dab12345 24.08.08, 10:43 Witam. Czy ktoś orientuje się, czy istnieje jakaś firma w Szczecinie, która naprawia tapczan u klienta w domu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ebhlin Re: naprawa tapczanu IP: 213.155.170.* 24.08.08, 18:53 Idzie się do Castoramy, kupuje niezbędne brakujące narzędzia (zakładam że coś już posiadasz w domu) i po poworcie do domu naprawia samemu. Opcja druga - kupuje się nowy tapczan. Jest opcja trzecia - szukasz złotej rączki, która za 100 przyjedzie i oceni co jest tapczanowi a za drugą przyjedzie jeszcze raz z tym co trzeba i ją naprawi (o ile się da), plus koszt ewentualnych materiałów. Jak się nie da to tylko 100 zł się należy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dab1234 Re: naprawa tapczanu IP: *.chello.pl 24.08.08, 19:22 Jedną 100 zł zachowam dla siebie bo wiem co mu dolega- nie składa się, a drugą zachowam dla fachowca , może ktoś zna jakiegoś ? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dab1234 Re: naprawa tapczanu IP: *.chello.pl 24.08.08, 19:22 Może ktoś jednak pomoże -sama nic nie zrobię.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebhlin Re: naprawa tapczanu IP: *.szczecin.mm.pl 25.08.08, 01:07 Niestety te pierwsze 100 zł to nie tylko stwierdzenie, że się nie składa ale także jak to można naprawić i w związku z tym z czym należy przyjechać. Powodzenia w szukaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
exman Re: naprawa tapczanu 25.08.08, 07:13 Czyżby z naprawą kanapy było podobnie jak z naprawą pralki lub telewizora ? Fachowcy zarabiają teraz na takich "pustych" wizytach. Tzw. objazdwe złote mordki ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ebhlin Re: naprawa tapczanu IP: 213.155.170.* 25.08.08, 18:57 Ja nie wiem czy to taka pusta wizyta. Nikt nie jest wróżką i ze stwierdzenia "pralka mi sie popsuła i nie pierze" , "tapczan się nie rozkłada" raczej trudno określić co się popsuło.Powiedz z jakim kluczem przyjechać, jaki numer, jaki masz mechanizm rozkładania i co mu sie stało. Czy potrzeba wymienić element metalowy czy tylko się wygiął i trzeba go sklepać, a może się wyrwał i trzeba część drewnianą wzmocnić.A może sprężyna mechanizmu?wózek? prowadnica? gościu ma ci przywieźć całą Castoramę? Pojedź do klienta stwierdź przyczynę, do sklepu, do warsztatu po narzędzia, znowu do klienta i napraw. Ja bym nie chciała za mniej pracować. Co z tego, ze czasem to jest wymiana elementu za 5-10 zł,ale czas, dojazd, wyposażenie i wiedza jaką trzeba mieć kosztuje. Jedź do koleżanki i złóż jej tę "pustą" wiztytę, pomóż, gratis oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vlad.H. Re: naprawa tapczanu IP: 80.53.41.* 25.08.08, 23:06 nie tlumacz tego exmanowi - to biurwa z urzedu wojewodzkiego... utrzymujesz go ze swoich podatkow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dab12345 Re: naprawa tapczanu IP: *.chello.pl 25.08.08, 23:59 Dzięki. Poradzę sobie.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
strzaly_znikad Re: naprawa tapczanu 26.08.08, 16:10 Gość portalu: dab12345 napisał(a): > Dzięki. Poradzę sobie.Pozdrawiam Jeśli sprawa jest jeszcze aktualna to proszę o kontakt na maila strzaly_znikad(at)gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dab12345 Re: naprawa tapczanu IP: 82.160.246.* 27.08.08, 09:18 Wysłałam 2 listy na podany adres, ale wróciły z powrotem.Może inny kontakt ? Sprawa jest aktualna.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś