wujtarabuk 23.07.08, 18:18 pływa pod banderą Bahama '''''''''''''''''''''''''''''' a kto to jest Baham? PS Uwazajcie na ten "Deuchland". To pancernik kieszonkowy! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: H56 gdzie jakaś fotka ? IP: *.chello.pl 23.07.08, 19:15 jak o pielgrzymach z Grenobl odgrzewają starego kotleta, to fotka jest, ale jak coś ciekawego to nie niema. Odpowiedz Link Zgłoś
ssc_fpw Zdjęcia z różnych miejsc 23.07.08, 23:38 www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=23045152&postcount=635 miłego oglądania Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 Re: Zdjęcia z różnych miejsc IP: *.chello.pl 24.07.08, 08:27 dzięki serdeczne, piekne zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoyo czy my w szcecinie nie mamy autokarow?? IP: 212.14.54.* 24.07.08, 00:28 Bylem kolo tego statku okolo godz 19.00, widzialem powroty pasazerow , wszsytkie autokary byly z Niemiec z linii obslugujacej trasy Berlin- Hamburg. Znowu nie zarobilismy. A gdzie wielki nasz prezydent , ponoc wozony jest po USA. Tam nie zdobywa sie doswiadczenia wojazujac. Tam trzeba zakasac rekawy i popracowac jak inni Polacy to cos sie dowie o kraju i ludziach a tak zmarnowane pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alex Re: czy my w szcecinie nie mamy autokarow?? IP: 213.155.168.* 24.07.08, 08:11 co ty majaczysz człowieku? Nie wiesz, że gospodarka centralnie sterowana skończyła się blisko 20 lat temu? Przecież prezydent nie będzie biegać za interesem prywatnych firm transportowych. Gadasz, żeby gadać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianin Re: czy my w szcecinie nie mamy autokarow?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 09:47 W Szczecinie są podobno CZTERY autokary, które mogą wjechać do centrum Berlina. Jeśli Niemcy mają przyzwoite autokary to trzeb a z nich korzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
anamar Re: czy my w szcecinie nie mamy autokarow?? 24.07.08, 14:49 tak,tak.balcerowicz musi odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiu statek z dala od ludzi IP: 80.51.205.* 24.07.08, 08:12 Szkoda tylko, że statek stał przy Nabrzeżu Polskim, a więc z Wałów było go tylko trochę widać a od strony portu ochrona nie puszczała żeby podejść bliżej. Był więc lekki niesmak, zwłaszcza że o wizycie statku lokalne media trąbiły od miesiąca, a mieszkańcy Szczecina niewiele więc z tego mieli. Zwróćmy jeszcze uwagę na akcję promocyjną. Gdy do Gdyni wpłynęła Queen Victoria trąbiła o tym cała Polska, o naszym gościu nikt nie wspomniał. Nie chodzi o to by krytykować, ale wyciągnąć wnioski na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianin Re: statek z dala od ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 09:53 Ten statek chętnie stanąłby przy Walach. Problem polega na, że gdyby nabrzeże przy Wałąch pogłębić do zwyczajnie ZAWALIŁO. Tak jest zbudowane, że skutecznie ogranicza możliwości pogłębienia Odry przy Wałach Chrobrego. Chwała i podziękowania jego konstruktorom. A co do promocji wydarzenia w mediach ogólnopolskich, to tu podziękowania głownie naszej TVP Szczecin za skuteczną promocję wydarzenia. W końcu cała redakcja morska została swego czasu wyrzucona na pysk... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eltoro Re: Luksusowy wycieczkowiec w Szczecinie IP: 212.160.143.* 24.07.08, 09:30 tym pływają sami emeryci, ja bym ten stateczek nazwał Grandmama II Odpowiedz Link Zgłoś
mentor Bo Szczecin nigdy nie umial sie promowac 24.07.08, 09:39 Miasto prowincjonalne zamiast magnesu tyrystycznego a warunki sa... No ale w dalszym ciagu sa pewnie te zasrane dzialki przy stadionie co nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szczecinianin Re: Bo Szczecin nigdy nie umial sie promowac IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 09:57 W sprawie sprowadzenia wycieczkowców do Szczecina działają wyłącznie dwa podmioty: Polsteam Shipping Agency i Port Szczecin - Świnoujście. Miasto Szczecin nie jest tym zbytnio zainteresowane. Niestety bez pomocy Miasta pewne rzeczy są dużo trudniejsze do osiągnięcia. Banalny przykład. Statek cumował przy nabrzeżu Polskim, tuż przy Chłodni Szczecińskie, Czyj baner wisiał na ścianie chłodni? Browaru Szczecin... Czy to aż taki wysiłek aby Miasta powiesiło tam swój baner? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Bo Szczecin nigdy nie umial sie promowac 24.07.08, 15:01 Szczecin juz jest wypromowany teraz pomaga w promocji kompanii piwowarskich a to Tyskie, a to Browar. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Może by wpuścili szczecinian na basen 24.07.08, 09:46 W Szczecinie nie mamy czynnego kąpieliska, moze by wpuścili szczecinian na ten basen? A moze tam zarząd miasta i biuro promocji miasta juz są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Może by wpuścili szczecinian na basen IP: *.cable.smsnet.pl 25.07.08, 00:51 Hahaha, ale zabawne. W każdym wątku to samo. Jeszcze niedawno twierdziłeś, że miasto ma się zajmować szpitalami i szkołami, a nie basenami :). Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Może by wpuścili szczecinian na basen 25.07.08, 01:55 tak miasto, pod czym zapewne rozumiesz jak i ja Zarzad miasta, NIE ZAJMUJE SIE NICZYM, ani szpitalami, ani szkołami, na pewno nie przedszkolami, a teraz juz wiemy, ze nawet kąpieliska im po prostu sa obojetne! Władza, jak chce to sie wykapie chocby w Ameryce... a nam zlikwidowali szkoly, przedszkola, szpitale, a kapieliska pozamykali... Powiadasz, ze to smieszne? Nie, to bardzo smutne, bardzo.... patrz na rankingi Szczecina w Rzeczpospolitej! Jedna wladza, bez opozycji, a zajmujemy ostatnie miejsce! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Może by wpuścili szczecinian na basen 25.07.08, 02:08 a moze chcesz powiedziec, ze to nie pan Krzystek, a potem rada miejska, ktora przyciela budzet nie decyduja czy miasto inwestuje w kapieliska? Tak samo jak brak przedszkoli jest wynikiem blednych decyzji... tak samo brak kapielisk - wybacz, ale po to jest prezydent, po to sa radni, by dbali o standard zycia mieszkancow, a takie obiekty takze stanowia o tym standardzie, a nie tylko mieszkania dla niezbdenych... Widac chca doprowadzic do tego, by mieszkancy sie wyniesli nie tyle do innych dzielnic z centrum, ale wrecz do innych miast, a moze nawet krajów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewix Re: Może by wpuścili szczecinian na basen IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 13:04 Za Jurczyka bylo Ci lepiej? Moim zdaniem miasto poszlo mocno do przodu i dopiero teraz zaczyna gonic Polską czołówkę. W koncu zaczelo sie mowic o inwestycjach (a nawet robic), zaczeto zajmowac sie estetyka miasta (przykladowo remonty chodnikow), ktos zajal sie reklama miasta. Takich jak Ty jednak nic nie zadowoli. Zawsze musicie ględzić i marudzic. Marudzenie nie jest budujace, ale destrukcyjne. Nie jest idealnie - to fakt, ale tragicznie rowniez nie jest. W innych miastach jest czesto gorzej, ale to my (a wlasciwie Ty i Tobie podobni) ciagle narzekamy. Po prostu chyba lubicie jak sie wam wspolczuje, a momentami gardzi. Takie male sado-maso. To przykre. Pozdrawiam. PS. Jestes zwolennikiem PiSu? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Może by wpuścili szczecinian na basen 25.07.08, 13:21 Nie jestem zwolennikiem ani PiS, ani PO, ani SLD, własnie z Ciebie wychodzi sekciarstwo... jak ktos krytykuje, to od razu znaczy wedle Ciebie, ze musi byc z PiS albo SLD, albo skąds, bo akurat PO rzadzi - BZDURA KOLEGO! Mozna krytkowac, cos wytykac nie bedac za zadna partia, powiem jak pan prezydent Wroclawia - moja partia to Szczecin! Szkoda, ze tak nie powiedzial pan Krzystek tylko wybral partyjniactwo... Jestem szczecinianinem i tu mieszkam, a partyjniackie sekty z takimi jak Ty spojrzeniami jedynie przez pryzmat przynaleznosci doprowadzaja to miasto do riuny! Bo to ze cos sie dzieje, to zaden SUKCES, jak wiesz za komuny tez sie dzialo, budowali, ale stanie w miejscu, to COFANIE SIE! Za komuny tez mówili o krytykanctwie i zeby sie do roboty wziac! A jestesmy dzieki temu tu gdzie jestesmy, daleko za cywilizacja zachodu - wbrew temu co pan Tusk tu zobaczył!! W tym miescie rzadzi jedna partia - to duzy blad, bo ustawke robia pod swoich, a wybacz, ale sami najlepsi fachowcy nie zapisali sie akurat do PO, a sposrod nich tylko sie wybiera ludzi na kierownicze stanowiska! A dobrzy sa i w PiS i SLD, a najwiecej i najlepsi to niezrzeszeni, ale miejsca dla nich nie ma! Mój drogi prosze Ciebie czy to jest krytykanctwo, jak wytykam, ze zamknieto przedszkola i brakuje teraz, czy to jest krytykanctwo, jak nie inwestowano w kapieliska, a teraz mamy lato i upaly, a kapieliska pozamykane... czy to krytykanctwo, jak przewiduje, ze zamkniete szkoly za kilka lat stanal sie problemem tego miasta? Prosze bardzo wal statystyke, ze nie brak miejsc w przedszkolach, ze sa kapieliska, ze szkol nie zabraknie, bo na razie pustoslowie to z twojej strony jedzie i to partyjniackie! Władze trzeba krytykowac i wytykac jej niedociagniecia, głupie pomysły, zle dzialania i złodfziejstwo, kolesiostwo, a nie wlazic jej w dupe, bo to juz przerabiano za komuny i zaprowadzilo nas to do szamba - chcesz tam wrocic? Ja nie! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Może by wpuścili szczecinian na basen 25.07.08, 13:28 I jeszcze jedno ja pracuje, mam firme i place podatki, a inni te pieniadz co inni placa jako podatki wywalaja na "reklame miasta" ze dwa miliony poszlo na jakies niezrozumiale wizje 2050 Plywajace Ogrody, ale jakos rada miasta i prezydent akurat na ogrody w miescie budzet przycięli o polowe, to przepraszam o jakie ogrody chodzi? Powiedz mi o jakie ogrody? gdzie te ogrody? Czy to tylko taki nosny slogan, zeby dwa muiliony poszlo do swoich? To jest krytykanctwo - to to jest marnotrawstwo! A nie ma pieniedzy na kapieliska! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 a Ty zamiast krytkowac tych co wytykaja 25.07.08, 13:39 a Ty zamiast krytykowac tych co wytykaja władzy miasta bledy, zle decyzje, nie dbanie o mieszkancow... to prosze poprowadz KONSTRUKTYWNY watek - pisz o pozytywnych dzialaniach tego zarzadu - masz droge wolna, a czemu wolisz krytykowac tych co krytykuja, ale nie dajac zadnych argumentow... Pisz konkretnie pozytywnie moze o promocji miasta przez danie za darmo terenu pod namiot piwny.... dla kompanii piwowarskiej - to nie jest reklama ale kolesiostwo! Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: a Ty zamiast krytkowac tych co wytykaja 25.07.08, 13:44 taki statek wycieczkowy ma basen, a takie miasto metropolia - nie ma kapieliska! Moze kupmy taki wycieczkowiec i postawmy przy nabrzezu, bedzie basen... albo jak w Paryzu nawiezmy piasku z nad morza i zrobmy nad Odra plaze... nad Sekwana moga, to czemu nie nad Odra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Mały , nie to co Royal Carabean IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.08, 10:11 W maju byłem na Navigator of the Seas , ten zabiera 5000 osób na pokład , w Turku budują następny , zabierze 8000 , w tym teatr , lodowisko etc . Odpowiedz Link Zgłoś
el_bujo niezwykłą Pruska architekturę???czy może nasze 24.07.08, 14:03 blokowiska ja zachwyciły ;-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lewix Re: niezwykłą Pruska architekturę???czy może nasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.08, 13:05 Nie. Nasza niezwykla architektura. Nie dostrzegasz takiej w Szczecinie, czy po prostu zartujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prztyk Mam nadzieje ze ten statek nie zatruwa srodowiska IP: *.zoominternet.net 24.07.08, 17:29 Na Karaibach znany jest problem spuszczania odchodow z ogromnych statkow wycieczkowych prosto do morza. Czesto, poniewaz statki robia to poza wodami terytorialnymi, nic nie mozna na to poradzic. Poniewaz czesto te statki maja ogromne rozmiary i mieszcza tysiace pasazerow straty dla srodowiska sa ogromne. Mam nadzieje ze statek w Szczecinie ma nalezyte zabezpieczenia i nie robi nic niezgodnego z regulami. Nie moge uwierzyc jak ludzie na forum lykaja haczyk, i nic tylko och i ach dla tego statku. Tak naprawde to jest to dosc nudna forma wypoczynku. Taka troche plywajaca zlota klatka. O wiele ciekawiej jest wyprawic sie na wlasna reke, i smakowac rzeczy takie jakie one sa naprawde. A nie przez pryzmat basenu, zloconych klamek, ton jedzenia, itd ... Mialem doswiadczenia z luksusowymi resortami. Myslalem zawsze, ze sie porzygam z nudow. Nie ma to jak wedrowka albo rowerowanie przez prawdziwie piekne okolice ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Mam nadzieje ze ten statek nie zatruwa srodow IP: *.pools.arcor-ip.net 24.07.08, 21:53 Osobiscie wole Karaiby wycieczkowcem niz jazde rowerem po Szczecinie, ale to kwestia idywidualna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prztyk Nie powiedzialem ze chcialbym koniecznie jezdzic IP: *.zoominternet.net 25.07.08, 00:33 po Szczecinie. Ale sa w swiecie, takze w Polsce, kompletnie zatykajace dech w piersiach miejsca gdzie sie super wedruje, zegluje (zaglowka naturalnie), albo roweruje. Wycieczkowce to nuda, wszedzie bajery na patyku i sztuczne usmieszki zalogi. Dobre dla emerytow, rodzicow z malymi dziecmi ... Zapewne zreszta wiekszosc tych Amerykanow to emeryci, jak znam zycie ... Z innych ciekawostek z zycia wycieczkowcow, to gwalty i kradzieze na pasazerach ze strony zalogi. Poniewaz statki te z reguly podrozuja poza wodami terytorialnymi, nie wiadomo kto ma przeprowadzac sledztwa. Sprawca z reguly umyka ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JANEK Re: Nie powiedzialem ze chcialbym koniecznie jezd IP: *.dsl.bcvloh.sbcglobal.net 25.07.08, 04:39 PRZYTYK jestes idiota Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TT Re: Nie powiedzialem ze chcialbym koniecznie jezd IP: *.pools.arcor-ip.net 25.07.08, 10:48 Wiem, ze sa takie miejsca. Wiele nawet widzialem. Wycieczkowce nie sa nudne. Zapewniam Cie. Nie jestem emerytem, ani amerykaninem, ani rodzicem z malym dzieckiem. Rower i wedrowki tez lubie. Jednak, kto raz byl na prawdziwej wielodniowej wyprawie wielkim statkiem wycieczkowym, bedzie to zawsze milo wspominal i w miare mozliwosci finansowych powtarzal. Do ostatniego akapitu Twojego postu nie bede sie odnosil, bo jest tak absurdalny, ze rece opadaja. Prawdopodobnie to wplyw jakiegos filmu z telewizora.[z moje strony EOT] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Luksusowy wycieczkowiec w Szczecinie IP: *.adsl.inetia.pl 25.07.08, 01:01 W dupach im się przewraca, ot co. Ciekawe ile tysięcy (setek tysięcy?) piłek zgubili w morzu (czytaj: śmieci). Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Luksusowy wycieczkowiec w Szczecinie 25.07.08, 11:17 ale co Ty - zapewne chodzi o "pole golfowe" czyli kilka stanowisk raczej do minigolfa... a tos zupelnie innego! Natomiast wiem, ze juz dawno robia takie pilki golfowe, ze wyplywaja w statkach na morze i wala piłki, ale one po jakims czasie sie rozpuszczaja... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Luksusowy wycieczkowiec w Szczecinie 25.07.08, 11:18 no moze byc jeszcze symulator pól golfowych, ale wtedy to wala w pomieszczeniu... a wyswietla sie pola na ekranie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: otak2 Super festiwal w Szczecinie! IP: *.locon.net.pl 25.07.08, 11:44 www.boogiebrainfestival.pl Odpowiedz Link Zgłoś
milewidziany Luksusowy wycieczkowiec w Szczecinie 25.07.08, 13:48 Szkoda Szczecina. Czy tam cokolwiek się dzieje? Władze miasta przesypiają boom. Mając takie położenie można by oczekiwać czegoś naprawdę spektakularnego,czegoś co przyciągnie turystów i biznesmenów z prawdziwego zdarzenia. Odpowiedz Link Zgłoś