Dodaj do ulubionych

Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra

22.05.08, 21:06
12 urzednikow to 2500 pln na osobe z tych darow, ciekawe czy przelot tych
panow nie kosztowal wiecej per capita...
Obserwuj wątek
    • wujtarabuk Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra 22.05.08, 21:18
      To co oni w końcu tam chcieli sprzedać: Kałachy, miody drahimskie
      czy korniszony kołobrzeskie?
      • solid.solvent Re: Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra 22.05.08, 21:44
        wujtarabuk napisał:

> To co oni w końcu tam chcieli sprzedać: Kałachy, miody drahimskie
        > czy korniszony kołobrzeskie?

pewnie jakieś pierdoły...
    • solid.solvent Re: Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra 22.05.08, 21:41
      to ja ci odpowiem tak:
      wycieczka dla 13 osob z przelotem samolotem, helikopterem, ochrona,
      wyzywieniem, umundurowaniem etc. ok 500 tys pln
      dobranoc
      • Gość: czarna mamba Re: Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 20:27
        mhm.... ale coś się nie zgadza w tym rachunku...
        hm... ale samolot i tak i tak by poleciał, bo był wojskowy i przewoził żołnierzy
        i sprzęt.

ależ rozumiem, że jak Pan te koszta doliczy to będzie bardziej dramatycznie
        wyglądało :D
    • Gość: czekając.na.godota a teraz do Korei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.08, 21:47
      ..a jakie foto do albumu rodzinnego wspaniałe ! Do czego to człowiek
      w tej polityce doszedł ! Takie wycieczki i nic nie płaci :))
      Teraz proponuje do komunistycznej Korei z darami na jakieś 30 osób.
    • mamoniowa303 Re: Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra 22.05.08, 21:47
      dziwie sie tylko, ze POkemony nie POlecialy do Japonii, tylko do
      Iraku.
    • g.r.a.f.z.e.r.o Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra 22.05.08, 21:47
      Skoro Irakijczycy cieszą się z każdej pierdoły to przez te 10 dni musieli być
      wniebowzięci, bo mieli u siebie 13 i to nie byle jakich PIERDÓŁ.

Skandal i złodziejstwo, inaczej tego nazwać nie można. Wszyscy powinni złożyć
      dymisję.

A przy okazji - rotary klub zebrał ostatnio 80tyś i dał na szczecińskiemu
      hospicjum, i o dziwo obyło się bez wycieczek krajoznawczych.
    • solid.solvent Re: Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra 22.05.08, 21:50
      ten nieznany pan co jest wojewoda powiedzial, ze diete odda, a
      reszta swin, tych co juz te diety pobrala w zaliczce przed wyjazdem,
      tez odda ?
      • Gość: czarna mamba Re: Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 20:37
        :D FAMFARY!!!!!
        No przeszedł już Pan sam siebie panie SOLID :)

To ja może wyjaśnię o co mi chodzi. Radzę troszeczkę poczytać o dietach itp. W
        artykule wystąpił mały błąd. Otóż w przypadku zapewnionego zakwaterowania i
        wyżywienia przysługuje dieta dwa razy niższa, czyli 30 dolarów dziennie. A dolar
        słabo stoi.. Wychodzi no koło 60zł. :) Myśli Pan, że władze samorządowe nieźle
        się obłapiły, co? :D
        A tak poza tym, to wszyscy złożyli na konferencji oświadczenie o rezygnacji z
        TAKIEJ SUMY:) tej co została pobrana przed wyjazdem też.

Polecam dowiedzieć się najpierw conieco na temat spraw o jakich się Pan wypowiada.
    • janek_reno szkoda że wycieczka za publiczną kasę POdróżników 22.05.08, 21:58
      nie wyszła ;( buuuuuuuuuuuuuu
      • solid.solvent Re: szkoda że wycieczka za publiczną kasę POdróżn 22.05.08, 23:01
        Janek_reno z reno czy z ronson ?
        :)
    • dyzurny-malkontent A czym zapłaci ten wielki rynek pseudofachowcu? 22.05.08, 23:21
      Ciekawe, czy ten domorosły podróżnik od rozdawnia pierdół i koralików oraz tracenia pieniędzy na wycieczki egzotyczne wie, czym ten wielki rynek miałby zapłacić za np. nasze statki czy może nadrukowane przez Zapol kalendarze Urzędu Marszałkowskiego?

Skąd tacy niedorobieni fachowcy na stołkach się biorą? Każdy student ekonomii wie, że ludzi potrzebujących wszystko jest wielu, tyle, że nie mają czym za swoje pragnienia zapłacić. Ale co pampers biorący kasę z US za symulowanie pracy ma o tym wiedzieć?
      • Gość: Mike Re: A czym zapłaci ten wielki rynek pseudofachowc IP: *.teleton.pl 23.05.08, 21:14
        Sam jesteś niedorobiony. Irak mial w zeszłym roku 35 mld usd wpływow glownie z eksportu ropy plus ok 25 mld USD pomocy finansowej. Budzet tego kraju wynosil 42mld USD, czyli mniej wiecej tyle ile budżet naszego kraju jeszcze kilka lat temu. W tym roku wplywy z eksportu ropy bedą znacznie wyzsze bo ceny poszly totalnie do gory a przy tym wydobycie wzrasta. Irak mimo panujacej tam sytuacji jak najbardziej ma czy placic i warto robic z nimi interesy, bo ten rynek potrzebuje praktycznie wszystkiego.
    • cabernetsauvignon dr Łuczak dla ambitnego dziennikarza: 23.05.08, 00:27
      dr Łuczak Zjednoczenie Niemiec w myśli politycznej SPD 1945-1982

i prof Burger (promotor)
      Problem niemiecki w myśli politycznej zachodnioniemieckich partii - CDU/CSU, SPD
      i FDP w latach 1945-1990
      Toruń 2002.

Zjednoczenie Niemiec w myśli politycznej
      zachodnioniemieckich partii SPD, CDU/CSU i FDP w latach 1945-1954. Szczecin 1992
    • Gość: Janina Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra IP: *.bazapartner.pl 23.05.08, 06:08
      To jest po prostu jeden wielki skandal,bo inaczej tego nazwać nie
      można,wstyd.Czy szczecinianie wiecznie muszą się wstydzić za swych urzędasów?
      • Gość: czarna mamba Re: Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 20:41
        Przepraszam, czemu nazywa Pani urzednikami przedstawicieli władz samorządowych?

Dodam, że urzędników Pani nie wybiera ALE WŁADZE I OWSZEM
    • solid.solvent Cudaczna misja... 23.05.08, 07:15
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=8172&wid=9980350&ticaid=15eff

Andreas, miales racje - przebilismy Wachock!!!
      • Gość: kapsel Re: Cudaczna misja... IP: *.chello.pl 23.05.08, 08:04
        teraz trzeba jechać na odsiecz Wiedniowi bo tam nastąpi
        najazd "KIBOLI" i posiedzieć przez całe EURO 2008 a po powrocie się
        jakąś "~PIRDOŁĘ~" wymyśli???????
    • Gość: Ekur Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 08:16
      Pan Zydorowicz pokazał jak jest cyniczny i jaką ma pogardę dla
      drugiego człowieka. Taka wypowiedź dyskryminuje go nie tylko jako
      przedstawiciela władzy, ale też jako człowieka !!!
      • Gość: kapsel Re: Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra IP: *.chello.pl 23.05.08, 08:22
        To nie tylko on ma takie podejście ,to ogółnie przyjęty kanon
        wypowiedzi młodych gniewnych żądnych władzy z PO
    • Gość: antypierdoł pierdoły zawiozły pierdoły... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 08:31
      nic dodać nic ująć. Pozdrawiam antypierdoł
    • Gość: belus. MISJA? Słoneczny patrol :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.08, 08:59
      Chłopaki szaleli po peweksach i na leżakach :) Reszta chłopców też
      oddała dietę? Ciekawe, czy gdyby Gazeta nie nagłośniła sprawki
      pan "z" oddałby kaskę? niestetym, tego sie nie dowiemy.
    • Gość: etam Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra IP: *.chello.pl 23.05.08, 09:09
      syf! zamiast z godnością przyznać, że popełnili błąd, to błądzą mówiąc o
      pierdołach. zapraszam łuczaka na wycieczkę do lichenia. diety dostanie i kupi mi
      jakąś pierdołę na pamiątkę.
      heheheheehh
      :))))))))))))))))
      • Gość: mazzy Urzędnicy wyszli z bunkra i są w fekaliach IP: *.chello.pl 23.05.08, 10:01
        Takiej buty , arogancji , chamstwa i cynizmu nie było nawet u komuchów.
        Pierwszy raz się z czymś takim spotykam .Kto to jest ten Zydorowicz , słyszałem
        ,ze to szfagier leppera na sółke kupili solarium
    • Gość: agata Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra IP: 62.108.183.* 23.05.08, 11:14
      Pan dr Łuczak powinien przypomnieć sobie retorykę jaką stosował
      będąc radnym w poprzedniej kadencji wobec Prof.Meyera.Panie
      Przewodniczący w kontekście tylko tych wydarzeń, Pan bedąc
      człowiekiem honoru winien sam zrezygnować z tej funkcji
      • swantevit Hej zule w garniturach z UM 23.05.08, 11:19
        Bieda jest juz za rogiem!
        Nie trzeba leciec na drugi kraniec swiata aby ja zobaczyc..
        www.kurier.szczecin.pl/Art.aspx?a=5443
      • Gość: twarda wazelina Re: Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra IP: *.chello.pl 23.05.08, 11:33
        Łuczak nie jest człowiekiem honoru , tylko honorarium.
    • Gość: bazyli Re: Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 15:20
      Przychodzi szczecinianin do punktu wyborczego i pyta
      Chciałbym zaglosowac ja jakiegoś kolejnego barana.
      A tak mamy jednego...
    • Gość: czarna mamba Re: Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 20:24
      :D :D :D :D

Witam analfabetę!

Panowie i Panie, może zaczniemy CZYTAĆ ZE ZROZUMIENIEM co serwują nam media:) i
      może zaczniemy przyglądać się realnym orzeczeniem osób w ogniu pytań, a nie
      gotowym deserkiem przygotowanym i pięknie podanym przez Wybiórczą???

Otóż tej informacji akurat w artykułach nie ukrywają. Było zaproszenie? Było.
      Jak było z przelotem? Był wynajmowany specjalnie dla nich? no chyba nie skoro
      lecieli z całą gromadką żołnierzy i na powrót musieli czekać. Wycieczkowicze
      zabierali się, że tak powiem przy okazji, co było widać właśnie w tym czekaniu
      na jakiś transport do Polski.
      Czy jeśli samolot byłby wynajęty specjalnie dla nich wystąpiłoby kilkudniowe
      opóźnienie?

:D Panowie myślmy logicznie. no i czytajmy, CZY TAJ MY!
      • kotbehemot6 Re: Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra 23.05.08, 20:45
        ojej jacy ci nasi urzędnicy grzeczni..i tak z każdego zapraoszenia korzystają????
        A moze zanim skorzystają z zaproszenia to skorzystają z szarych komórek i
        pomyśłą.....
        • Gość: czarna mamba Re: Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 21:12
          Uważasz te przyjęcie zaproszenie za "grzeczne"? hm.. może i tak.. w sumie
          wyjątkowo niegrzecznym byłoby odmówienie gen. Andrzejowi Malinowskiemu, jednemu
          z głównych dowóców Polskich w Iraku.

Bo przecież władza samorządowa nie powinna uczestniczyć w wyjazdach
          dyplomatycznych. Nie powinna wspierać żołnierzy, nie powinna pokazywać, że jest
          nastawiona globalnie na pomoc, nie powinna pokazywać, że nie myśli tylko o tym
          co się dzieje do Odry.

no faktycznie... ma Pan racje...
          • kotbehemot6 Re: Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra 23.05.08, 21:18
            od wspierania żółnierzy to są władze krajowe i dowództwo, a nie samorządowe.
            samorządowcy jak sama nazwa wskazuje niech się zajmą własnym podwórkiem wsparcia
            zołnierzom udzielając z daleka-miłym słowem i gestem
            A co ich "misja" wnisoła,czym była dla żólnierzy...moze by ich spytać....
            • kotbehemot6 Re: Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra 23.05.08, 21:22
              Wyjazd zachodniopomorskich urzędników był pierwszą tego typu wyprawą w tereny,
              gdzie nasi żołnierze prowadzą działania wojenne. - Zezwoliliśmy na ten wyjazd
              tylko dlatego, że są tam żołnierze z Zachodniopomorskiego - wyjaśnia
              dyplomatycznie jego sens rzecznik ministra obrony narodowej Robert Rochowicz. -
              Ale czy jeszcze kiedykolwiek pozwolimy na podobny wyjazd, zobaczymy po efektach
              tej wyprawy.

Czy to nie bardzo dyplomatyczne podsumowanie........chyba bardzo czytelny.
          • Gość: mikesz co racja to racja! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 21:35
            Ma Pan rację. Władza samorządowa jest od myslenia lokalnego, od
            myslenia centralnego jest włądza centralna. Nie mówiąc o tym, że
            wycieczka do Iraku nie jest żadnym dowodem na jakiekoliek myślenie,
            po prostu banda idiotów w postaci działaczy PO wykorzystała
            sytuację. Dorabianie do tego filozofii oczywiście jest zwyczajowe,
            ale rónie idiotyczne jak sama wycieczka.
          • swantevit Misja skończona. 26.05.08, 14:57
            Pat Martino nagral nawet plyte ku pamieci tej brawurowej misji..
            www.allmusic.com/cg/amg.dll?p=amg&sql=10:jzfwxq9kldse
      • Gość: mikesz puste nie równa się darmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 21:07
        To ja chętnie skorzystam z pustego miejsca w samolocie na Kubę albo
        do Meksyku. Albo do Peru czy Wenezueli.Proponuję,żeby nasi POlitycy
        załapywali się na puste miejsca w samolotach w ramach taniego
        państwa.Tylko muszą dojść do POrozumienia z przewoźnikami czy puste
        miejsce = darmowe miejsce,bo dla mnie to nie jest to samo,ale dla
        działaczy PO jest.
        • Gość: czarna mamba Re: puste nie równa się darmowe IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 21:20
          Czyli sądzi Pan, że pomimo tego, że samolot bez samorządowców by poleciał i tak
          do Iraku, to zapraszający generał Malinowski kazał zaproszonym gościom zapłacić
          za miejsce...

hmmmmmm...............

Poważnie tak Pan myśli? :)
          • Gość: Mich Re: puste nie równa się darmowe IP: *.europe.hp.net 23.05.08, 21:26
            ja tak mysle!!!
            do tego przelot helikopterem 200 km w jedna strone tylko dla nich bo
            w MI-18 wiecej miejsca nie ma!!!
            a ja niedlugo jade do Polski, spytam w Ryanairze czy nie ma
            przypadkiem wolnych miejsc, no bo skoro i tak leci o moze ja nic nie
            zaplace....
            • Gość: czarna mamba Re: puste nie równa się darmowe IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 21:32
              Wysoko się Pan ceni zatem.

Ale oczywiście może Pan jest kimś z władz publicznych i zaprasza Pana do
              samolotu GENERAŁ. Jeśli tak to przepraszam.

:) chyba o coś innego tu chodzi proszę Pana. troche inne kategorie
              • Gość: student Re: puste nie równa się darmowe IP: 92.48.194.* 23.05.08, 21:38
                Gość portalu: czarna mamba napisał(a):

> Wysoko się Pan ceni zatem.
                >
                > Ale oczywiście może Pan jest kimś z władz publicznych i zaprasza
                Pana do
                > samolotu GENERAŁ.

aaaaaaaa no jak zaprasza General to sie nie placi, General wyjal
                portfel i zaplacil ze swoich, no tak - jak moglem nie wiedziec!!!???

a co do tej wladzy to nie osmieszaj sie, wam juz totalnie odje..alo
                z tymi tytulami i bezkarnoscia, to nie jest WAAAADZA tylko urzednik,
                ktoremu place za robote a nie wycieczki na wojenke, proste ???

> :) chyba o coś innego tu chodzi proszę Pana. troche inne kategorie

pewnie o te prezenty i dary co sie nie zmiescily bo za duzio ich tam
                polecialo i pewnie o to, ze powiedzieli ze dzieki nim pokoj w
                Diwanijah nastal....

buehehehehehehe!!!
              • kotbehemot6 Re: puste nie równa się darmowe 23.05.08, 21:41

> :) chyba o coś innego tu chodzi proszę Pana. troche inne kategorie

tak oczywiście, chodzi o to,ze zamaist ministra obrony lub premirea czy
                prezydenta żołnierzy wspiera, w przenosni, sołtys i inspektor z
                urzędu.....przynoisząc w darze piórnik i gumkę.
                Postram sie o zaproszenie od psychoterapeuty io chyba bardzo by sie
                samorządowcom przydało kilka sesji,bo chyba cierpia na efekt sodówy z pzrerstoem
                ambicji i spojrzeniem na swoje stanowisko.

• Gość: mikesz Re: puste nie równa się darmowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 21:32
            Nie rozumiem Pana pytania. Ja tylko twierdzę, że puste miejsca w
            samolocie nie są darmowe. W przeciwnym razie nikt nie wykupywałby
            biletu, tylko oczekiwał na zaproszenie.
            • Gość: czarna mamba Re: puste nie równa się darmowe IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 23:29
              A mi chodzi o to, że w samolocie wojskowym nie wykupuje się miejsc. Jeśli
              samolot nie był dla nich zamawiany, dla nich podstawiony, wynajmowany przez
              rząd, czy Bóg wie kogo, i zatem nie kosztował rządu potwornej sumy, to o co ta
              wielka afera z samolotem.

Chodzi mi o to, że to nie był przelot, do którego nasz rząd musiał dopłacać.
              • solid.solvent Re: puste nie równa się darmowe 23.05.08, 23:30
                musial doplacac bo nim lecieli...
                proste...
                • Gość: czarna mamba Re: puste nie równa się darmowe IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 23:38
                  czemu? może Pan wytłumaczyć to zdanie?

za to, że jakiś tam VIP czy ktoś znany leci na pokładzie, dostaje się
                  obowiązkową dopłatę? to może ironicznie dodałam, ale poważnie nie rozumiem
                  takiego Pana wniosku.
                  dodam, że nie wierze w spiskową teorię dziejów i w to, że za wszystkim stoją
                  pieniądzę. Staram się myśleć logicznie o tej sprawie.
                  • solid.solvent Re: puste nie równa się darmowe 23.05.08, 23:41
                    Gość portalu: czarna mamba napisał(a):

> czemu? może Pan wytłumaczyć to zdanie?

nie, nie chce mi sie...
                    to nie ja mam sie tlumaczyc...

miasta.gazeta.pl/szczecin/1,34959,5241180.html
                    • Gość: czarna mamba Re: puste nie równa się darmowe IP: *.gprs.plus.pl 23.05.08, 23:55
                      aaa... czyli kolejne posługiwane sie medialnym sloganem zamiast logicznych
                      kontrargumentów.

a szkoda, bo możnaby poprowadzić rzetelną dyskusje z panami, którzy tam byli i
                      wypytać ich o naprawdę ważne rzeczy. a to, co mieli wyborcza, zostało już
                      omówione na konferencji prasowej po przyjeździe. szkoda, że żadna gazeta nie
                      chciała tego wydrukować. ciekawe też, czy któs z Państwa, tak żywo
                      zainteresowany tematem, pokwapił się, aby tego posłuchać. szkoda, bo takie
                      działania nie prowadzą nas do dyskusji z władzą, która mogłaby coś zmienić. Zero
                      w tym dialogu.
                      • solid.solvent Re: puste nie równa się darmowe 23.05.08, 23:57
                        oni nie zrobili tam nic...
                        rozumiesz ?
                        nic.

tu nie ma o czym dyskutowac...
                        swinie pojechaly na wojenke, cala tajemnica...
      • Gość: mikesz zaproszenie zaproszeniu nie równe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.08, 21:11
        Jak mnie zaprosi ciocia z Ameryki albo Angli to chętnie pojadę na
        jej lub swój koszt,ale jak mnie zaprosi osoba publiczna to zapytam
        PO co i za czyje pieniądze zanim POjadę. A jak ta osoba publiczna
        POwie że że to nie moja sprawa,to POwiem że owszem, ale jak sam
        zapłacę za swoją wizytę.Ale jeżeli osoba publiczna chce zapłacić z
        pieniędzy publicznych za moją wycieczkę to niech się buja,bo ja z
        takich "okazji" nie skorzystam. Ja jestem z PIS a nie z PO
    • maxymus1 Misja skończona. Urzędnicy wyszli z bunkra 24.05.08, 08:21
      Ja mam prośbę do tych którzy tam pojechali. Proszę Państwa, wszyscy
      na czele z Panem Klichem mówią że to nic nie kosztowało, i że dzieci
      tam cieszą się z każdej pierdoły, więc skoro tak to postanowiłem
      zrobić zbiórkę w rodzinie, i zebraliśmy kila kocy, dwa śpiwory i
      namiot, kredki, i tornistry, oraz kilka puszek regionalnego produktu
      czyli paprykarzu szczecińskiego, chcemy to osobiście tam wręczyć, ja
      mam prośbę do tych Państwa co tam byli żeby mi jakiś namiar dali z
      kim to trzeba rozmawiać, zostawiam kontakt: e-mail: zorro234@wp.pl
      Cel jest szlachetny a dary z serca, ale do meritum, jak byście
      chcieli nam pomóc, to jechali by tak: Ja, moja żona, dwoje dzieci,
      dwie siostry żony, dwóch szwagrów, ciotka, i babka, czyli tylko
      dziesięć osób, oczywiści chcemy tam lecieć przy okazji, tak jak
      Państwo, i apeluję do tego kolegi Pana Miketyńskiego, tego Generała,
      żeby dał znać parę godzin wcześniej. Pozdrawiam.
      • Gość: v2 ja też chcę pojechać do "bunkra" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.08, 16:49
        mam poza tym dużo pierdół na zbyciu !
        • Gość: twarda wazelina Re: ja też chcę pojechać do "bunkra" IP: *.chello.pl 24.05.08, 18:26
          Wojewodę z tym przewodniczącym jako miłośników Bunkrów powini wsadzić do naszego
          Bunkra koło Dworca kolejowego jako eksponaty. bilety z przewodnikiem po 5
          zł.(cena umowna)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka