Dodaj do ulubionych

Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka

IP: *.espol.com.pl 19.08.03, 14:29
ZWRACAM SIĘ Z APELEM DO LUDZI KTÓRYM NIE SĄ OBOJĘTNE LOSY MIASTA SZCZECINA!!
O POMOC O ODWOŁANIE ZE STANOWISKA PREZYDENTA MIASTA MARJANA JURCZYKA
POTRZEBNI BĘDĄ LUDZIE WIEDZA JAKIEŚ SKROMNE LOKUM
POŚWIĘCENIE

CZEKAĆ I PRZYGLĄDAĆ SIĘ TO POGRZEB SZCZECINA !!!
CZEKAM NA PROPOZYCJE I NAMIARY
Obserwuj wątek
    • bbury Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka 19.08.03, 14:40
      ja mogę co najwyżej wskazać podstawę prawną do odwołania :) bo nieprawdą jest
      to co widać w niektórych postach - tzn jakoby prezydent był nieodwołalny:
      Wygaśnięcie mandatu wójta / prezydenta następuje wskutek:
      1)odmowy złożenia ślubowania,
      2)pisemnego zrzeczenia się mandatu,
      3)utraty prawa wybieralności lub braku tego prawa w dniu wyborów,
      4)naruszenia ustawowych zakazów łączenia funkcji wójta z wykonywaniem funkcji
      lub prowadzenia działalności gospodarczej, określonych w odrębnych przepisach,
      5)prawomocnego skazującego wyroku sądu, orzeczonego za przestępstwo umyślne,
      6)orzeczenia trwałej niezdolności do pracy w trybie określonym w przepisach o
      emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych,
      7)śmierci,
      8)odwołania w drodze referendum,
      9) odwołania wójta w trybie art. 96 ust. 2 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o
      samorządzie gminnym = Jeżeli powtarzającego się naruszenia Konstytucji lub
      ustaw dopuszcza się wójt, wojewoda wzywa wójta do zaprzestania naruszeń, a
      jeżeli wezwanie to nie odnosi skutku - występuje z wnioskiem do Prezesa Rady
      Ministrów o odwołanie wójta. W przypadku odwołania wójta Prezes Rady Ministrów,
      na wniosek ministra właściwego do spraw administracji publicznej, wyznacza
      osobę, która do czasu wyboru wójta pełni jego funkcję.
      10)zmian w podziale terytorialnym,

Podstawa prawna > art. 26. ustawy z dnia 20 czerwca 2002 r. o bezpośrednim
      wyborze wójta, burmistrza i prezydenta miasta.

Zatem
      conajmniej 2 przesłanki możliwe są od zaraz:

- orzeczenie trwałej niezdolności do pracy w trybie określonym w przepisach o
      emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych, (ciekawe na jakiej
      podstawie nabył emeryturę – może wcześniej była renta ???)
      - odwołanie w drodze referendum,

• Gość: Leszek Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka IP: *.oskarwegner.com.pl 19.08.03, 15:03
        [...]

> - odwołanie w drodze referendum,

Witaj, realnie widzę tylko tę mozliwość. Czy są jakies progi ilościowo
        procentowe.
        Do czegoś takiego trzeba się dobrze przygotować. Po pierwsze byłby to precedens
        w skali kraju, po drugie w przypadku niewypału, spalenia na panewce, wyjdzie
        jedynie ośmieszenie i drugiej szansy nie będzie.

Pozdrawiam
        Leszek
        • bbury Dziś pytanie - dziś odpowedź :) 19.08.03, 15:32
          Gość portalu: Leszek napisał(a):

> Witaj, realnie widzę tylko tę mozliwość. Czy są jakies progi ilościowo
          > procentowe.
          > Do czegoś takiego trzeba się dobrze przygotować.

Wszystko stoi czarno na białym w ustawie z dnia 15 września 2000 r. o
          referendum lokalnym:
          Art. 4. Referendum przeprowadza się, z zastrzeżeniem art. 5 ust. 1, z
          inicjatywy organu stanowiącego danej jednostki samorządu terytorialnego lub na
          wniosek co najmniej 10% uprawnionych do głosowania mieszkańców gminy albo
          powiatu,

Art. 5. 1. W sprawach odwołania organu stanowiącego jednostki samorządu
          terytorialnego przed upływem kadencji rozstrzyga się wyłącznie w drodze
          referendum przeprowadzonego na wniosek mieszkańców, o którym mowa w art. 4.
          1a. Wniosek mieszkańców gminy, o którym mowa w ust. 1, może dotyczyć odwołania
          rady gminy i wójta (burmistrza, prezydenta miasta) albo odwołania jednego z
          tych organów.
          1b. Referendum w sprawie odwołania wójta (burmistrza, prezydenta miasta) może
          być przeprowadzone także z inicjatywy rady gminy.

Art. 55. Referendum jest ważne, jeżeli wzięło w nim udział co najmniej 30%
          uprawnionych do głosowania.

Przepisy ogólne dotyczące referendum przeprowadzanego na wniosek mieszkańców
          Art. 11. 1. Z inicjatywą przeprowadzenia referendum na wniosek mieszkańców
          jednostki samorządu terytorialnego wystąpić może:
          1)grupa co najmniej 15 obywateli, którym przysługuje prawo wybierania do organu
          stanowiącego danej jednostki samorządu terytorialnego, a w odniesieniu do
          referendum gminnego - także pięciu obywateli, którym przysługuje prawo
          wybierania do rady gminy,
          2)statutowa struktura terenowa partii politycznej działająca w danej jednostce
          samorządu terytorialnego,
          3)organizacja społeczna posiadająca osobowość prawną, której statutowym terenem
          działania jest co najmniej obszar danej jednostki samorządu terytorialnego.
          2. Podmioty, o których mowa w ust. 1, zwane są dalej "inicjatorami referendum".
          Art. 12. 1. (11) Inicjator referendum powiadamia na piśmie przewodniczącego
          zarządu danej jednostki samorządu terytorialnego, a w gminie wójta (burmistrza,
          prezydenta miasta), o zamiarze wystąpienia z inicjatywą przeprowadzenia
          referendum.
          2. Powiadomienie, o którym mowa w ust. 1, zawiera:
          1)jeżeli inicjatorem referendum jest grupa obywateli - nazwiska, imiona, adresy
          zamieszkania oraz numery ewidencyjne PESEL wszystkich członków grupy oraz
          wskazanie osoby będącej jej pełnomocnikiem,
          2)jeżeli inicjatorem referendum jest partia polityczna lub organizacja
          społeczna - nazwę inicjatora, adres siedziby oraz nazwisko, imię, adres
          zamieszkania i numer ewidencyjny PESEL osoby będącej jej pełnomocnikiem, przy
          czym do powiadomienia dołącza się poświadczony odpis z ewidencji partii
          politycznych lub odpis z rejestru organizacji wraz z jej statutem,
          3)określenie sprawy, w której ma zostać przeprowadzone referendum.
          3. (12) Przewodniczący zarządu jednostki samorządu terytorialnego, a w gminie
          wójt (burmistrz, prezydent miasta), niezwłocznie potwierdza na piśmie
          otrzymanie powiadomienia.
          4. Pełnomocnikiem inicjatora referendum może być jedynie osoba, której
          przysługuje prawo wybierania do organu stanowiącego danej jednostki samorządu
          terytorialnego.
          5. (13) Na pisemny wniosek inicjatora referendum przewodniczący zarządu
          jednostki samorządu terytorialnego, a w gminie wójt (burmistrz, prezydent
          miasta), w ciągu 14 dni od otrzymania wniosku powiadamia, w formie pisemnej,
          inicjatora referendum lub jego pełnomocnika o liczbie mieszkańców jednostki
          samorządu terytorialnego uprawnionych do głosowania, o której mowa w art. 4,
          objętych rejestrem wyborców w gminie na koniec kwartału poprzedzającego
          złożenie wniosku. Liczbę tę dla powiatów i województw ustalają i niezwłocznie
          przekazują właściwym starostom i marszałkom województw komisarze wyborczy na
          podstawie kwartalnych meldunków o stanie rejestrów wyborców składanych przez
          wójtów (burmistrzów, prezydentów miast) do 10 dnia miesiąca następującego po
          zakończeniu kwartału.
          6. (14) Inicjator referendum w sprawie odwołania organu jednostki samorządu
          terytorialnego przed upływem kadencji powiadamia o zamiarze wystąpienia z taką
          inicjatywą również komisarza wyborczego; do tego powiadomienia stosuje się
          odpowiednio przepisy ust. 1-3.
          Art. 13. 1. Inicjator referendum, na swój koszt, podaje do wiadomości
          mieszkańców danej jednostki samorządu terytorialnego przedmiot zamierzonego
          referendum, przy czym podanie do wiadomości w gminie następuje w sposób
          zwyczajowo przyjęty w danej gminie, a w powiecie i w województwie - poprzez
          ogłoszenie w prasie codziennej ogólnodostępnej w danej jednostce samorządu
          terytorialnego.
          2. Informacja o zamierzonym referendum powinna zawierać pytanie lub pytania
          referendum albo warianty zaproponowane do wyboru, a jeżeli wniosek dotyczy
          referendum w sprawie samoopodatkowania - cel lub cele oraz zasady
          samoopodatkowania.
          3. (15) Informacja o zamierzonym referendum w sprawie odwołania organu
          jednostki samorządu terytorialnego zawiera uzasadnienie odwołania.
          Art. 14. 1. (16) W terminie 60 dni od dnia powiadomienia, o którym mowa w art.
          12 ust. 1, inicjator przeprowadzenia referendum zbiera podpisy mieszkańców
          uprawnionych do wybierania organu stanowiącego danej jednostki samorządu
          terytorialnego, którzy chcą poprzeć inicjatywę w tej sprawie.
          2. Podpisy zbiera się na kartach, z których każda zawiera informacje o
          przedmiocie zamierzonego referendum oraz o tym, że poparcia nie można wycofać.
          Karta zawiera również:
          1)nazwiska i imiona członków grupy oraz imię, nazwisko i miejsce zamieszkania
          pełnomocnika, jeżeli inicjatorem referendum jest grupa obywateli,
          2)nazwę i adres siedziby statutowej struktury terenowej partii politycznej lub
          organizacji społecznej oraz imię, nazwisko i adres zamieszkania pełnomocnika,
          jeżeli inicjatorem referendum jest partia polityczna lub organizacja społeczna.
          3. Podpisy popierające wniosek w sprawie przeprowadzenia referendum z
          inicjatywy mieszkańców można zbierać w miejscu, czasie i w sposób wykluczający
          stosowanie jakichkolwiek nacisków zmierzających do wymuszenia podpisów.
          4. Mieszkaniec jednostki samorządu terytorialnego popierający wniosek o
          przeprowadzenie referendum podaje na karcie nazwisko, imię, adres zamieszkania
          i numer ewidencyjny PESEL. Dane te potwierdza własnoręcznym podpisem. Wycofanie
          udzielonego poparcia jest bezskuteczne.

PS takie rzeczy w naszym kraju się już dziąły aczkolwiek wydaje mi się że nie z
          inicjatywy obywatelskiej :) bo kto do diabła miałby tyle wytrwałości...
          • Gość: Leszek Re: Dziś pytanie - dziś odpowedź :) IP: *.oskarwegner.com.pl 19.08.03, 15:49
            Dzięki.

Pozdrawiam
            Leszek
        • Gość: Muniek Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka IP: *.teleton.pl 15.01.04, 16:36
          Facet przegral wszystko / jest posmiewiskiem w Polsce / niech gryzie sie na
          stare lata chodzac po brudnych ulicach . Tylko zarzad komisaryczny /
          bezpartyjny - fachowy !!! / uratuje to miasto.Sadzac po ''rozwoju'' miasta i
          budzecie jeszcze troche czasu .
      • Gość: szn Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka IP: *.osow.pl 19.08.03, 19:55
        zle mu nie zycze...ale pozycja nr 7 najszybciej przyniesie miastu ulge....

-----------------------------------------------------------------------------
        bbury napisał:

> ja mogę co najwyżej wskazać podstawę prawną do odwołania :) bo nieprawdą
        jest
        > to co widać w niektórych postach - tzn jakoby prezydent był nieodwołalny:
        > Wygaśnięcie mandatu wójta / prezydenta następuje wskutek:
        > 1)odmowy złożenia ślubowania,
        > 2)pisemnego zrzeczenia się mandatu,
        > 3)utraty prawa wybieralności lub braku tego prawa w dniu wyborów,
        > 4)naruszenia ustawowych zakazów łączenia funkcji wójta z wykonywaniem
        funkcji
        > lub prowadzenia działalności gospodarczej, określonych w odrębnych
        przepisach,
        > 5)prawomocnego skazującego wyroku sądu, orzeczonego za przestępstwo umyślne,
        > 6)orzeczenia trwałej niezdolności do pracy w trybie określonym w przepisach
        o
        > emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych,
        > 7)śmierci,
        > 8)odwołania w drodze referendum,
        > 9) odwołania wójta w trybie art. 96 ust. 2 ustawy z dnia 8 marca 1990 r. o
        > samorządzie gminnym = Jeżeli powtarzającego się naruszenia Konstytucji lub
        > ustaw dopuszcza się wójt, wojewoda wzywa wójta do zaprzestania naruszeń, a
        > jeżeli wezwanie to nie odnosi skutku - występuje z wnioskiem do Prezesa Rady
        > Ministrów o odwołanie wójta. W przypadku odwołania wójta Prezes Rady
        Ministrów,
        >
        > na wniosek ministra właściwego do spraw administracji publicznej, wyznacza
        > osobę, która do czasu wyboru wójta pełni jego funkcję.
        > 10)zmian w podziale terytorialnym,
        >
        > Podstawa prawna > art. 26. ustawy z dnia 20 czerwca 2002 r. o bezpośrednim
        >
        > wyborze wójta, burmistrza i prezydenta miasta.
        >
        > Zatem
        > conajmniej 2 przesłanki możliwe są od zaraz:
        >
        > - orzeczenie trwałej niezdolności do pracy w trybie określonym w przepisach
        o
        > emeryturach i rentach z Funduszu Ubezpieczeń Społecznych, (ciekawe na jakiej
        > podstawie nabył emeryturę – może wcześniej była renta ???)
        > - odwołanie w drodze referendum,
        >
        >
        >
    • absztyfikant Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka 19.08.03, 14:45
      Ja wniosek Ekspansa oczywiscie popieram - moze u Ciebie w domu? Wystarczy
      witryna internetowa i adres korespondencyjny. Leszek i Tycjan moga zrobic sajt,
      na pewno to potrafia. Ludzie beda sie komunikowac i moze cos z tego wyjdzie.

Ja dorzucam inna mozliwosc - rade miasta i zarzad mozna tez chyba odwolac
      uchwala Sejmu RP, wiec to juz zadanie parlamentarzystow.
      • Gość: Leszek Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka IP: *.oskarwegner.com.pl 19.08.03, 14:59
        absztyfikant napisał:

> Ja wniosek Ekspansa oczywiscie popieram

Ja już napisałem co o tym myślę. Jestem za, pod warunkiem, że będzie to miało
        szersze ramy. Warcholstwo mnie nie interesuje.

- moze u Ciebie w domu?

Może raczej coś neutralnego :-)

Wystarczy
        > witryna internetowa i adres korespondencyjny. Leszek i Tycjan moga zrobic
        sajt,

Mogę zaoferować miejsce na serwerze, domenę i grafikę. Silnik do strony
        musiałby zrobić ktoś inny.

>
        > na pewno to potrafia. Ludzie beda sie komunikowac i moze cos z tego wyjdzie.
        >
        > Ja dorzucam inna mozliwosc - rade miasta i zarzad mozna tez chyba odwolac
        > uchwala Sejmu RP, wiec to juz zadanie parlamentarzystow.

Jak napisałem, szersze ramy. Pomysł, program i ludzie za tym stojący, którzy
        nie będa bali się brać odpowiedzialności za swoje słowa, czyny i temu podobne
        duperele.

Pozdrawiam
        Leszek
        • Gość: Phobos Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka IP: 217.153.158.* 19.08.03, 15:37
          [ciach]

> Mogę zaoferować miejsce na serwerze, domenę i grafikę. Silnik do strony
          > musiałby zrobić ktoś inny.

Dzien dobry :)
          • bbury Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka 19.08.03, 15:39
            nie taki znowu panie dobry :)))
            • bbury Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka 19.08.03, 15:48
              a ja mam nośne hasło na plakat - Wizerunek zamuyślonego Jurczyka i podpis

MARNIAN

:)
          • Gość: Leszek Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka IP: *.oskarwegner.com.pl 19.08.03, 15:46
            Gość portalu: Phobos napisał(a):

> [ciach]
            >
            > > Mogę zaoferować miejsce na serwerze, domenę i grafikę. Silnik do strony
            > > musiałby zrobić ktoś inny.
            >
            > Dzien dobry :)

Witaj, rozumiem, że mógłbyś się tym zająć od niewidzialnej od strony
            użytkownika strony :-)

Pozdrawiam
            Leszek
            • Gość: Phobos Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka IP: 217.153.158.* 20.08.03, 02:02
              > > > Mogę zaoferować miejsce na serwerze, domenę i grafikę. Silnik do stro
              > ny
              > > > musiałby zrobić ktoś inny.
              > >
              > > Dzien dobry :)
              >
              > Witaj, rozumiem, że mógłbyś się tym zająć od niewidzialnej od strony
              > użytkownika strony :-)

Jesli chciales napisac "od niewidzialnej dla uzytkownikac strony" to tak :)
              Referencje: infoludek.pl/kmszczecin :)
              • Gość: Leszek Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka IP: *.oskarwegner.com.pl 20.08.03, 10:11
                Chciałem napisać, jak napisałem :-)
                Wiem, wyszedł kalambur, ale co tam. Odczytałeś :-)
                Więc, jeżeli interesuje Cię coś więcej niż jedynie zadyma, to pozwolę sobie
                zachować Twoją ofertę w pamięci i kiedy już uda mi się przekonać więcej ludzi
                do tego, że wykopywanie nie może być celem samym w sobie, to zgłoszę się.
                Dzięki i pozdrawiam
                Leszek
    • adelmus Lista Przewin 19.08.03, 16:37
      Rzeczywiscie powolanie takiego Komitetu z wielu powodow
      Staje Koniecznoscia...
      Na samym poczatku postanowilem sie przygladac poczynaniom
      M.J powstryzmujac sie chwilowo od krytyki( pomimo
      wscieklosci z powodu wyboru tego czlowieka na prezydenta
      mojego miasta).
      Teraz jednak nie mam zadnych zludzen:
      1. Numer z gruntami Hypernowej ( raczej pewne 8 mln
      miejskich pieniedzy w plecy).
      2. Numer z Urzedem Pracy ( kolejne 2 mln. w plecy).
      3. Splawienie Siemensa z wraz z jego nowym tramwajami.
      4. Niekonczace rozpoczynanie a nastepnie anulowanie
      waznych dla funkcjonowania miasta przetargow ( autobusy
      nocne , oczyszczanie basenow p-poz)
      5. Niedbanie o kulturalny i miedzynarodowy wizerunek
      miasta ( zero rekacji przy skandalu ze Stubnitzem).
      6. Wielkie ryzyko straty mega inwestycji pt.
      oczyszczalnia Pomorzany ( 700 mln. przyznanych z funduszu
      ISPA moze przepasc !!!, bo roboty nie ruszyly na milimetr
      z miejsca). Wyszyscy niebawem odczujemy to na wlasnej
      kieszeni , gdy bedziemy musieli pokrywac kary naloznone
      na miasto z powodu wrzucania nieoczyszczonych sciekow do Odry
      7. Wielkie prawodobodobienstow , ze hala miejska nigdy
      nie zostanie wybudowana poprzez ochranianie przez
      "magazyniera" starych zardzewialych osiedlowych blaszakow
      ( pieniadze na projekt juz zostaly wyrzuocone w bloto, bo
      projekt sie zdeaktualizowal).
      8. Kolejna zagrozona inwestycja to budowa centrum Brama
      Portowa , ktora przywrocilaby wreszcie nalezny wyglad
      temu srodeczkowki miasta.
      9. Strata dochodow na rzecz sasiedniej gminy poprzez
      przegnanie Auchen , Ikei i Leroy Merlin.
      10. Przegnanie inwestora z "Kosmosu" w Kosmos.
      11. Nie wywalczenie zadnych doinwestowan z funduszu PHARE
      na projekty infrastrukturalne miasta.
      12. Nie przyciagniecie ani jednego powaznego inwestora do
      naszego miasta.
      13. Osmieszanie na arenie Polskiej i miedzynarodowej
      Szczecina.

Troche za duzo jak na 1 rok na rzadzenia , jakos nie mam
      ochoty by ta lista do konca kadencji wydluzyla sie
      4-krotnie....
      Co prawda te wszystkie przewiny to nie tylko wina
      Jurczyka , ale i w-ce prezydentow , doradcow ,
      niekompetentnych pracownikow UM , radnych ze wszystkich
      frakcji ktorzy maja w glebokim powazaniu losy tego
      miasta i jego mieszkancow....

Dlatego popieram Komitet Odwolania Prezydenta ( KOP) ,
      wiem jednak , ze by przeprowadzic te akcje z referendum
      bedzie to wymagalo wiele wysilku i samozaparcia ze strony
      ludzi kochajacych to miasto....

pozdrawiam.
      adelmus
      • Gość: quba Re: Lista Przewin IP: *.spx.pl / 10.0.5.* 19.08.03, 23:58
        Nie pozwólmy tej liście urosnąć w nieskończonosc, moje pełne poparcie dla
        komitetu, chętnie przyczynię się do odwołania mariana ze stanowiska choć w
        skromny sposób, zbierajac podpisy, na poczatek musimy się chyba wszyscy gdzies
        spotkać a to spotkanie nagłośnić w mediach!
        • adelmus Re: Lista Przewin 20.08.03, 00:09

Niestety w ciagu jednego dnia ujawnil sie kolejny element
          tej listy :-((((

ZABRANIE ( BADZ NIE ZAREAGOWANIE NA TEN FAKT) MIASTU I
          JEGO MIESZKANCOM NAJPIEKNIEJSZEJ JEGO CZESCI - WALOW
          CHROBREGO I ODDANIE JEJ W ROZNE ZLODZIEJSKIE RECE
          KUPCZACE TYM NA PRAWO I LEWO - HORROR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • adelmus Łódzki odpowiednik naszego komitetu ! 19.08.03, 17:15

W Łodzi tez zrobila sie atmosfera do zmiana na stanowisku
      Prezydenta w drodze referendum:-)))

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=63&w=7508746
      • absztyfikant Szanowny Adelmusie, zobacz to...:) 19.08.03, 17:17
        www.kropaszenko.prv.pl
        • adelmus Re: Szanowny Adelmusie, zobacz to...:) 19.08.03, 18:57
          absztyfikant napisał:

> www.kropaszenko.prv.pl

Dzieki Absztyfikant! Taka strona zdecydowanie by sie nam
          przydala :-), tylko musimy sie zdecydowac na jedno z
          wielu okreslen jego osoby :-)))
    • Gość: dd Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka IP: *.salsa.pl 19.08.03, 18:20
      Tak się zastanawiam co myślą o odwołaniu Jurczyka nasi radni miejscy.Pewnie im
      odpowiada ten chory układ.
      Musimy zorganizować grupę ludzi,którzy by zbierali podpisy za odwołaniem
      Marniego.Chętnie ze znajomymi sie tym zajmę.Proponuje rozstawić w centralnych
      miejscach miasta, punkty gdzie będzie można podpisywać się pod petycją.
      • adelmus Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka 19.08.03, 18:59
        Gość portalu: dd napisał(a):

> Tak się zastanawiam co myślą o odwołaniu Jurczyka nasi
        radni miejscy.Pewnie im
        > odpowiada ten chory układ.
        > Musimy zorganizować grupę ludzi,którzy by zbierali
        podpisy za odwołaniem
        > Marniego.Chętnie ze znajomymi sie tym zajmę.Proponuje
        rozstawić w centralnych
        > miejscach miasta, punkty gdzie będzie można podpisywać
        się pod petycją.

To konieczne rozstawic takie punkty poboru podpisow:-), a
        jak piszesz ze masz znajomych chetnych do takich dzialan
        to juz bardzo , bardzo duzo !!!
        Super !!! komitet nam sie rozrasta :-)
    • absztyfikant Do Adelmusa raz jeszcze 19.08.03, 19:02
      Ja tam nie widze problemu. Jak dzialal w UB to mial ksywke swiety. Moze wiec
      św. Marian ? MARNIAN tez jest niezle.

• adelmus Re: Do Absztyfikanta 19.08.03, 19:32
        absztyfikant napisał:

> Ja tam nie widze problemu. Jak dzialal w UB to mial
        ksywke swiety. Moze wiec
        > św. Marian ? MARNIAN tez jest niezle.

To juz pierwsze propozycje mamy :-)mi podoba sie
        okreslenie "magazynier" . Moze byc wiec sw.Marian patron
        wszystkich magazynierow ;-), ale poczekajmy jeszcze na
        inne propozycje ....
        • swarozyc Re: Do Absztyfikanta 19.08.03, 19:38
          adelmus napisał:

ale poczekajmy jeszcze na inne propozycje ....
          ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
          "Gospodarcza katologia stosowana"
          "WC w praktyce gospodarczej"
          "Apostol gospodarki katolickiej"
          Starczy? :-)
          >
          >
          • adelmus Re: Do Absztyfikanta 19.08.03, 19:43
            swarozyc napisała:

> adelmus napisał:
            >
            > ale poczekajmy jeszcze na inne propozycje ....
            > ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
            > "Gospodarcza katologia stosowana"
            > "WC w praktyce gospodarczej"
            > "Apostol gospodarki katolickiej"
            > Starczy? :-)

Apostol Gospodarki Katolickiej brzmi niezle ;-) , ale na
            adres sieciowy jest za dlugie , a poza tym to nie religia
            katolicka jest winna rozbuchanej megalomani magazyniera:-)
            • swarozyc Re: Do Adelmusa 19.08.03, 19:49
              adelmus napisał:
              Apostol Gospodarki Katolickiej brzmi niezle ;-) , ale na
              > adres sieciowy jest za dlugie , a poza tym to nie religia
              > katolicka jest winna rozbuchanej megalomani magazyniera:-)
              ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
              Oj Adelmusik, zaciecia historiozoficznego to Ty nie masz...(:-
              On jest chodzacym i zywym wcieleniem katolicyzmu, par exellance!

PS. Nota bene, jak tego,Ty i tobie podobni nie zauwazycie to dalej bedziecie
              sie taplac w blotku i biedzie katolickiej...
              a przezyjecie tylko z zasilkow Unii...
              >
              >
              • adelmus Re: Do Swarozyca 19.08.03, 20:02

OjSwarozycku !

Byc moze nie mam zaciecia historiozoficznego :-), ale
                wiem kim sam jestem i kim jest wielu ludzi ktorych znam .
                Jestem wierzacym i praktykujacym katolikiem , nie uwazam
                sie za nadmiernie glupiego ( moze mam zawyzona
                samoocene;-)) a i biedy tez jakos nie klepie.

O mizerii magazyniera decyduje brak wielkich zdolnosci ,
                brak wyksztalcenia polaczone z kompletnym bezkrytycyzmem.
                Te wszystkie wady probuje on jak wielu mu podobnych
                pokryc religijnymi frazesami , ale z Panem Bogiem nie ma
                to wiele wspolnego...

Niemniej w tej sprawie nie chodzi nam o dyskusje , ktorej
                lightmotivem beda poglady religijne , tak wiec chyba
                bedzie lepiej jak w tej kwestii pozostaniemy w
                poszanowaniu siebie nawzajem:-)
                • swarozyc Re: Do Powaznego adelmusa 19.08.03, 20:15
                  adelmus napisał:
                  Niemniej w tej sprawie nie chodzi nam o dyskusje , ktorej
                  > lightmotivem beda poglady religijne , tak wiec chyba
                  > bedzie lepiej jak w tej kwestii pozostaniemy w
                  > poszanowaniu siebie nawzajem:-)
                  ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                  Oczywiscie! nie pisze tu po to aby sabotowac sluszne inicjatywy...
                  W koncu sam was gonie do obywatelskiej roboty...i osmieszam glupote kat.
                  Powodzenia w pracy!
              • Gość: irza Re: Do Adelmusa IP: *.nat.siec.anax.pl 20.08.03, 12:56
                To jest tylko poza. Jurczyk jest rozwodnikiem (aktuakna żona jest jego drugą
                żoną). A jełopem i megalomanem to on był od zawsze. Na począttu Solidarności
                Chciał wykosić w wyborach Wałęsę i był mocno zdziwiony, że mu się to nie udało.
                Wiem o tym (i o wielu innych ciekawych wyczynach magazyniera) bo całe zawodowe
                życie przepracowałam w Stoczni.
    • absztyfikant Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka 19.08.03, 19:51
      Swarozycu jestes w bledzie. Jurczyk jest wcieleniem chlopskiej filozofii. To
      taka Wernyhora. Jego przodkowie rabacje galicyjskie urzadzali. To taka glupsza
      wersja Szeli Jakuba.
    • Gość: dd Komitet Obrony Szczecina Przed Magazynierem. IP: *.salsa.pl 19.08.03, 21:19
      Proponuję taką nazwę.
    • adelmus CZAS NA SPOTKANIE !!! 20.08.03, 00:16

Jak widac miarka sie przebrala , dlatego nie mozna po raz
      kolejny spoczac na laurach lub pogadac sobie o roznych
      planach a potem schowac sie w zacisze domku.

Czas sie spotkac i pogadac co jestesmy w stanie zrobic
      dla miasta . Byc moze okaze sie , ze siatka oplatajaca
      Szczecin jest dla nas zbyt wielkim wyzwaniem ale trzeba
      przynajmniej sprobowac.

Dlatego poroponuje spotkanie albo w ta albo w przyszla
      sobote. Miejsce i czas do uzgodnienia.
      I co Wy na to ?
      • Gość: dd Re: CZAS NA SPOTKANIE !!! IP: *.salsa.pl 20.08.03, 00:38
        Jestem za.Proponuje miejsce spotkania utajnić ,żeby nas szpiedzy Mrjanowe nie
        dorwali.A tak serio to proponuje utworzyć nowy wątek o tym, iż jest spotkanie
        ludzi z forum.Tam wszyscy razem zadecydujemy gdzie się spotkamy.Osobiście
        jestem zdania iż przyszła sobota to dobry termin na spotkanie.
        • adelmus Re: CZAS NA SPOTKANIE !!! 20.08.03, 00:41
          Gość portalu: dd napisał(a):

> Jestem za.Proponuje miejsce spotkania utajnić ,żeby nas
          szpiedzy Mrjanowe nie
          > dorwali.A tak serio to proponuje utworzyć nowy wątek o
          tym, iż jest spotkanie
          > ludzi z forum.Tam wszyscy razem zadecydujemy gdzie się
          spotkamy.Osobiście
          > jestem zdania iż przyszła sobota to dobry termin na
          spotkanie.

To super juz sa dwie osoby :-)))Mysle , ze z tym osobnym
          watkiem to rzeczywiscie racja , tak wiec zaraz zaloze i
          wstukam tam odnosnik do tego watku , by nie trzeba bylo
          wszystkiego powtarzac....
          • Gość: dd Re: CZAS NA SPOTKANIE !!! IP: *.salsa.pl 20.08.03, 00:49
            Tak się zastanwiam ile osób z tego forum zdecyduje się na spotkanie.Dobrze
            będzie jak zjawi sie około 10 osób.
    • amsterdamer "WyKOPmy szkodnika z miasta" 20.08.03, 00:18
      ..to moze byc na poczatek haslo reklame.

Na plakatach, w telewizji, w internecie.

A moze "Gazeta" cos napisze o planowanej akcji?
      • Gość: Operator Teleskopu Re: 'WyKOPmy szkodnika '. Wykopmy skutecznie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 06:54
        amsterdamer napisał:

> ..to moze byc na poczatek haslo reklame.
        >
        > Na plakatach, w telewizji, w internecie.
        >
        > A moze "Gazeta" cos napisze o planowanej akcji?

No to już przegrana. Jeżeli referendum ma być przegrane, lub nawet nie zebrane
        podpisy to właśnie niech Gazeta napisze o tym. Nastepnie pojawi sie wywiad z
        Markiem Koćmielem, czy kimś innym promowanym przez GW i ... stanie sie to co
        się stało (błąd) ludzie będą woleli Mariana lub innego magazyniera aby nie
        tych, którzy są promowani przez GW czyli Unitów lub ich klonów. Trochę
        pragmatyki koleżanko amsterdamer należy wprowadzić do tego przedsięwzięcia
        inaczej to będzie tylko akademickie (Forumowe) czcze pisanie sfrustrowanych
        obywateli forumowiczów.
        • Gość: Leszek Re: 'WyKOPmy szkodnika '. Wykopmy skutecznie. IP: *.oskarwegner.com.pl 20.08.03, 10:14
          [...]
          > No to już przegrana.
          [...]
          > ludzie będą woleli Mariana lub innego magazyniera aby nie
          > tych, którzy są promowani przez GW czyli Unitów lub ich klonów. Trochę
          > pragmatyki koleżanko amsterdamer należy wprowadzić do tego przedsięwzięcia
          > inaczej to będzie tylko akademickie (Forumowe) czcze pisanie sfrustrowanych
          > obywateli forumowiczów.

Mam nadzieję, że z czasem i to krótkim, zrozumie to więcej forumowiczów.

Pozdrawiam
          Leszek

P.S.
          Moim zdaniem masz dobry teleskop.
        • bbury Re: 'WyKOPmy szkodnika '. Wykopmy skutecznie. 20.08.03, 10:39
          fajnie że nie brak Wam zapału
          jest tylko małe ALE:

Załatwicie MarNianowi zasłużoną emeryturę i co dalej ? Tzn. zasatanówcie się
          czy jest ktoś na jego miejsce. pomyślcie ale nie piszcie bo obawiam się że to
          nie posłuży dobrze całej akcji.

I jeszcze jedno zanim się całkiem zapalicie do akcji proponuję BARDZO DOKŁADNIE
          przestudiować procedurę: najpierw 15 sprawiedliwych, dalej info do UM, a
          dopoiero później zbieranie podpisow. Inaczej załatwią Was z formalniaka...

Pozdrawiam
        • Gość: nikt Re:Operator, wykrakałeś:-((( IP: utp.:* / 10.10.9.* 20.08.03, 16:17
          Gość portalu: Operator Teleskopu napisał(a):

> amsterdamer napisał:
          >
          > > ..to moze byc na poczatek haslo reklame.
          > >
          > > Na plakatach, w telewizji, w internecie.
          > >
          > > A moze "Gazeta" cos napisze o planowanej akcji?
          >
          > No to już przegrana. Jeżeli referendum ma być przegrane, lub nawet nie
          zebrane
          > podpisy to właśnie niech Gazeta napisze o tym. Nastepnie pojawi sie wywiad z
          > Markiem Koćmielem, czy kimś innym promowanym przez GW i ... stanie sie to co
          > się stało (błąd) ludzie będą woleli Mariana lub innego magazyniera aby nie
          > tych, którzy są promowani przez GW czyli Unitów lub ich klonów. Trochę
          > pragmatyki koleżanko amsterdamer należy wprowadzić do tego przedsięwzięcia
          > inaczej to będzie tylko akademickie (Forumowe) czcze pisanie sfrustrowanych
          > obywateli forumowiczów.

Właśnie młodsi koledzy Marka Kocmiela podchwycili pomysł i w zwiazku z tym
          Maryjan szczęśliwie dotrwa do końca kadencji. Tak to jest, jak się łamie zasady
          konspiracji a i czujności rewolucyjnej brak.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=70&w=7535546
          • mc.org.pl Re:Operator, wykrakałeś:-((( 20.08.03, 16:49
            Informuje, ze Pan Marek Kocmiel juz od kilku lat nie jest czlonkiem Unii
            Wolnosci. Referendum odwolawcze natomiast bylo planowane w momencie stawiania
            palmy pod Urzedem Miejskim. Z pozdrowieniami.

> Właśnie młodsi koledzy Marka Kocmiela podchwycili pomysł i w zwiazku z tym
            > Maryjan szczęśliwie dotrwa do końca kadencji. Tak to jest, jak się łamie
            zasady
            >
            > konspiracji a i czujności rewolucyjnej brak.
          • Gość: :) Re:Operator, wykrakałeś:-((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 17:06
            Wykrakal czy nie, mysle ze to nie pora na obrazanie sie czy tez licytacje kto
            byl pierwszy. MC niech bedzie inicjatorem jesli to sprawnie zalatwi a reszta
            ktora ma podobny CEL niech robi swoje i po swojemu.

pzdr

p.s.

Mysle ze uzupelnieniem ww. akcji ppowinna byc propozycja osoby, ktora
            widzicie/widzimy na miejscu MJ.
            • Gość: Operator Teleskopu wykrakałem:-((( IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 21:25
              Gość portalu: :) napisał(a):

> Wykrakal czy nie, mysle ze to nie pora na obrazanie sie czy tez licytacje
              kto
              > byl pierwszy. MC niech bedzie inicjatorem jesli to sprawnie zalatwi a reszta
              > ktora ma podobny CEL niech robi swoje i po swojemu.
              >
              > pzdr
              >
              > p.s.
              >
              > Mysle ze uzupelnieniem ww. akcji ppowinna byc propozycja osoby, ktora
              > widzicie/widzimy na miejscu MJ.

No niestety , wykrakałem. Tfu na psa urok.Przepraszam.
              A propozycja aby sie teraz zastanowić nad kandydatem na miejsce kosmity
              Mariana jest wręcz V (słownie : piątą) kolumną w tym referendalnym
              przedsięwzięciu. Klasyczny kongres św. Katarzyny
            • Gość: nikt Re: Zyczę dużo szczęścia IP: utp.:* / 10.10.9.* 20.08.03, 21:51
              Gość portalu: :) napisał(a):

> Wykrakal czy nie, mysle ze to nie pora na obrazanie sie czy tez licytacje kto
              > byl pierwszy. MC niech bedzie inicjatorem jesli to sprawnie zalatwi a reszta
              > ktora ma podobny CEL niech robi swoje i po swojemu.
              >
              > pzdr
              >
              > p.s.
              >
              > Mysle ze uzupelnieniem ww. akcji ppowinna byc propozycja osoby, ktora
              > widzicie/widzimy na miejscu MJ.

Osobiście wcale się nie obrażam: wg mnie może w Szczecinie powstać kilkanaście
              różnych komitetów odwołania mariana - w ten sposób sami mieszkańcy spowodują
              przedterminowe wybory samorządowe - precedens w skali kraju. W dodatku każdy z
              nas może poprzeć każdy z takich komitetów - ustawa tego nie zabrania. Poprę
              wówczas każdy z nich (może być związany z Koćmielem, księdzem biskupem,
              satanistami itp. ganz egal) . Ale gdy za rzecz bierze się UW - mam złe
              przeczucia: z jednego powodu - UW od jakiegoś czasu po prostu nie ma farta w
              polityce i za co się wexmie, to spieprzy. Młodzieżówka z UW, w swojej
              młodzieńczej naiwności i aroganckiej bufonadzie jeszcze nie zaczęła , ajuż
              spieprzyła: w krótkim komunikacie, zawierającym raptem kilka zdań, zdołała
              zrazić do siebie elektorat Samoobrony, LPR, mŁodzież Wszechpolską, i inne
              grupki, nie mniej egzotyczne niż sama UW. Skoro apelujecie do szczecinian, moi
              młodzi przyjaciele, to łaskawie zauważcie, że wśród nich mogą znajdować sie
              sympatycy a.Leppera, lecz niekoniecznie magazyniera. Właśnie ich sobie
              zraziliście, nazywając głupkami. A trudno będzie uzbierać w Szczecinie 32 tys.
              fanów inteligenta, dr Puzyny.
              Jest jeszcze, prócz kardynalnych błędów, inna kwestia. Obecnie znaczek UW
              przynosi pecha, natomiast żeby spowodować i wygrać referendum antymaryjanowe,
              trzeba mieć farta przynajmniej takiego jak Maryjan. Dlatego najlepiej byłoby,
              gdyby sam Maryjan założył Komitet Odwołania Maryjana. Albo ta osoba, która
              wygra najbliższą, skumulowaną nagrodę w czeskim lotto. Niestety -
              prawdopodobnie ani jeden, ani drugi szczęściarz nie będą zainteresowani
              organizacja referendum.
    • longplay Za CENTRUM FINANSOWE. TAK !!! n/t 20.08.03, 08:41
      • Gość: Ekspans Czas na konkrety IP: *.espol.com.pl 20.08.03, 10:26
        Serdecznie dziękuję wszystkim ludziom dobrej woli za troskę o losy naszego
        miasta.Potrzebni są ludzie którzy czują i kochają to miasto, a nie ludzie
        myślący jak złapać dobrą posadkę i kierujący się tylko swoimi interesami.A
        GDZIE JEST NASZ KOCHANY RADO ??? na niego liczyłem i to bardzo ... tak wiele
        potrafi krytykować wiele zmieniać, czas pokazać na co Cię stać RADO !!!Chcę
        zapewnić w 100% że moja inicjatywa mająca na celu odwołania Jurczyka nie
        skończy sie tylko na tym pisaniu. DOSYĆ !!! marnotrawienia majątku i
        eksportowania ludzi inteligentnych do innych miast, na to nas nie stać.Jeżeli
        z tego forum nikt mi nie pomoże będę działał dalej i będę organizował gdzie
        indziej ludzi. Na obecną chwile mam już kilka osób które będą zbierać podpisy
        ale z tego co wiem trzeba zarejestrować zrzeszenie liczące nie mniej jak 10
        osób.Po 1 września biorę się za działanie, mam jeszcze wiele spraw do
        załatwienia gości w domu natłok zajęć i praca która zajmuje mi wiele czasu.
        Mimo tych obowiązków jestem gotowy podjać się sprawy tak potrzebnej do
        załatwienia dla dobra tego miasta.Możecie już teraz organizować się a po 1
        września do dzieła CZAS NA KONKRETY. musi to byc dobrze przygotowane by się
        nie ośmieszyć i by referendum odniosłosukces to znaczy frekwencja 30% jak tego
        sie nie uda zrobić to na 3 lata będziemy skazani na tego dziada. z
        poszanowaniem Marek Dębski
        • Gość: Leszek Re: Czas na konkrety IP: *.oskarwegner.com.pl 20.08.03, 11:01
          Gość portalu: Ekspans napisał(a):

> [...]
          > Chcę
          > zapewnić w 100% że moja inicjatywa mająca na celu odwołania Jurczyka nie
          > skończy sie tylko na tym pisaniu.
          [...]
          > CZAS NA KONKRETY. musi to byc dobrze przygotowane by się
          > nie ośmieszyć i by referendum odniosłosukces to znaczy frekwencja 30%
          [...]

> poszanowaniem Marek Dębski

Żeby to osiągnąć trzeba dać ludziom możliwość innego wyboru. Trzeba pokazać, że
          nieprawdą jest, że nie ma na kogo głosować, a "starszy, uczciwy, doświadczony
          przez los i wrażliwy na ludzką niedolę człowiek", jest najlepszym kompromisem.
          Jeżeli jesteś tego świadom i chcesz działać w szerszych ramach
          niż "wykopywanie", to..., to być może spotkanie adelmus'a ma sens i moglibyśmy
          się tam spotkać.

Pozdrawiam
          Leszek
    • mc.org.pl Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka 20.08.03, 16:20
      Szanowni Państwo,

Informuję, iż zdodnie z obowiązujacym polskim prawodawstwem
      Stowarzyszenie "Młode Centum" (młodzieżówka Unii Wolności)
      rozpoczyna kampanię polityczną zmierzająca do odwołania Mariana
      Jurczyka z finkcji Prezydenta Miasta Szczecina.

Zwracamy się do wszystkich sił politycznych, którym zależy na przyszłości
      miasta.

Zamierzamy zebrać 32 tyś. podpisów, co umożliwi przeprowadzenie
      referendum odwoławczego.

Kampanię rozpoczęliśmy ustawieniem sztucznej palmy w darze dla
      Mariana Jurczyka w uznaniu sukcesów na polu zarządzania miastem.

Szczegóły na naszej stronie internetowej www.mc.org.pl

Planujemy też wielką demonstrację przeciwko prezydentowi.

Uważamy, że Marian JURCZYK szkodzi miastu wpędzająec je w
      zadłużenie, płosząć inwestorów, zrywając już podpisane umowy, a
      jego zdolności intelektualne nie pozwalają mu, naszym zdaniem,
      na pełnienie tej odpowiedzialnej funkcji.

Jurczyk jest znany z poglądów antyeuropejskich. Współpracuje
      z "Samoobroną", LPR oraz Młodzieżą Wszechpolską, która podczas
      sesji powołanego przez ONZ Komitetu ds. Eliminacji Dyskryminacji
      Rasowej odbywającej się w marcu br. w Genewie została uznana za
      organizację skrajnie nacjonalistyczną.

Polityka prezydenta odstrasza inwestorów. Nie chcemy, by
      Szczecin był stolicą biedy i bezrobocia.

Chcemy odważnie podejmować wyzwania współczesnego świata oraz
      jednoczącej się Europy, kształtując w sobie i w swoich
      rówieśnikach poczucie odpowiedzialności za własny los, za sprawy
      publiczne, tolerancję dla różnorodności, szacunek dla własności
      oraz dla rzetelnej, uczciwej pracy drugiego człowieka.

Miejsce dla Mariana Jurczyka to muzeum PRL.

/-/ Biuro Organizacyjne ds. Referendum

Szczegóły zostaną przedstawione na specjalnej konferencji
      prasowej w ciągu najbliższego tygodnia. Konferencja odbędzie się
      w siedzibie zachodniopomorskiej Unii Wolności, Al. Jedności
      Narodowej 11/2 Szczecin

Osoby zainteresowane współpracą w zbieraniu podpisów zapraszamy na adres:

Biuro Organizacyjne
      mc.org.pl@gazeta.pl

• Gość: szn Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka IP: *.osow.pl 20.08.03, 16:24
        no...jakas mlodziezowka zareagowala!Gdzie bedziecie zbierac podpisy??
        • mc.org.pl Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka 20.08.03, 16:26
          zapraszam do watku "wspólnie owołajmy jurczyka" na forum szczecin - za chiwle
          wrzuce tam info
      • Gość: OT Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.03, 20:58
        mc.org.pl napisał:

> Szanowni Państwo,
        >
        > Informuję, iż zdodnie z obowiązujacym polskim prawodawstwem
        > Stowarzyszenie "Młode Centum" (młodzieżówka Unii Wolności)
        > rozpoczyna kampanię polityczną zmierzająca do odwołania Mariana
        > Jurczyka z finkcji Prezydenta Miasta Szczecina.
        >
        > Zwracamy się do wszystkich sił politycznych, którym zależy na przyszłości
        > miasta.
        >
        > Zamierzamy zebrać 32 tyś. podpisów, co umożliwi przeprowadzenie
        > referendum odwoławczego.
        >
        > Kampanię rozpoczęliśmy ustawieniem sztucznej palmy w darze dla
        > Mariana Jurczyka w uznaniu sukcesów na polu zarządzania miastem.
        >
        > Szczegóły na naszej stronie internetowej www.mc.org.pl
        >
        > Planujemy też wielką demonstrację przeciwko prezydentowi.
        >
        > Uważamy, że Marian JURCZYK szkodzi miastu wpędzająec je w
        > zadłużenie, płosząć inwestorów, zrywając już podpisane umowy, a
        > jego zdolności intelektualne nie pozwalają mu, naszym zdaniem,
        > na pełnienie tej odpowiedzialnej funkcji.
        >
        > Jurczyk jest znany z poglądów antyeuropejskich. Współpracuje
        > z "Samoobroną", LPR oraz Młodzieżą Wszechpolską, która podczas
        > sesji powołanego przez ONZ Komitetu ds. Eliminacji Dyskryminacji
        > Rasowej odbywającej się w marcu br. w Genewie została uznana za
        > organizację skrajnie nacjonalistyczną.
        >
        > Polityka prezydenta odstrasza inwestorów. Nie chcemy, by
        > Szczecin był stolicą biedy i bezrobocia.
        >
        > Chcemy odważnie podejmować wyzwania współczesnego świata oraz
        > jednoczącej się Europy, kształtując w sobie i w swoich
        > rówieśnikach poczucie odpowiedzialności za własny los, za sprawy
        > publiczne, tolerancję dla różnorodności, szacunek dla własności
        > oraz dla rzetelnej, uczciwej pracy drugiego człowieka.
        >
        > Miejsce dla Mariana Jurczyka to muzeum PRL.
        >
        > /-/ Biuro Organizacyjne ds. Referendum
        >
        > Szczegóły zostaną przedstawione na specjalnej konferencji
        > prasowej w ciągu najbliższego tygodnia. Konferencja odbędzie się
        > w siedzibie zachodniopomorskiej Unii Wolności, Al. Jedności
        > Narodowej 11/2 Szczecin
        >
        > Osoby zainteresowane współpracą w zbieraniu podpisów zapraszamy na adres:
        >
        > Biuro Organizacyjne
        > mc.org.pl@gazeta.pl

Szkoda. Jak zwykle jakaś tam partyja próbuje podnieśc swoje nie wysokie
        notowania na negacji miłościwie panującego Prezydenta. Zła strategia, szanse
        maleją.
    • Gość: andy Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka IP: *.zsi.pl / 192.168.53.* 20.08.03, 18:16
      Witam i popieram Cie Marku w calosci. Czas skonczyc rzady paranoika - Andrzej
    • adelmus Kto uklada teksty UW 20.08.03, 22:16

Coz jakos nie moge oprzec sie wrazeniu , ze wielu
      czlonkow mlodziezowki UW lubi zagladac na to forum :-)))i
      to swietnie , bo latwiej stad widac szczecinskie problemy.

Natomiast kompletnie nie podoba mi sie ich widoczna chec
      do przywlaszczenia sobie ewentualnego sukcesu tego
      pospolitego ruszenia.

Po pierwsze radze pamietac czlonkom UW - ze w tej sprawie
      trzeba grac zespolowo i chec grania pierwszych skrzypiec
      ( bedac tak mikroskopijnym cialem politycznym) doprowadzi
      do kakafoni , ktora dla wiekszosci ludzi bedzie sie
      kojarzyla za pedem do koryta.

Po drugie czlonek UW juz raz objal wladze po
      Jurczyku:-(((czym to sie skonyczylo to wiadomo. Dlatego
      najpierw konkrety , co proponujecie zamiasta Jurczyka.

Niemniej sama procedure zbierania przez Was podpisow
      popieram...

ps. kto Wam pisze te teksty propagandowe , ktore
      wrzuciliscie na forum pachnie mieszanina
      Bogoojczyznianych tekstow polaczonych z Przemowieniami
      Gomulki :-)))
    • nrs2003 Para w gwizdek 21.08.03, 07:57
      Szanowni dyskutanci z Unii Wolności i SLD. Obecna sytuacja przypomina awanturę
      w firmie gdzie przyszedł nowy , uczciwy Dyrektor i zamierza zrobić porządek i
      postawić zadłużone i skorumpowane przedsiębiorstwo na nogi. Nie jest to
      możliwe w 8 miesięcy. To musi trwać dłużej. Skorumpowana i będąca ze sobą w
      rozlicznych związkach załoga firmy robi wszystko aby zniweczyć ten zamiar
      ponieważ od lat żyja i utrzymują się z tych układów. Na bardzo wysokim
      majątkowo poziomie. Marian Jurczyk ale w zasadzie wyborcy odcięli Wam te
      możliwości. Lokaty na kontach bankowych kiedyś się skończą. Panika. Róbcie
      sobie referendum. Przegracie. Marian Jurczyk ma poparcie u wyborców w dalszym
      ciągu. Będąca w zaniku i odcięta od źródeł finansowania Unia Wolności nie
      wzbije się na tym referendum. Rządziliście kilkakrotnie w tym mieście i
      nazwiska Waszych liderów p.p. Koćmiela, Sochańskiego żle się wyborcom kojarzą.
      A poza tym skończy się na gadaniu , prasie, telewizji. Tak jak przez wiele lat
      tak i teraz nie jesteście jesteście stanie nic konkretnego zrobić i odwołać
      Mariana również.
      • Gość: Ekspans To dzięki Marianowi IP: *.espol.com.pl 21.08.03, 08:41
        To dzięki Marianowi Szczecin traci pieniądze, inwestycje i miejsca pracy. To
        za jego kadencji została zerwana umowa z Chelwertonem by potem ją na nowo
        zmieniać,sposób i warunki zagospodarowania tych terenów jakimi była
        zainteresowana ta firma. Mamy powtórkę z rozrywki z inwestycją budowy Centrum
        Biznesowego na Pl. Solidarności taka sama sytuacja. Nowa inwestycja na
        Lotnisku w Dąbiu miała być prowadzona przez Kanadyjczyków i co ? Marian z
        Chwatem przepłoszył ich z dobrym rezultatem tak jak tego chciał
        Marian.Spotkanie Chwata odbyło się z inwestorem przyzamkniętych dżwiach i do
        dzisiaj owiwne wszystko jest głęboką tajemnicą.Odwołane przetargi na tereny
        przy ul Mieszka w sąsiedztwie cmentarza,i zero innego pomysłu co do
        zagospodarowania tego terenu.Sprawy procesowe z inwestorami, i to nie jedna!
        dzięki braku decyzji Mariana miastu mogą przynieść wielkie straty finansowe.
        Na co mamy jeszcze czekać? te działania mają być dobre dla miasta? Obrona
        blaszaków na os Zawadzkiego, a nie budowa Hali Widowiskowo -
        Sportowej.Zamknięcie inwestycji Kina Kosmos,opieszałość i zaniedbanie z budową
        oczyszczalni ścieków i wiele innych posunięć Mariana szkodzących Szczecinowi
        nie jestem w stanie wyliczyć.
    • Gość: B2 Re: Komitet odwołania Prezydenta Jurczyka IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 31.08.03, 02:03
      Gość portalu: Ekspans napisał(a):

> ZWRACAM SIĘ Z APELEM DO LUDZI KTÓRYM NIE SĄ OBOJĘTNE LOSY MIASTA SZCZECINA!!
      > O POMOC O ODWOŁANIE ZE STANOWISKA PREZYDENTA MIASTA MARJANA JURCZYKA
      > POTRZEBNI BĘDĄ LUDZIE WIEDZA JAKIEŚ SKROMNE LOKUM
      > POŚWIĘCENIE
      >
      > CZEKAĆ I PRZYGLĄDAĆ SIĘ TO POGRZEB SZCZECINA !!!
      > CZEKAM NA PROPOZYCJE I NAMIARY
      • Gość: cxi Jest prawna droga IP: *.arian.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 00:08
        Nie zabierałem dotąd głosu w tej sprawie.

Jest jednak prawna droga, którą można, czy też trzeba trzeba uruchomić, bez
        referendum, czy też komitetów, itp.

Wystarczy w tej sprawie gotowość podania swojego adresu i złożenia podpisu na
        dokumencie, który może być opracowany w oparciu o przepisy obowiązującego prawa.

O ile będzie zainteresowanie tą drogą, którą mogę wskazać to proszę o
        potwierdzenie gotowości skorzystania z tej drogi na tym forum.
        • Gość: Ekspans Re: Jest prawna droga IP: 62.233.173.* 15.01.04, 00:39
          Diękuję za inicjatywę i zainteresowanie sprawą jaką to ja rozpoczołem jako
          piewszy na tym forum, a inicjatywę przypisali sobie jako pierwsi i przejeli
          młodzi z Unii Wolności. Wiem że popełniłem bląd jadąc na planowane wczasy i
          nie rezygnując z urlopu na rzecz poprowadzenia sprawy do końca. Młodzi z Unii
          Wolności wszystko mi spieprzyli i nawet nie zebrali 20% wymaganych podpisów by
          można było doprowadzić do referendum. Nie spodziewałem się tak szybkiej
          reaakcji na moją inicjatywę którą to młodzi z UW tak szybko przejeli nie
          łącząc siły razem ze wszystkimi co chcieli coś zrobić. Wiedziałem że
          inicjatywa poniesie klęskę bo podpisy zbierane były tylko chyba w trzech
          punktach miasta i to nie we wszystkie dni i tylko po 2 godziny. Wiele ludzi
          chciało sie podpisać ża odwołaniem Jurczyka ale nie mieli gdzie tego zrobić.
          Po powrocie z mojego urlopu nie miałem juz czego szukać i robić bo inicjatywa
          została spartolona. Przychylam sie do Pana prpozycji i czekam na
          propozycję .Dziękuję za odświeżenie sprawy i powrotu do żródła. z
          pozdrowieniami Ekspans
          • Gość: Szek Re: Jest to zwykła choroba IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.04, 05:25
            >Diękuję za inicjatywę i zainteresowanie sprawą jaką to ja rozpoczołem jako
            >piewszy na tym forum, a inicjatywę przypisali sobie jako pierwsi i przejeli
            >młodzi z Unii Wolności.
            Powyższa wypowiedż (fragment) świadczy o głebokim kompleksie Edypa. Czysty,
            polityczny, wariat.
        • Gość: cxi Re: dane zainteresowanego IP: *.arian.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.04, 16:06
          Osoba, która jest zdecydowana podjąć inicjatywę w poruszonej przeze mnie
          sprawie - proszona jest uprzejmie o podanie:
          - imienia i nazwiska,
          - adresu

Otrzyma wówczas korespondencje na wskazany swój adres, na której to
          korespondencji wystarczy wyłącznie złożyć podpis i dokument przekazać organowi,
          dla którego będzie on przeznaczony.

Dane te proszę przekazać pocztą elektroniczną na adres:

bogserw@po.home.pl

Dokument jest indywidualny, ale może być podpisany przez każdą zainteresowaną
          osobę i przez każdą osobę może być skierowany do organu, który jest kompetentny
          do jego rozpoznania.

Oświadczam także, że:

1. dane osobowe zostaną wykorzystane tylko w tym celu, o jakim mowa w mojej
          korespondencji z dnia 14 stycznia 2004 r.,

2. opracowanie dokumentu - z uwagi na jego charakter, w tym także prawne
          uzasadnienie z powołaniem się na obowiązujące przepisy prawa - nastąpi do dnia
          31 stycznia 2004 r., zaś otrzymania opracowanego dokumentu można oczekiwać w
          pierwszym tygodniu lutego 2004 r.,

3. z podjętym działaniem nie wiążą się jakiekolwiek koszty,

4. tylko i wyłacznie od stanowiska osoby, która otrzyma opracowany dokument -
          uzależnione będzie nadanie biegu sprawie, zaś taka osoba będzie mogła zasadnie
          twierdzić, że podjęła prawem przewidziane działania o usunięcie z urzędu
          urzędującego prezydenta - z przyczyn wskazanych w otrzymanym dokumencie.

cxi
          • Gość: Szczecinianin Re: dane zainteresowanego IP: 212.14.12.* 15.01.04, 16:25
            W pierwotnych (bardzo dobrych) planach byl pomysl zorganizowania referendum
            ws... jednoczesnie z wyborami do europarlamentu. Jednkaze doszly mnie sluchy iz
            takie referendum nie moze byc laczone z innymi wyborami. Czy ktos orientuje sie
            czy jest to prawda??
            Gdyby sie tak okazalo to samo referendum nie odwolalo by jurczyka, tylko .....
            wszystkich szczecinskich radnych :))))
            pozdrawiam
            • rrado Re: dane zainteresowanego 15.01.04, 18:41
              Gość portalu: Szczecinianin napisał(a):

> W pierwotnych (bardzo dobrych) planach byl pomysl zorganizowania referendum
              > ws... jednoczesnie z wyborami do europarlamentu. Jednkaze doszly mnie sluchy
              iz
              >
              > takie referendum nie moze byc laczone z innymi wyborami. Czy ktos orientuje
              sie
              >
              > czy jest to prawda??
              > Gdyby sie tak okazalo to samo referendum nie odwolalo by jurczyka,
              tylko .....
              > wszystkich szczecinskich radnych :))))

to byl w zaszdzie pomysl gdakowicza zeby razem z wyborami do pe zrobic
              referendum w jakiejs tam sprawie. ja to przerobilem na wersje referendum w
              sprawie odwolania mj. niestety do tego aby sie to odbylo potrzeba udzialu i
              poparcia partii politycznych a zadna z nich nie popiera tego wniosku. i jeszcze
              jedno. zaczalem to czytac i im wiecej czytalem wypowiedzi tym mocniej tarlem
              oczka. to leszek, quba adelmus? popieraja, zgadzaja sie. potem patrze na date.
              sierpien. jak to sie moze ludziom zmienic do stycznia. pozdrawiam rado
    • Gość: Mariner Jurczyk powinien zostać do konca kadencji IP: 62.29.129.* 15.01.04, 19:06
      Szczecinianie sami go sobie wybrali. To świadczy o nas źle, a nie o Jurczyku.
      Trzeba myśleć przed wyborami, a nie po wyborach. Przez kilkadziesiąd
      powojennych lat w Szczecinie nie powstała tak na prawdę lokalna społeczność,
      jak np we Wrocławiu.
      Teraz musimy wypić nasz kielich goryczy do samego dna. Inaczej nie nauczymy się
      wybierać. Nie da się ukryć,że Jurczyka wybrał motłoch. Widocznie motłoch
      dominuje w naszym mieście.
      M.
      • donald13 Re: Jurczyk powinien zostać do konca kadencji 15.01.04, 19:41
        nie mozna czekać o zbyt drogo kosztuje Nas mieszkańcow i miasto, trzeba
        spróbować cos zrobic
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka