czekajac.na.godota 15.03.08, 07:43 Wszystko wskazuje iż ma to się szansę wydarzyć. Czy to dobrze czy żle ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dl Re: Czy to dobrze,że będą nowy wybory do Sejmu/Se IP: 89.16.85.* 15.03.08, 07:48 zalezy jak dla kogo, PO nie powinna czuc sie tak silna i pewna bo szansy na pospolite ruszenie, jakie mialo miejsce 4 miesiace temu, nie widze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukel Re: Czy to dobrze,że będą nowy wybory do Sejmu/Se IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 08:10 szczegołnie w Szczecinie nie powinni się tak czuć.bo tutaj czuję się że dostana lanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekając.na.godota Re: Czy to dobrze,że będą nowy wybory do Sejmu/Se IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 09:05 Tutaj, w Szczecinie jeżeli PO coś straci (a straci) to głosy części wyborców PO przejdą na LiD lub ew. ugrupowań samorządowych o ile takowe powstaną. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ukiel Re: Czy to dobrze,że będą nowy wybory do Sejmu/Se IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 09:40 nie ma ugrupowań samorządowych w Sejmie.To głosowanie na 5% w całym kraju. nie jestem pewien czy straci tylko na LID.Nasi "lyberałowie" spod bram i rodzice z likwidowanych szkół są zmienni :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czekając.na.godota Re: Czy to dobrze,że będą nowy wybory do Sejmu/Se IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 09:51 Oczywiście przyznaję rację w kwestii tych ugrupowań samorządowych. Wypije kawę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
stettinum Re: Czy to dobrze,że będą nowy wybory do Sejmu/Se 17.03.08, 21:26 dokładnie tak i byłby to wesoły powrót do komuny, która już była. Nie ma w Szczecinie opcji, która mogłaby coś zdziałać. Potrzeba wymiany pokoleniowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz Re: Czy to dobrze,że będą nowy wybory do Sejmu/Se IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 21:43 na jeszcze młodszych i gorszych? takich to już nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 DOBRZE - bo bedzie dzien wolny! 15.03.08, 11:09 Dobrze, bo bedzie dzien wolny i bedzie sobie mozna gdzies wyjechac! Wybory powinny trwac ze trzy dni, bez dni wolnych! A i powinny byc kazdego roku! Takie moje postulaty... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Zależy z czyjej perspektywy rozpatrywać zagadnieni 15.03.08, 11:19 e. Jednych głodomorów zastąpią inni i to jest dobre: Następuje rotacja elit i wyrównanie średnich dochodów w Polsce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldy Re: Czy to dobrze,że będą nowy wybory do Sejmu/Se IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.08, 20:17 dobrze,bo to dobrze jak się coś dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hun Re: Czy to dobrze,że będą nowy wybory do Sejmu/Se IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 18:20 jak najszybciej prosze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Super! - uwielbiam wybory! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 20:10 To co nas czeka najlepszego to kampania wyborcza. I znowu będzie konkurs na hasło, ale pewnie i tak nic nie wygram - ale PO gazecie się tego spodziewać? Toż to gupim trza być! Gupim i do tego bystrym jak woda w klozecie, a tę specjalizację posiedli tylko wybrani niezbędni dla władzy, nie dla motłochu - dla tych tylko kiełbaska. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 przydałbyby się jeszcze prezydenckie 17.03.08, 20:47 bo PiSprezydent nie radzi sobie na tronie i sprawia wrażenie chorego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz jestem za!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 21:47 Ja też jestem za wyborami prezydenckimi ale coś ci się pomyliło, prezydent jest z PO.Faktycznie robi wrażenie trochę ograniczonego,ale kto normalny związałby się z Nitrasem? ale myślę że wcześniej czy później do tego dojdzie,będziemy wybierać nowego prezydenta Szczecina. Tylko trzeba będzie sprawdzić gdzie mieszka, bo przez tych 2 ostatnich to najedliśmy się wstydu na całą Polskę Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: jestem za!!!! 18.03.08, 22:09 Gość portalu: mikesz napisał(a): > Ja też jestem za wyborami prezydenckimi ale coś ci się pomyliło, > prezydent jest z PO. ............................... nic mi się nie pomyliło,bo oczywistą oczywistością jest,że miałam na ,yśli wybory prezydenta Polski wspominając o nieudacznym PiSprezydenciku >Faktycznie robi wrażenie trochę ograniczonego ............... eufemistycznie to ująłeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: przydałbyby się jeszcze prezydenckie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 22:23 Dopasował się do społeczeństwa. Kiełbaska jest zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz Re: przydałbyby się jeszcze prezydenckie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.08, 22:37 społeczeństwo też dostaje mieszkania jako niezbędne dla regionu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Jakie wybory? IP: *.srv.volvo.com 18.03.08, 17:39 Że ktoś tam w PO coś chlapnął w pijanym widzie, to nie znaczy, że zaraz muszą być wybory. Przede wszystkim PO nie ma tyle głosów, żeby sama rozwiązać Sejm. Przydałoby się też przypomnieć peolom, co mówili, gdy PiS chciał wyborów rok temu. A gdyby już były wybory, to ciekaw jestem, czy mając 2/3 głosów w parlamencie PO dalej by zwalało swoją nieudolność na PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100 Re: Jakie wybory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 18:12 tym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
plazzek Re: Jakie wybory? 20.03.08, 22:43 Ciekawe z tego punktu widzenia było przejęzyczenie spikera bodaj w TVN24, że OPOZYCJA nie popiera postawy PiS... Opozycja w osobie Chlebowskiego :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz Re: Jakie wybory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.03.08, 23:24 Przecież to jest rozmyślna gra że oni w ogóle nie zajmują się PO tylko PIS.To chodzi o to żeby ludzi do PIS zniechęcić, żeby to było obciachowo głosować na PIS.Interesy, wielkie interesy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ue Re: Jakie wybory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 09:45 CO ROBI WIELKA BRYTANIA W SPRAWIE TRAKTATU?! Maciej Rybiński "BEZ PRESTIŻU" `Ze zgrozą dowiedziałem się, że spór o ratyfikację traktatu lizbońskiego obniża prestiż Polski w sposób nieodwracalny i ośmiesza nasz kraj nie tylko w Europie ale nawet i na świecie. Aborygen na pustyni tak się śmieje, aż się ślini. Ludożerca na Gwinei mówi, że Polaków nie zje, bowiem móżdżek bez prestiżu gorszy jest nawet od ryżu. Jako Polak nie lubię być pozbawiony prestiżu ani ośmieszony. Człowiek bez własnej winy przez nieodpowiedzialnych polityków jest wykluczony i nawet nie może protestować, bo jego kraj nie przyjął Karty Praw Podstawowych, zakazującej dyskryminacji ze względu na pochodzenie. Jedzie na urlop gdzieś do Antalyi albo na Wyspy Kanaryjskie, a tam wszędzie napisy - Polaków nie obsługujemy do czasu ratyfikacji traktatu lizbońskiego. Bardzo współczułem europosłowi Markowi Siwcowi, który uskarżał się, że nie wie jak się tłumaczyć w Brukseli. Już chciałem mu podpowiedzieć, żeby nic nie tłumaczył, a tu nagle natrafiłem na informację o tym, jak ośmieszyli się Brytyjczycy. Otóż proszę sobie wyobrazić, że najwyraźniej pozostający pod wpływem Radia Maryja Bill Cash, poseł do parlamentu brytyjskiego i zarazem konserwatywny prokurator w gabinecie cieni, wraz z 49 kolegami zgłosił poprawkę do ustawy o zasadach funkcjonowania Izby Gmin po to, aby obejść podstępnie ustalenia traktatu z Lizbony. Poprawka zobowiązuje sądownictwo Zjednoczonego Królestwa do zatwierdzania brytyjskich ustaw, także jeśli są sprzeczne z zapisami z Lizbony. Taka kompromitacja ! Stawiać własny system prawny ponad europejskim ! A powody są po prostu śmieszne. Bill Cash i jego koledzy nie godzą się na zapisy traktatu wykluczające parlament narodowy z prac ustawodawczych ani automatyzm samopoprawek do traktatu niewymagających niczyjej zgody. Nie podoba im się - co za hańba - nadrzędność Trybunału Europejskiego nad parlamentem w Westminster. I tak Wielka Brytania została ośmieszona, utraciła prestiż i może zostać przemianowana na Średnią, a nawet na Małą Brytanie. Proponuję Siwcowi, żeby zamiast tłumaczyć się z potępieńczych swarów, biegał po Brukseli i szydził z Brytyjczyków, odmawiał im prestiżu i nie pił whisky.' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Jakie wybory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.08, 20:21 lubie wybory, zawsze jakies zmiany, cos sie dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ataman Re: Jakie wybory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.03.08, 12:33 po tych wyborach zacznie działac prawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ds Re: Jakie wybory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.08, 17:54 nie bedzie zadnych wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: not. Re: Czy to dobrze,że będą nowy wybory do Sejmu/Se IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 20:53 po spadło az 8% Odpowiedz Link Zgłoś