouczonego,ubeckiego Solidarucha jakim jest Jurczyk,ten
      podejrzany przez swoje kontakty z byłą SB Facet doprowadzi
      prędzej czy póżniej Szczecin do ruiny,poprzez brak nowych
      inwestycji ten Bandzior zwiększa w znaczący sposób bezrobocie w
      mieście i w Regionie, zmniejsza przerób szczecińskich
      przedsiębiorstw budowlanych i pomniejsza popyt na towary i
      usługi przez utracone płace robotników i pracowników firm
      poddostawczych.
      • Gość: Phobos Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: 217.153.158.* 19.08.03, 11:10
        Pensje itd... No i nie zapominajmy, ze: "Zyski ze sprzedaży i wynajmu
        powierzchni czerpałoby miasto i developer"... Najwyrazniej nasz kochany
        Marianek uznal, ze miastu nie potrzebne sa dodatkowe pieniadze...

Mnie najbardziej ciekawi jedno - dlaczego jego wiceprezydenci jeszcze sie go
        trzymaja? Bo to naprawde nie sa glupi ludzie... Czyzby przykleili sie do
        stolkow?...
        • Gość: Leszek Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.oskarwegner.com.pl 19.08.03, 11:53
          Gość portalu: Phobos napisał(a):

> Pensje itd... No i nie zapominajmy, ze: "Zyski ze sprzedaży i wynajmu
          > powierzchni czerpałoby miasto i developer"... Najwyrazniej nasz kochany
          > Marianek uznal, ze miastu nie potrzebne sa dodatkowe pieniadze...

Nie chcę oceniać decyzji Jurczyka, tłumaczenie jest rzeczywiście idiotyczne.
          Jest tylko jeden nurtujący mnie problem. Czy cała inwestycja, łącznie z umową z
          developerem, nie została tak zchrzaniona, że jedynym wyjściem uratowania dupy,
          było zerwanie umówy.
          Jak słusznie zauważyłeś w cytacie, _zyski_ byłyby dzielone :-) Łatwo jest
          dzielić skórę na miedźwiedziu. Co by było, gdyby zysków nie było? Zero
          jakiejkolwiek kasy dla miasta. A może holenderski inwestor potrafiłby owe zyski
          zerować i straty wykazywać. Nie wiem, tak tylko mi się o niedźwidziu
          przypomniało. Skoro zyski byłyby dzielone, to straty też.

Zacietrzewienie, bywa, jak okulary przeciwsłoneczne w pochmurny dzień.
          Chciałbym jeszcze tylko dodać, że jestem jak najbardziej za tym, aby miasto
          wnosiło aportem działki w podobne inwestycje, tylko umowy muszą miastu
          gwarantować możliwość kontrolowania finansów inwestycji oraz precyzować warunki
          na jakich miasto z takiej spółki może się wycofać i jakie zobowiązania w takim
          przypadku inwestor winien miastu by był. Poza tym to wcale nie musi odbywać się
          bez procedury przetargowej. Przecież jest coś takiego, jak przetarg ofertowy.
          Dlatego uważam, że tłumaczenie imć Pana Jurczyka i jego brygady jest żałosne.

Pozdrawiam
          Leszek
    • Gość: Książe POmorski Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.deltanet.pl 19.08.03, 10:24
      "bez komentarza"

• Gość: Phobos Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: 217.153.158.* 19.08.03, 11:01
      Szanowny Pna wiceprezydent powiedzial:

- Miasto nie powinno się angażować w przedsięwzięcia komercyjne

Co nie przeszkadza w angarzowaniu sie w ECE...

- Poza tym tereny miejskie należy zbywać w przetargu, wnoszenie
      aportu to obchodzenie drogi przetargowej. Często bywa tak, że z
      takiej spółki gmina się wycofuje, zaś firma ma bezprzetargowo
      teren.

A kto inny jesli nie prezydent i radni decyduja o tym, czy
      miasto sie wycofa, czy nie?!
      • duo1 Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 11:19

> - Poza tym tereny miejskie należy zbywać w przetargu, wnoszenie
        > aportu to obchodzenie drogi przetargowej. Często bywa tak, że z
        > takiej spółki gmina się wycofuje, zaś firma ma bezprzetargowo
        > teren.
        >
        > A kto inny jesli nie prezydent i radni decyduja o tym, czy
        > miasto sie wycofa, czy nie?!

Phobos - to jest glupie wytlumaczenie IDIOTYCZNEJ decyzji nadajace sie tylko i
        wylacznie dla ograniczonych umyslowo wyborcow jUrczyka, no i dla niego samego...

LUDZIE!!!!! ZROBMY COS!!!!!!!!!! przeciez jeszcze trzy lata z tym de***
        wytrzymac bedziemy musieli...
    • Gość: mac Jakie są prawne możliwości odwołania Jurczyka? IP: *.freesurf.ch 19.08.03, 11:40
      Z tego co wiem - mam nadzieję, że się mylę - prezydenta miasta wybranego w
      wyborach bezpośrednich nie bardzo można odwołać przed końcem kadencji. Więc
      będziemy musieli się z tym debilem męczyć... Po prostu brak mi słów na
      właściwe skomentowanie tej głupoty. Niech wszystkie place w mieście zarosną
      trawą, łącznie z Pl. Armii Krajowej.
    • Gość: quba Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.spx.pl / 10.0.5.* 19.08.03, 12:04
      Szkoda słów i nerwów, Szczecin traci dzięki swojemu prezydentowi kolejną szansę
      rozwoju, w urzędzie miasta panuje jedno wielkie bagno !!! Swoja drogą ciekaw
      jestem gdzie jest opozycja, czy my mamy w Szczecinie opzycje ??? Radni z POPiS-
      u, Od Nowy, SLD, gdzie jesteście ????!!!! Czy w tym mieście jest ktokolwiek u
      władzy komu losy tego miasta nie są obojętne, czemu radni nie zbieraja podpisów
      o odwołanie prezydenta, ratunku ta jakaś paranoja rodem z trzeciego
      swiata !!!!!!
      • rozkosznybobasek Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 12:26
        w centrach finansowych obslugiwani sa klienci dysponujacy pieniedzmi.
        Macie jeszcze takowe?
        • j.preston Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 13:13
          > w centrach finansowych obslugiwani sa klienci dysponujacy pieniedzmi.
          > Macie jeszcze takowe?

Sluchaj, to byla by przede wszystkim placowka dla jakiejs konkretnej instytucji
          finansowej, tak jak BZ WBK jest w Pyrostwie:) Jest ogromna liczba osob, ktora
          ma pieniadze, sa tacy. Tu nie chodzi o to pytanie, kto tam bedzie cos lokowac,
          tylko, ze Szczecin w takim przypadku (znow) traci kolejna szanse, aby na jego
          obszarze, zainwestowala znana i powazana firma, ktora baraka nie postawi.
          Niestety,do chuja pana, glowa miasta jest pan M.J (Michael Jordan, to nie
          jest...) Tragedia, trzeba by zwolac, spotkanie prezydenta miasta, nie z jakimis
          poslami i innymi skorumpowanymi ludzmi, tylko z nami, z mlodymi, i wtedy
          moglibysmy powiedziec panu M. co tak naprawde on wyczynia w naszym miescie, bo
          jemu cos sie chyba pomieszalo...A moze mysli, ze Holandia to jakis land w
          Niemczech, i dlatego sie boi...:P

pzdr
          J.
        • Gość: Ekspans Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.espol.com.pl 19.08.03, 13:16
          Wiele razy pisałem na tym forum wskazując co jest przyczyną odejścia
          wszystkich inwestorów ze Szczecina.Wina leży po stronie wszystkich co decydują
          o rozwoju tego miasta,nie tylko Marjana ksenofoba z minionej epoki o
          komunistycznym myśleniu.Prawie wszyscy tutaj piszący byli przekonani że wina
          stoi wyłącznie tylko po stronie inwestora.Chcę raz jeszcze przypomnieć że
          wszyscy którzy chcieli inwestować w tym mieście nie mieli problemów w
          Warszawie,Wrocławiu czy Poznaniu. Nawet nie jesteście w stanie sobie wyobrazić
          jakie spustoszenie zostawi po sobie ten chory umysł Marjana po sobie w tym
          mieście.Pisałem ilu jeszcze inwestorów chce rozpocząć swoje inwestycje w tym
          mieście jest ich cała kolejka,ale nie mają tu czego szukać bo będą po
          negocjacjach z miastem sie procesować.Mieszkańcy Szczecina maja tego co
          chcieli a do tego jak Szczecin zacznie rozdawać pieniądze za przegrane procesy
          z inwestorami,a można zamiast sie procesować jeszcze się porozumieć .Na
          marginesie jestem tak w kur... że nie wychodzi mi to pisanie. APEL ZJEDNOCZMY
          SIE I NIE PISAĆ TU BO TO NIC NIE POMAGA SPRAWIE POWOŁAĆ MUSIMY KOMITET
          ODWOŁANIA CHOREGO UMYSŁU JEST NA TO SZANSA ZEBRAĆ PODPISY I REFERENDUM MOŻE
          KTOS ZAPROPONUJE JAKIEŚ SPOTKANIE I DO ROBOTY
          • swarozyc Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 13:23
            Proponuje zwolac pielgrzymke do czestochowy w intencji tego zboznego celu.
            Tylko wezcie Maryjana ze soba i tak zalatwcie aby juz tu nie wrocil...
            • bbury Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 13:31

www.jurczyk.pl/solidarnosc.html#
              "(...)W 1981 roku na pamiętnym zjeździe Solidarności w hali Oliwii konkurowałem
              z Wałęsą o przewodnictwo związku.(...)"

Wniosek ? ... mało brakowało a do dzisiaj mieszkalibyśmy w PRLu... :(

• Gość: Leszek Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.oskarwegner.com.pl 19.08.03, 13:43
            [...]
            > komunistycznym myśleniu.Prawie wszyscy tutaj piszący byli przekonani że wina
            > stoi wyłącznie tylko po stronie inwestora.

Raczej nie. Chyba się jednak się mylisz. Prawie wszyscy wieszają psy na
            Jurczyku i jego zastepcach/doradcach.

[...]

> marginesie jestem tak w kur... że nie wychodzi mi to pisanie. APEL ZJEDNOCZMY
            > SIE I NIE PISAĆ TU BO TO NIC NIE POMAGA SPRAWIE

Zgadzam się. Choć może moja zgoda niewile znaczy, bo jestm tu świeży.

POWOŁAĆ MUSIMY KOMITET
            > ODWOŁANIA CHOREGO UMYSŁU JEST NA TO SZANSA ZEBRAĆ PODPISY I REFERENDUM MOŻE
            > KTOS ZAPROPONUJE JAKIEŚ SPOTKANIE I DO ROBOTY

Masz rację, uważam, że spotkanie jest potrzebne, ale jego ramy powinny daleko
            wykraczać poza kwestię odwołania obecnego zarządu.

Pozdrawiam
            Leszek
    • Gość: Szczecinianka Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.klaudyny.waw.pl / 10.1.34.* 19.08.03, 13:26
      K....! Cholera jasna! Zaraz mnie krew zaleje. Czy ten skretynialy staruszek
      obral sobie za cel zrobienia z tego miasta Wąchocka???!!! Nie mam juz sil.
      Przestaje czytac wiadomosci ze Szczecina. Czego oczy nie widza, tegu sercu nie
      zal (mieszkam w Warszawie).
    • absztyfikant Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 13:43
      "Etycznie" to znaczy rowniez "profesjonalnie". W Polsce zwraca sie zbyt malo
      uwagi na to, że dzialanie nieprofesjonalne jest tym samym nieetyczne i z gruntu
      niemoralne.

Dostrzegamy to w odniesieniu do medycyny, bo tu zlo wyrzadzane pacjentowi przez
      niedouczonego lekarza jest bezposrednio zauwazalne, natomiast w sferze
      gospodarki czy zarzadzania miastem czesto nie uswiadamiamy sobie, ze
      niekompetencja posrednio uderza w czlowieka i w jego dobro.

Tu negatywne skutki ujawniają sie często po latach. Przykladowo, trzeba
      pamietac, ze za zycie na kredyt w epoce gierkowskiej jeszcze dlugo beda musialy
      placic nasze dzieci, a nawet wnuki. Prezydentura Mariana odbije sie na naszych
      potomnych.

Inne miasta w Polsce: Poznan, Wroclaw, Gdynia czy nawet miasta slaskie
      nadganiaja cywilizacyjny dystans jaki je dzieli od miast zachodu. My drepczemy
      w miejscu.

Mamy olbrzymi potencjal, ale go niszczymy (tzn. niszczy go Marian i ludzie,
      ktorzy go wybrali)

WSTYD to malo powiedziane, nalezy powiedziec rozpacz, a tego niemoralnego
      zgreda trzeba wywiezc na taczce lub wozie z gnojem za miasto.

• Gość: Ekspans Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.espol.com.pl 19.08.03, 14:09
        KIEDY POWOŁUJEMY KOMITET ODWOŁANIA MARJANA JURCZYKA CZEKAM NA PROPOZYCJE I
        POMOC I NAMIARY POTRZEBNE BĘDZIE JAKIEŚ SKROMNE POMIESZCZENIE CZEKAĆ DALEJ I
        PRZYGLĄDAĆ SIĘ TO POGRZEB DLA SZCZECINA CZEKAM !!! SZUKAM MĄDRYCH LUDZI DO
        POPROWADZENIA SPRAWY !!!
        • Gość: Phobos Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: 217.153.158.* 19.08.03, 15:31
          Ze stron UW:

"Prezydenta można odwołać tylko w ściśle określonych ustawowo
          przypadkach i praktycznie tylko drogą referendum. Wniosek o
          przeprowadzenie referendum mogą zgłosić obywatele albo radni."

Znajdzie sie jakis odwazny radny, czy mamy wziasc sprawe w swoje
          rece?

PS. Ekspans, mozesz wylaczyc Caps Lock?
          • bbury Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 15:38
            Gość portalu: Phobos napisał(a):

> Ze stron UW:
            >
            > "Prezydenta można odwołać tylko w ściśle określonych ustawowo
            > przypadkach i praktycznie tylko drogą referendum. Wniosek o
            > przeprowadzenie referendum mogą zgłosić obywatele albo radni."

no właśnie to jest cały UM i jego znakomici prawnicy przegrywający wszystkie
            sprawy z kretesem - taka informacja to żadna informacja - bo niezgodnie z
            prawdą sugeruje że to jest trudne a tymczasem:
            wystarczy referendm z frekwencją > 30% w którym połowa głosujących powie że
            prrezydent zrobił swoje i może odejść ...
            • adelmus Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 15:45
              bbury napisał:

> Gość portalu: Phobos napisał(a):
              >
              > > Ze stron UW:
              > >
              > > "Prezydenta można odwołać tylko w ściśle określonych
              ustawowo
              > > przypadkach i praktycznie tylko drogą referendum.
              Wniosek o
              > > przeprowadzenie referendum mogą zgłosić obywatele
              albo radni."
              >
              > no właśnie to jest cały UM i jego znakomici prawnicy
              przegrywający wszystkie
              > sprawy z kretesem - taka informacja to żadna informacja
              - bo niezgodnie z
              > prawdą sugeruje że to jest trudne a tymczasem:
              > wystarczy referendm z frekwencją > 30% w którym połowa
              głosujących powie że
              > prrezydent zrobił swoje i może odejść ...

A w jakim trybie i kto rozpisuje takie referendum ?
              • bbury Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 15:46
                wszystko jest tu
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=7513881
                • adelmus Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 15:52
                  bbury napisał:

> wszystko jest tu
                  > <a
                  href="https://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=7513881"target="_blank">forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=7513881</a>

dzieki !
          • Gość: gk Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.*.*.* 19.08.03, 15:51
            Radni opozycji! Jeżeli interesuje Was opinia mieszkańców tego
            zamęczonego miasta i czytacie te posty pokażcie, że potraficie
            działać. Tylko referendum może tu pomóc. Wierzę że większość
            będzie z nami!
    • absztyfikant STANĄŁ W OGNIU NASZ WIELKI DOM 19.08.03, 15:57
      PIOSENKA O SZCZECINIE POD RZADAMI MARIANA JURCZYKA

(najlepiej ogladac ze zdjeciem imprezy wielkiego przyjaciela Mariana Andrzeja
      Leppera)

www.samoobrona.home.pl/pages/09.Galeria/01.Protesty/z15.jpg

Stanął w ogniu nasz wielki dom
      Dym w korytarzu kręci sznury
      Jest głęboka naprawdę ciemna noc
      Z piwnic uciekają szczury
      Krzyczę przez okno
      Czoło w szybę wgniatam
      Haustem powietrza robię w żarze wyłom
      Ten co mnie widzi ma mnie za wariata
      Woła: "co jeszcze świrze ci się śniło?"
      Więc chwytam kraty rozgrzane do białości
      Twarz swoją widzę, widzę twarz przekleństwa
      A obok sąsiad patrzy z ciekawością
      Jak płonie na nim kaftan bezpieczeństwa.
      2. Lecz większość śpi nadal przez sen się uśmiecha
      A kto się zbudzi nie wierzy w przebudzenie
      Krzyk w wytłumionych salach nie zna echa
      Na rusztach łóżek milczy przerażenie
      Ci przywiązani dymem materacy
      Przepowiadają życia swego słowa
      Nam pod nogami żarzą się posadzki
      Deszcz iskier większy, obcy ktoś się wydziera
      A my wciśnięci w najdalszej sali kąt
      Tędy, wrzeszczy, niech go jasna cholera
      A my nie chcemy uciekać stąd
      R: A my nie chcemy uciekać stąd
      Krzyczymy w szale wściekłości i pokory
      Stanął w ogniu nasz wielki dom
      Od lat psychicznie i nerwowo chory
    • Gość: AeM Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 19.08.03, 16:06
      Co tu dużo gadać... Poznan sie rozwija bo rzadza tam ludzie z
      glowa na karku a my nadal stoimy i bedziemy stali w miejscu.
      • Gość: kopin Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: 217.153.169.* 19.08.03, 17:50
        tak, tego nalezało się spodziewać po tym ...

a nie bedzie centrum, bedzie pomnik
        • Gość: dd Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.salsa.pl 19.08.03, 18:12
          Nic nam innego nie pozostaje jak pożegnac Marniego J.
          Marni internauci cie obalą już w krótce, bądź tego pewien.
    • Gość: szczeciniak Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.zsi.pl / 192.168.44.* 19.08.03, 18:36
      powiem krótko "Jurczyk to DEBIL", ale my to małpe wybralismy,
      zarówno ci ci na niego glosowali jak i ci co nie poszli na
      wybory muszą wypić teraz gorzkie piwo nawarzone przez
      przyglupiego Jurczyka.
      "JURCZYK NA DZIAŁKE"
      • absztyfikant Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 18:50
        Nie mow "my", bo ja w drugiej turze glosowalem na Edmunda Runowicza.

Walnie do jego sukcesu przyczynila sie Teresa Lubinska (wrecz mu pomogla), z
        trzecim wynikiem, z kampania wyborcza "Dosyc! Politykom dziekujemy", ktora po
        przegranej nie zdecydowala sie nikogo poprzec. Puscila w ten sposob oczko do
        wyborcow: "lepszy Jurczyk, ale nie moge tego wprost powiedziec".

> powiem krótko "Jurczyk to DEBIL", ale my to małpe wybralismy,
        > zarówno ci ci na niego glosowali jak i ci co nie poszli na
        > wybory muszą wypić teraz gorzkie piwo nawarzone przez
        > przyglupiego Jurczyka.
        > "JURCZYK NA DZIAŁKE"
        • adelmus Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 19:39
          absztyfikant napisał:

> Nie mow "my", bo ja w drugiej turze glosowalem na
          Edmunda Runowicza.
          >
          > Walnie do jego sukcesu przyczynila sie Teresa Lubinska
          (wrecz mu pomogla), z
          > trzecim wynikiem, z kampania wyborcza "Dosyc! Politykom
          dziekujemy", ktora po
          > przegranej nie zdecydowala sie nikogo poprzec. Puscila
          w ten sposob oczko do
          > wyborcow: "lepszy Jurczyk, ale nie moge tego wprost
          powiedziec".
          >
          >
          > > powiem krótko "Jurczyk to DEBIL", ale my to małpe
          wybralismy,
          > > zarówno ci ci na niego glosowali jak i ci co nie
          poszli na
          > > wybory muszą wypić teraz gorzkie piwo nawarzone przez
          > > przyglupiego Jurczyka.
          > > "JURCZYK NA DZIAŁKE"

Jak najbardziej sie zgadzam z Absztyfikantem . Nie mozna
          powiedziec "My" go wybralismy , bo z tego by wynikalo ze
          wszyscy mieszkancy albo poszli glosowac na Jurczyja ,
          albo w dniu wyborow pozostali w chalupie.

Ja glosowalem w pierwszej na Lubinska , a w drugiej nie
          bylo wyjscia jak zaglosowac na Runowicza.

Niestety Lubinska sciagnela maske dopiero pomiedzy turami
          , bo wtedy okazalo sie , ze wazniejsza dla nie jest jej
          wlasna ambicja ( chec posiadania posiadania wladzy) niz
          dobro miasta i nie wskazujac Runowicza ( mniejszego zla)
          wepchnela Szczecin w lapy magazyniera.....
          • Gość: szn Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.osow.pl 19.08.03, 19:53
            juz troszki ochlonalem...czas zabrac sie do pracy...Czy
            zagladaja na te forum mlodziezowki roznych partii??Moze one
            wezma sie do roboty!!
            • absztyfikant Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 19.08.03, 19:56
              Nalezy im to zasugerowac. Ostatnio mlodziezowka UW stawiala Jurczykowi palme...
              w uznaniu zaslug. Jest jeszcze mlodziezowka SKL-u, PiS-u, PO, SLD, Liga
              Republikanska. Na mlodych byczkow z Mlodziezy Wszechpolskiej bym nie liczyl,
              oni Jurczyka popieraja.
              • Gość: dd Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.salsa.pl 19.08.03, 20:29
                Wydaje mi się, że jak rozpoczniemy akcję zbierania podpisów za odwołaniem
                Jurczyka wtedy ta sprawą zainteresują się rózne organizacje, partie itd.Musimy
                tylko zacząć, za pomocą mediów dotrzemy do ludzi, którym zależy na dobrze tego
                miasta i pogonimy magazyniera.W Szczecinie jest wielu ludzi, kórzy chętnie
                przyłaczą sie do naszego pomysłu tylko oni czekają na impuls, a my ten impuls
                im damy.
    • Gość: Fenol Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.devs.futuro.pl 19.08.03, 20:43
      Gość portalu: szn napisał(a):

> ja juz nie wytrzymam!!!zaraz ekspolduje!trzeba zrobic
      > referendum i odwolac tego dziadzusia!!zadam nowych wyborow!!!
      Ty se możesz chcieć Wałesa też był prezydentem i wtedy powstały największe
      polskie fortuny Za trzy lata w Szczecinie wszystko będzie należało do bonzów
      partyjnych różnych partii i Kościoła i dlatego nikt nigdy Jurczyka nie odwoła
      przy nim można najwięceju nakraść i proszę pozdrowić Stocznię w Szczecinie bo
      ona go wybrała a to wiem na 100%
    • Gość: Książe POmorski Leszek Chwat to też niezła kanalia..... IP: *.deltanet.pl 19.08.03, 20:51
    • Gość: szwolocz Jurczyk to idiota IP: *.client.attbi.com 20.08.03, 08:06
      wywalic na zbita morde tego glupka. Robi gowno i nawet rak nie
      myje. Glupi sobiepanski bydlak.
    • Gość: Robaq Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: 157.25.198.* 20.08.03, 08:31
      Jurczyk na Madagaskar!!!
    • longplay Aż się wierzyć nie chce 20.08.03, 08:40
      Mało jest miast i Prezydentów miast w świecie , które tak traktują INWESTORÓW .
      To smutne i żenujące.
      • Gość: Ekspans Re: Aż się wierzyć nie chce IP: *.espol.com.pl 20.08.03, 09:46
        Co do zast Prezydenta Jurczyka Pana Chwata to nie dziwmy się jego poczynaniom
        że realizuje poroniony program Jurczyka. Chwat wie że program Jurczyka to
        utopia i klęska dla Szczecina ale On ma to gdzieś... wszystkich i miasto!!!
        pensyjka pasuje,a co tam takie słowa jak patriotyzm czy swoje zdanie
    • mike102 przemianowac pl.armii krajowej na ul.wiazow 21.08.03, 09:55
      bo tam grasuje jakis koszmar!!!

jest to jedna z najgorszych wiadomosci jakie moglbym uslyszec! chyba jeszcze
      gorsza byloby przegnanie c&r group i utrata srodkow na oczyszczalnie, ale
      pomalu juz sie psychicznie na nie przygotowuje...

najbardziej niezrozumiale jest to ze miasto chce wejsc w spolke z ece, kiedy:
      -ece w sumie proponuje nastepny galaxyf w centrum, tyle ze bez kina
      -architektura b. przecietna, nie ma mowy o odtwarzaniu historycznej zabudowy
      -przedsiewziecie bedzie typowo handlowe
      -spolka miasta z ece jest zarejestrowana w WARSZAWIE i tam beda zostawac podatki

rownoczesnie von den hayden group oferuje:
      -odtworzenie historycznej zabudowy (Konzerthaus)
      -nowoczesne centrum biznesowo-kongresowe
      -w przypadku tego przedsiewziecia nie ma problemow z rozdrobniona wlasnoscia
      gruntow i protestami (przy ece: Ordra, Luszczewski, Skarb Panstwa, protesty
      miszkancow pl.Zukowa)
      -spolka z sukcesem funkcjonuje w Poznaniu

Nie jestem przeciwnikiem ECE ale gdybym mial wybierac to jednak wolalbym von
      den Haydena i SCF.
    • Gość: Adam Trybusz Von der Heyden Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.plusgsm.pl 21.08.03, 15:15
      Miasto Szczecin nie wymówiło do dnia dzisiejszego warunków
      Listu intencyjnego. Dwa miesiące temu Prezydent Marian Jurczyk
      aneksem aktualizował postanowienia Listu zawartego pomiędzy
      VdHG a poprzednim Zarządem Miasta Szczecina.
      Pan Tadeusz Jarmołowicz jest źle zorientowanym radnym: to nie
      dywidenda wynosi 500 tys. PLN tylko podatek od nieruchomości.
      Efekt finansowy miasta Poznania wynosi kilka milionów dolarów i
      jest tajemnicą handlową partnerów. O przystąpieniu do spółki
      decydowała Rada Miasta Poznania, co jest uwidocznione również
      we wszystkich dokumentach, w tym w zapisach aktu erekcyjnego
      budynku PFC sygnowanym przez Przewodniczącą Rady Miasta, a
      przed budynkiem ponad rok temu staraniem VdHG i Miasta został
      wzniesiony pomnik Prezydenta Cyryla Ratajskiego, a wszyscy
      Radni miasta, w tym Pan Jarmołowicz złożyli uroczyste
      ślubowanie!!! Miasto wydało znaczek z PFC z okazji 750-lecia
      lokacji Miasta.
      VdHG nadal pracduje nad projektem, w dniu 21 sierpnia w tym
      przedmiocie został podpisany stosowny protokół.
      • hsps Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 21.08.03, 15:35
        Gość portalu: Adam Trybusz Von der Heyden napisał(a):
        > Efekt finansowy miasta Poznania wynosi kilka milionów dolarów i
        > jest tajemnicą handlową partnerów.

Jeśli to tajemnica handlowa to skąd wiadomo, że to kilka milionów ?

(to tylko w kwestii logiki, nic mi do merytorycznej zawartości)
        • Gość: Adam trybusz Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.plusgsm.pl 21.08.03, 22:32
        • Gość: Adam Trybusz Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.plusgsm.pl 21.08.03, 22:34
          W kwesti logiki: kilka milionów efektu finansowego to od 2 do
          9. I jest tajemnicą handlową ile dokładnie.
          • mike102 Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar 22.08.03, 10:49
            Gość portalu: Adam Trybusz napisał(a):

> W kwesti logiki: kilka milionów efektu finansowego to od 2 do
            > 9. I jest tajemnicą handlową ile dokładnie.

chcialbym aby w Szczecinie von den Hayden rowniez mial takie tajemnice handlowe!
          • Gość: P.B Re: Nie będzie centrum finansowego na Pl. Solidar IP: *.czerwonak.sdi.tpnet.pl 26.08.03, 11:36
            Gość portalu: Adam Trybusz napisał(a):

> W kwesti logiki: kilka milionów efektu finansowego to od 2 do
            > 9. I jest tajemnicą handlową ile dokładnie.

Wszystko fajnie, jednak może Pan uchyli rąbek tajemnicy i napisze kiedy
            rozpoczyna się budowa Andersii??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka