Dodaj do ulubionych

Olewam to miasto, bo ono mnie olewa

IP: *.teleton.pl 10.12.03, 16:23
Olewam i robię dobrze wyłącznie sobie.
Nie obchodzą mnie więc: śmieci, łapówki, żałośni lokalni politycy, emeryci-
patrioci, szczeciński zascianek, ucieczka młodych, brak inwestycji, Niemcy w
mieście, leżący przemysł i wszystkie inne gówniane historie. Uff, co za ulga.
Teraz liczę się tylko Ja i Moja Kieszeń. A Was Mam Głęboko W Dupie.
(adresatem tego sa ci, którzy poczuli się urażeni moja wypowiedzią)
Obserwuj wątek
    • absztyfikant Re: Olewam to miasto, bo ono mnie olewa 10.12.03, 16:26
      Konformista z Ciebie zwykly i tyle. Poczytaj moja sygnaturke, moze troszke
      zmienisz zdanie:)
      • Gość: Olej Re: Olewam to miasto, bo ono mnie olewa IP: *.teleton.pl 10.12.03, 16:29
        Wolę skuteczny auto-konformizm, niż nieskuteczny konformizm społeczny, że się
        tak wyrażę, obecny stale na tym forum.
        • Gość: Luki Re: Olewam to miasto, bo ono mnie olewa IP: *.dip.t-dialin.net 10.12.03, 17:07
          hihii a ja tak zyje od wielu lat... mam wszystko w dupie. po kiego kija sie
          denerwować?! i popieram na maxa hihihi
          Pozdr
    • anaksymenes Olewasz i masz w dupie TO TAKA MOCZOWA PERSPEKTYWA 10.12.03, 20:15
      jakiegoś żałosnego DUPKA
      • Gość: Olej do analksymenesa IP: *.teleton.pl 11.12.03, 08:48
        Nie żałosnego dupka tylko trzeźwego pragmatyka.

Jeśli nie możesz podetrzeć dupy światu, podetrzyj dupę sobie.
        Będzie z pożytkiem dla ciebie i dla świata.

Ciebie też olewam.
        • anaksymenes wyglądasz mi na niedorobionego poetę o zacięciu 11.12.03, 09:34
          fekalistycznym a ciągłe odnośniki do DUPY (dosłownie i w przenośni) pokazują że jesteś conajmniej homofobem a pewniej zblazowanym niezaspokojonym pedałem. Tak dużo masz w tej dupie że możesz o sobie mówić szczeciński superpedał. To forum cię nie zadowoli wejdź na jakieś dla "kochających inaczej" :-))).
          • Gość: Olej Re: wyglądasz mi na niedorobionego poetę o zacięc IP: *.teleton.pl 11.12.03, 10:03
            Nic się nie zmieniło po Twoim wymiocie w moją stronę.
            Ciągle mam Cię w dupie.
            • anaksymenes Twoje chore pedalskie marzenie ty olejkowa CIOTKO 11.12.03, 11:17
              :-)))
              • Gość: Olej Re: Twoje chore pedalskie marzenie ty olejkowa CI IP: *.teleton.pl 11.12.03, 11:25
                Buzi ! ;)
            • Gość: kösliner Re: wyglądasz mi na niedorobionego poetę o zacięc IP: *.um.man.koszalin.pl 11.12.03, 11:17
              "Żałowała myszka żółwia
              że w skorupce siedział,
              mam cię w dupie łajzo głupia
              żółw jej odpowiedział"

:-)
              • Gość: Olej Re: wyglądasz mi na niedorobionego poetę o zacięc IP: *.teleton.pl 11.12.03, 11:27
                miodzio! masz więcej?
    • Gość: pleple Proszę nie olewać mądrej myśli Oleja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 13:38
      Popieram Cie w tej orygianalnej, przewrotnej i wulgarnej wypowiedzi.
      >Wolę skuteczny auto-konformizm, niż nieskuteczny konformizm społeczny, że się
      >tak wyrażę, obecny stale na tym forum.
      Większość Polaków i to obojętnie czy to reżyser, aktor,architekt, magazynier,
      ekonomista czy szewc zna się na prowadzeniu państwa (miasta). Ci nawiedzeni ,
      którzy nie patrzą wogóle na siebie (tak mówią) a chcą miastu, Polsce i Światu
      wytrzeć **** są najbardziej niebezpieczni i zupełnie nieskuteczni w realizacji
      tych deklaracji zrobienia dobrze światu.
      Nie wiem dlaczego ale zawsze im jednak nie wychodzi.
      Niech każdy skoncentruje się na swoim bycie i własnej **** i niech głosuje tak
      jak mówi mu jego własny i osobisty interes materialny. Demokracja i akt
      głosowania mogłyby przynieść w takim przypadku efekty. A nie przynoszą
      pożądanych.
      Pozdrawiam

• Gość: Juras pleple sięgnęłaś dna IP: *.zacheta.net 11.12.03, 14:26
        • Gość: pleple I w dalszym ciągu jestem nad Tobą ! :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 14:45
          A dalczego ?
          Juras, daj spokój. Nie podobają Ci sie moje opinie to je zostaw w spokoju ale
          nie obrażaj innych. To brzydkie co napisałeś więc dam Ci sygnał, że potrafię
          się odwdzięczyć tym samym co Ty.
          D n a n i e s i ę g n ą ł e m ! Wiesz jak to rozpoznać ? Patrzę w dół i
          widzę pod tym dnem głeboko w ł a s n i e C i e b i e .
          Arogancja zaczniesz kolejną wojnę forumową i pożńiej znowu nikt nie będzie
          wiedział kto zaczął i o co chodzi? Nie ograniczaj się wyłącznie do oceniania
          innych . Wyraż własne opinie. Ja Cię nie obrażę chyba że zaczniesz ten
          obrażliwy styl kontynuować.
          Poza tym :
          po pierwsze zastanów się co tak naprawdę napisał Olej. To jest niezłe.
          po drugie nie wyskakuj znowu z obrażliwymi tekstami i chamstwem bo na końcu
          znowu wszyscy sie pogubimy kto zaczął kolejną wojne forumową jak to raz na
          jakiś czas czyni na tym forum pewien przegrany i sfrustrowany polityk na tym
          forum jak się naćpa.
          • absztyfikant nacpalem sie: pleple ma nowego pana:) 11.12.03, 14:48
            Pleple zostal zwolniony przez Łod Nowe i teraz pracuje dla Kluski z Optimusa:)
            • Gość: pleple Re: Ależ ja nie o Tobie pisałem , Absztyf. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 15:54
              Aleś tych wątków dzisiaj napodnosił do góry. Znowu Ci sie nudzi ?
              Natomiast o tym ćpaniu ... jak mogłeś pomyśleć, że to o Tobie
            • Gość: pleple pleple ma szacunek dla biznesmenów i kapitalistów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 16:11
              Absztyfikant. Nie mam nowego Pana. To co napisałeś jest znowu obrażliwe w
              stosunku do mnie. Moim Panem jest sumienie i Bóg.
              Pan Kluska zbudował coś pożytecznego , dającego ludziom pracę i przynoszącego
              państwu, pracownikom i właścicielom pieniądze i rozwój.
              Jestem pełen podziwu dla takich ludzi i darzę ich niesamowitym szacunkiem. To
              oni płaca podatki, tak naprawdę.
              I prosze zwróć uwagę (staram się Ciebie wychować) na fakt, że starałem się
              pisać spokojnie i bez obrażliwych określeń w stosunku do Ciebie nawet
              zawoalowanych. Starałem się i mi wyszło. Doceń to i weż ze mnie przykład.
              • absztyfikant pleple - boży pomazaniec z zapedami 11.12.03, 16:13
                na wychowywanie absztyfikanta. Plepluś - przyznaj sie, co brales ?:)
                • Gość: pleple Twój tekst jest niezrozumiały. Sorry :-) n/t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 16:15
      • Gość: Olej Re: Proszę nie olewać mądrej myśli Oleja IP: *.teleton.pl 11.12.03, 14:48
        dziękuję za uznanie, które jest dla mnie prawdziwą niespodzianką.
        Oczywiście. Oto przykład:
        Na pytanie "czy popierasz strajk głodowy
        kolejarzy/pielęgniarek/nauczycieli/górników/stoczniowców, itp" większość
        polskich pianobijców odpowie "oczywiście, nalezy im się, wspieram ich".
        To sedno sprawy.
        Prowadzę własny biznes. Obchodzi mnie własny biznes, moja rodzina, moi
        pracownicy, mój portfel i moja przyszłość. Rynek bolęśnie weryfikuje mój każdy
        błąd. Dlatego bezczelnie popieram siebie, a nie inne grupy społeczne i
        zawodowe, które myślą własnie w "mój sposób", blokując np.: Warszawę, itp.
        mają gdzieś wszystkich krzywdzonych przy okazji i niezamieszanych w sprawę. A
        robią to bo maja wodę na młyn postaci tępej postkomunistycznej filozofii
        równości i sprawiedliwości społecznej. Podobnie jak niektórzy uczestnicy tego
        forum.

Wolny od "obcej złej karmy" skupiam się więc na sobie, a reszta krzykaczy
        niech się bije o resztki kasy z mojego podatku, zamiast pójść tą samą drogą.
        Drogą własnego sukcesu.

Laskowik w swoim ostatnim programie "wszyscy wyszli na ulicę, tylko robić nie
        ma komu". Sad but true.

co należało udowodnić.
        • Gość: Juras Jakie sa społeczne konsekwencje "tez" oleja: IP: *.zacheta.net 11.12.03, 15:27
          1. Olej łamie noge na ulicy - wszyscy przechodzą obok - BO KOGO TO OBCHODZI?
          2. Oleja glanują w nocy w bramie - wszyscy mówia - mógł więcej pakować to by go nie ruszyli?
          3. Olej na wózku szuka bezskutecznie pracy bo po co go zatrudniać skoro obok są sprawniejsi?
          Olej IDEE AMJA KONSEKWENCJE.
          I do pleple
          Zdanie - "Wolę skuteczny auto-konformizm, niż nieskuteczny konformizm społeczny" dobitnie świadczy że autor nie ma pojęcia czym jest konformizm. K. to postępowanie zgodne z powszechnie obowiązującymi normami, wartościami, poglądami. Powszechnie znaczy że wiecej niż w jednostce. Poza tym mówienie o skuteczności w konformiźmie odnosi sie do ocen ototczenia a nie ocen konformistycznej jednostki. Takze jak widzisz to co mówi OLEJ to BEŁKOT
          A mówienie mu że w tym co mówi jest sens to woda na młyn jego egoistycznego rozumku.
          • Gość: buba Re: Jakie sa społeczne konsekwencje "tez" oleja: IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.03, 15:47
            nic nie rozumiem... :) piszesz jakos tak niezrozumiale. jak nie do ludu.
            zgapiasz ze slownika? hihi
            pozdr
            • Gość: Juras Reasumując - na dłuższą metę takie egoistyczne pos IP: *.zacheta.net 11.12.03, 16:00
              tawy nie opłacają się nawet egoiście olejowi. Można żyć według "swoich" norm ale to w końcu prowadzi do społecznej alienacji i burzy porządek społeczny. Konsekwencja postaw oleja to społeczna eliminacja kalek i najsłabszych oraz rządy najsilniejszych albo najbardziej nadzianych
              • Gość: Olej Re: Reasumując - na dłuższą metę takie egoistyczn IP: *.teleton.pl 11.12.03, 16:57
                Jesteś jak zacietrzewiony polski szalechetka z czasów liberum veto.
                Zabiegłeś chyba za daleko, więc Cię trochę zastopuję.
                Alienacja? Eliminacja kalek? Rządy nadzianych? Przecież już to mamy.

Spróbujmy teraz mojej drogi.
                NIECH KAZDY PILNUJE PRZEDE WSZYSTKIM WŁASNEGO NOSA. 100% DEMOKRACJA - BEZ
                ŻADNYCH SZUMÓW!
          • Gość: pleple Czysta żródlana ... demagogia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 16:04
            Juras . Zastosowałeś najczystszą i żródlaną demagogię. Oleja biją, galnują , a
            tu ,,, itd. A od czego jest Policja ? Właśnie nie od wykładów w telewizji (z
            podatków) ale od obrony Oleja lub wyłapania tych bandytów. Nie od pisania na
            Forum jak to swego czasu robił nieudolnie jeden MO-wiec tutaj.
            Wczytaj sie chociażby w to:
            >a reszta krzykaczy niech się bije o resztki kasy z mojego podatku, zamiast ?
            >pójść tą samą drogą.
            >Drogą własnego sukcesu.
            Przeciez to jest bardzo pozytywistyczny pogląd. Ty do nich nie należysz
            (poważnie !) ale Ci szczytowi frustraci z naszego Forum widocznie nie załapali
            się na resztki z podatku od Oleja i zieją żółcią na tym forum kontemplując
            swój problem bębniąc w klawiaturę.

• Gość: Juras Faktycznie ja nie muszę walczyć o okruchy z samorz IP: *.zacheta.net 11.12.03, 16:19
              ądowego stołu. A i smak sukcesu też znam. Jednak pleple musisz przyznać że skuteczność policji drastycznie spada gdy rozbija sie o mur społecznej znieczulicy. Postawa Oleja - jest typowa dla młodzieży i to nie tylko współczesnej. Młody silny, sprawne ręce szybkie nogi i jakoś sobie poradzę (jestem panem własnego losu) Jednak obok takich którzy są podstawa zdrowej rynkowej gospodarki istnieją grupy które potrzebują pomocy (ja jej nie potrzebuję ale kto wie w przyszłości). I co ciekawsze są to grupy które w przeciwieństwie do oleja sa aktywni społecznie skłonni do patrzenia dalej niż czubek własnego nosa i co ważniejsze ONI chodzą na wybory. To oni wybrali tych polityków którzy tak wkurzaja OLEJA. Olej - do roboty nie tylko dla własnej kieszeni. Jakżeś taki skuteczny to pomysl o tych co pracowali żebys mógł za darmoche do szkoły chodzić. I wiecej konstruktywności a mniej obrażania się na świat i oglądania sie na własny interes.
              • Gość: Olej Do Jurasa IP: *.teleton.pl 11.12.03, 16:50
                Juras przestań się sam nakręcać i przekręcać to co powiedziałem.
                Mieszasz pojęcia i chyba już zapomniałes od czego zacząłem ten wątek i co w
                nim piętnuję. Wróć proszę do początku.

Socjalista z Ciebie i to krzywy. Właśnie piję do takich jak Ty, bo Wy rzucacie
                rybę potrzebującym w porywie płytkiej szlachetności, a ZUPEŁNIE nie myślicie o
                wędce. Ja jestem kreatorem rozwiązań wędkowych, bo:
                1. daję przykład, że można
                2. płacę podatki - mnie jest dobrze, a Wy się tym rządźcie jak chcecie
                3. daję pracę i idę do przodu, a wy stymulujecie bierność zawodową i społeczną
                4. jestem skupiony na własnych zaletach, a wy jestescie skupieni na cudzych
                wadach. Zauważ to w tej dyskusji. To kluczowe spostrzeżenie.

Gdzie tu jakaś znieczulica, jakie glanowanie, brak pomocy? Napij sie wody...

• Gość: Luki Re: Do Jurasa IP: *.dip.t-dialin.net 11.12.03, 17:12
                  dajesz prace?? zatrudnij mnie... :)
              • Gość: pleple Róbmy (każdy) swoje. Mili i układni hochsztaplerzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 17:32
                Juras. Zgadzam się z wieloma Twoimi twierdzeniami. Kiepska Policja,
                znieczulica itp. Jednak to nie przeczy tezie Oleja. Olej przeciez nie pisze
                tylko o sobie jak twierdzisz. Wbrew pozorom nie jesteś z nim w sprzeczności.
                Olej twierdzi niech każdy dba o swój interes i nie uzdrawia świata.
                Suma naszych osobistych interesów złoży sie na lepszy i bardziej sprawiedliwy
                świat.
                Weżmy Twój przykład Policji. Olej twierdzi (plus minus ) niech Policjant nie
                kombinuje, nie działa w różnego rodzaju (mowa o znanych
                oficerach) "zbawiennych" dla miasta i narodu Fundacjach, niech nie zajmuje się
                uzdrawianiem świata itp. Niech po prostu utrzymuje rodzine. Aby utzrymac
                rodzinę musi solidnie pracować na swoim stanowisku. Jego dowódca niech nie
                uzdrawia CAŁEJ POLICJI niech pilnuje tego Policjanta czy dobrze pracuje, czy
                nie jest skorumpowany bo straci pracę jak okaże się , że ten podległy
                policjant brał łapówy. Jak straci pracę to nie będzie miał z czego utrzymywać
                rodziny.itd.
                To istota poglądów konserwatywnych.
                Zdecydowanie wolę taki pogląd od socjalistycznej fikcji gdzie za szlachetnym
                podcieraniem **** całemu światu mieszczą się najczęściej zwykłe szwindle.
                Fundacje itp instytucje oraz ludzie złotouści, układni, mili w polityce lub
                biznesie to często hochsztaplerzy.
                Często uczciwsi są Ci pozornie egoistyczni jak Olej . Twierdzący : ja martwię
                się o siebie. Często tacy właśnie cynicy pomagają tym glanowanym przez
                chuliganów , niż Ci złotouści.
      • Gość: vlado Re: Proszę nie olewać mądrej myśli Oleja IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 12.12.03, 12:56
        ty sie pleple nie odzywaj,bo przecież powszechnie wiadomo,żeś dziewczynka!
        sczyścili cię w innych wątkach,to zaczynasz tu leczuć kompleksy?
        • Gość: pleple Re: Vlado IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 13:03
          Jakieś kompleksy mam. Ze zczyszczeniem sie nie zgadzam, przeczą temu fakty.
          Dziewczynką nie jestem. Jednak dzieki za ten głos gdyż im bardziej prostackie
          są odzywki do mnie tym bardziej jestem przekonany, że trafiam dobrze. Ciekaw
          jestem , w której wypowiedzi Ciebie trafiłem. W każdym razie śmiało moge
          zapytać. Jak tam Vlado ? Czy już po weryfikacji ?
      • Gość: HAns CHWILA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 09:37
        Co to ma być? Hedonistyczny wieprz z poluzowanym zwieraczem? Gdyby każdy myślał
        tylko o sobie, to byłby taki burdel i syf, że nawet biblijne piekło byłoby przy
        tym rajem. Daleko nie zejedziesz myśląc tylko o własnym rozjechanym zwieraczu.
    • Gość: pleple Miastu Szczecin proponuję kompromis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 17:41
      Miastu Szczecin proponuję kompromis. Mam tu na myśli administrację, radnych,
      ich komisje itp.
      Nie chcę od Was żadnej pomocy. Nie będę Was oceniał, krytykował . Nie będę
      nawet sikał w toalecie Urzędu gdybym miał cos tam załatwić, a tu akurat ...
      Wstrzymam się :-)
      Zróbcie tylko jedno : NIE PRZESZKADZAJCIE mi i innym przedsiębiorcom w pracy.
      Powtarzam NIE POMAGAJCIE wystarczy JAK NIE BĘDZIECIE PRZESZKADZAĆ !
      Będziecie mieli większy budżet (wieksze wpływy z podatków) więc będziecie
      mogli sobie na mój (m.in. ) koszt jeżdzić po świecie, pić lepszą kawę w pokoju
      dla radnych niż i tak niezła Lavazza itd itd
      Okrągły Stół i podpisujemy ?
    • przepis-antykoncentracyjny Re: Solidaryzm społeczny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.12.03, 17:48
      ...kiedy słyszę słowa SOLIDARYZM SPOŁECZNY odbezpieczam nagana...

to cytat
    • Gość: Juras Reasumując NIECH KAŻDY ROBI TO NA CZYM ZNA SIĘ IP: *.zacheta.net 11.12.03, 19:25
      NAJLEPIEJ, co robić lubi i co rorbić potrafi, a stawinie wartościujących tez pozostawmy tym którzy muszą to robić i z tego żyją.
      Do Oleja - Jak wiesz jak osiągać sukces pomóż tym kiepściakom.
      Do pleple prośba - spróbuj wymienić przynajmniej 5 przeszkód które robi ci samorząd i państwo w prowadzeniu działalności gospodarczej. Tylko proszę nie mów o podatkach bo jak dobrze gospodarzysz to ich tak wiele nie płacisz. I nie narzekaj na ZUS bo to swoista kasa zapomogowo pożyczkowa rządu od min 30 lat.
      • Gość: pleple Juras,- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 19:43
        Powodów jest więcej niż pięć

1. Wydaje mi z opóżnieniem Pozwolenia na Budowę i inne tego typu obowiązkowe
        decyzje. Przez co z reguły przepłacam lub nie wyrabiam się z inwestycją.
        2. Tworzy antybiznesową złą opinię o Szczecinie w Polsce i .... co
        przeszkadza mi robic biznes z dużymi korporacjami świadcząc im usługi jako
        firma szczecińska, lub ściągnąć ich (te korporacje) do Szczecina aby zarobic
        na zlokalizowaniu ich interesów
        3. Starając się umówić z decydentami w poszczególnych sprawach czy to w
        administracji, czy w Radzie jest to trudne. Często zapominają o tych
        spotkaniach , lub wielokrotnie odwołują w ostatniej chwili.
        4. Żądają za proste decyzje administracyjne zbyt dużych łapówek za ich wydanie
        5. Uzależniają zgody, decyzje nie od ich merytorycznych zalet lub wad
        (analizy) ale od tego z jakiej opcji politycznej jest przedsiębiorca lub z
        którą opcją trzyma.
        6. Zupełnie nie pobudzają i nie zachęcają do inwestowania w podstawową branże
        we współczesnym świecie , w branżę IT
        7. Nie prowadzą otwartej i uczciwej polityki kadrowej. Nie zatrudniają (zbyt
        mało) młodych , ze znajomością dwóch języków absolwentów itd. co zmieniłoby
        poziom merytoryczny i prestiż wobec kontrahentów zagranicznych ale i jakośc ..
        .......
        Juras wybacz nie chce mi się dalej pisać
        • Gość: Juras Pozwolisz że się odniosę do twoich przeszkód IP: *.zacheta.net 11.12.03, 20:22
          Ad 1. Wydaje mi z opóżnieniem Pozwolenia na Budowę i inne tego typu obowiązkowe
          decyzje. Przez co z reguły przepłacam lub nie wyrabiam się z inwestycją.

Decyzje nie są obowiązkowe bo gdyby takimi były to by ich nie było (nie byłyby potrzebne). Obowiązkowy jest termin i takowego urzędnicy dotrzymują. Inwestycję zaczynasz dopiero jak masz pozwolenia. Za opóźnienia urzędnicy będa płacić karę i nie demonizujmy z tym przepłacaniem bo to idzie na podatki. A jak chcą łapówki to można ich nagrać i do prokuratora. Ja też prowadzę działność i chyba w podobnej branży jak ty i takich wielkich problemów nie miałem. A "znajomości" nie mam

Ad 2. Tworzy antybiznesową złą opinię o Szczecinie w Polsce i .... co
          przeszkadza mi robic biznes z dużymi korporacjami świadcząc im usługi jako
          firma szczecińska, lub ściągnąć ich (te korporacje) do Szczecina aby zarobic
          na zlokalizowaniu ich interesów

Duże korporacje kierują się zdrowym rynkowym interesem. Jak jesteś sprawna,skuteczna, tania, termiowa to to skąd pochodzisz nie ma znaczenia. Jeśli chcesz je tutaj ściągać to równie dobrze możesz to zrobić w gminach ościennych np Dobra Szcz. bo taniej z podatkami

3. Starając się umówić z decydentami w poszczególnych sprawach czy to w
          administracji, czy w Radzie jest to trudne. Często zapominają o tych
          spotkaniach , lub wielokrotnie odwołują w ostatniej chwili.

Arogancja władzy zależy raczej od kultury osobistej i stylu działania niż od BARWY POLITYCZNEJ. Z buraka nie zrobisz człeka kulturalnego - materiał nie pozwoli

4. Żądają za proste decyzje administracyjne zbyt dużych łapówek za ich wydanie

Jak żądają łapówki to patrz pt 1. nie mów o ZBYT DUŻYCH bo od relatywizowania zasad zaczyna się korupcja

5. Uzależniają zgody, decyzje nie od ich merytorycznych zalet lub wad
          (analizy) ale od tego z jakiej opcji politycznej jest przedsiębiorca lub z
          którą opcją trzyma.

Na to moge odpowiedzieć jedynie tyle że często nasza perspektywa poznawcza nie musi być powszechnie obowiązująca. A kryteriów merytorycznych nie można porównywać z politycznymi. Ocena zalet i wad to wartościowanie a tu wchodzi już polityka. Bo zalet i wad DLA KOGO???

6. Zupełnie nie pobudzają i nie zachęcają do inwestowania w podstawową branże
          we współczesnym świecie , w branżę IT

Ja nie chcę żeby za moje pieniądze urzędnicy BAWILI SIĘ W REGULATORÓW RYNKU. Maja wydawać decyzje szybko zgodnie z prawem i w interesie wspólnoty lokalnej

7. Nie prowadzą otwartej i uczciwej polityki kadrowej. Nie zatrudniają (zbyt
          mało) młodych , ze znajomością dwóch języków absolwentów itd. co zmieniłoby
          poziom merytoryczny i prestiż wobec kontrahentów zagranicznych ale i jakośc ..
          .......
          Pleple jako radna możesz to zmienić

Pleple wybacz nie chce mi się dalej pisać
          • Gość: pleple Juras-monotematyczyŻadna argumentacja,żadna logika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.03, 21:04
            Dzięki za opinie i uzasadnienia. Prawie już chciałem Ci odpowiedzieć i
            uzasadnic bezsens Twojej argumentacji za wyjatkiem dwóch pnkt, ale doczytałem
            przy końcu: >Pleple jako radna możesz to zmienić< i sam dałeś mi argument
            podstawowy, brak logiki w Twoim procesie myslenia, lub bezsens rozmowy z
            monotematykiem.
            Okazałeś się tak nielogiczny jak w tym opiniach idących w kierunku, że nic w
            tym mieście nie przeszkadza. To dlaczego jest takie biedne ? Może porozmawiaj
            z przedsiębiorcami. Ja ludzi o takich poglądach jak Ty w tym gronie nie
            widziałem.
            Możesz to (ten Twój problem radnej) tak prosto sprawdzić. Podczas
            bezpośredniej transmisji na żywo z sesji Rady , podczas wywiadu na żywo w PR i
            przy wielu różnych okazjach możesz sprawdzić, że w tym czasie i o tej godzinie
            pojawia się często mój wpis na Forum. Sprawdż to. No, ale możesz też brnąć
            dalej w bezsens tak jak w argumentacji, która miała przekonać, że jest OK w
            mieście. Nikt nie przeszkadza Ci. Możesz napisać, że tekst do wpisania na
            Forum ta radna dała na karteczce koledze do wpisania aby Cie zmylił lub wpisał
            syn, maż itd.
            Z Twojego poglądu , że dla robienia biznesu nic w tym mieście nie przeszkadza,
            wynika że jesteś ze starego ukłądu politycznego i że masz poczucie dobrze
            spełnionego obowiązku.
            Mylisz się. A branży na pewno nie mamy tej samej. Przedsiębiorca nie użyłby
            takich argumentów jak Ty , polityk , urzędas, lub właściciel Spółki żerującej
            tylko i wyłącznie na budżecie - TAK !

• Gość: Juras pleple a gdzie argumenty??? I kto tu pluje. Pomyśl IP: *.zacheta.net 11.12.03, 22:13
              o wspólnocie w kategoraich szerszych niż biznesowy interes jednostki. I to nie jest socjalizm tylko umowa społeczna J.J Rousseau.
              • Gość: Juras Pleple w mieście jest biednie? A kto SZCZECINIANOM IP: *.zacheta.net 11.12.03, 22:20
                broni WZIĄĆ SIĘ do roboty. Pytanie brzmi ponadto CO TY DROGI PLEPLE i tabuny sprawnych prywatnych przedsiębiorców ZROBILIŚMY dla Miasta i mieszkańców. Fakt prezydent to pomyłka, SLD które rządzi w województwie i samorządzie to kompetencyjna i etyczna porażka ale AKTYWNOŚĆ społeczna ludzi iście WILKOŁACZA
              • black.night Re: JJRouseau nie miał racji 12.12.03, 04:50
                Gość portalu: Juras napisał(a):

> o wspólnocie w kategoraich szerszych niż biznesowy interes jednostki. I to
                nie
                > jest socjalizm tylko umowa społeczna J.J Rousseau.

Wasza dyskusja zaczynała się ciekawie. Aż Juras nie wyjechał znowu z tematem
                Małgorzata Jacyna. Znowu sepsuł nieżle zapowiadającą się dyskusję na ważny
                (!!!) temat.
                Więc nie unoś sie Juras to właśnie z Ciebie wyszedł Rouseau. Poszukiwałeś
                żródeł rozłądowania w tej Waszej dyskusji agresji wobec Jacyny zamiast
                dyskutować nad meritum. Więc jakie argumenty miał pleple w tym temacie użyć ?
                Zupełnie mnie zaskoczyłeś informacją, że Urząd wydaje decyzje w terminie.
                buhahahaha.
                Wg Rouseau rozwój cywilizacji uczynił z człowieka istotę egoistyczną i
                agresywną. To był XVIII wiek.
                Rouseau nie miał racji. Uważał, że egoizmu człowieka bierzę się zło.
                To jest zupełnie odwrotnie. To egoizm i agresja człowieka są siła napędową
                rozwoju cywilizacyjnego. Przykładowy kamień łupany też.

• Gość: Juras OK z MJW może przesadziłem LECZ tak wiele na forum IP: *.zacheta.net 12.12.03, 09:13
                  sugesti że pleple kocha odnowę. Nie ważne zresztą - porównanie do MJW to raczej komplement ( bo pani radna ładna i taka dynamiczna :-))). Wracajac do maritum to to czy J.J Rousseau miał rację czy nie tak naprawde zależy od perspektywy poznawczej patrzącego. Jeśli na świat patrzymy wilkiem to reszta ludzi to wilcze stado. Ja uważam że społeczeństwo to wyższa forma niż tylko suma egoistycznych jednostek. Dlatego postawa Oleja wydała mi się szkodliwa.
                  • Gość: Olej Re: OK z MJW może przesadziłem LECZ tak wiele na IP: *.teleton.pl 12.12.03, 10:16
                    Egoizm jest wpisany w naturę każdego człowieka. M.in. dlatego system
                    finansowania Państwa polega na odbieraniu konkretnej kasy podatnikowi, a nie
                    oczekiwanie aż on coś da. To system gwałtu, który jednka zobowiązuje
                    gwłacących. Jeżeli jednak wcale nie czują się oni zobowiązani, a czują się za
                    to panami sytuacji i półbogami, to należy ich OLAĆ i skupić się na sobie.
                    Zobaczmy, czym będą kupczyć, jak przedsiębiorcy przestaną płacić podatki.
                    A gniewny i głodny lud wyniesie magistrat z ciepłych posadek.
                    Mnie i Ciebie nie będzie wśród tego ludu. Bo jesteśmy, Juras, egoistami.

By the way, wkrótce kolejna WOŚP Owsiaka. Czy wiesz, że szpitale, którym
                    pomógł Owsiak dostały o tyleż mniej kasy od Ministerstwa i de facto są na
                    zero, a nawet na minus, bo nie mają kasy na wypłaty? Innymi słowy, lenie i
                    kombinatorzy (weżmy chociaż Łapińskiego) w ministerstwie zostali wsparci przez
                    krótkowzroczny naród, który jak lep na muchy poszedł na tani sentymentalizm.

Juras, teraz skup się: to co piszę WCALE nie oznacza, że jestem przeciwko
                    takim akcjom jak WOŚP, rozumiesz to?
                    Powiedz mi teraz jeszcze raz, że moja postawa jest szkodliwa.
                    • Gość: pleple Re: OK z MJW może przesadziłem LECZ tak wiele na IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 11:36
                      By the way, wkrótce kolejna WOŚP Owsiaka. Czy wiesz, że szpitale, którym
                      pomógł Owsiak dostały o tyleż mniej kasy od Ministerstwa i de facto są na
                      zero, a nawet na minus, bo nie mają kasy na wypłaty? Innymi słowy, lenie i
                      kombinatorzy (weżmy chociaż Łapińskiego) w ministerstwie zostali wsparci przez
                      krótkowzroczny naród, który jak lep na muchy poszedł na tani sentymentalizm.

Zgadzam sie w pełni z powyższej opisaną przez Ciebie fikcją
                    • Gość: Juras Olej przypominasz płaczącą dziewczynkę której IP: *.zacheta.net 12.12.03, 23:01
                      lizaka zabrali. Naprawdę tak dużo oddajesz państwu na rzecz dobra wspólnego??? Zajmij się polityką i to TY będziesz mówił CO TO JEST TO DOBRO WSPÓLNE i na co i ile tej kasy ma iść. Ale jakaś kasa iść musi chociażby po to aby nie glanowali na ulicach silniejsi słabszych
                      • Gość: Olej Re: Olej przypominasz płaczącą dziewczynkę której IP: *.teleton.pl 14.12.03, 19:00
                        A owszem zabrali zabrali. I to dużo więcej niż lizaka. I gówno dali w zamian.
                        A Tobie znowu w główce się pomieszało.
                        Z moich wypowiedzi przecież jasno wynika, że (w przeciwieństwie do Ciebie) nie
                        jestem społecznikiem, Chrystusem, aktywistą i nie głoszę jak zbawić ogół.
                        Jestem skupiony na sobie. Płacę komuś, mniej więcej tyle, ile sobie ten ktoś
                        życzy, za to, żeby było względnie dobrze wokół. Jak nie jest, to nie płacę i
                        mam ich gdzieś. Wydaję moje pieniądze w inny sposób, żeby było mi dobrze. Temu
                        mają słuzyć. Proste to jak Jurczyk, a jakoś nie może do Ciebie trafić.
                        Przeczytaj teraz jeszcze raz swoją ostatnią wypowiedź i zastanów się nad jej
                        sensem. Czyżby argumencików brakło, hę?
                • Gość: Juras Mógłbyś to rozwinąć Black Knight IP: *.zacheta.net 12.12.03, 22:49
                  "Rouseau nie miał racji. Uważał, że egoizmu człowieka bierzę się zło.
                  To jest zupełnie odwrotnie. To egoizm i agresja człowieka są siła napędową
                  rozwoju cywilizacyjnego. Przykładowy kamień łupany też" - Spróbuj to udowodnić misiek. Zgoda buduje a niezgoda rujnuje - przysłowia niosą ze soba duzo prawdy.
          • Gość: pleple Pleple jako radna możesz to zmienić IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.03, 07:54
            Piszesz Juras , że nie chcę argumentować, że pluję.
            Nie. Juras znowu schowałeś głowę w piasek i udajesz, że nie widzisz co
            zrobiłeś.
            >"Pleple jako radna możesz to zmienić"
            W tej dyskusji gdzie chciałes poważnie być może porozmawiać to kto użył
            sformułowania przekreślającego tę dyskusję, które stawia Ciebie (ponownie) w
            rzędzie zbzikowanych , obsesyjnych forumowiczów.
            Tak więc wszystko to co pózniej napisałem , jeżeli było nie takie to zaczęło
            sie od Twojego : "Pleple jako radna możesz to zmienić". Cociaż emocje starałem
            się powstrzymać.
            Nie chce mi sie rozmawiac i argumentowac poważnych spraw Tobie, udającemu
            przedsiębiorcę obsesyjnie nawiedzonemu (Jacyna) urzędaskowi. Masz po prostu
            bielmo na oczach.

• Gość: anty Re: Juras,- IP: *.aster.pl 03.04.04, 20:40
          Jeszcze fajniejszy watek!!!!!!!
    • Gość: Juras JAK miasto CIĘ olewa - Olej ??? IP: *.zacheta.net 11.12.03, 19:28
      • Gość: Olej Re: JAK miasto CIĘ olewa - Olej ??? IP: *.teleton.pl 12.12.03, 08:44
        Juras ... Proszę Cię ...
        Naprawdę nie chce mi się wymieniać - pleple sporo napisał. Dorzucę tylko:
        1. Brak klimatu (lekko powiedziane) dla inwestorów przemysłowych - czytaj:
        zaduszanie źródła dochodu mieszkańców, w tym Twojego i mojego.
        2. Brak jakiejkolwiek wizji przyszłości - prowincjalizacja miasta o TAK
        WIELKIM potencjale, przykłady? weźmy port, papiernię, hutę albo chociaż
        bliskość Berlina, którą wykorzystuje świetnie Poznań a nawet Zielona Góra.
        3. Urzędniczy, formalny tępy beton. Na kazdym kroku.

Juras, czy to nie jest olewanie? To od czego qrwa oni są?
        Od pierdzenia w stołki? Od wymyslania Banku Miejskiego? PARANOJA JAKAŚ!
        • Gość: Juras Przeczytaj sobie ustawę o samorządzie gminnym to IP: *.zacheta.net 12.12.03, 09:18
          będziesz wiedział od czego są. Magazynier i większość radnych to porażka. ALE NIECH ONI LEPIEJ NIE MAJSTRYJĄ Z BIZNESEM bo w końcu sie okaże że ktoś skupczył miejskie grunty jak z bryzą i geantem
    • Gość: Oleoleoleole Re: Olewam to miasto, bo ono mnie olewa IP: 217.153.159.* 11.12.03, 23:04
      Nie pytaj, co miasto zrobi dla ciebie. Spytaj, co ty robisz dla miasta.
      Robisz jednak wiele. Masz, jak sądzę, wypchaną kieszeń, radujesz tym samym
      handlowców i bankowców. Trzymaj tak dalej. Z Twojej egoistycznej, podbudowanej
      zdolnościami, postawy powstaje cząstka bogactwa miasta. Merytorycznie Adam
      Smith przez Ciebie przemawia, forma świadczy o niezrealizowanych ambicjach
      politycznych. Wszystko jednak przed Tobą. Kto ma pieniądze ten ma władzę.Gdyby
      więcej takich postaw, mniej dzieliliby urzędnicy,łapówki byłyby niepotrzebne,
      pseudopatrioci nie wystawialiby rachunków za swoje zasługi dla ojczyzny itd,
      itd. AWas to imię czy nazwisko?
      • Gość: RV Gadka szmatka a .... IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.03, 17:32
        Gadka szmatka i polemika...

I wszystko było by w porządku ale... Patrzę na godziny, w jakich się
        'aktywiści na forum' udzielają...

Rozmowy toczą się wokół 'solidnej pracy' a z mojej strony nasuwa się
        parę pytań...

Ilu z Was pisze na forach w godzinach pracy?
        Ilu z Was zamiast wykonywać powierzone wam obowiązki przekłada
        nad nie gadanie i wrzucanie innym?

Czy aby pisząc i wymieniając się poglądami nie zapomniano tu o
        jednym ważnym wątku?

Ilu z Was mogło by stanąć twarzą w twarz z pracodawcą mówiąc:

"Oto ja Felek, w godzinach pracy udzielam się intensywnie ale nie przy
        tym, na co by moje obowiązki wskazywały?"

Albo w Polsce większość po nocach pracuje (skoro w dzień na forum
        działa) albo rozmowa o skrupulatnej pracy itd... to jeden, wielki kit ...

Moja wypowiedź odnosi się oczywiście do pracujących u kogoś.. Chyba,
        że Wszyscy to 'prywata i szefostwo', które pisze o 'robolach'. 8)

Szczęść Boże Wam wszystkim bo ja mam wrażenie, że pisze się tutaj
        o wszystkim ale nie o tym, co faktycznie się na prawdę przekłada..
        • Gość: 3 droga Re: Gadka szmatka a .... IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 17:35
          RV to napisz o tym oczym nie piszą inni. Zapraszam
          • Gość: RV Re: Gadka szmatka a .... IP: *.dip.t-dialin.net 12.12.03, 17:51
            Szkoda czasu... Spadam bo mam trochę obowiązków.
            Samo się nie zrobi. Nie podejmuje tematu bo szkoda
            czasu na to.. Jedni Pisza - inni działają..
            I tak całkiem przypadkowo tu trafiłem....

Miłego pisania wszystkim.
            • Gość: 3 droga Re: Wpadnij kiedyś IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 12.12.03, 17:56
              Wpadnij kiedyś tu jeszcze jak znajdziesz czas
    • Gość: Juras Polecam http://polityka.onet.pl/63252,komiksdet.ht IP: *.zacheta.net 12.12.03, 09:23
    • Gość: Obserwator Re: Olewam to miasto, bo ono mnie olewa IP: *.teleton.pl 03.04.04, 22:27
      Szczecin to tylko większe Starachowice . Miasto rządzone przez Koćmiela ,
      Sochańskiego , Runowicza , Magazyniera - całość przy wsparciu Wieczorka oraz
      Piechoty . Układy pomieszane , lewe - Jurczyk a jego czerwone zaplecze . Masa
      afer - niewyjaśnionych , lewych i cwanych radnych na ciepłych stołkach. Nie
      wyjaśnione afery , nieskuteczna prokuratura . W Polsce to miasto jest
      postrzegane jako złe , zacofane oraz nieprzyjazne gospodarce . Brak firm
      znanych i cenionych . To co zostało to padające Spółki Skarbu Państwa z ich
      lewymi i czerwonymi Radami Nadzorczymi - namoaszczone przez komuchów nieroby .
      Dziwic się tylko należy , że GW nie zainteresowała się kulisami wyboru Zarządów
      w Stoczni Gryfia , Porcie Szcz-ŚW , Porcie ''Gryf '' a jest co pisać - a będzie
      więcej . Uniwersytet i pozostałe szkolnictwo z kilkoma wyjątkami aż wstyd pisać
      i się przyznawać . Brudne i przekupne miasto w tym pracownicy UM - np. pani R .
      W tymmieście nie ma nic co było by godne uwagi - poza jego przedwojenną
      zabudową - dzięki Bogu komuniści nie mieli na to wpływu . Zrobiono tak wiele
      złego a mieliśmy / mamy wielu ministrów , że w najbliższych latach nie można
      się spodziewać poprawy z wyj. wzrostu bezrobocia - Spólki Skarbu P. Paradoksem
      jest , że Szczecin był antykomunistyczny - rozruchy grudniowe , sierpień 80
      itd. a co mamy - przy korycie i władzy komunistów , którzy czynili i czynią
      zło . Jednym słowem trzeba stąd uciekać , żeby nie zasrać sobie życia .
      • piotr33k2 Re: Olewam to miasto, bo ono mnie olewa 03.04.04, 23:33
        nie pluj na flage ,nie pluj na godło a ojczyzne szanować trzeba!.
    • Gość: Hans Re: Olewam cię olej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 09:40
      Co to ma być? Hedonistyczny wieprz z poluzowanym zwieraczem? Gdyby każdy myślał
      tylko o sobie, to byłby taki burdel i syf, że nawet biblijne piekło byłoby przy
      tym rajem. Daleko nie zejedziesz myśląc tylko o własnym rozjechanym zwieraczu.
      • Gość: Olej Ależ Hans ... IP: *.teleton.pl 04.04.04, 17:58
        Ależ Hans - odgrzewasz naprawdę stary kotlet. To wątek chyba z jesieni 2003.
        Doprawdy obelgi pod moim adresem nie wywierają oczekiwanego przez Ciebie
        skutku. Uproszczona wersja dla Ciebie: je*ie mnie to. Teraz z pewnością
        zrozumiałeś. Chętnie podywaguję z Tobą o olewaniu tego miasta, acz nie chce mi
        się (z lenistwa) przerzucać się z Tobą mięsem. Wybacz Hans.
        • Gość: hans Re: Ależ Hans ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 18:19
          Jak cie to jebie, to po co odpisujesz? Możesz przerzucać mięso w samotności,
          miłej zabawy.
          • Gość: Olej Hans - wysil się IP: *.teleton.pl 04.04.04, 18:32
            Ależ Hans - nie doczytałeś chyba do końca mojej wypowiedzi.
            Chce mi sie gadać na temat kołtuństwa i źle pojętej szlachetności, a nie
            wymieniać puste epitety. Słowo PUSTE - weź do siebie. Wybacz Hans, ale jak
            dotąd nic ciekawego nie powiedziałeś. Proponuję Ci kupić spray i bazgrać
            przekleństwa na ścianach śmietników. Widzew to kurwy.
            • Gość: hans Re: Hans - wysil się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.04, 19:09
              Ty zaś weź do siebie słowo pełny. Pełny elokwencji jesteś niczym dupa, do
              której wlano olej przez lejek metalowy. Jak tam mięso, póki co przerzucamy
              sobie trochę mielonych. Masz schabowe? Dobry pomysł z pisaniem sprajem, a ty co
              pisałeś? "jude raus"?
              • Gość: Olej Spokojnie Kloss. Ręce do góry. IP: *.teleton.pl 04.04.04, 19:25
                Słabo was nauczyli w tym Hitlerjugend, Hans.
                Dlatego przegrałeś z J-23.
                Sorry, ale bez odbioru.
    • Gość: e.beata Re: Olewam to miasto, bo ono mnie olewa IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.04.04, 09:52
      I wierzysz, że zamykając za sobą drzwi uciekniesz od problemów miasta? ;-)
      A jak śmieci ciebie zasypią i zabraknie świeżego powietrza, do kogo będziesz
      miał żal?
      No i skoro tak chcesz olac miasto i mieszkańców, to czy dobre rzeczy też
      olejesz? Czy to tylko taka selekcja Olejarska? ;-)). Tylko forsa się liczy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka