floating.president 23.10.08, 09:04 biznes.onet.pl/0,1849171,wiadomosci.html Kiedys też wielu nawiedzonych dyskutowało o funduszach emerytalnych. No i jest jak jest. d u p _ a . Dziękujemy Wam specjaliści i eksperci rządu Buzka i Komołowskiego. Tfu! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Plazzek Re: Właśnie "spadły nam" kolosalnie emerytury IP: 195.72.91.* 23.10.08, 11:31 Ze starej dyskusji: Michalkiewicz: A czy można będzie sobie te "własne" pieniądze wypłacić z funduszu w chwili przejścia na emeryturę? Tomaszewska: Nie! Michalkiewicz: Dlaczego, skoro niby są one na naszym osobistym koncie? Tomaszewska: A bo każdy by tak chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
swantevit nie tego zlego co by na dobre nie wyszlo 23.10.08, 13:13 Rencisci i emeryci nie beda cierpiec na nadwage, ktora jest powaznym problemem zdrowotnym w Polsce. Innym pozytywnym aspektem zagadnienia jest zmiejszenie datkow na tace xiendza-zlodzieja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsa Re: nie tego zlego co by na dobre nie wyszlo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 13:16 łatwo tobie kpić, sprobuj zyć za 550 zeta do łapy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Kto sie śmieje z III filara bo ja tak IP: 85.219.206.* 23.10.08, 13:55 pamietam jak namawiali na 3 filara że nie starczy z tych dwóch filarów by godnie żyć na emertyturze i trzeba powierzyć pieniądze fachowcom aż żona uwierzyła i chciała w to wejść ale ją uprzedziłem i wszystko wpakowałem w grunty jako 3 filar, zła była jak osa i dla tego chciałbym porównać jak stoicie a może lezycie z 3 filarem.Rozumiem ze zarządzajacy 3 filarem dobrze stoją ale chciałbym wiedzieć ile mają uczestnicy tej zabawy i zdaje się że póki nie osiągneli wieku to nie mogą z 3 filara odejść.Nie wszystko co ładnie wyglada jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Kto sie śmieje z III filara bo ja tak IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:13 Gość portalu: as napisał(a): dla > tego chciałbym porównać jak stoicie a może lezycie z 3 > filarem.Rozumiem ze zarządzajacy 3 filarem dobrze stoją ale > chciałbym wiedzieć ile mają uczestnicy tej zabawy i zdaje się że > póki nie osiągneli wieku to nie mogą z 3 filara odejść.Nie wszystko > co ładnie wyglada jest dobre. generalnie jest kicha. Podczas podpisywania umowy (to też zalezy, którą z opcji wybierasz.Bo są różne rodzaje, np.IKE, czy ubezpieczenia z funduszami inwestycyjnymi, itp. Ja wybrałam formę ubezpieczenia z funduszem inwestycyjnym) obiecują zyski na określonym poziomie (w moim było to min. 12%)w skali rocznej. Po kilku latach wpłacania na fundusz poprosiłam o wycenę polisy. I wtedy się okazało że nie tylko nie przyniosła zysku ale jej wartość jest NIŻSZĄ niż zgromadzone na niej środki bo ...... firma ubezpieczeniowa pobiera sobie prowizję w wysokośc ok. 12% bez względu na rentowność inwestycji! Nie możesz zrezygnować z 1 i 2 filara. te są obowiązkowe bezwzględnie. III jest dobrowolny! Dlatego kopnęłam 3 filar tam gdzie na to zasługuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Właśnie "spadły nam" kolosalnie emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:38 rządu Buzka i Komołowskiego. Tamta koalicja AWS-UW, to obecnie POPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Właśnie "spadły nam" kolosalnie emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:47 Głupcy, którzy wybrali wtedy tzw. "reformatołów" zapłacili za to teraz. Sojuszowi udało się odsunąć wtedy prywatyzację służby zdrowia. Teraz PO chce do tego wracać. Efekty będą podobne. Cwaniacy w zarządach spółek będą zarabiali kokosy, a ludziska dostaną "irlandzki cud"... Mnie zaskakuje, że wystarczyło by zmienić nazwę AWSu na PO i PiS, a głupi, ciemny lud to kupił. Dwa razy SLD sprzątało gnój po prawicy i dwa razy narodek dał się nabrać na zmianę nazwy, tej samej bandy nieudaczników postsolidarnościowych. Tak to jest, gdy zamiast mózgu używa się pilota od TV... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president Re: Właśnie "spadły nam" kolosalnie emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 16:10 Gość portalu: XYZ napisał(a): > rządu Buzka i Komołowskiego. Przecież to napisałem. Po co to jeszcze raz piszesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Właśnie "spadły nam" kolosalnie emerytury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 16:30 Był w tamtym rządzie również niejaki Lech Kaczyński... Dlatego, to piszę. Nie odcinajcie się PiSowcy od tamtych sprawa. Boście tak samo za ten bałagan winni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Nie mów że Łapicki to superminister IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 18:08 bo wiele popsuł a sośnierza pogonił ze śląskiego NFZ za to że wprowadził karty czipowe na identyfikację usług co by przekrętów nie można było robić. Odpowiedz Link Zgłoś