Gość: ostoja IP: 192.168.3.* 22.01.02, 10:03 Nie rozumiem dlaczego złodziejom z warszawki należy płacić jakieś pieniądze.Ukradli - niech zwracają co nie ich i zapłacą odszkodowanie Sankcjonowanie bezprawia zawsze wzbudza mój sprzeciw Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mika Re: OOO nieeee... IP: 212.244.77.* 22.01.02, 10:45 Gość portalu: ostoja napisał(a): > Nie rozumiem dlaczego złodziejom z warszawki należy płacić jakieś > pieniądze.Ukradli - niech zwracają co nie ich i zapłacą odszkodowanie > Sankcjonowanie bezprawia zawsze wzbudza mój sprzeciw ooooo nieee..tylko nie Colleonii.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZetKa Re: OOO nieeee... IP: *.we1.tuniv.szczecin.pl 23.01.02, 10:18 > dlaczego nie? Bo Mika i jej pralka (jedne z glownych tematow na tym forum) sa zazdrosne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mike Re: Pomnik Colleoniego IP: *.*.*.* 22.01.02, 11:02 Gość portalu: ostoja napisał(a): > Nie rozumiem dlaczego złodziejom z warszawki należy płacić jakieś > pieniądze.Ukradli - niech zwracają co nie ich i zapłacą odszkodowanie > Sankcjonowanie bezprawia zawsze wzbudza mój sprzeciw Sprawie pomnika Colleoniego poswiecone jest cale osobne podforum. Jest tam prawie 500 postow wsrod ktorych jest mnostwo ciekawych opini, skomentowana jest cala droga negocjacji z Myjakiem, opinia komisji sejmowej i dokladna odpowiedz dlaczego musimy (niestety) za pomnik zaplacic. Mysle ze dla porzadku ten watek tez moznaby przeniesc na rzeczone podforum. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZetKa Re: Pomnik Colleoniego IP: *.we1.tuniv.szczecin.pl 23.01.02, 10:20 > Sprawie pomnika Colleoniego poswiecone jest cale osobne podforum. Ktorego, podobnie jak innych podforow, prawie nikt nie czyta :( > Mysle ze dla porzadku ten watek tez moznaby przeniesc na rzeczone podforum. Byla umowa z Obsem - przenosimy, jak zacznie spadac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Pomnik Colleoniego IP: 212.160.165.* 23.01.02, 12:15 Ostatnio byłam w Warszawie i pierwsze co zrobiłam to pognałam na dziedziniec ASP by zobaczyć Colleoniego. Nie sądzę by dobrze było przenosić ten wątek na podforum , gdyż zniknie z oczu naszych czytelników i straci na ważności. A Colleoni w naturze jest naprawdę super. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: Pomnik Colleoniego 23.01.02, 15:42 Witam z Warszawy. Pomnik nie został ukradziony, tylko wywieziony w czasach, kiedy nie było wiadomo, czy Szczecin pozostanie w Polsce. Forum warszawskie Wasze starania o pomnik poparło. ps. czy chciałbys, żeby o Szczecinie w Warszawie pisano "szczecinek"? Odpowiedz Link Zgłoś
stettiner Re: Pomnik Colleoniego 23.01.02, 15:47 Szczecinek to bardzo miłe miasteczko na Pomorzu, nieco na wschód (pólnocny wschód?) od nas ;) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: Pomnik Colleoniego IP: 193.178.168.* 24.01.02, 14:25 Oj - niech już będzie Szczecinek droga Warszawko :-))) To brzmi pieszczotliwie. A Szczecin swoją drogą skutecznie złupili nasi radzieccy sojusznicy a potem "cały naród budujący swoją "stolyce". To,że Szczecin (czyli faktycznie miasto po lewej, zachodniej stronie Odry będzie w granicach Polski było wiadomo ZANIM wywieziono Colleoniego. Warto trochę poczytać o historii prowincji z perspektywy stolycy:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZetKa Re: Pomnik Colleoniego IP: *.we1.tuniv.szczecin.pl 30.01.02, 14:51 > Witam z Warszawy. Pomnik nie został ukradziony, tylko wywieziony w czasach, tak, w ramach wspanialej akcji "Cala Polska odbudowuje stolice" w wyniku ktorej teraz wszystkie miasta walcza o odzyskanie swoich rzeczy (lacznie z przeginajacym Wroclawiem, ktory zazadal zwrotu ceglowek ;)... > kiedy nie było wiadomo, czy Szczecin pozostanie w Polsce A slyszalas haslo "Szczecin zawsze polski"? ;) btw Colleoni jak juz ktos wspomnial zostal wywieziony PO uznaniu lewobrzeza za czesc polska (notabene Szczecin i tak by zostal w granicach Polski, tylko co najwyzej nie caly - prawobrzeze zgodnie z traktem o granicy na Odrze i Nysie zalapywalo sie bezsprzecznie do Polski)... poza tym polecam artykul p. Lisowackiego (sobotnia wyborcza) w ktorym podane sa dlaczego pomnik zostal wywieziony - po prostu komunistyczna propaganda chciala pokazac, ze Szczecin zawsze polski, a Colleoni byl nie polski, bo byl antyczny... wiec trzeba go bylo wywiezc w glab, podobnie jak zagubiona Sedine... > Forum warszawskie > Wasze starania o pomnik poparło. Za co bardzo wam dziekujemy i doceniamy... > ps. czy chciałbys, żeby o Szczecinie w Warszawie pisano "szczecinek"? Bylaby to nieprawda historyczna, bo Szczecinek, to zupelnie inne miasto... Odpowiedz Link Zgłoś
bbury Re: Pomnik Colleoniego 30.01.02, 14:53 Gość portalu: ZetKa napisał(a): > Szczecinek, to zupelnie inne miasto... > :))) Jak się mieszka w stolYcy to nie trzeba znać georgafii :) Odpowiedz Link Zgłoś