whiteentrance 03.06.09, 21:36 Wszystkim, którzy się przyczynili do wolności: Jurczykowi, Balazsowi, Komołowskiemu, Milczanowskiemu i wielu wielu innym........ BARDZO śLICZNIE DZIĘKUJĘ White! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
exman Re: 4.VI - 20 lat później 03.06.09, 21:55 Trawestując słynne hasło napisze: White nie pytaj co inni zrobili dla kraju, powiedz co ty dla niego zrobiłeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . Nie zapomnij o IP: *.chello.pl 03.06.09, 21:55 Kiszczaku... bez jego zgody dalej byśmy wprowadzali realny socjalizm... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziki Re: miło że nie wymieniłeś Wałka :) IP: *.chello.pl 03.06.09, 22:36 i41.tinypic.com/25zgnyx.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Wymienił tylko naszych IP: 195.72.91.* 04.06.09, 11:56 szczeciniaków - pomorzaków. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kos Cała ta wolnośc IP: *.chello.pl 03.06.09, 22:58 i demokracja jest pozorna. Nie mamy żadnego wpływu na otaczającą nas rzeczywistość. Rządzą kasty zrzeszone w różne partie, korporacje, nieformalne grupy. Tak naprawdę obecny ustrój ma więcej z feudalizmu niż przwdziwej demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: Cała ta wolność - a jak to leciało...? IP: 62.69.220.* 04.06.09, 13:38 "przywrocic do pracy zwolniona Annne Walentynowicz - to po pierwsze! po drugie - podwyzka 500 zł dla kazdego stoczniowca! po trzecie wolne zwiazki zawodowe itd... zrobiło sie 21 postulatów... - Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugrys1 I rząd wolnościowy, T.Mazowieckiego IP: *.chello.pl 04.06.09, 13:49 3.bp.blogspot.com/_TqJf3Ea8_7Y/Sid8mfBgmAI/AAAAAAAAAKo/84UKGBfkStI/s1600/01rzad.jpg Komuniści , byli komuniści i jeden syryjczyk. Czyli słodki pocałunek z oprawcą. Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: I rząd wolnościowy, T.Mazowieckiego 04.06.09, 20:07 Gość portalu: ugrys1 napisał(a): Komuniści , byli komuniści i jeden syryjczyk. Czyli słodki pocałunek z oprawcą. ''''''''''''''''''''' Dowcip z tamtych czasow mowil ze w rzadzie nie sa sami Zydzi, bo byl tam tez jeden Arab(Syryjczyk)ale on tez tylko przebranym byl za Araba.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ugrys1 Re: 4.VI - 20 lat później IP: *.chello.pl 04.06.09, 14:31 Niestety nawet jakbym chciał to święto nie należy do mnie, to święto tzw opozycji konstrukcyjnej i laickiej ( w podziemiu nie wiedziałem ,że coś takiego jest) , swięto Jaruzelskiego , Kiszczaka, Milczanowskiego ( dobrze wykonany rozkaz) Michnika i Tuska , Wałęsa ma cały czas święto, nie ważne czy właśnie jest jakieś swięto , czy nie. Wystarczy ,że on sam jest świętem samym w sobie Libertas. Ale cieszę się , że po 20 latach wolności dowiedziałem się pewnym zdarzeniu przy okrągłym stole. Otóż mec. Siła-Nowicki rozpoczął obrady od apelu minuty ciszy nad zamordowanymi kapłanami ( ks.Zych, Suchowolec, Niedzielak) ten fragment został wycięty z tych relacji na 20 lat. Zaraz jak tylko " Nasi " objęli rządy . Nowomianowany prezes radiokomitetu TW. SB. Drawicz wysłał okólnik do wszystkich ośrodków regionalnych w tym też specjalny do naszego szczecińskiego , aby za bardzo nie wyolbrzymiać rocznic Grudnia i Sierpnia i stanu wojennego w przekazach medialnych jak i nie poruszać za bardzo roli SB i PZPR w minionych latach. W ogóle mało miało być łącznie z dniem dzisiejszym o tych dziesiątkach ,czy setkach pomordowanych ( lista Rokity). Czy ma ktoś jeszcze poczucie ,że świętujemy na ich mogiłach , o nich nikt się nie upomniał. Właśnie władza kazała Opatowiczowi przygotować coś wesołego z tej okazji . W programie artystycznym weźmie udział S.Tym z H.Sawką. Bard i Błazen, czy jakoś tak. Nasz czołowy satyryk Henio jest idealną postacią za moje podatki do takich uciech dla władzy, obojętnie kto rzadzi . Zaczynał karierę jako rysownik w ITD reaktywowanym po stanie wojennym w 84r Stanu W. juz nie było , ale wiezienia były pełne. W ITD naczelnym był A.Kwasniewski , sekretarzem Gadzinowski, żeby objąć takie funkcje wtedy trzeba było mieć akceptację z Moskwy. Na Famie zaprzyjaźnił się nasz satyryk z Robertem Kwiatkowskim podobno jeden od Rywina . Na dzień przed historycznym przełomem 89r Sawka popiera kampanie wyborczą PZPRowca Jacka Piechoty , żeby zaraz się znaleźć w historycznym tygodniku Solidarnosci Gdańskiej przy L.Wałęsie. Można by tak jeszcze długo , ale to właśnie jego święto . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzentelmenel Re: 4.VI - 20 lat później IP: *.szczecin.mm.pl 04.06.09, 15:31 jak to takie wielkie swieto to czemu ludzi zagnali do roboty (tych co jeszcze ja maja) a rzadza i tak ci sami tylko rekami nowych. syf i bagno, napijmy sie oranzady Odpowiedz Link Zgłoś
whiteentrance Re: 4.VI - 20 lat później 04.06.09, 21:10 pieprząc exmanów, plazzków, dzikich, stefanów, ugrysów i resztę debili........ powiem co chcę powiedzieć Dzięki. Jest mi poprostu lepiej! A wy gnoje wypie...ć! Ja świętuję! Bo warto! ChWwD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: 4.VI - 20 lat później - teraz my? To już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 22:20 W kraju spuszczonych kącików ust W kraju porwanych marzeń W kraju gdzie tylko można iść Nic się nie może dobrego zdarzyć. Tu nam zabiorą resztki marzeń Tu nam zabiorą dumę i chęć Tu nam zabiorą nawet odwagę Tu tylko możesz iść. Tu możesz tylko włosy rwać Tu możesz tylko tupnąć sobie Tu możesz mówić żeś jest człowiek Tu możesz, możesz, tylko w mowie. A zróbmy raz coś niewielkiego przestańmy w grę państwową grać porzućmy partie co nas wiodą zagrajmy w Polskę – k.u,r.w.a mać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: 4.VI - 20 lat później - teraz my? To już IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.09, 22:56 Witam SzP kiebaskę-"odfoliowaną". Słowa "na czsie" :) :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Plazzek Re: 4.VI - 20 lat później IP: 195.72.91.* 05.06.09, 07:43 > pieprząc exmanów, plazzków, dzikich, stefanów, ugrysów Ależ po co tyle zachodu, łajt :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Sz. P. white... IP: 62.69.220.* 05.06.09, 12:23 "pieprząc exmanów, plazzków, dzikich, stefanów, ugrysów i resztę debili........ powiem co chcę powiedzieć Dzięki. Jest mi poprostu lepiej! A wy gnoje wypie...ć! Ja świętuję! Bo warto! ChWwD" serdecznie dziekuje za "chrzescijańsko katolickie" słowa miłosci z okazji 20 lecia odzyskania niepodległosci - serdecznie dziekuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p-p folwark zwierzęcy IP: 188.33.58.* 04.06.09, 23:45 - Zasługi Okrągłego stołu leżą po obu stronach: drużyny Wałęsy, ale też Jaruzelskiego i Kiszczaka, niezależnie od ich intencji - mówił w Szczecinie, 20 lat po pierwszych (prawie) demokratycznych wyborach Andrzej Milczanowski. pieprzyć was, waszych ludzi honoru i wasze obchody. Dziś jestem duchem z Walentynowicz, Gwiazdą, Wyszkowskim, Olszewskim, Macierewiczem i milionami ludzi, którzy tworzyli opozycję nie dosiadając się do komuchów jak Komorowski, Tusk, Wałek i reszta wypasionych mord z 7 cyfrowymi kontami.... Odpowiedz Link Zgłoś