Dodaj do ulubionych

Od Nowa chce podarowac Jurczykowi dom

13.11.03, 15:14
Teresa Lubinska wymyslila, by miasto podarowalo Marianowi Jurczykowi dom, bo
jak mowi niedoszla prezydentka "nie godzi sie, by prezydent mieszkal na
dzialce".

Po pierwsze nie godzi sie, by ktos taki jak Jurczyk byl prezydentem. Po
drugie gdzie moralnosc ? Gdzie elementarne zasady ? Jurczyk zarabia ok.
14.000 PLN !!! To nieetyczne.

Ten pomysl nie jest zartem. Redaktor Kowalewska pisze o tym jako o powaznej
inicjatywie. Orwell sie klania.
Obserwuj wątek
    • absztyfikant dokładny cytat 13.11.03, 15:22
      Tym razem przeszlyscie same siebie.

--
      Klub Od Nowa proponuje z kolei, by Marian Jurczyk otrzymał mieszkanie komunalne
      z puli dla osób niezbędnych miastu. - Co prawda to prezydent sam decyduje, komu
      je przyznać, ale może w tym przypadku rada wystąpiłaby z taką uchwałą - mówi
      całkiem serio Teresa Lubińska, przewodnicząca klubu Od Nowa.

- Nie godzi się, by prezydent miasta mieszkał na działkach - dodaje Małgorzata
      Jacyna-Witt.
      • skuter70 o ile mnie pamiec nie myli 13.11.03, 15:25
        to pan jurczyk ma gdzies mieszkanie
        a na dzielce po prostu przyjemniej
      • Gość: Ana Re: dokładny cytat IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 15:33
        absztyfikant napisał:

> Tym razem przeszlyscie same siebie.
        >
        > --
        >
        > - Nie godzi się, by prezydent miasta mieszkał na działkach - dodaje
        Małgorzata .....................................................................
        radna witt ma kilka nieruchomości,moze niech coś wynajmie marianowi?to dobry
        płatnik...zarabia14tys...
      • przepis-antykoncentracyjny Dać mu jakieś duże mieszkanie za 1 złotówkę. n/t 13.11.03, 16:28
    • Gość: Ana Re: Od Nowa chce podarowac Jurczykowi dom IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 15:26
      może niech lubińska przyjmie go do siebie?razem z kotkiem i kuwetą oczywiście...
      • absztyfikant 52% poparcia+100%szczecin=300%C2H5OH 13.11.03, 15:29
        Gdyby cos takiego szef klubu radnych NRS powiedzial, to bym sie wcale nie
        zdziwil. Ale Lubinska ? A moze radni popili wodke ze Stopyra i stad takie
        kuriozalne pomysly ? Wstyd.

Niech go Lubinska wezmie do siebie, ciekawe ile wytrzyma...
    • absztyfikant SKANDAL 13.11.03, 15:38
      Rozumiem, ze wymiane okien w nowym mieszkanku "prezydĘta" Jurczyka finduje
      Malgorzata Jacyna-Witt ?:)
      • Gość: Jueas Władza podnieca a te 50-tki TL i MJW najwyraźniej IP: *.zacheta.net 13.11.03, 15:44
        Maryjan je KRĘCI Może sobie gniazdko ślą.
        • absztyfikant Re: Władza podnieca a te 50-tki TL i MJW najwyraź 13.11.03, 15:45
          Moze siedziba Stowarzyszenia Od Nowy, ktorego forumowicz zibi (teraz m.j.w)
          mial byc czlonkiem obserwatorem bedzie w dzialkowym domku ? Cos ostatnio cicho
          o tym stowarzyszeniu Teresy Lubinskiej...
          • Gość: Juras Absz ty odchodzisz kiedyś od kompa IP: *.zacheta.net 13.11.03, 15:54
            • absztyfikant tak, zrobie to za 20 minut (no text) 13.11.03, 15:56
          • Gość: Ana Re: Władza podnieca a te 50-tki TL i MJW najwyraź IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 16:22
            absztyfikant napisał:

> Moze siedziba Stowarzyszenia Od Nowy, ktorego forumowicz zibi (teraz m.j.w)
            > mial byc czlonkiem obserwatorem bedzie w dzialkowym domku ? Cos ostatnio
            cicho
            > o tym stowarzyszeniu Teresy
            Lubinskiej......................................................................
            ................................................................................
            .no właśnie! nawet chciałam spytac,co u tych orłów?
      • Gość: stasiek Wymiana okien w nowym mieszkaniu prezydenta M.J. IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 13.11.03, 16:33
        absztyfikant napisał:

> Rozumiem, ze wymiane okien w nowym mieszkanku "prezydĘta" Jurczyka finduje
        > Malgorzata Jacyna-Witt ?:)

Małgorzatko, mam nadzieję że nie jest prawdą że zafundujesz wymianę okien w
        oferowanym przez Od Nowe nowym mieszkaniu prezydenta Mariana J., jak to
        sugeruje Absztyfikant, a weżmiesz cenę typu "duble"; nie uchodzi korumpować
        prezydenta!
    • Gość: DE Re: Od Nowa chce podarowac Jurczykowi dom IP: 62.233.173.* 13.11.03, 21:33
      TO,ŻE MIESZKA DZIAŁCE TO NIC ALE PROSZE SPRAWDZIC JEGO DEKLARACJE MAJATKOWA
      (KIEDYŚ WIDZIAŁEM,ŻE MA 800 OSIEMSET ZŁ OSZCZĘDNOSCI)POZA TYM MA (MIAŁ???)
      MIESZKANIE NA ULICY ZAKOLE CIEKAWE CO Z NIM ZROBIŁ MOŻE BIZNES ??????
      CO ROBI Z FORSĄ A JESZCZE SIĘ PROCESUJE W SPRAWIE LUSTRACYJNEJ W SPRAWIE FORSY
      OCZYWIŚCIE
    • Gość: m.j.w Re: Od Nowa proponuje przyznać mieszkanie.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.03, 22:31
      .. komunalne Prezydentowi Miasta Szczecina, Marianowi Jurzcykowi, gdyż nie
      godzi się, aby ten mieszkał na działkach. Marian Jurczyk cieszy się dużym
      szacunkiem wśród części mieszkańców Szczecina. Poza Szczecinem jest uznawany za
      człowieka uczciwego, przyzwoitego. Przyznanie mieszkania Prezydentowi Miasta
      Szczecina, który mieszka na działkach nie byłoby dużym obciążeniem dla Miasta.
      56 tysięcy mieszkańców głosujących na Mariana Jurczyka byłoby
      usatysfakcjonowanych, a pozostali mogliby doświadczyć uczucia wielkoduszności i
      zwyczajnej przyzwoitości. Proponuję uszanować przeszłość Mariana Jurczyka. Klub
      Radnych Od Nowa nigdy przy podejmowaniu decyzji nie kierował się swoim
      interesem, ale interesem Miasta. Do każdego tematu podchodzimy rzeczowo,
      wymagamy solidnego przgotowania materiałów, sami także analizujemy dokładnie
      sytuację. Jednocześnie nikt bardziej od Klubu Od Nowa nie wykazuje Marianowi
      Jurczykowi nieudolności w zarządzania Miastem. I nie tylko poprzez krytykę, ale
      rzeczowe przygotowanie materiałów. Nie wchodzimy w żadne zależności z
      Prezydentem, tym bardziej obrzydliwy jest dla mnie fakt krytyki naszej
      propozycji ze strony części radnych oraz ich popleczników, a z drugiej strony
      łaszenie się przez te same osoby do Prezydenta, dla załatwienia swoich
      interesików. Nasze stanowisko jest jasne. Jesteśmy w opozycji do Mariana
      Jurczyka - jako jedyny klub w Radzie Miasta.
      • Gość: Karol MJW nie rozśmieszaj nas że jesteście jedyni w opoz IP: *.zacheta.net 13.11.03, 22:52
        • menel1 MJW 13.11.03, 23:01
          pokaz cycki, zobaczymy czy sa prawdziwe jak wasza "opozycyjnosc"
      • Gość: przechodzien Re: Od Nowa proponuje przyznać mieszkanie.. IP: *.a2000.nl 13.11.03, 23:00
        No to to jest obciach zeby prezydent miasta mieszkal na dzialkach. Tu u nas
        burmistrz amsterdamu mieszka w "mieszkaniu" sluzbowym. Dlatego w cudzyslowie,
        bo jest to piekna, ekskluzywna i zabytkowa kamienica wcisnieta miedzy inne
        podobne kamienice przy jednym z kanalow. Jest to bardzo droga czesc miasta,
        gdzie kazdy z tych domow kosztuje majatek gdyby go chciec kupic. Pewnie ze
        Szczecin to nie amsterdam, ale jakies przyzwoite mieszkanie sluzbowe na czas
        kadencji to prezydent miasta cholera powinien miec.
        pozdrowienia
        przechodzien
      • Gość: Ana półprawdy jacyny-wittt IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 10:08
        Gość portalu: m.j.w napisał(a):

> .. komunalne Prezydentowi Miasta Szczecina, Marianowi Jurzcykowi, gdyż nie
        > godzi się, aby ten mieszkał na działkach. Marian Jurczyk cieszy się dużym
        > szacunkiem wśród części mieszkańców Szczecina. Poza Szczecinem jest uznawany
        za
        >
        > człowieka uczciwego, przyzwoitego. Przyznanie mieszkania Prezydentowi Miasta
        > Szczecina, który mieszka na działkach nie byłoby dużym obciążeniem dla
        Miasta.
        > 56 tysięcy mieszkańców głosujących na Mariana Jurczyka byłoby
        > usatysfakcjonowanych, a pozostali mogliby doświadczyć uczucia wielkoduszności
        i
        >
        > zwyczajnej przyzwoitości. Proponuję uszanować przeszłość Mariana Jurczyka.
        Klub
        >
        > Radnych Od Nowa nigdy przy podejmowaniu decyzji nie kierował się swoim
        > interesem, ale interesem Miasta. Do każdego tematu podchodzimy rzeczowo,
        > wymagamy solidnego przgotowania materiałów, sami także analizujemy dokładnie
        > sytuację. Jednocześnie nikt bardziej od Klubu Od Nowa nie wykazuje Marianowi
        > Jurczykowi nieudolności w zarządzania Miastem. I nie tylko poprzez krytykę,
        ale
        >
        > rzeczowe przygotowanie materiałów. Nie wchodzimy w żadne zależności z
        > Prezydentem, tym bardziej obrzydliwy jest dla mnie fakt krytyki naszej
        > propozycji ze strony części radnych oraz ich popleczników, a z drugiej strony
        > łaszenie się przez te same osoby do Prezydenta, dla załatwienia swoich
        > interesików. Nasze stanowisko jest jasne. Jesteśmy w opozycji do Mariana
        > Jurczyka - jako jedyny klub w Radzie
        Miasta. ........................................................................
        ................................................................................
        z tą opozycją,to gruba przesada...chyba małgosiu uważasz forumowiczów za
        idiotów...znamienne też jest,ze to właśnie wy zaproponowaliście,żeby jurczykowi
        podarować mieszkanie,w zamian za to,ze złamał prawo.a w bajanie o waszej
        szlachetności nawet kot mariana nie uwieży...
        • Gość: m.j.w ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 10:16
          Gość portalu: Ana napisał(a):
          > nie uwieży...

Nie radzę startować w jutrzejszym dyktandzie.
          A poza tym ziejesz jak zwykle i nic poza tym. Zapraszam na kolejne komisje,
          sesje - może wtedy twoje wypowiedzi będą wiarygodne. Bo na razie, to po prostu
          plujesz jadem. Dziwnie zresztą podobnym do pewnej gazetki pana z ROLHURTU
          (kandydata bez powodzenia do Rady Miasta z listy SLD) - Punktu Widzenia.
          • Gość: Ana jacyna-witt-przykład arogancji IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 12:05
            Gość portalu: m.j.w napisał(a):

> Gość portalu: Ana napisał(a):
            > > nie uwieży...
            >
            > Nie radzę startować w jutrzejszym dyktandzie.
            > A poza tym ziejesz jak zwykle i nic poza tym. Zapraszam na kolejne komisje,
            > sesje - może wtedy twoje wypowiedzi będą wiarygodne. Bo na razie, to po
            prostu
            > plujesz jadem. Dziwnie zresztą podobnym do pewnej gazetki pana z ROLHURTU
            > (kandydata bez powodzenia do Rady Miasta z listy SLD) - Punktu
            Widzenia. ......................................................................
            .jak zwykle skupiłaś się na nieistotnych szczegółach,nie odnosząc się
            kompletnie do tego,co najważniejsze w wątku...w sumie,nic dziwnego,robisz tak
            przecież prawie zawsze.szkoda też,że zwrócenie uwagi na twoje kłamstewka
            traktujesz jako"plucie jadem"...ja po prostu(tak jak wielu innych forumowiczów)
            dostrzegam twoja obłudę,nie"pluję"nie ma we mnie nienawiści.musisz wreszcie
            zrozumieć,że decydując się na karierę(?)polityka podlegasz publicznej ocenie,a
            to,że nie zawsze jest ona pozytywna,to raczej wynik twojej działalności,a nie
            czyjejś niechęci.co do p.jakubowskiego(o nim zdaje się piszesz)to zapewniam,że
            nie mam z nim nic wspólnego.uważam go za człowieka skorumpowanego.to prostacki
            karierowicz,w dodatku nieuczciwy.przyznaję,że w porównaniu z nim jesteś
            gwiazdą,lecz sądziłam,ze masz wyższe ambicje.naprawdę nie masz zamiaru skończyć
            z tocząca cię pychą i butą,na które forumowicze wielokrotnie zwracali ci uwagę?
            może też,zamiast osobistych wycieczek zaczniesz odpowiadać na pytania,których
            wiele na tym forum pominęłaś milczeniem?
            • Gość: KLUX Ana przykład chamstwa IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.03, 12:42
              Jacyna ma rację . Przyssałaś się do niej jak pijawka i opluwasz jadem. Daj
              spokój bo nic konkretnego nie mówisz tylko cały czas krytykujesz. Czepiłaś się
              jak pijany płotu. Udowadniasz że baby nie potrafią gadać konkretnie tylko robią
              magiel. Zresztą twoje wcześniejsze przytyki były po prostu chamskie.
            • Gość: pleple Re: Ana IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 14:56
              >ja po prostu(tak jak wielu innych forumowiczów)
              >dostrzegam twoja obłudę,nie"pluję"nie ma we mnie nienawiści.musisz wreszcie
              >zrozumieć,że decydując się na karierę(?)polityka podlegasz publicznej
              ocenie,a
              >to,że nie zawsze jest ona pozytywna

Ty nic nie oceniasz. Nie znam żadnej Twojej merytorycznej wypowiedzi na tym
              Forum. Twoje wypowiedzi są na poziomie warsiawskiej straganiarki z Pragi
              handlującej kotami dachowcami.
              Zabierz głos z sensem albo zniknij

• Gość: Ana pies łańcuchowy-pleple IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 14.11.03, 15:38
                nie jestem"wasiawską straganiarką handlującą kotami"(pisałeś to po
                pijanemu?).stawiam konkretne pytania,np.czemu jacyna chce za publiczne
                pieniądze kupować mieszkanie jurczykowi,czemu kłamie o 52%poparcia,co ze
                stowarzyszeniem itp.na pytania(moje i innych forumowiczów)nigdy nie ma
                odpowiedzi.gdy jacyna czuje się przyciśnięta,do akcji wkracza zawsze pies
                łańcuchowy odnowy-pleple(nomen omen)i zaczyna obszczekiwać adwersarzy,a jacyna-
                witt udaje,że pytania nie było.masz inne poglady-twoja sprawa,ale nie licz,że
                zniknę...obserwuję działania pseudopolityków i gdy coś mi się nie podoba mówię
                to jasno.jednakowo traktuję odnowę,sld,jurczyka i innych.nie miej do mnie
                pretensji,że twoja pani się ośmiesza...
                • Gość: KLUX Re: pies łańcuchowy-pleple IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.03, 16:05
                  Gość portalu: Ana napisał(a):

> nie jestem"wasiawską straganiarką handlującą kotami"(pisałeś to po
                  > pijanemu?).stawiam konkretne pytania,np.czemu jacyna chce za publiczne
                  > pieniądze kupować mieszkanie jurczykowi,czemu kłamie o 52%poparcia,co ze
                  > stowarzyszeniem itp.na pytania(moje i innych forumowiczów)nigdy nie ma
                  > odpowiedzi.gdy jacyna czuje się przyciśnięta,do akcji wkracza zawsze pies
                  > łańcuchowy odnowy-pleple(nomen omen)i zaczyna obszczekiwać adwersarzy,a
                  jacyna-
                  > witt udaje,że pytania nie było.masz inne poglady-twoja sprawa,ale nie licz,że
                  > zniknę...obserwuję działania pseudopolityków i gdy coś mi się nie podoba
                  mówię
                  > to jasno.jednakowo traktuję odnowę,sld,jurczyka i innych.nie miej do mnie
                  > pretensji,że twoja pani się ośmiesza...

Przecież na wszystkie pytania Jacyna już odpowiadała. Zadajesz cały czas to
                  samo pytanie jak chory psychicznie. Natręctwa trzeba leczyć. A do tego robisz
                  chamskie insynuacje. Ty nic nie obserwujesz tylko Jacynę. Musisz się czuć
                  strasznie zakompleksiona. Chamskie i prymitywne ataki są tego konsekwencją.
                  • Gość: KLUX Prymitywna chamka Ana IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.03, 16:07
                    • black.night nie zajmujcie się Ana gdyż pogarszacie jej chorobę 15.11.03, 05:35
                      Mogę przyznać, że w kategorii największy oszołom na Forum szczecińskim, sz.p.
                      Ana jest u mnie liderką. Czasami sądziłem , że może to być Absztyfikant.
                      Jednakże Absztyf uzasadania swoje poglądy. Mozna się z tym uzasadnieniem
                      zgodzić lub nie. Natomiast Ana to rzeczywiście osobowość wyjątkowo prostacka i
                      oszołomiona. Potrafi niewiele. Arogancko pyskować i zadawać jedno ze
                      standardowych dla Any 3-4 pytań . Są to umiejętności , którym może sprostać
                      psychika już kilkuletniego dziecka. Psychoanalityk na Anie nie zarobi gdyż
                      zbyt łatwa do odczytania jest na nieskomplikowana , psychika sfrustrowanego
                      dziecka.
                    • Gość: vlado Re: Prymitywna chamka Ana IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 09:43
                      nazywasz anę chamką,ale zwróć uwagę że porusza ważne sprawy.jakos ta jacyna wit
                      nie odpowiedziała na jej pytania!to nie ana jest chamska,tylko pomysł
                      obdarowania prezydenta j.za naszą kase!a jak juz o chamstwie mowa,to rownie
                      zadufanego w sobie chamstwa jak jacyna wit i jej klub to dawno nie
                      spotkałem.byłem durniem,gdyz ich popierałem.wiecej tego nie zrobie choćby złote
                      góry obiecywali!
                  • Gość: vlado Re: pies łańcuchowy-pleple IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 09:55
                    to nie ana ci sie nie podoba.to jej poglądy i pytania sa dla ciebie
                    niewygodne.szkoda ze pani jacyna wit nie ma odwagi odpowiadac pod wlasnym
                    nickiem!
      • absztyfikant Re: Od Nowa proponuje przyznać mieszkanie.. 14.11.03, 16:59
        Lepper tez jest powazany przez duza czesc spoleczenstwa. Czy korzystajac z tych
        samych przeslanek na ktore sie powolujesz nalezy mu kupic dom w Hiszpanii, a
        moze tylko domek w Dominikowie ?

Czy dzialanosc radnego Niewiarowskiego uwazasz za przyzwoita ? Czy
        odszkodowanie, ktore bedzie musialo zapalcic miasto pokryjesz ze swojej
        kieszeni? Wyrecz swojego "autoryteta".

Przyzwoitoscia i wielkodusznoscia nazywasz fundowanie kolejnego domu
        czlowiekowi z pensja 14.000 PLN, i dwoma domami, w tym jednym na dzialce ?

Ja nie wiem czy to nie jest aby korpucjogenny pomysl. Popros Julie Pitere z
        Transparency International o opinie. Mam to zrobic za ciebie ?
        • Gość: Żyleta Re: Od Nowa proponuje przyznać mieszkanie.. IP: 217.153.159.* 14.11.03, 17:10
          Wszyscy robimy zrzute na dom dla prezydenta ale pod warunkiem że sie
          wypeowadzi ze Szczecina ;-)
          • Gość: Karol Odwalcie się od ANY wy przebierańcy z OdNowy IP: *.zacheta.net 14.11.03, 20:01
            MJW nie załsuguje na wasze poparcie. Ona ma tylko chore parcie na władzę dla władzy brak jej nowych konstruktywnych pomysłów i kultury ososbistej (co wielokrotnie zostało na tym forum udowodnione) na zmianę tej miernej rzeczywistości w której żyjemy. Jest trochę jak ten pies ogrodnika który tylko głośno szczeka. i co najgorsze niestety w wyborach posłużyła się kłamstwem (52%) na które niestety wyborcy dali się złapać (w swoim mniemaniu reprezentuje wszystkie kobiety i szczecińskich przedsiębiorców)
    • Gość: koksiu Re: Od Nowa chce podarowac Jurczykowi mieszkanie IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.11.03, 20:05
      pomysł super. Gdyby Jurczykowi dać mieszkanie przestałby udawać biednego,
      gnębionego przez komunę biedaka ale publicznie stałby się prominentem, czyli
      tym kim naprawdę jest. Facet popisuje się swoją martyrologią i poczciwą
      uczciwością a naprawdę jest niezłym cwaniakiem. A tak już nawiasem to
      przypominam że komunistyczni prominenci podostawali wille i rezydencje
      poniemieckie na Głębokim, Wyspiańskiego, Wojska Polskiego itd. Może przeciwnicy
      mieszkanka dla Jurczyka wystąpią z propozycję odebrania im tych posiadłości?
      • jedrzej_wijas Re: Od Nowa chce podarowac Jurczykowi mieszkanie 17.11.03, 14:39
        A nie pomyślałeś, że Marian Jurczyk może mieszkania nie przyjąć?
        Lub przyjąć i przekazać jakiejś naprawdę potrzebującej rodzinie?
        Kto wtedy okaże się sprytny, a kto wyjdzie "na głupka"?
        Chociażby z tych powodów tej decyzji nie poprę; ciągle uważam ją za jakiś
        ponury żart.

Jędrzej Wijas
    • Gość: Gal Anonim Re: Od Nowa chce podarowac Jurczykowi dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.03, 22:22
      > Po pierwsze nie godzi sie, by ktos taki jak Jurczyk byl prezydentem. Po
      > drugie gdzie moralnosc ? Gdzie elementarne zasady ? Jurczyk zarabia ok.
      > 14.000 PLN !!! To nieetyczne.

Poprawka.... 14.000 pln brutto po potrąceniu podatków, ZUS itp itd. dostaje ok
      7.500
      • Gość: maaxx Re: Od Nowa chce podarowac Jurczykowi dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.03, 06:05
        ZUS-u to juz dawno nie placi, bo przekroczyl limit gdzies w polowie roku. a
        nawet 7,5 tys. na reke to niezla kasa. ludzie maja po 1 tys. i wynajmuja sobie
        mieszkania bo nie maja innego wyjscia.
        • absztyfikant podbijam 05.12.03, 14:00

• Gość: snajper Re: Szanowny Panie Bart..sorry absztyfikancie IP: 217.153.159.* 18.12.03, 21:44
            niech Pan przestanie pisać i robić z siebie kompletnego idiotę. Ludzie już Pana
            wytykają palcami.Nie wstyd Panu?
    • Gość: arr To pomysl rodem z Monthy Pythona IP: 217.153.97.* 15.11.03, 14:58
      Always look on the bright ... Panie z Od Nowy zakladaja kabaret. Ale jaja.
    • Gość: maciek Re: Od Nowa chce podarowac Jurczykowi dom IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 16.11.03, 21:24
      Ekipa prezydenta Kaczynskiego tez miewa rozne fajne pomysly, ale w radzie
      Warszawy zasiada niestety dla nich Julia Pitera, ktorej zarowno Kaczor jak i
      uklad warszawski boja sie jak diabli. Panie radne mogly byc "kosami" na
      Jurczyka, ale po takim zagraniu stracily wiarygodnosc zupelnie. Przykre, bo
      waszych tlumaczen zwykly czlowiek nie zrozumie, a temu bardziej wyksztalconemu
      sie dodatkowo narazicie rozdawaniem publicznego mienia dla oficjeli. I tak zle
      i tak niedobrze. Nadgorliwosc jest gorsza od faszyzmu. Niepotrzebnie
      postawilyscie ten pomysl.
    • Gość: 3drogażółtejcegły Re: Od Nowa- to dobry pomysł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.03, 14:48
      Dać mu dom, podarować auto, wypłącić odprawę za trzy lata z góry. Aby tylko
      złożył rezygnację. To byłby Big Deal
    • malgorzata_pacyna_kit list do prezydenta MJ 17.11.03, 18:30
      Drogi Prezydencie!

Bardzo mi się podoba zestawienie Panskiego nazwiska z imieniem i tym „Pan
      Prezydent”.

Brzmi to slicznie i nad wyraz seksualnie.

Widzialam Pana kilka dni temu w Urzedzie jak nas Pan przed zakusami
      niemieckiego wichrzyciela Rethmanna bronil. Wygladal Pan tak pieknie, jak
      Juliusz Cezar z filmu o Juliuszu Cezarze (nie mylic z Juliuszem Słowackim).

I ten uśmiech! Bardzo poetycki. Pan wogole bywa bardzo poetycki. Pewnie
      tysiące szczecinianek powtarza to Panu prosto w uszko za pomoca papeterii z
      czerownymi serduszkami. Tak wlasnie dziala na kobiety to zestawienie Pana
      imienia i nazwiska z tym „Pan Prezydent”.

Ladne spojrzenie ma Pan, wytworne nawet. Podziwiam Pana z rozdziawionym
      otworem (gebowym) i nie moge oprzec się wrazeniu, ze znamy się jakos bardzo
      dlugo... Jakby z przedszkola, albo harcerstwa. Wiem, ze to niemozliwe, ale
      uczucie tej bliskosci, tego znajomostwa nie daje mi sie wyspac.

Podziwiam Pana, Panie Prezydencie. Musze przyznac, ze chyba się w Panu lekko
      chemicznie zapuszczam. Wysylam niekontrolowane kochliki (sic!) w Panska
      strone...

Czy mozliwe byloby jakies spotkanie po obradach ? Niech Pan wybaczy moj
      tupet, moja rozbestwiona propozycje tak bezposrednia, tak bezczelna, ale na
      usprawiedliwienie mam niewiele...

Chodzi mi o jakies romantyczne spotkanie, bo jestem romantyczna jak pisarze,
      poeci, wielcy artyści prawdziwi. Zajechalby Pan tym swoja nowa Octavia.
      Jechalby PN wolno, statycznie, z puszkinowskim patosem. Pojechalby Pan pod
      moje „okna” i leciutko zatrabil – tyt, tyt!...

Wtedy ja wybieglabym w zwiewnej sukience i z lekka maniera modelki swiatowej
      stanęłabym przed Panskim wozem. Pan by wysiadl, uklonil sie, patetycznie
      roztwarl dzrwi i nakazal wygodnie rozsiasc sie na tylnim siedzeniu.

Moglibysmy pojsc na artystyczny film o kochankach niespelnuionych, czytac
      wiersze Juliusza Slowackiego (tego prawdziwego), pojsc nawet do filharmonii
      nieopodal Pana urzedu czy na wystawe kulturalna. Ja bym Panu niesmialo
      zerkala w oko. Pan by niesmiało slal usmiechy takie jak na zdjęciach Pan
      robi... Takie słodkie...

Proszę nie odtracac mnie... Niedlugo zalatwie Panu nowe i bardziej godne Pana
      mieszkanie… Proszę nie wyrzucac mnie. Mnie podana na golasa w tym wymownym
      watku.

Ja wiem, ze mowia, ze ma Pan kolejna zone i odczuwa do niej, to co zwykle
      mężczyźni odczuwaja do swoich kobiet. Zazdrosc sciska mi pluca. Choc jestem
      podobna do Marylin Monroe, to glos mam raczej Janis Joplin. Zaspiewam Panu
      to, co MM śpiewała JFK.

Prosze bysmy tylko pogadali i popatrzyli sobie w oczeta... Proszę...

MP-K

PS.
      Jestem bardzo ladna
    • longplay Mam dwa domy. Jeden podaruję Marianowi 18.11.03, 08:16
      pod warunkiem jak odejdzie.
      • Gość: pleple Jeden podaruję Marianowi. To ciekawe ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.03, 08:22
        Ej, długogrający czyżby ta inwestycja w Mariana jednego domu pozwolała Ci
        zarobić na dwa ? To ciekawe. W czym Ci przeszkadza ?
        • longplay Re: Jeden podaruję Marianowi. To ciekawe ! 18.11.03, 08:36
          Gość portalu: pleple napisał(a):

> Ej, długogrający czyżby ta inwestycja w Mariana jednego domu pozwolała Ci
          > zarobić na dwa ? To ciekawe. W czym Ci przeszkadza ?
          Tak. Myślę, że odrobiłbym tę darowiznę gdyby zniknęła główna przeszkoda w
          rozwoju miasta kukiełka Jurczyk ze swoimi "specjalistami" od rozwoju,
          bankowości komunalnej itp
      • absztyfikant Longplay za duzo dzisiaj wypil..... 18.11.03, 12:54
        I upodabnia sie do swojego guru, czyli ZAGLOBY. Zagloba nie dosc, ze w trunkach
        gustowal, to jeszcze szwedzkiemu krolowi Niderlandy rozdawal. Twoja wypowiedz o
        oddaniu domu Jurczykowi traktuje jako kiepski zart.
    • Gość: 3 droga Absurd. Prawo Myta i 1/2 Wojska Polskiego IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.11.03, 08:56
      absztyfikant napisał:

> Teresa Lubinska wymyslila, by miasto podarowalo Marianowi Jurczykowi dom, bo
      > jak mowi niedoszla prezydentka "nie godzi sie, by prezydent mieszkal na
      > dzialce".
      >
      > Po pierwsze nie godzi sie, by ktos taki jak Jurczyk byl prezydentem. Po
      > drugie gdzie moralnosc ? Gdzie elementarne zasady ? Jurczyk zarabia ok.
      > 14.000 PLN !!! To nieetyczne.
      >
      > Ten pomysl nie jest zartem. Redaktor Kowalewska pisze o tym jako o powaznej
      > inicjatywie. Orwell sie klania.

Dlaczego G. Orwell zaraz ? To miasto tyle zawdzięcza Jurczykowi, że gdyby
      ciągnąć ten absurdalny wątek to powinniśmy pół Wojska Polskiego podarować
      Prezydentowi Jurczykowi i dołożyć prawo pobierania myta za przejazd przez Most
      Długi
      • Gość: vlado Re: Absurd. Prawo Myta i 1/2 Wojska Polskiego IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 10:03
        to miasto naprawde duzo zawdziecza
        jurczykowi:niedorozwój,wstecznictwo,ksenofobie,nacjonalizm,sprawy
        sądowe,wystraszenie inwestorow,brak perspektyw,prowincjonalizm,wspołprase z sb
        i wiele,wiele wiecej.nic wiec dziwnego,ze pani jacyna wit uznała,ze nalezy sie
        nagroda!
        • Gość: ząb zupa Re: Absurd. Prawo Myta i 1/2 Wojska Polskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.03, 20:10
          Powiedz to 56 tys wyborcom Niejakiego Jurczyka. Może ci uwierzą. Na razie
          wierzą Niejakiemu Jurczykowi.
          • absztyfikant Re: Absurd. Prawo Myta i 1/2 Wojska Polskiego 06.12.03, 14:01
            Pleple, czy to oznacza, ze ty majac 52% poparcia powinienes dostac palac? Wart
            pajac palaca:)
      • Gość: stasiek Mieszkanie dla urczyka za 1,00 zł !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.12.03, 18:54
        Pozwólmy mu kupić mieszkanie komunalne za złotówke na Skolwinie!
        • Gość: Hilary Re: Mieszkanie dla urczyka za 1,00 zł !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.03, 14:51
          A nikt nie proponuje kwartałów turzyńskich? Jest tam już parę osób Z Urzędu.
          Pani Prezes STBS powinna coś znaleźć byłemu członkowi Rady Nadzorczej.
    • Gość: prospect Re: Od Nowa chce podarowac Jurczykowi dom IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 06.12.03, 14:58
      Jurczyk powinien mieszkać jak człowiek.Nie na działce tylko w normalnym
      mieszkaniu.Należy się mieszkanie Jurczykowi.
      • absztyfikant Re: Od Nowa chce podarowac Jurczykowi dom 18.12.03, 14:02
        Jak go Argkadiusz Litwinski scignie, to byc moze dostanie prycze w pierdlu...
        No i problem sie sam rozwiaze...
        • Gość: sz40 Re: Od Nowa chce podarowac Jurczykowi dom IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.03, 20:34
          Niedawno Arkadiusz Litwiński na sesji powiedział, że Jurczyk jest mężem stanu
          formatu Piłsudskiego. Wszyscy słyszeli w TV Gryf. Zobaczymy czy znowu rzuca
          słowami czy za tym pójdą czyny. Szkoda, że A.L. nie protestował i nie oddał
          sprawy do prokuratora wtedy, gdy Jurczyk podjął tę decyzję, bo wtedy był radnym
          i doskonale wiedział co jest grane.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka