IP: 111.111.31.* 02.09.03, 09:06
Czy jest tu ktoś po szkole podstawowej nr 33? w Szczecinie oczywiście!
Obserwuj wątek
    • Gość: Maya Re: SP Nr 33 IP: 217.153.169.* 03.09.03, 13:18
      Gość portalu: Aśka napisał(a):

> Czy jest tu ktoś po szkole podstawowej nr 33? w Szczecinie oczywiście!

Jasne, że jest! Jak dobrze liczę to byłam tam w latach 82-90... a potem powstał
      tam ogólniak 12tka, a dalej to chyba już niestety zlikwidowano podstawówkę...
      zastanawiam się, czy przypadkiem sie nie znamy :)
    • Gość: Joan Re: SP Nr 33 IP: *.espol.com.pl 03.09.03, 21:19
      SP nr 33 na Małopolskiej, chodziłam tam w latach 80-83a potem przeprowadziłam
      się na Słonko. Szkołę wspominam miło, bo to pierwsze lata edukacji. Moją
      wychowawczynią była Teodozja Ignaciuk.
    • Gość: Maya Re: SP Nr 33 IP: *.iavmb.pl 04.09.03, 14:29
      A ja chodzilam poczatkowo do klasy sportowej (tylko dla dziewczynek), gdzie
      wychowawczynia byla pani Graczyk, nastepnie do klasy "normalnej", gdzie
      wychowawczynia byla pani Krawczyk (kobieta cud-miod), potem zmieniono nam
      wychowawczynie na pania Durde(rowniez kobieta cud-miod), a na koncu byla pani
      Nogalska (no.. tu juz bym nie przesadzala z tym cudem... ;) ). Procz
      wychowawczyn bardzo milo wspominam tez nauczycielke matematyki - pania..
      (kurcze, umknelo mi, ale nie byla to slawetna pani Miller), swietna
      nauczycielke polskiego - pania Wieczorek, a nawet slynna pania Gmerek (na pewno
      kazdy wie, ze od muzyki;) ). Jest jeszcze kiku nauczycieli, ktorych bardzo milo
      wspominam i pamietam, jak np. od polskiego (w ostatniej klasie)- pan Kruk, od
      fizyki - pan Kurianski... A kto pamieta innych? :)
      • Gość: Aśka Re: SP Nr 33 IP: 111.111.31.* 05.09.03, 11:49
        > A ja chodzilam poczatkowo do klasy sportowej (tylko dla dziewczynek), gdzie
        > wychowawczynia byla pani Graczyk, nastepnie do klasy "normalnej", gdzie
        > wychowawczynia byla pani Krawczyk (kobieta cud-miod), potem zmieniono nam
        > wychowawczynie na pania Durde(rowniez kobieta cud-miod), a na koncu byla pani
        > Nogalska (no.. tu juz bym nie przesadzala z tym cudem... ;) ). Procz
        > wychowawczyn bardzo milo wspominam tez nauczycielke matematyki - pania..
        > (kurcze, umknelo mi, ale nie byla to slawetna pani Miller), swietna
        > nauczycielke polskiego - pania Wieczorek, a nawet slynna pania Gmerek (na
        pewno kazdy wie, ze od muzyki;) ). Jest jeszcze kiku nauczycieli, ktorych
        bardzo milo wspominam i pamietam, jak np. od polskiego (w ostatniej klasie)-
        pan Kruk, od fizyki - pan Kurianski... A kto pamieta innych? :)
        Ja chodziłam trochę wcześniej (skończyłam w 85). Na początku też była P.
        Krawczyk (najlepsza na świecie) potem Nogalska, ale w międzyczasie np też
        Banaszak. Szkoła najlepsza ze wszystkich na świecie. Gmerek przez cztery lata
        zmuszała mnie do uczestniczenia w życiu chóru a ja nie mam absolutnie głosu i
        słuchu. Nogalska świetna baba - myśmy byli jej pierwszym wychowawstwem. Może to
        przez nas stała się bardziej ostra?
        • swarozyc Re: SP Nr 33 13.09.03, 23:54
          wielki Swarozyc tez tu chodzil...
          • Gość: tyg Re: SP Nr 33 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 15.09.03, 09:15
            i ja :] skonczylem w 91
            wychowawczyni: Pani Krupa-Gruszczyńska
            • aka76 Re: SP Nr 33 29.01.05, 00:58
              tez konczylam w 91 roku podstawowke nr 33. i tez ta sama klasa, "byla
              sportowa". Pani Gruszczynska najlepsza wychowawczyni i nauczycielka jezyka
              polskiego ! Siedzialam w pierwszej lawce, a za mna emilka i magda.
              ciekawe ktos ty :-) ?
              pozdrawiam
          • Gość: Gryf Re: SP Nr 33 IP: *.nitka.net.pl 16.09.03, 23:02
            swarozyc napisała:

> wielki Swarozyc tez tu chodzil...
            to chodzilismy tymi samymi drogami...

Poczucie zdrowia zdobywamy tylko przez chorobe.
            • Gość: Aśka Re: SP Nr 33 IP: 111.111.31.* 17.09.03, 08:59
              Gryf? Swarożyc? W Mojej szkole? A jakie roczniki? :-)
              • swarozyc Re: SP Nr 33 17.09.03, 11:01

> Gryf? Swarożyc? W Mojej szkole? A jakie roczniki? :-)
                ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                DOBRE!
                • giret Re: SP Nr 33 17.09.03, 11:15
                  swarozyc napisała:

> > Gryf? Swarożyc? W Mojej szkole? A jakie roczniki? :-)
                  > ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                  > DOBRE!
                  >
                  oj cos cieniutko, moj rocznik byl najlepszy ;]
            • swarozyc Re: SP Nr 33 17.09.03, 11:13
              Gość portalu: Gryf napisał(a):
              '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
              Raczej nie, ty trafiles do kosciola, a ja do szwecji...
              • Gość: Aśka Re: SP Nr 33 IP: 111.111.31.* 17.09.03, 12:43
                > Gość portalu: Gryf napisał(a):
                > to chodzilismy tymi samymi drogami...
                > '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                > Raczej nie, ty trafiles do kosciola, a ja do szwecji...
                >
                Swarożycu drogi nie rób takiej wielkiej tajemnicy z lat twej edukacji! Zwierz
                się:-)
                • swarozyc Re: SP Nr 33 17.09.03, 12:54
                  Swarożycu drogi nie rób takiej wielkiej tajemnicy z lat twej edukacji! Zwierz
                  się:-)
                  ''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                  Nadstaw uszko to Ci szepne...
                  • Gość: Aśka Re: SP Nr 33 IP: 111.111.31.* 17.09.03, 12:59
                    Nadstawiam, szeptaj!!!! :-)
                    • swarozyc Re: SP Nr 33 17.09.03, 13:02
                      Jak powiedzialem Stettiner, to uciekla i do dzisiaj jej nie widac...
                      Ciebie tez nie chce stracic...:-)

PS ...a z reszta to juz sugerowalem to pare razy jak zesmy sie wyglupiali
                      z Gryfem i Stetti...
                      • Gość: Aśka Re: SP Nr 33 IP: 111.111.31.* 17.09.03, 15:21
                        > Jak powiedzialem Stettiner, to uciekla i do dzisiaj jej nie widac...
                        > Ciebie tez nie chce stracic...:-)

> PS ...a z reszta to juz sugerowalem to pare razy jak zesmy sie wyglupiali
                        > z Gryfem i Stetti...
                        >
                        Nigdy mnie nie stracisz!!!! Ja nie taka szybka do ucieczki. Zresztą ja też nie
                        taka "świeża" :-)
                        • swarozyc Re: SP Nr 33 17.09.03, 18:54
                          Nigdy mnie nie stracisz!!!! Ja nie taka szybka do ucieczki.
                          '''''''''''''''''''''''
                          Oj! widze ze nie bede mogl sie opedzic od Ciebie...:-))
                          • Gość: Aśka Re: SP Nr 33 IP: 111.111.31.* 18.09.03, 12:25
                            > Gość portalu: Aśka napisał(a):
                            > Nigdy mnie nie stracisz!!!! Ja nie taka szybka do ucieczki.
                            > '''''''''''''''''''''''
                            > Oj! widze ze nie bede mogl sie opedzic od Ciebie...:-))
                            >
                            > Pewnie, że nie:-)
                            • swarozyc Re: SP Nr 33 18.09.03, 12:59
                              to co, bede cie musial zaadoptowac razem z twoimi wszystkimi kotami...!uf
                              • Gość: Aśka Re: SP Nr 33 IP: 111.111.31.* 22.09.03, 11:48
                                swarozyc napisała:

> to co, bede cie musial zaadoptowac razem z twoimi wszystkimi kotami...!uf
                                Pomysł adopcji nie podoba mi się. Musiałabym do ciebie mówić "tato". brrr
                                • swarozyc Re: SP Nr 33 22.09.03, 15:59
                                  Skoro juz o kotach mowa; To moze na "kocia lape"?... :-)
                                  • Gość: Aśka Re: SP Nr 33 IP: 111.111.31.* 23.09.03, 14:27
                                    > Skoro juz o kotach mowa; To moze na "kocia lape"?... :-)
                                    >
                                    OK :-)
                                    • swarozyc Re: SP Nr 33 23.09.03, 21:52
                                      A jak teraz bedziesz do mnie mowic?...:-)
                                      • Gość: Aśka Re: SP Nr 33 IP: 111.111.31.* 24.09.03, 12:53
                                        Kocurku!
            • swarozyc Re: SP Nr 33 12.11.03, 14:25
              Gość portalu: Gryf napisał(a):
              '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
              A pamietasz wybuch petardy na podworku, ktora urwala palec jednemu uczniowi w
              7 klasie?
              • Gość: Gryf Re: SP Nr 33 IP: 80.55.144.* 27.11.03, 21:54
                swarozyc napisał:

> Gość portalu: Gryf napisał(a):
                > to chodzilismy tymi samymi drogami...
                > '''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
                > A pamietasz wybuch petardy na podworku, ktora urwala palec jednemu uczniowi
                w
                > 7 klasie?

Tego nie pamietam. Ale pamietam dyr Miller.
                Czy juz sie czegos domyslasz? Nic wiecej Tobie nie moge powiedziec.

Ksiezyc i lzy - to nie wystarcza ,by pisac wrazliwie.
                • swarozyc Re: SP Nr 33 27.11.03, 22:01
                  miller nie pamietam
                  moim dyrem byl facet ktorego wszyscy sie bali, Kuchcinski, zwany "Geminusem"
                  lubilem go w pewnym stopniu a on nawet mnie...
                  • Gość: Gryf Re: SP Nr 33 IP: 80.55.144.* 27.11.03, 22:07

swarozyc napisał:

> miller nie pamietam
                    > moim dyrem byl facet ktorego wszyscy sie bali, Kuchcinski, zwany "Geminusem"
                    > lubilem go w pewnym stopniu a on nawet mnie...

Ostatnia podpowiedz (gapciu).Dobrym moim kolega byl pan "Bogus" wozny.
                    Ps.Nic wiecej juz naprawde nie moge napisac.

Ksiezyc i lzy - to nie wystarcza, by pisac wrazliwie.
                    • swarozyc Re: SP Nr 33 27.11.03, 22:11
                      dlaczego nic wiecej nie mozesz powiedziec? Cos sie wyda?
                      pana bogusia nie znalem.
                      • Gość: Gryf Re: SP Nr 33 IP: *.net.pl 27.11.03, 22:21
                        swarozyc napisał:

> dlaczego nic wiecej nie mozesz powiedziec? Cos sie wyda?
                        > pana bogusia nie znalem.

Tak.

Ksiezyc i lzy - to nie wystarcza, by pisac wrazliwie.
                        • swarozyc Re: SP Nr 33 27.11.03, 22:25
                          to napisz na priva.
                          • Gość: Aśka Re: SP Nr 33 IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 01.12.03, 16:18
                            Millerowa została wice dyrektorką ok '84-84. Matematyczka. A pamietacie moi
                            drodzy Kolasińskiego z ZPT?
                            • swarozyc Re: SP Nr 33 01.12.03, 18:04
                              pamietam neuman, jaworek, zuzankiewicz i dyr. kuchcinski.
                              • Gość: Aśka Re: SP Nr 33 IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 03.12.03, 10:02
                                Za moich czasów ich już nie było kotku!
                                • swarozyc Re: SP Nr 33 03.12.03, 11:08
                                  a moze przyszli po Tobie, myszko?:-)
                                  • Gość: Aśka Re: SP Nr 33 IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 17.12.03, 12:15
                                    No co ty? Zaraz po mnie przemianowali SP 33 na jakiś zespół więc już tej
                                    nazwy /numeracji/ nie używa się. Musiało być przede mną:-)
                                    • swarozyc Re: SP Nr 33 17.12.03, 12:54
                                      to moze choc mieszkalismy blisko siebie?
                                      ja - na swojej ukochanej ulicy...:-)
                                      • Gość: Aśka `33 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.12.03, 19:22
                                        JAROWITA
                                        • swarozyc Re: `33 18.12.03, 20:30
                                          widzialem Cie bawiaca sie w przedszkolu jak do szkoly szedlem...
                                          • Gość: Aśka Re: `33 IP: 111.111.26.* / 212.14.50.* 22.12.03, 11:55
                                            Przedszkole na Henryka Poboznego z placem zabaw od strony Jarowita!!!
                                            • swarozyc Re: `33 22.12.03, 14:06
                                              no wlasnie o nim mowie!:-)
                                              • ja_aska Re: `33 22.12.03, 16:03
                                                Tam się bawiłam, tam mieszkałam, tam całe życie mieszkali moi dziadkowie!!!
                                                • swarozyc Re: `33 22.12.03, 17:00
                                                  a ja wsadziwszy nos w dziure w siatce przygladalem sie malej, pieknej
                                                  dziwczynce i myslalem kiedy osiagnie ona wymiar ochronny...
                                                  • ja_aska Re: `33 23.12.03, 09:20
                                                    Wymiar ochronny osiągnęłam bardzo szybko.
                                                  • swarozyc Re: `33 23.12.03, 11:20
                                                    tzn. ze 15. czy 16 lat mialas juz bedac starszakiem?:-)
                                                  • ja_aska Re: `33 23.12.03, 14:56
                                                    To znaczy, że na tyle wyglądałam:-)
                                                • swantevit Re: `33 14.01.04, 11:20
                                                  ja_aska napisała:
                                                  Tam się bawiłam, tam mieszkałam, tam całe życie mieszkali moi dziadkowie!!!
                                                  ''''''''''''''''''''''''''''''''
                                                  To i Jaworkowa musialas znac. Ona tez tam mieszkala.
                                                  • swarozyc Re: `33 11.05.04, 12:02
                                                    no to jak?
                                                    do 33. chodzilismy tylko w trojke, tzn. ja aska i Gryf?
                                                  • wedrowiec2 Re: `33 18.05.04, 17:48
                                                    swarozyc napisał:

> no to jak?
                                                    > do 33. chodzilismy tylko w trojke, tzn. ja aska i Gryf?

Nie, ja też tam chodziłam. I mieszkałam na Jarowita w tym samym budynku, w
                                                    którym mieszkała Jaworkowa. Ale to było bardzo dawno temmu:(((
                                                  • swantevit Re: `33 01.06.04, 12:24
                                                    wedrowiec2 napisała:
                                                    Nie, ja też tam chodziłam. I mieszkałam na Jarowita w tym samym budynku, w
                                                    > którym mieszkała Jaworkowa. Ale to było bardzo dawno temmu:(((
                                                    ''''''''''''''''''''''''''''
                                                    Zyje jeszcze ta zaraza? Duuuzo mi krwi napsula...
                                                    Znalas ja blizej?
                                                  • wedrowiec2 Re: `33 04.06.04, 20:01
                                                    swantevit napisał:

> wedrowiec2 napisała:
                                                    > Nie, ja też tam chodziłam. I mieszkałam na Jarowita w tym samym budynku, w
                                                    > > którym mieszkała Jaworkowa. Ale to było bardzo dawno temmu:(((
                                                    > ''''''''''''''''''''''''''''
                                                    > Zyje jeszcze ta zaraza? Duuuzo mi krwi napsula...
                                                    > Znalas ja blizej?
                                                    >

Mieszkałam w innej części tego sporego budynku i nie znałam jej jako sąsiadki.
                                                    Nie wiem czy ona jeszcze żyje. Krwi napsuła chyba wszystkim. Dość dawno
                                                    dowiedziałam się, że jej córka tragicznie zginęła i zrobiło mi się żal kobiety:(
                                                    A może mylę osoby???
                                                  • swantevit wedrowiec 2 08.06.04, 09:32
                                                    Uczyla cie Jaworkowa?
                                                    Do ktorej klasy chodzilas, ja do "F".
                                                    znane Ci sa nazwiska, takie jak Gatalski, Duda, Larus(?)Plawinska, Kozak(2szt)
                                                    Wozniak, Radecka, Kanas, Julita (?), szymkowiak(?)
                                                  • wedrowiec2 Re: wedrowiec 2 09.06.04, 18:34
                                                    Też chodziłam do "F", ale chyba przed Tobą. Szkołę podstawową skończyłam w 1971
                                                    roku. Nazwisko Larus coś mi mówi, ale raczej kojarzę to z kimś z grona:) Nie
                                                    mogę sobie teraz przypomnieć szczegółów:(
                                                  • swarozyc Re: wedrowiec 2 10.06.04, 09:21
                                                    wydaje ci sie ze nikt nie moze juz byc starszy od ciebie?...:-)
                                                    znasz losy naszych nauczycieli; Zuzankiewicz, Neuman, Kuchcinski itp?
                                                    kto uczyl nas matematyki?
      • xmaya Re: SP Nr 33 03.11.05, 09:22
        a moze by tak ozywi ten watek...?
        ludzie z SP33!! gdzie wy jestescie i co robicie???
        moze ktos z lat 82-90 ? :)
        pozdrawiam serdecznie!
        • asiulino Re: SP Nr 33 09.05.06, 23:48
          Ja jestem 86-94, a jesli chodzi i Kostka to kojarzycie... tu cytat:

"dzewczeta szadacz" co w wolnym tłumaczeniu znaczylo dziewczęta siada ;-)
    • Gość: domrybaka Re: SP Nr 33 IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 23.12.03, 20:34
      mnie wyrzucili z tej zawszonej budy jak byłem w 4 klasie (chyba)
      pamietam same jakies męty... (okonie itp.)
      owłosionego nienaturalnie wuefiste .... (kostek?)
      i jeszcze pare innych rzeczy
      • ja_aska Re: SP Nr 33 05.01.04, 14:44
        Kostek był cool:-) Kazał nam trenować zapasy w parach mieszanych.
    • Gość: xs-ka Re: SP Nr 33 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:01
      Najpierw roczek w "0", potem 8 lat w podstawówce (nr 33), następnie 4 lata w
      liceum (nr 12) - wszystko na Małopolskiej 22.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka