Dodaj do ulubionych

Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!!

IP: *.euv-frankfurt-o.de 29.01.02, 19:49
Oczywiscie nie wypowiadam sie o wszystkich mieszkancach stolicy.
Co by jednak nie mowic wielu z nas zna typowy obraz wasiawiaka.
przykre to, bardzo przykre... :^(
www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=GOSPODARKA&wid=1579&aid=1579

Obserwuj wątek
    • javal Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 30.01.02, 09:36
      Gość portalu: PS napisał(a):

> Oczywiscie nie wypowiadam sie o wszystkich mieszkancach stolicy.
      > Co by jednak nie mowic wielu z nas zna typowy obraz wasiawiaka.
      > przykre to, bardzo przykre... :^(
      > <a href="www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=GOSPODARKA&wid=157
      > 9&aid=1579">www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=GOSPODARKA&wid=1579&ai
      > d=1579</a>

niezłe, niezłe
      ale nie ma co się przejmować sfrustrowaną panienką
      >

• strzyz do javala 30.01.02, 10:11
        No tak ale jak nam wywezli polowe zniszczonej starowki na odbudowe ich wlasnej to
        nie kwekalismy. A teraz jakas stuknieta, niedoksztalcona panienka skomli ze jej
        zle. Poza tym sam mam kilku znajomych ktorzy tam pojechali <za chlebem> i nie
        podoba mi sie ze jakas pseudo-warszawianka ich obraza. Ja sie tam osobiscie nie
        wzbieram.-To okropne miasto

javal napisał(a):

> Gość portalu: PS napisał(a):
        >
        > > Oczywiscie nie wypowiadam sie o wszystkich mieszkancach stolicy.
        > > Co by jednak nie mowic wielu z nas zna typowy obraz wasiawiaka.
        > > przykre to, bardzo przykre... :^(
        > > <a href="<a href="www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=G
        > OSPODARKA&wid=157">www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=GOSPODARKA&wid=
        > 157</a>
        > > 9&aid=1579">www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=GOSPODARKA&wid
        > =1579&ai
        > > d=1579</a>
        >
        > niezłe, niezłe
        > ale nie ma co się przejmować sfrustrowaną panienką
        > >
        >

• bbury Re: do javala 30.01.02, 13:58
          strzyz napisał(a):

> Ja sie tam osobiscie nie
          > wzbieram.-To okropne miasto
          >
          Zaiste - to straszna ochyda. Socreal do kwadratu. Po powrocie stamtąd Szczecin
          wydaje się conajmniej Paryżem :)
          • Gość: Tomek Re: do javala IP: 193.178.168.* 30.01.02, 14:29
            Może ta dziewczynka zagubiona we mgle szukała pracy w niewłaściwych
            agencjach?... Agencjach pośrednictwa pracy oczywiście ! :-))))))
            • Gość: *ania Re: do javala IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 14:59
              Hej panowie co wy tacy niemili i nastawieni anty ? Przecie wyraziła tylko swoja
              opinię i po jaką cholerę zaraz o agencjach?
              • javal Re: do javala? a czemu do javala? ;) 04.02.02, 16:16
                Gość portalu: *ania napisał(a):

> Hej panowie co wy tacy niemili i nastawieni anty ? Przecie wyraziła tylko swoja
                >
                > opinię i po jaką cholerę zaraz o agencjach?

• Gość: *ania Re: do javala? a czemu do javala? ;) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 11:20
                  było do ogółu...javala przepraszam :)
                  • Gość: Tomek Re: do javala? a czemu do javala? ;) IP: 193.178.168.* 05.02.02, 17:16
                    Javal - to było do mnie:-))) A poza tym nie było anty, głupota nie ma
                    płci ....:)))
        • Gość: red Re: do javala IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.03.02, 01:09
          strzyz napisał(a):

> No tak ale jak nam wywezli polowe zniszczonej starowki na odbudowe ich wlasnej
          > to
          > nie kwekalismy. A teraz jakas stuknieta, niedoksztalcona panienka skomli ze jej
          >
          > zle. Poza tym sam mam kilku znajomych ktorzy tam pojechali <za chlebem> i
          > nie
          > podoba mi sie ze jakas pseudo-warszawianka ich obraza. Ja sie tam osobiscie nie
          >
          > wzbieram.-To okropne miasto
          >
          > javal napisał(a):
          >
          > > Gość portalu: PS napisał(a):
          > >
          > > > Oczywiscie nie wypowiadam sie o wszystkich mieszkancach stolicy.
          > > > Co by jednak nie mowic wielu z nas zna typowy obraz wasiawiaka.
          > > > przykre to, bardzo przykre... :^(
          > > > <a href="<a href="<a href="www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?d
          > zial=0511&forum=G">www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=G</a>
          > > OSPODARKA&wid=157">www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=GOSPODA
          > RKA&wid=
          > > 157</a>
          > > > 9&aid=1579">www.gazeta.pl/alfa/home.jsp?dzial=0511&forum=GOSPODARK
          > A&wid
          > > =1579&ai
          > > > d=1579</a>
          > >
          > > niezłe, niezłe
          > > ale nie ma co się przejmować sfrustrowaną panienką
          > > >
          > >
          >

Q..wa -nawet cała aleję platanów wywieźli żeby na Okęcię się ładnie jechało !!!!
    • gosia-s Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 05.02.02, 12:57
      Mieszkam w Warszawie, bo tu mam pracę, ale chętnie bym się wyniosła. Nie powiem
      źle o warszawiakach, którzy mieszkają tu od pokoleń. Najgorsi są "warszawiacy"
      jednopokoleniowi.
      • Gość: red Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: 212.14.37.* 05.02.02, 15:55
        bo mają kompleksy !
    • Gość: OLO Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.devs.futuro.pl 05.02.02, 18:50
      A tak poza tym to przyjedzie taki gość ze stolycy i pierwsze co powie to nie
      dzień dobry tylko cytuje "przepraszam a bo ja z Warszawy jestem"
      • Gość: red Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.02, 21:37
        Gość portalu: OLO napisał(a):

> A tak poza tym to przyjedzie taki gość ze stolycy i pierwsze co powie to nie
        > dzień dobry tylko cytuje "przepraszam a bo ja z Warszawy jestem"

To trzeba mu odpowiedzieć - " A tak wiem , to cos koło Białegostoku chyba bedzie"
      • gosia-s Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 06.02.02, 08:41
        Powie: nie z "Warszawy" tylko "ZE STOLICY"
        • bbury Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 06.02.02, 10:07
          gosia-s napisał(a):

> Powie: nie z "Warszawy" tylko "ZE STOLICY"

Za stolycy ??? Pan na posyłki ? Przepraszam Pan w sparawie przesyłki ? :)
        • Gość: goo Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.pl 06.02.02, 10:30
          gosia-s napisał(a):

> Powie: nie z "Warszawy" tylko "ZE STOLICY"

Rany tak was ta stolica boli? Mieszkam od zawsze w Wawie. Nie powiem, że ją
          kocham, ale na pewno każda opinia w stylu "Warszawiacy to..." Jest tak głupia
          jak "Bo każdy pijak to złodziej". Jest tu tyle ludzi, taka mieszanka kulturowa,
          że nie można jednoznacznie tego określać. Są (niestety) dresy jak wszędzie
          indziej, są przyjezdni z małych miasteczek, co jak przyjadą to powtarzają, że są
          ze stolycy właśnie. No ale cooż co począć? Tacy z nich Warszawiacy jak z
          koziej... ;)
          • gosia-s Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 06.02.02, 11:23
            Nie chcę tutaj uogólniać, ale niestety często spotykam się u siebie w pracy
            (Warszawa) z rozgraniczeniem: Warszawiacy i przyjezdni, nieważne skąd. Jak duże
            jest bazrobocie chyba każdy wie, w Warszawie też już zaczęło się zgrzytanie
            zębami. Wielu miejscowych jest bez pracy, ale ja nikomu tej roboty nie
            odebrałam.
            • Gość: Tomek Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: 193.178.168.* 06.02.02, 12:15
              Nie uogólniamy, Warszawiacy są różni. Niestety faktycznie wielu uważa, że
              miejsce urodzenia i zamieszkania decyduje o "jakości" (bądź jej braku)
              człowieka :))))
              • gosia-s Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 06.02.02, 12:24
                ja tam się cieszę, że pochodzę ze Świnoujścia
    • eela Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 06.02.02, 12:21
      Dzien dobry, witam z Warszawy :). Nie denerwujcie się tak, ludzie u nas sa tacy
      sami jak wszędzie, troche dobrzy i troche źli
      Pozdrawiam
    • Gość: Mike Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.*.*.* 06.02.02, 14:03
      Mnie stolica jako miasto ani ziebi ani grzeje. Natomiast politowania godne jest
      zachowanie "swiezych" warszawiakow. Takich co to na studia albo za chlebem
      przyjechali i tak juz im sie zostalo... To wlasnie oni najczescie podkreslaja
      swoja warszawskosc.

Jako fan drapaczy chmur ciesze sie ze stolica rosnie.
      Kiedys pewna panienka probowala mnie, wsioka ze Szczecina, przekonac ze ona
      pracuje praktycznie na Manhattanie, w super-hiper metropolii, i wogole co ja moge
      o tym wiedziec...
      A mi jeszcze wowczas pieczatka w nowojorskiego immigration nie zdazyla
      wyschnac. :-)))
      • gosia-s Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 06.02.02, 14:15
        Wsioka ze Szczecina?...
        • Gość: spik Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: 213.76.59.* 06.02.02, 15:05
          Szczecinianie,nie frustrujmy się.Chamstwo "warszawiaków w pierwszym pokoleniu"
          wynika z kompleksu pasażera ostatniego PKS-u ze Skierniewic.
      • Gość: Mike Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.*.*.* 06.02.02, 15:22
        Gość portalu: Mike napisał(a):

> Mnie stolica jako miasto ani ziebi ani grzeje. Natomiast politowania godne jest
        >
        > zachowanie "swiezych" warszawiakow. Takich co to na studia albo za chlebem
        > przyjechali i tak juz im sie zostalo... To wlasnie oni najczescie podkreslaja
        > swoja warszawskosc.
        >
        > Jako fan drapaczy chmur ciesze sie ze stolica rosnie.
        > Kiedys pewna panienka probowala mnie, wsioka ze Szczecina, przekonac ze ona
        > pracuje praktycznie na Manhattanie, w super-hiper metropolii, i wogole co ja mo
        > ge
        > o tym wiedziec...
        > A mi jeszcze wowczas pieczatka w nowojorskiego immigration nie zdazyla
        > wyschnac. :-)))

A zeby jeszcze spointowac te historie to dodam ze te opowiesc, o ekscytujacym
        zyciu, przepieknej architekturze, wspanialych zarobkach itd. uprzejmie
        wysluchiwalem w towarzystwie osoby, ktora na co dzien mieszka w jednej z
        najpiekniejszych europejskich stolic. Ale jako ze na wstepie powdziedzielismy -
        miasto pochodzenia: Szczecin - tyrada byla dluga i kolorowa (z wtraceniami ze
        musimy kiedys sprobowac, albo ze jak nie zobaczymy to nigdy nie zrozumiemy).
        No i pointa. Otoz kolezanka-warszawianka, po 3 drinku wygadala sie ze jest z...
        Pultuska i w zyciu nie byla zagranica. :-))))))))))
        • bbury Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 06.02.02, 15:52
          Na szczęcie mamy prawdziwą metropoloę na świetowym poziomie o rzut beretem.
          To tylko sto kilkadziesiąt kilometrów. Poza tym można tam dojechać szybciej niż
          z pruszkowa do W-wy. Mamy nawet autostradę :)))
        • gosia-s Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 07.02.02, 08:35
          A pogratulowałeś panience wyobraźni?
    • Gość: HSPS Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: 141.202.246.* 06.02.02, 16:14
      Obrażacie mi rodzinę ! Nasz tu wszystkich !

Moja Mama pochodziła z W-wy, mam tam mrowie kuzynostwa, bywałem b. często.
      Korzenie warszawskie mogę prześledzić wstecz do początku XIX-ego wieku.

Mam mieszane uczucia.

W sumie jednak Warszawiacy (ci wielopokoleniowi) to zamknięte towarzystwo -
      mało co, a by mi się wyrwało słowo : ograniczone.

No i jak się kisi we własnym sosie to kiedyś zaczyna trącić smrodkiem. Ale znam
      też fajnych, ale jest ich mniej jakby, a szkoda.

Teraz bywam tam służbowo i nie mogę znieść tego pogardliwo-poniżającego
      podejścia.

A jednocześnie jest to najbardziej zrusyfikowane miasto Polski. Układy,
      układziki, łapownictwo, Gogol, Czechow, Raskolnikow... wszystko w jednym
      mieście.
      • Gość: grogreg Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: 212.160.165.* 07.02.02, 15:36
        Widzisz, gdybym byl taki jak znakomita czesc Warszawian krzyczalbym:
        Precz! Ty obcy elemenncie!
        Ale jestem Szczecinianinem. Podobnie jak Ty nierodowitym (Kaszuby+Podlasiew).
        Ale przez mysl by mi nie przeszlo gonic kogos z naszego rynku pracy bo jest
        Pyrzyczaninem czy Stragardczykiem. To niedorzeczne.
        Jest jak jest. Wszyscy cierpimy. Wszystkich nas dotyczy to co dzieje sie w
        kraju. Ale tylko z Warszawy dobiegaja histeryczne postulaty o budowe barier.
        Zaczyna mi to przypominac to co sie dzieje w Niemczech (Westie i Ostie) i
        Wloszech (Piemont i reszta). Oni przynajmniej maja jakies tam podstawy
        historyczne. A my? Sposcizna rozbiorow czy co?

• stettiner Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 07.02.02, 16:32
          Gość portalu: grogreg napisał(a):

A my? Sposcizna rozbiorow czy co?
          >
          >
          Na temat szczególnego traktowania ziem przyłączonych do Polski jest ciekawy
          artykuł w ostatniej "Polityce"- można tam m. in. przeczytać, że w świadomości
          mieszkańców "prawdziwej Polski" (czyli centralnej) ziemie zachodnie do dziś są
          nie do końca swoje, nie całkiem zjednoczone. Z perspektywy stolicy prawie ich nie
          widać. To egzotyczne kresy.
          • mike102 Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 07.02.02, 16:42
            stettiner napisał(a):

> Gość portalu: grogreg napisał(a):
            >
            > A my? Sposcizna rozbiorow czy co?
            > >
            > >
            > Na temat szczególnego traktowania ziem przyłączonych do Polski jest ciekawy
            > artykuł w ostatniej "Polityce"- można tam m. in. przeczytać, że w świadomości
            > mieszkańców "prawdziwej Polski" (czyli centralnej) ziemie zachodnie do dziś są
            > nie do końca swoje, nie całkiem zjednoczone. Z perspektywy stolicy prawie ich n
            > ie widać. To egzotyczne kresy.

Wlasnie go skonczylem i jestem tak zbulwersowany, ze chetnie bym urzadzil karna
            ekspedycje na wschod, zeby wyjasnic jednoznacznie gdzie sa kresy...
            Ide do Wroclawia ponabijac troche postow...
          • gosia-s Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 08.02.02, 08:33
            stettiner napisał(a):

To egzotyczne kresy.

Tym bardziej się cieszę, że urodziłam się właśnie tu, w Szczecinie.

• Gość: Tomek Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: 193.178.168.* 08.02.02, 11:54
              Hej współ-Kresowiacy:))) Artykułu nie czytałem jeszcze - zostawiłem sobie na
              dziś do pociągu. Ale pogląd o którym pisze Stettiner jest tak stary jak polska
              część historii Szczecina. Nie ma się czym przejmować - myślmy i róbmy swoje:)))
              • Gość: *ania Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 14:23
                skończyłam czytać artykuł Urbanka w Polityce i jestem zdegustowana..., może Ci
                z centralnej Polski są zakompleksieni, poza tym nie rozumiem zupełnie czemu aż
                tak razi w oczka nazwa skweru im.Ackermana i ronda Hakena.
                • stettiner Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 08.02.02, 15:13
                  Jeśli chodzi o ronda Hakena, spodziewałam się raczej większego szumu w całym
                  kraju, można powiedzieć że jestem rozczarowana tak skromnym odzewem.
                  • bbury Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 08.02.02, 15:21
                    stettiner napisał(a):

> Jeśli chodzi o ronda Hakena, spodziewałam się raczej większego szumu w całym
                    > kraju, można powiedzieć że jestem rozczarowana tak skromnym odzewem.

Chcesz poruszenia - podrażnij Wschodnoipolaków swoim nickiem :)
                    • Gość: *ania Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 15:36
                      hehe....
                    • stettiner Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 08.02.02, 15:40
                      bbury napisał(a):

>
                      > Chcesz poruszenia - podrażnij Wschodnoipolaków swoim nickiem :)

A tobie co się w moim nicku nie podoba, co? ;)))
                    • gosia-s Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 08.02.02, 15:50
                      A nie drażni ich już sama nazwa miasta? W Lublinie osobiście spotkałam sięz
                      antypatią co niektórych tamtejszych mieskańców dlatego, że przyjechałam ze
                      Świnoujścia.
                • gosia-s Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 08.02.02, 15:39
                  A mnie razi w oczy ta ich "ludność zastępcza"
                  • Gość: Mike Zadziwiajace tezy IP: *.cnet.iton.pl 09.02.02, 13:38
                    gosia-s napisał(a):

> A mnie razi w oczy ta ich "ludność zastępcza"

Ogolnie wydaje mi sie ze autor artykulu nigdy w Szczecinie nie byl i ma
                    bladziutkie pojecie o obecnym miescie jak i jego historii.

Apropos ww. listow i "ludnosci zastepczej". Pamietam ze do UM przyszedl 1
                    (slownie jeden) taki list. Bylo to za prezydentury Sochanskiego. Byc moze
                    przyszlo jeszcze pare ale autor robi z tego wrecz histerie.
                    A ja znam np. sytuacje gdy dawni wlasciciele, odwiedzajac swoje gospodarstwo tak
                    sie zaprzyjaznili z obecnymi mieszkancami, za po kilku latach wizyt i rewizyt,
                    zalatwili corce gospodarzy mozliwosc studiow w Niemczech (oczywiscie dzieki
                    kontaktom dziewczyna bdb nauczyla sie mowic po niemiecku).

Choc duzo tez o "warszawocentryzmie", masowym szabrze dokonanym przez panstwo
                    (glownie przez instytucje z Warszawy i Poznania), i o braku ziem zachodnich w
                    szkolnych podrecznikach jest prawdziwych i dobrze ze ktos o tym wreszcie glosno
                    mowi to jednak cytat...

"(Szczecin) nie zdobył w Polsce rangi wyższej niż przedwojenny status
                    wewnętrznego portu Berlina." Co??? WEWNETRZNY PORT BERLINA??? Co to kuzwa ma byc?
                    Port, ktory mial 350 tys. ludzi?
                    Nie zdobyl "wyzszej rangi"? To co powiedziec o Wroclawiu? Przed wojna milionowa
                    metropolia, gigant gospodarczy i kulturalny. Miasto klasy Pragi czy Monachium.
                    Dzis nie siega nawet 3/4 tej ludnosci.
                    • Gość: franek Re: Zadziwiajace tezy IP: *.zchpolice.com 11.02.02, 08:53
                      trochę rozczarowałeś mike
                      no ale dzięki temu jesteś bardziej ludzki a mniej elektroniczny
                      dane z niemieckiego atlasu z 1940:
                      wrocław 620 +- 10
                      szczecin 275 +- 5
                      tyle samo co szczecin jeszcze trzy miasta: poznań, gdańsk i kraków
                      • Gość: Mike Re: Zadziwiajace tezy IP: *.cnet.iton.pl 13.02.02, 14:52
                        Gość portalu: franek napisał(a):

> trochę rozczarowałeś mike
                        > no ale dzięki temu jesteś bardziej ludzki a mniej elektroniczny
                        > dane z niemieckiego atlasu z 1940:
                        > wrocław 620 +- 10
                        > szczecin 275 +- 5
                        > tyle samo co szczecin jeszcze trzy miasta: poznań, gdańsk i kraków

Informacje o milionie mieszkancow Wroclawia podalem na podstawie tego co mi
                        mowili sami wroclawianie (pracowalem z kilkoma).

Przedwojenny Szczecin w obecnych granicach administracyjnych mialby ok. 350 tys.
                        (np. nalezaloby doliczyc cale Dabie i wiele okolicznych miejscowosci).
                    • Gość: Jazzek Re: Zadziwiajace tezy IP: 212.244.79.* 11.02.02, 09:18
                      Mała poprawka: Wrocław przed II wojną nie miał miliona mieszkańców. Dopiero po
                      przyjęciu uchodźców z innych rejonów Rzeszy osiągnął i przekroczył tą liczbę.
                      Ale prawdą pozostaje, że był trzecim co do liczby ludności oraz bardzo ważnym
                      miastem Niemiec! Natomiast w powojennych historiach i Szczecina, i Wrocławia
                      można się natknąć na sformułowania w rodzaju "po przejęciu miasta przez Prusy
                      nastąpił jego gospodarczy upadek". Żeby tak Polska kiedy ładnie upadła ;-)
    • Gość: rg Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 20:06
      bo nie trafia do nich, że są po prostu cieniutcy. i coraz częściej wieśniaki
      ratują ich przed totalną kompromitacją. znam przykład "poważnej" firmy, jednej
      z największych w branży, gdzie jak naprawdę trzeba zrobić coś poważniejszego,
      to muszą przyjechać wieśniaki (bo warszawiacy sobie nie radzą).
      • Gość: pan laga Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.02, 03:17
        Gość portalu: rg napisał(a):

> bo nie trafia do nich, że są po prostu cieniutcy. i coraz częściej wieśniaki
        > ratują ich przed totalną kompromitacją. znam przykład "poważnej" firmy, jednej
        > z największych w branży, gdzie jak naprawdę trzeba zrobić coś poważniejszego,
        > to muszą przyjechać wieśniaki (bo warszawiacy sobie nie radzą).

Co im nie przeszkadza wyzywać od czeresniaków każdego, kto nie rodził sie w W-wie
        z dziada pradziada, jak to lubią o sobie...
        Tą swoją pogardą tak mnie wkurwili, ze poszedlem sobie z ich forum do Wrocka, by
        nabijac licznik jedynym mającym szansę powalac warszawiakow na łopatki.
        Ale ja przecież szczecinianin zatem pojawiam sie i tu witając Was serdecznie.
        Zły los rzucił mnie do Warszawy, gdzie brzydko i ludzie objedzeni pychą łażą,
        gdzie tylko się rozejrzeć...
        A Szczecin.......
        Ech Szczecin.....
        Miasto otwarte.
        Dla ludzi i dla morza.
        pan laga
        • moler1 Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 11.02.02, 17:00
          Witam, jestem "przyszywanym" Warszawiakiem i mimo, że mieszkam w tym mieście od wielu lat, to
          nie zapomniałem skąd pochodzę. Nie wydaje mi się, że wysoko podnoszę głowę ze względu na
          miejsce zamieszkania (chyba, że już tego nie widzę...jeżeli tak jest to byłaby to wielka porażka...), więc
          zarzuty o ludziach szukających w Warszawie pracy i ich komleksach wydają się bezpodstawne.
          Same miasto da się lubić. Jest tutaj wiele pięknych miejsc, ludzie też są normali (spotykam i
          przyjezdnych i rodowitych Warszawiaków).

Pozdrawiam i nie dajmy się skłócić, bo to jest po prostu głupie.

PS. NIgdy nie byłem w Szczecinie, ale słyszałem, że to piękne miasto.
    • Gość: Jazzek I czy wszystko musi być w Warszawie? IP: 212.244.79.* 13.02.02, 13:26
      "Przekrój" w Warszawie. To wydawałoby się jakaś herezja! A jednak... Jeszcze
      mnie wspomnicie, jak za 10 lat "Kurier" i "Głos" będą redagowane w Warszawie, a
      informacje lokalne będą dotyczyły Mokotowa albo Woli ;-)
    • Gość: Jazzek Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: 212.244.79.* 13.02.02, 13:29
      He he... miałem w dzieciństwie ulubione książki "Piraci z wysp śpiewających"
      i "Wakacje z duchami" Bahdaja. Jak je teraz czytam dzieciom, to (niw wiedziec
      czemu :) strasznie mnie drażni, że nie tylko główny bohater jest ze stolycy (bo
      czemu nie), ale i inne interesujące osoby też... A w "Wakacjach" to na skalę
      wręcz masową!
      To tak jak w powieściach Karola Maya porządni biali to Niemcy, a w najgorszym
      przypadku Austriacy ;-).
    • Gość: Warschau A dlaczego sobie tym głowę zawracacie? IP: *.matrix.pl 13.02.02, 14:13
      ...Skoro juz nie lubicie Warszawy darujcie sobie taki poziom dyskusji, który
      wskazuje tylko na Wasze kompleksy i jakies niedowartościowanie...
      A to że w Warszawie tez można znaleźć oszołomów z dostępem do netu, to juz inna
      sprawa...
      • bbury Re: A dlaczego sobie tym głowę zawracacie? 13.02.02, 14:14
        Gość portalu: Warschau napisał(a):

> ...Skoro juz nie lubicie Warszawy darujcie sobie taki poziom dyskusji, który
        > wskazuje tylko na Wasze kompleksy i jakies niedowartościowanie...
        > A to że w Warszawie tez można znaleźć oszołomów z dostępem do netu, to juz inna
        >
        > sprawa...

Popieram :)
      • stettiner Re: A dlaczego sobie tym głowę zawracacie? 13.02.02, 14:18
        Warschau, proszę cię.... Czy w każdym twoim poscie musi byc słówko "kompleksy"?
        Można nie lubić Warszawy nie mając kompleksów, naprawdę. I najczęściej mało ma
        ma to wspólnego z antypatią do warszawiaków- ludzi z krwi i kości, częśćiej
        jest jest uosobieniem niechęci do panującego u nas centralistycznego ustroju. A
        czemu sobie głowę zawracamy? Ktoś porozrzucał taki temat po paru forach
        regionalnych i tak sobie gadamy. Temat równie dobry jak inne.
        • Gość: Warschau Re: A dlaczego sobie tym głowę zawracacie? IP: *.matrix.pl 13.02.02, 14:44
          stettiner napisał(a):

>Czy w każdym twoim poscie musi byc słówko "kompleksy"?
          >Można nie lubić Warszawy nie mając kompleksów, naprawdę.

Nie w każdym Moja Droga, nie w każdym...Oczywiście - można nie lubić Warszawy bez
          kompleksów -prawda! Ale w jakze wielu postach trudno ich nie zauważyć - no chyba,
          ze się nie chce...

>I najczęściej mało ma
          >ma to wspólnego z antypatią do warszawiaków- ludzi z krwi i kości, częśćiej
          >jest jest uosobieniem niechęci do panującego u nas centralistycznego ustroju.

Oj, zeby tak było - byłoby dobrze, ale sama wiesz, że tak nie jest!

• bbury Re: A dlaczego sobie tym głowę zawracacie? 13.02.02, 14:51

> >I najczęściej mało ma
            > >ma to wspólnego z antypatią do warszawiaków- ludzi z krwi i kości, częśćiej
            > >jest jest uosobieniem niechęci do panującego u nas centralistycznego ustroj
            > u.
            > Oj, zeby tak było - byłoby dobrze, ale sama wiesz, że tak nie jest!
            >

Tylko idiota może stwierdzić że wszyscy Warszawiacy to buce. Nie sądzę żeby było
            ich tam więcej niż gdzie indziej - no może dlatego że w Warszawie ogólnie mieszka
            najwięcej ludzi. Odpowiedź jest zatem prosta o wiele łatwiej spotkać kretynem z
            Warszawy niż z innych miast... Po prostu statystyka.
          • Gość: Tomek Re: A dlaczego sobie tym głowę zawracacie? IP: 193.178.168.* 13.02.02, 17:03
            W dużej części tak jest - jak pisze Stetiner. Ja nie mam kompleksów, od lat
            pracuję w Stolycy, przedtem pracowałem w Berlinie. Nasz ustrój jest nawet nie
            centralistyczny a Warszawocentryczny, niestety. A ludzie mieszkają tu różni -
            zgadzam się z Tobą:)))
    • Gość: Mike Warszawiacy sa na drugim miejscu w bucostwie IP: *.cnet.iton.pl 13.02.02, 18:29
      "Szczecin to wiocha, tam powinno sie budować polne drogi, a nie autostrady."
      Zgadnijcie z jakiego forum pochodzi ten cytat? :-)))
      • Gość: Jazzek Re: Warszawiacy sa na drugim miejscu w bucostwie IP: 212.244.79.* 14.02.02, 08:27
        To mi wygląda na oficjalne oświadczenie rządu RP w sprawie rezygnacji z budowy
        autostrady A-3 ;-)
      • stettiner Re: Warszawiacy sa na drugim miejscu w bucostwie 14.02.02, 08:30

> "Szczecin to wiocha, tam powinno sie budować polne drogi, a nie autostrady."
        > Zgadnijcie z jakiego forum pochodzi ten cytat? :-)))

Hm, hm..... przyjaciele z Wielkopolski?
      • franekkk drugi policzek 14.02.02, 08:37

> "Szczecin to wiocha, tam powinno sie budować polne drogi, a nie autostrady."
        > Zgadnijcie z jakiego forum pochodzi ten cytat? :-)))

napisz wkońcu z którego
        chcemy wiedzieć gdzie ludzie nie grzeszą
        i kamieniami rzucać mogą
        • Gość: Tomek Re: drugi policzek IP: 193.178.168.* 14.02.02, 09:16
          Święte słowa! Kto to powiedział?! :))))))
          • Gość: Mike Re: drugi policzek IP: *.cnet.iton.pl 14.02.02, 09:47
            Gość portalu: Tomek napisał(a):

> Święte słowa! Kto to powiedział?! :))))))

Stettiner wyczula bezblednie :-))))))
        • Gość: Jazzek Re: drugi policzek IP: 212.244.79.* 14.02.02, 13:45
          Właśnie we wiadomościach Onetu trafiłem na posty podpisane "Dumny Poznaniak".
          Faktycznie, teksty dorównujące wawskim :-( Mike, masz rację!!!
          • Gość: Warschau Re: drugi policzek IP: *.matrix.pl 14.02.02, 14:22
            Gość portalu: Jazzek napisał(a):

> Właśnie we wiadomościach Onetu trafiłem na posty podpisane "Dumny Poznaniak".
            > Faktycznie, teksty dorównujące wawskim :-( Mike, masz rację!!!

Powiem wiecej - w wiekszości teksty poznaniaków przewyższają (oczywiście te o
            negatywnym sensie) posty warszawiaków...

Ci z warszawiaków, którzy tak własnie piszą, to świeży napływ otumaniony
            wielkoscia miasta, liczba ludzi mijanych na ulicach, wreszcie stołecznością...A
            wtedy prosta droga do tego aby "woda sodowa uderzyła do głowy"...ale z nich tacy
            warszawiacy jak ze mnie krakus czy berlińczyk...
            • stettiner Re: drugi policzek 14.02.02, 14:30
              >
              > Ci z warszawiaków, którzy tak własnie piszą, to świeży napływ otumaniony
              > wielkoscia miasta, liczba ludzi mijanych na ulicach, wreszcie stołecznością...A
              >
              > wtedy prosta droga do tego aby "woda sodowa uderzyła do głowy"...ale z nich tac
              > y
              > warszawiacy jak ze mnie krakus czy berlińczyk...

Wisz, Warschau, mam znajomego warszawiaka, starego dobrego przyjaciela (mam
              takich więcej, bo parę lat tam spędziłam) i to jest prawdziwy stary warszawiak,
              ze starej inteligenckiej warszawskiej rodziny, ze starego ślicznego Mokotowa,
              zakochany w przedwojennej Warszawie...... no i to jest dopiero szowinista
              warszawski! dobrze że mało mnie poruszały jego zaczepki na temat prowincji. Ale i
              tak go lubię.

• Gość: HSPS Re: drugi policzek IP: 141.202.246.* 14.02.02, 14:54
                A moja rodzinka z W-wy (pisałem wyżej, połowa rodziny od 150 lat w stolicy) to
                potrafiła mi zadawać takie pytania:
                - Powiedz nam, a u wasz w tym no... w tym no... Szczecinie to dworzec nie jest
                codziennie czynny nie ? ... czy to było gdzie indziej, patrz nie pamiętam o
                jakim miasteczku była mowa... ale to nie u wasz z tym dworcem 3 razy w
                tygodniu ???
    • Gość: spik Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.02, 16:52
      Uwaga szczecińscy forumowicze.Buce kwadrat w natarciu.Na forum poznańskim toczy
      się konstruktywna dyskusja nt secesji Wielkopolski.Brzmi groźnie.Co na to UOP?
      A może podesłać im pogotowie z niezbędnym wyposażenie w postaci gustownych
      bluzek z ciut przygługimi rękawami?
      PZDR
      • Gość: Mike Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.cnet.iton.pl 14.02.02, 19:25
        Gość portalu: spik napisał(a):

> Uwaga szczecińscy forumowicze.Buce kwadrat w natarciu.Na forum poznańskim toczy
        > się konstruktywna dyskusja nt secesji Wielkopolski.Brzmi groźnie.Co na to UOP?
        > A może podesłać im pogotowie z niezbędnym wyposażenie w postaci gustownych
        > bluzek z ciut przygługimi rękawami?
        > PZDR

Secesja! Bardzo prosze i razem z Wielkopolska wszystkie ichnie firmy (poczawszy
        od Budimexu i WBK BZ) won od nas. Popieram.
        Tylko najpierw w ramach rozliczen poznaniacy oddaja wszystko co wyszabrowali w
        Szczecinie poczawszy od mebli a konczac na zbiorach muzealnych i bibliotecznych
        ktore ich instytucje wywozily z bogoslawienstwem wladz.
    • Gość: Jazzek Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: 212.244.79.* 15.02.02, 08:38
      Sytuacja ulega poprawie! Na stronie www.wyborcza.pl u dołu, gdzie wymienione są
      ważniejsze miasta, jeszcze kilka dni temu Warszawa była wytłuszczona. Teraz już
      nie! :-)
      • Gość: aisa Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.gtn.net 17.02.02, 08:12
        Pytanie - dlaczego w Poznaniu nie bylo partyzantki?
        Odpowiedz - Bo Niemcy zabronili.
        Mozemy sobie tak dogryzac, osmieszac sie nawzajem, wyzywac.........To co
        chcial komunistyczny ustroj . Zjednoczony narod stanowil grozbe.
        W USA czy innych krajach zachodnich GRECY, WLOSI, ZYDZI, PORTUGALCZYCY itp,
        itp, itp trzymaja sie razem. Dobrze na tym wychodza. Polacy natomiast pomoga,
        ale kiedy widza, ze danemu delikwentowi zaczyna sie dobrze dziac.......noz w
        plecy.
        Jestem z Warszawy, tutaj urodzony. Uwielbiam Poznan, Szczecin piekny ,
        Wroclaw
        • Gość: spik Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 08:26
          Niestety to nie wyłącznie stereotypy powodują wzajemną niechęć pomiędzy
          mieszkańcami różnych regionów.To przede wszystkim bezmyślna polityka
          reginalna,a faktycznie brak takowej powoduje różnice ekonomiczne przekładające
          się na nastroje społeczne.Warszawa jako centrum kształtowania polityki nie jest
          zainteresowana w żaden sposób zmianami.W myśl zasady "nie podcina się gałęzi
          ,na której siedzisz" wszelkie działania decentralizujące ustrój to czyste S-
          F.Dlatego drogi warszawiaku-kochajmy się,ale nie bądźcie takimi bucami.
        • Gość: Jazzek Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: 212.244.79.* 18.02.02, 08:34
          Po pierwsze, to, że Polacy się nie wspierają za granicą, a raczej sobie
          szkodzą, nie ma nic wspólnego z naszymi regionalnymi niechęciami. Tam nóż w
          plecy szczecinianinowi wsadzi szczecinianin, a warszawiakowi - warszawiak.
          Po drugie, regionalne antagonizmy istnieją w wielu, jeśli nie wszystkich
          krajach świata. I tak Bawarczycy nie cierpią Prusaków, Czarnogórcy są symbolem
          ciemnoty w krajach b. Jugosławii itp. Byle nie przekraczać pewnych granic.
          Po trzecie, tak jak nie lubimy Rosji, a z Rosjanami możemy się przyjaźnić, tak
          ta dyskusja dotyczy nie tyle warszawiaków jako takich, i nawet nie samego
          miasta, ale Warszawy jako symbolu pogardy dla "terenu" i bezwzględnej oraz
          bezmyślnej centralizacji.
          • Gość: spik Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.02, 08:49
            "Pogarda" to znakomite określenie.Tu nie chodzi jedynie o wzajemne
            animozje,strojenie żartów z mieszkańców poszczególnych regionów.Karygodnym jest
            stwarzanie przez cetra decyzyjne sytuacji ,w której mieszkańcy jednej części
            kraju poniżają innych bo ci nie mogą np.znaleźć zatrudnienia w miejscu swojego
            zamieszkania.
    • franekkk Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 21.02.02, 08:19
      jakieś 2% prawdy to chyba w tym bucostwie jest :)
      zauważyliście że od 3 dni nie tylko wrocław ale i wwa ma specjalny kolorek inny
      od innych miast?
      pewnie nie mogli znieść że nie mogą dogonić breslauerów
      te dwuprocentowe buce :)
      • gosia-s Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 21.02.02, 10:15
        Wiesz, gdzieś na warszawskim forum jest wątek pt. To wstyd, żeby Warszawa nie
        miała najwięcej postów". Stąd też ich wariackie nabijanie (wątek pt. a my
        liczymy... rozwija się chyba automatycznie) i pęd do wyróżnienia. Swoją drogą
        nie żałuj, poziom warszawskiego forum nieprędko dogoni Szczecin.
        Pozdrawiam.
        • Gość: asd Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: 193.150.166.* 21.02.02, 12:54
          a w czym to forum szczecińskie jest lepsze od warszawskiego? Żeby nie było wątpliwości, Wasze forum jest
          całkiem przyjemne, ale nie znalazłem tutaj ani inteligentniejszych postów niż np: na forum wrocławskim, gdańskim,
          czy warszawskim, ani ciekawszych tematów...zwykła średnia krajowa...więc o co chodzi?

Pozdrawiam z Warszawy
          • Gość: Mike Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.rz.bauboden.com 21.02.02, 13:12
            Gość portalu: asd napisał(a):

> a w czym to forum szczecińskie jest lepsze od warszawskiego? Żeby nie było wątp
            > liwości, Wasze forum jest
            > całkiem przyjemne, ale nie znalazłem tutaj ani inteligentniejszych postów niż n
            > p: na forum wrocławskim, gdańskim,
            > czy warszawskim, ani ciekawszych tematów...zwykła średnia krajowa...więc o co c
            > hodzi?
            >
            > Pozdrawiam z Warszawy

Tak, tylko ze we Wroclawiu, Poznaniu i Warszawie sa "osla lawki" i to dosc
            szczelnie obsadzone. U nas doskonale obchodzimy sie bez nich.
            Rowniez pozdrawiam.
            • stettiner Dlaczego spada poziom dyskusji 21.02.02, 13:23
              Największe fora opanowała bardzo niezdrowa rywalizacja w ilości postów, co
              popsuło poziom- wypowiedzi w których jest jakaś myśl zawarta giną w powodzi
              postów z odliczaniem i podobnych. Forumowicze chcący porozmawiać o sprawach
              swojego miasta zaczęli mieć problemy z przebiciem się przez ten jazgot.Coraz
              wyraźniejszy się staje ruch na rzecz zniesiena liczników przy forach
              regionalnych (wątek na ten temat jest na forum o forum)- może to pomoże, jeśli
              nie jest za późno.
              • Gość: mika Re: Dlaczego spada poziom dyskusji IP: 212.244.77.* 21.02.02, 13:30
                stettiner napisał(a):

> Największe fora opanowała bardzo niezdrowa rywalizacja w ilości postów, co
                > popsuło poziom- wypowiedzi w których jest jakaś myśl zawarta giną w powodzi
                > postów z odliczaniem i podobnych. Forumowicze chcący porozmawiać o sprawach
                > swojego miasta zaczęli mieć problemy z przebiciem się przez ten jazgot.Coraz
                > wyraźniejszy się staje ruch na rzecz zniesiena liczników przy forach
                > regionalnych (wątek na ten temat jest na forum o forum)- może to pomoże, jeśli
                > nie jest za późno.

Szczeeeeciner! Dont panic! Przecie forum to takowa fajna zabawa,niech ludziska
                pisze co chcą-i powaznie, i mniej...Przeciez nie bedziemy tu nudno politykować.
                Mnie się podoba...
                • stettiner Re: Dlaczego spada poziom dyskusji 21.02.02, 13:39
                  U nas jest ok- niedobrze jest np. w Warszawie. ZAglądałaś do nich kiedyś i
                  dzisiaj? Jest różnica, na niekorzyść niestety.
                  • stettiner Re: Dlaczego spada poziom dyskusji 21.02.02, 13:49
                    Aha, oczywiście lubię pogadać o tzw. dupie Maryni, czyli o niczym :) Ale
                    liczniki zlikwidować!
                    • franekkk Re: Dlaczego spada poziom dyskusji 21.02.02, 13:58
                      to Ty też znasz Marynię? :)
                      • stettiner Re: Dlaczego spada poziom dyskusji 21.02.02, 14:03
                        franekkk napisał(a):

> to Ty też znasz Marynię? :)

A kto jej nie zna? ;)))
                        • franekkk Re: Dlaczego spada poziom dyskusji 21.02.02, 14:25
                          myśląc po części o dupie maryni dochodzę do wniosku że liczącym i tak znudzi
                          się zakładanie głupkowatych wątków typu jeszcze 90 na które stettiner odpowiada
                          że myślała iż ich podejdziemy po cichu. a łagodnie powracając do tematu coś w
                          tym bucostwie musi być skoro na żartobliwe 2% ktoś z wwy nerwowo reaguje. a
                          niech tam ja się przyznaję do swoich 3% bo...

JESZCZE 7.100 DO PRZEMIŁEGO POZNANIA !! :)
          • javal Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 21.02.02, 14:37
            Gość portalu: asd napisał(a):

> a w czym to forum szczecińskie jest lepsze od warszawskiego? Żeby nie było wątp
            > liwości, Wasze forum jest
            > całkiem przyjemne, ale nie znalazłem tutaj ani inteligentniejszych postów niż n
            > p: na forum wrocławskim, gdańskim,
            > czy warszawskim, ani ciekawszych tematów...zwykła średnia krajowa...więc o co c
            > hodzi?
            >
            > Pozdrawiam z Warszawy

Bo tematy, które nas interesują nie muszą wcale interesować warszawiaków.
            Inteligencja? hmmm... a kto powiedział, że my jesteśmy inteligentni???
            A dlaczego forum szczecińskie jest lepsze od innych?
            Bo jest nasze :))
            • gosia-s Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 21.02.02, 15:02
              javal napisał(a):

> > a w czym to forum szczecińskie jest lepsze od warszawskiego?

Ta opinia wyszła z mojego postu, więc wyjaśniam. Nóż się w kieszeni otwiera, kidy
              natrafiam na wątki typu "rzydzi precz" (pisownia orginału), "ile macie
              wzrostu", "w jakim stroju paradujecie po domu", choć przyznaję, że zostawiłam tam
              swoje posty. Warszawskie forum dobiło mnie na starcie wątkiem traktującym o
              celowości przeprowadzenia spisu powszechnego (sama idea ok, ale jak przeczytałam
              zwł. pierwsze wypowiedzi, mnie, pracownikowi GUS, po prostu opadły ręce.)
              • Gość: Mike To co powiesz... IP: *.rz.bauboden.com 21.02.02, 15:24
                gosia-s napisał(a):

> javal napisał(a):
                >
                > > > a w czym to forum szczecińskie jest lepsze od warszawskiego?
                >
                > Ta opinia wyszła z mojego postu, więc wyjaśniam. Nóż się w kieszeni otwiera, ki
                > dy natrafiam na wątki typu "rzydzi precz" (pisownia orginału), "ile macie
                > wzrostu", "w jakim stroju paradujecie po domu", choć przyznaję, że zostawiłam t
                > am swoje posty. Warszawskie forum dobiło mnie na starcie wątkiem traktującym o
                > celowości przeprowadzenia spisu powszechnego (sama idea ok, ale jak przeczytała
                > m zwł. pierwsze wypowiedzi, mnie, pracownikowi GUS, po prostu opadły ręce.)

...o "wybitnym forum poznanskim" :-))). Watek, ktory aktualnie jest na topie i
                cytat z niego:
                "Reszta kraju to tez lekkie nieporozumienie. Wroclaw i Szczecin to smieszni
                partnerzy dla Poznania. Z czym do ludzi? Przeciez ten "wrocek" nie ma nawet
                lotniska. A Szczecin? Hah, sledzie siedza sobie nad morzem, maja chyba 50%
                bezrobocia, a autostrady im sie zachcialo:) Wybaczcie, ale po co im autostrada?
                Kto tam jezdzi? Jako port sie nie licza. A port to ich jedyny atut gospodarczy
                heh. Ok, fajnie tam pojecha na wakacje, a tak scisle mowiac to przejechac przez
                ta wioche jak najszybcie w drodze nad morze."

:-))). Na to moge powiedziec tylko: full wypas :-)))
                • gosia-s Re: To co powiesz... 21.02.02, 15:31
                  Nie wchodziłam na poznańskie forum, może zajrzę z ciekawości. A swoją drogą
                  gościowi, który uważa, że Szczecin leży na morzem (może nie odróżnia Bałtyku od
                  Zalewu Szczecińskiego) należy podsunąć pod nos atlas geograficzny i jeszcze
                  pokazać gdzie jest Polska, bo może i z tym ma problem.
              • gosia-s Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 22.02.02, 15:21
                gosia-s napisał(a):

> javal napisał(a):
                >
                > > > a w czym to forum szczecińskie jest lepsze od warszawskiego?
                >
                > Ta opinia wyszła z mojego postu, więc wyjaśniam. Nóż się w kieszeni otwiera, ki
                > dy
                > natrafiam na wątki typu "rzydzi precz" (pisownia orginału), "ile macie
                > wzrostu", "w jakim stroju paradujecie po domu", choć przyznaję, że zostawiłam t
                > am
                > swoje posty. Warszawskie forum dobiło mnie na starcie wątkiem traktującym o
                > celowości przeprowadzenia spisu powszechnego (sama idea ok, ale jak przeczytała
                > m
                > zwł. pierwsze wypowiedzi, mnie, pracownikowi GUS, po prostu opadły ręce.)

Aha i jeszcze coś. Mam wrażenie, że co drugi wątek na warszawskim forum powstaje
                z chęci obrzucenia kogaś błotem. Ta zaraza rozprzestrzeniła się już nawet na
                Wrocław. Niniejszym apeluję do was wszystkich, abyście nie dopuścili do tego,
                żeby forum szczecińskie sięgnęło tego dna.
                • Gość: grogreg Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: 212.160.165.* 22.02.02, 15:25
                  Ale Warszawiakiom bedzie mozna dokopac? Chociaz troszeczke, dobrze?
                  • gosia-s Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 22.02.02, 16:13
                    Ja nie praktykuję, ale proszę bardzo.
    • Gość: Mike Warto pamietac... IP: *.rz.bauboden.com 21.02.02, 15:19
    • roland_x Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 22.02.02, 17:11
      a może i u was policzyć?!
      z siedem tysiączków co?
      • Gość: Mike Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.rz.bauboden.com 22.02.02, 17:14
        roland_x napisał(a):

> a może i u was policzyć?!
        > z siedem tysiączków co?

eeee.... policzyc?
        co policzyc?
        • roland_x Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 22.02.02, 18:03
          cokolwiek ale głównie licznik
          może tak Poznań dogonić?!
    • Gość: Jerry Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.ADSL.mnsi.net 02.03.02, 23:23
      Oni sa buce nie tylko w Warszawie ale i poza jej granicami.Sloma im z butow
      wystaje bo nie sa potomkami przwdziwych Warszawiakow tylko wiochy co po wojennym
      odgruzowywaniu zostala nagrodzona mieszkaniem w stolicy jak rowniez stanowiskiem
      z legitymacja PZPR w kieszeni.
      I ta wies wlasnie rznie inteligencje gdzie sie da .Jak spotkam jakiegos BUCA
      POLAKA TO 99 % jest z Warszawy albo jak mowi spod W-WY :))))
      • Gość: moler Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.de.deuba.com 04.03.02, 11:23
        Gość portalu: Jerry napisał(a):

> Oni sa buce nie tylko w Warszawie ale i poza jej granicami.Sloma im z butow
        > wystaje bo nie sa potomkami przwdziwych Warszawiakow tylko wiochy co po wojenny
        > m
        > odgruzowywaniu zostala nagrodzona mieszkaniem w stolicy jak rowniez stanowiskie
        > m
        > z legitymacja PZPR w kieszeni.

Tak... to wszystko prawda...

Moler- buc z bucowatej Warszawy
        > I ta wies wlasnie rznie inteligencje gdzie sie da .Jak spotkam jakiegos BUCA
        > POLAKA TO 99 % jest z Warszawy albo jak mowi spod W-WY :))))

Tak... to wszystko prawda... ach, .ta napływowa ludność ze Szczecina i innych miast...

Moler- buc z bucowatej Warszawy

• gosia-s Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 04.03.02, 12:28
          Co racja to racja. Oto wypowiedź jednego gościa z tego samego wątku, który
          zapoczątkował tę dyskusję:

Przepraszam, nie czytałem wszystkich postów, chociaż to zrobię, ale na razie
          mam jedną uwagę: Jestem Warszawiak, moja rodzina od iluśtamdziesięciu pokoleń -
          od zawsze, moi znajomi i przyjaceiele z piaskownicy, szkoły, studiów to też
          Warszawiacy i Wiecie co? Mam wrażenie, że opinie jak na wstepie o
          tzw. "prowincjuszach" wypowiadają TYLKO "Warszawiacy" z Grójca, Otwocka,
          Zielonki i innych okolicznych wsi, którzy są słabo wykształceni, wychowani w
          przywarszawskim zaścianku, siłą rzeczy skazani na pracę w Warszawie). Okolice
          Warszawy to najbrzydsze miejsce w Polsce. Podwarszawskie miejscowości mają
          najbardziej zaniedbaną infrastrukturę w Polsce - te rozpieprzone chodniki,
          brak, tak: brak dróg!, krzywe płoty, brudne domy, zero trawników, mnóstwo
          zaniedbanej młodzieży na ulicach w godzinach szkoły i pracy, którzy stoją i
          plują. Żałosny widok - to wina ludzi którzy tam mieszkają - nie wymaga żadnych
          pieniędzy albo bardzo małych zrobienie sobie zadbanego trawnika, posadzenie
          kilku drzewek, pomalowanie płotu czy domu i wreszcie zamiecenie przed domem
          tego piachu! Eeeeeeeeee... troche się zapędziłem nie na temat, ale takie
          właśnie mam odczucia. W każdym razie to dla ludzi spod Warszawy ma znaczenie
          kto jest skąd, jaką kto ma rejestrację w samochodzie, jaka jest trzecia cyfra w
          numerze komórki (bo to oznacza kto miał wcześniej :)), więc wyobraźcie sobie co
          dla nich znaczy "prowincja" - wszyscy tylko nie oni - bo oni to k...a
          AGLOMERACJA! obrzydliwe...

• Gość: aisa Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.gtn.net 04.03.02, 15:43
            Tak jest Gosiu!
            Buzka

• Gość: aisa Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.gtn.net 04.03.02, 15:45
              Dlaczego Gosiu piszesz - "nie czytalem" zamiast nie czytalam?
              Buzka ponownie
              • gosia-s Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 04.03.02, 15:48
                Bo nie piszę, tylko cytuję wypowiedź niejakiego "ryjka" z forum "Gospodarka".
                Bużka.
                • Gość: aisa Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.gtn.net 04.03.02, 15:51
                  Przepraszam Gosiu
                  Buzka
              • Gość: aisa Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.gtn.net 04.03.02, 15:50
                A tak ogolnie to Warszawa jest swietna, nawet z tymi uchodzcami z Poznania,
                Szczecina, Grudziadza, Dupniewa..........
                Buzka
                • gosia-s Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 04.03.02, 15:55
                  ... i Świnoujścia.
          • stettiner Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 04.03.02, 15:47
            gosia-s napisał(a):

> Co racja to racja. Oto wypowiedź jednego gościa z tego samego wątku, który
            > zapoczątkował tę dyskusję:
            >
            >
            > Przepraszam, nie czytałem wszystkich postów, chociaż to zrobię, ale na razie
            > mam jedną uwagę: Jestem Warszawiak, moja rodzina od iluśtamdziesięciu pokoleń -
            >
            > od zawsze, moi znajomi i przyjaceiele z piaskownicy, szkoły, studiów to też
            > Warszawiacy i Wiecie co? Mam wrażenie, że opinie jak na wstepie o
            > tzw. "prowincjuszach" wypowiadają TYLKO "Warszawiacy" z Grójca, Otwocka,
            > Zielonki i innych okolicznych wsi, którzy są słabo wykształceni, wychowani w
            > przywarszawskim zaścianku, siłą rzeczy skazani na pracę w Warszawie). Okolice
            > Warszawy to najbrzydsze miejsce w Polsce. Podwarszawskie miejscowości mają
            > najbardziej zaniedbaną infrastrukturę w Polsce - te rozpieprzone chodniki,
            > brak, tak: brak dróg!, krzywe płoty, brudne domy, zero trawników, mnóstwo
            > zaniedbanej młodzieży na ulicach w godzinach szkoły i pracy, którzy stoją i
            > plują. Żałosny widok - to wina ludzi którzy tam mieszkają - nie wymaga żadnych
            > pieniędzy albo bardzo małych zrobienie sobie zadbanego trawnika, posadzenie
            > kilku drzewek, pomalowanie płotu czy domu i wreszcie zamiecenie przed domem
            > tego piachu! Eeeeeeeeee... troche się zapędziłem nie na temat, ale takie
            > właśnie mam odczucia. W każdym razie to dla ludzi spod Warszawy ma znaczenie
            > kto jest skąd, jaką kto ma rejestrację w samochodzie, jaka jest trzecia cyfra w
            >
            > numerze komórki (bo to oznacza kto miał wcześniej :)), więc wyobraźcie sobie co
            >
            > dla nich znaczy "prowincja" - wszyscy tylko nie oni - bo oni to k...a
            > AGLOMERACJA! obrzydliwe...
            >

Pragnę na przykładzie mojego stuprocentowo warszwskiego przyjeciela, opisanym parę
            (naście) postów wyżej zdemenować pogląd jakoby prawdziwi warszawiacy nad
            prowincjuszy się nie wywyższali. Chociaż przyznaję, że był to przypadek
            odosobniony :)))
    • Gość: HSPS Re: A czy druh Jacek ? IP: 141.202.246.* 05.03.02, 00:56
      A czy druh Jacek to teraz już Warszawiak ?
      (sorry, tak mi się skojarzyło ze słowem...)
      • Gość: alvis Re: A czy druh Jacek ? IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.02, 01:04
        Gość portalu: HSPS napisał(a):

> A czy druh Jacek to teraz już Warszawiak ?
        > (sorry, tak mi się skojarzyło ze słowem...)

jasny gwint- przez ten problem nie możesz spać?

• Gość: HSPS Re: A czy druh Jacek ? IP: 141.202.246.* 05.03.02, 13:43
          Gość portalu: alvis napisał(a):

> Gość portalu: HSPS napisał(a):
          >
          > > A czy druh Jacek to teraz już Warszawiak ?
          > > (sorry, tak mi się skojarzyło ze słowem...)
          >
          > jasny gwint- przez ten problem nie możesz spać?

Jak tylko opublikowałem mój problem to natychmiast zasnąłem.
          (Może wprowadzić wizy ?)
          >

• Gość: ja To wiocha ktora zostala po wojnie !!!!!! IP: *.ADSL.mnsi.net 08.04.02, 04:31
      to jest wiocho - komuna ktora ze stolicy nie wyprowadzila sie po wojnie
      poniewaz dostala "SPOLECZNY AWANS" !!!!!i rzadzila nami i dalej rzadzi .
      • Gość: Warschau Re: "ja" To wiocha ktora zostala IP: *.matrix.pl 09.04.02, 16:56
        Gość portalu: ja napisał(a):

> to jest wiocho - komuna ktora ze stolicy nie wyprowadzila sie po wojnie
        > poniewaz dostala "SPOLECZNY AWANS" !!!!!i rzadzila nami i dalej rzadzi .

A u lekarza dawno byłeś? Bo do szkoły zdaje się nie chodziłeś pajacu!!!

• martini_ Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 08.04.02, 15:11
      wlasnie w sobote wrocilam ze Szczecina, po tygodniowym pobycie. Ja jestem
      rodowita Warszawianka, a moj maz - Szczecinianin. Bylismy u rodzicow meza z
      okazji Swiat.
      Nie ukrywam, ze zla opinia o Warszawiakach troche boli. Na szczescie
      zaznaczacie, ze nie wszyscy sa "tacy". Ja osobiscie jestem Szczecinem
      zachwycona. Sa tu przepiekne miejsca. Uwielbiam np. cmentarz - te platany!
      Tudziez park przechodzacy w Puszcze Wkrzanska. Duzy amfiteatr. Drzew i krzewow
      do bolu. Zreszta sami wiecie, ze tak wyliczac moznaby dlugo. Poza tym obsluga w
      sklepach. Wyznam, ze to taki moj "konik". W Warszawie na co dzien czyham wrecz,
      ktora ekspedientka obsluzy mnie w niemily sposob. Tak juz mam, lubie mila
      obsluge, pogadac, posmiac sie ze sprzedawca/ynia. I wiecie co? po dwoch dniach
      w Szczecinie skonstatowalam, ze nikt w sklepach nie dal mi pretekstu do uwagi!
      Ludzie sa przemili! Razem ze mezem uznalismy, ze w Warszawie rzeczywiscie jest
      masa ludzi z malych miescin, ktorzy odreagowuja kompleksy. (naturalnie
      nacjolanlistycznie stwierdzilismy, ze jak ktos ze Szczecina, to nie musi
      odreagowywac, jako ze nie ma kompleksow, bo jest ze Szczecina wlasnie! :) )
      Smutne natomiast jest to, ze rzeczywiscie widac, jak malo nowego robi sie w
      porownaniu z innymi miastami (Poznan, Wroclaw). Przeciez to jest port! jedyny w
      swoim rodzaju. Uwazam, ze to zbrodnia nie wykorzystywac tego. Tak samo z
      bliskoscia granicy. Idealna rzecz. Ale faktycznie, stolica bierze wszystko pod
      siebie, wiec bron Boze Szczecin nie moze zarobic.
      Moja tesciowa jest przewodnikiem PTTK'u, wiec przegoniona i uswiadomiona
      zostalam rzetelnie. Mieszkacie w pieknym miejscu i szkoda tylko, ze tak cienko
      z praca.
      Mysle, ze nie nalezy generalizowac stwierdzeniami, ze ludzie z X sa tacy, a z Y
      owacy. Krzywdzace. Kazdy z Was zna ludzi ze Szczecina, ktorzy sa dupkami. Tak
      samo z innych miast. Dobre jest to, ze wszedzie mozna znalezc ludzi w porzadku.
      Pozdrawiam,
      m.
      • Gość: grogreg Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: *.univ.szczecin.pl 08.04.02, 18:06
        Chcesz wywolac zamieszki?
    • Gość: Kaz Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: 212.244.73.* 09.04.02, 11:55
      Trudno powiedziec, ze Warszawiacy to buce - w Warszawie wiekszosc ludzi jest
      spoza miasta. Sa to ludzie przyjezdni z roznych stron - ze Szczecina chyba
      najmniej. Tego typu podzialy i okreslenia typu: "Buce" to glupota. Tu sie
      ciezko pracuje i jest troche inna optyka. Moi znajomi maja np. synonim goscia
      ze Szczecina "to koles z fryzura: krotko z przodu dlugo z tylu", cwaniaczek
      zyjacy z przmytu, dresiarz itd. A czy to prawda ??? Poczytajcie szczecinaska
      prase - jest pelna kompleksow. Zobaczcie na szczecinskich politykow - z
      regionu, ktorzy biegaja po warszawce: Leper, Balasz itd. To jest egzotyka,
      ktora wyrabia marke regionowi.
      • franekkk Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 09.04.02, 12:11
        sluchaj kaz tak to wlasnie jest
        osobiscie nie znam nikogo z forum szczecin (a spotykamy sie czesto) kto bylby
        jakos dziwnie uczesany lub ubrany (tzn po waszemu)
        my w szczecinie wszyscy jak jeden maz biegamy w dresach ale firmowych a nie
        jakis tam, mamy fajoskie fryzury czeskiego hokeisty (mike ostatnio sobie
        trzasnal nawet trwala fajnie wyszlo:)) a laski maja czadowe betony na nogach
        i te miniowy ach
        i wlasnie dlatego uwazamy ze jestescie bucami
        i wogole jestescie bucami bo tracicie czas na uczelni albo w tyrze
        i wogole nie podskakuj bucu z warszawy bo jak cie namierzymy to ci bryke
        jumniemy i sie skonczy

nara
        • Gość: Kaz Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: 212.244.73.* 09.04.02, 14:11
          No wlasnie dlatego w regionie masz chyba z 24 proc. bezrobocia.
          • franekkk Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! 09.04.02, 14:21
            jak od mazowsza odejmiesz warszawe to bedzie gorzej niz u nas
            tzn ze co na mazowszu jest wiecej przemytnikow i bojkow zelenskich?
            najgorzej jak dyskusja z "chwytliwym" tematem schodzi na stereotypy
            • Gość: Kaz Re: Dlaczego Warszawiacy to takie buce!!! IP: 212.244.73.* 09.04.02, 15:27
              Pelna zgoda, ja wyjechalem ze Szczecina w 1994 r. I nie podobaja mi sie takie
              porownania. Tak samo jak mowienie, ze w Warszawie sa sami "buce" itd. Czasami
              obrazy regionow sa wypaczone.
    • gosia-s Jacy ludzie, takie forum 10.04.02, 09:50
      Mam na myśli forum warszawskie. Odwiedzam je czasem z racji miejsca
      zamieszkania. To, co zobaczyłam tam dzisiaj jest (wobec eeli) szczytem chamstwa
      i w ogóle godne pożałowania. Mam nadzieję, że coś takiego nigdy nie zdarzyło
      się na forum Szczecin i się nie zdarzy. Cóż, nadzieja... już kiedyś pisałam.
      Ale zawsze warto być dobrej myśli, może kiedyś opuszczę to miasto na zawsze.
      Może w tej chwili kieruje mną lekkie przygnębienie, ale proszę bardzo,
      zobaczcie sami:

eela - do pytających co ja zrobiłam
      Autor: eela@poczta.gazeta.pl
      Data: 10-04-2002 08:30

--------------------------------------------------------------------------------
      Przede wszystkim popełniłam wielka nieostrożność, gdy podałam podpowiedź do
      hasła na poczcie. Zupełnie nie myslałam, ze podpowiedź może być nie tylko dla
      mnie. I to zostało wykorzystane.

Co najmniej dwie osoby z atakujących mnie wdarły się do mojej skrzynki
      pocztowej i przeczytały znajdujace się tam listy. Listy faktycznie bardzo ostro
      krytykujące te osoby. Odnosiło sie to do ich zachowania w czasie poprzedniej
      awantury na forum i pewnym czasie po awanturze. Były to jednak listy prywatne,
      nigdzie nie upubliczniane. Każdy ma prawo mieć zdanie o kimś.

Poprzednią awanturę na forum ja wyciszyłam. Jedna awanturę zakonczyłam na forum
      (mozna wątek znaleźć w katalogu), drugą awanturę (juz nie związana w zaden
      sposób ze mna) zakonczyłam prywatnym mailem z prośba o zakończenie tej całej
      hecy. Była ona skierowana do pana_lagi. To się niektórym osobom, jak mniemam,
      nie podobało. Niektórzy najlepiej się czuja wtedy, gdy moga kogos cały czas
      flekować, a tu nagle zabrakło wroga.

Spodziewałam się tego ataku na siebie, tym bardziej że dostałam maila od jednej
      z osób tu napadających na mnie. Były tam słowa, ze wiedzą więcej niz myslę i
      potrafia to wykorzystać. I własnie wykorzystują informacje uzyskane w sposób
      przestępczy - z naruszenia prywatnosci korespondencji.

Indris, dziękuję za pozdrowienia

• Gość: Tomik Re: Jacy ludzie, takie forum IP: *.ncr.com 10.04.02, 10:17
        Nie do końca łapię o co chodzi - ale brzmi to jakoś nieładnie! Awantury,
        groźby, naruszanie tajemnicy korespondencji... Brrr.... Paskudne! Pilnujmy,
        żeby na naszym Forum tak się nie działo :))
        • gosia-s Re: Jacy ludzie, takie forum 10.04.02, 10:44
          Gość portalu: Tomik napisał(a):

> Nie do końca łapię o co chodzi

Ja też nie - nie rozumiem tych awantur na forum. Broń Boże się do nich nie
          wtrącam. Ale jeśli warszawscy forumaniacy chcą drzeć ze sobą koty - ich sprawa.
          Nie wiem, może po to to forum zostało stworzone, żeby ludzie publicznie obrzucali
          się błotem, włamywali się do cudzych skrzynek, podszywali się pod innych
          forumowiczów (takie przypadki też miały miejsce).
        • Gość: martini_ Re: Jacy ludzie, takie forum IP: *.dresdnerbank.de 10.04.02, 14:35
          Gość portalu: Tomik napisał(a):

> Nie do końca łapię o co chodzi - ale brzmi to jakoś nieładnie! Awantury,
          > groźby, naruszanie tajemnicy korespondencji... Brrr.... Paskudne! Pilnujmy,
          > żeby na naszym Forum tak się nie działo :))

Hi! Mnie sie wydaje, ze na kazde forum moze zajrzec kazdy. Exemplum ja :)
          Dzialo sie tak rowniez na ogolnie dostepnym forum "ksiazki" - wpadali tam goscie
          z Big Brother. I naturalnie nie bylo postow wysokich lotow w wymianie zdan...
          Czyli: 1. ludzie sa rozni; 2. sa ludzie i ludziska - wszedzie.
          Pzdr. - martini_

• Gość: moler Re: Jacy ludzie, takie forum IP: *.de.deuba.com 10.04.02, 15:46
        gosia-s napisał(a):

> Mam na myśli forum warszawskie. Odwiedzam je czasem z racji miejsca
        > zamieszkania. To, co zobaczyłam tam dzisiaj jest (wobec eeli) szczytem chamstwa
        >
        > i w ogóle godne pożałowania. Mam nadzieję, że coś takiego nigdy nie zdarzyło
        > się na forum Szczecin i się nie zdarzy. Cóż, nadzieja... już kiedyś pisałam.
        > Ale zawsze warto być dobrej myśli, może kiedyś opuszczę to miasto na zawsze.
        > Może w tej chwili kieruje mną lekkie przygnębienie, ale proszę bardzo,
        > zobaczcie sami:
        >
        >
        > ***************************
        >
        > eela - do pytających co ja zrobiłam
        > Autor: eela@poczta.gazeta.pl
        > Data: 10-04-2002 08:30
        >
        >
        > -------------------------------------------------------------------------------
        > -
        > Przede wszystkim popełniłam wielka nieostrożność, gdy podałam podpowiedź do
        > hasła na poczcie. Zupełnie nie myslałam, ze podpowiedź może być nie tylko dla
        > mnie. I to zostało wykorzystane.
        >
        > Co najmniej dwie osoby z atakujących mnie wdarły się do mojej skrzynki
        > pocztowej i przeczytały znajdujace się tam listy. Listy faktycznie bardzo ostro
        >
        > krytykujące te osoby. Odnosiło sie to do ich zachowania w czasie poprzedniej
        > awantury na forum i pewnym czasie po awanturze. Były to jednak listy prywatne,
        > nigdzie nie upubliczniane. Każdy ma prawo mieć zdanie o kimś.
        >
        > Poprzednią awanturę na forum ja wyciszyłam. Jedna awanturę zakonczyłam na forum
        >
        > (mozna wątek znaleźć w katalogu), drugą awanturę (juz nie związana w zaden
        > sposób ze mna) zakonczyłam prywatnym mailem z prośba o zakończenie tej całej
        > hecy. Była ona skierowana do pana_lagi. To się niektórym osobom, jak mniemam,
        > nie podobało. Niektórzy najlepiej się czuja wtedy, gdy moga kogos cały czas
        > flekować, a tu nagle zabrakło wroga.
        >
        > Spodziewałam się tego ataku na siebie, tym bardziej że dostałam maila od jednej
        >
        > z osób tu napadających na mnie. Były tam słowa, ze wiedzą więcej niz myslę i
        > potrafia to wykorzystać. I własnie wykorzystują informacje uzyskane w sposób
        > przestępczy - z naruszenia prywatnosci korespondencji.
        >
        > Indris, dziękuję za pozdrowienia
        >

Gosiu, już kilkakrotnie czytałem, jako to jesteś nieszczęsliwa w tej Warszawie i wyrażałaś się z nadzieją, że kiedyś
        może opuścisz to miasto...Przepraszam, że pytam, ale czy znajdujesz się obecnie w zakładzie karnym, że masz
        kłopoty z wyjazdem z Warszawy? To jest oczywiście żart, ale mimo wszystko nieco irytujące jest to, kiedy ktoś
        przyjeżdza do Warszawy, znajduje pracę, jakoś układa sobie życie i cierpii...bo wszystko jest mu takie obce...
        Jestem spoza Warszawy, ale przebywam w niej od kilku lat. Szczerze pokochałem to miasto, bo jest w nim coś
        magicznego, jest odosobnione, wiecznie atakowane, a przez to wyjątkowo zmęczone...zmęczone historią i męczone
        nadal rzeczywistością...
        Mieszkańcy Warszawy są zwykłymi, normalnymi ludzmi, żyjącymi z dnia na dzień, pracującymi, bawiącymi się,
        zakładającymi rodziny, żyjącymi własnym życiem, spotykającymi się ze sobą - tak jak wszędzie. To co wydarzyło się
        w przypadku eeli, było paskudne...jakiś haker-amator zaczął bawić się w sieci...dzicinada..ale mogło to się wydarzyć
        wszędzie i dobrze o tym wiesz. Nie mam zamiaru jednak jako mieszkaniec Warszawy i człowiek identyfikujący się z
        tym miastem ( nie zapomniełem o swoim rodzinnym miasteczku) brać odpowiedzialności za jakiś buraków. Warszawa
        od wielu lat daje mi poczucie anonimowości, co bardzo mi odpowiada. Nikt się do mnie nie wtrąca, brakuje
        małomiasteczkowych plotek, gdzie wszyscy wiedzą wszystko o wszystkich, jest jednocześnie znacznie więcej
        tolerancji, temu nie możesz zaprzeczyć. Przypadek eeli jest odosobniony. Nie wiem do końca co się tam wydarzyło i
        nie chcę wiedzieć, ale nie możemy odpowiadać za chamstwo, które obecne jest za każdym rogiem w każdym
        mieście.

Serdecznie pozdrawiam

• gosia-s Re: Jacy ludzie, takie forum 10.04.02, 16:08
          Drogi, molerze, z tym zakładem karnym to chyba trochę przesadziłeś. Masz rację,
          nie czuję się w Warszawie najlepiej, ale na razie sytuacja na rynku pracy nie
          pozwala mi na wyjazd. Na razie, bo (jak mam nadzieję, za rok) będę mogła się stąd
          ruszyć. Wolę mieć nieco dłuższy staż. Teraz wszędzie z robotą źle (w W-wie też
          coraz gorzej), wiesz o tym doskonale, nie muszę Ci tłumaczyć.
          Fakt, ludzie są różni, w Warszawie też, ale już o tym pisałam.
          Przypadek eeli być może jest odosobniony, jeśli chodzi o atak na prywatną
          skrzynkę. Jednak jest to idealny przykład panującej na forum W-wa atmosfery.
          Niestety, wzajemne ataki są tu na porządku dziennym. Mogę nawet podać przykłady
          wątków, jeśli Cię to interesuje. Możesz mi wierzyć, oceniając warszawskie forum
          kieruję sie jak najbardziej obiektywną oceną.

Również pozdrawiam.
          • Gość: martini_ Re: Jacy ludzie, takie forum IP: *.dresdnerbank.de 10.04.02, 16:27
            Moi Drodzy,
            pozwole sobie zauwazyc, ze ataki przeprowadzane sa na skrzynki wszedzie. Na
            skrzynki prywatne, firmowe i na cale dyski twarde. Moj maz jest fanatykiem
            zabezpieczen, ktoregos dnia u nas w domu odnotowalismy 17 (!) atakow, wszystkie
            spod jednego adresu. Tylko dzieki umiejetnosciom i zamilowaniom mojego slubnego
            nikt nie wyrzadzil nam krzywdy.
            Nie dziwmy sie, ze ataki maja miejsce takze na forum Gazety. Przeciez malo kto
            z nas interesuje sie az na tyle informatyka, zeby moc sie dobrze zabezpieczyc.
            Wiekszosc z nas stanowi lakomy kasek pod tym wzgledem. A malo zyczliwych ludzi
            czy tez po prostu zlosliwych nigdzie nie brakuje.
            Pzdr., martini_
        • Gość: HSPS Re: Jacy ludzie, takie forum IP: 141.202.246.* 11.04.02, 15:10
          Gość portalu: moler napisał(a):
          > Przypadek eeli jest odosobniony. Nie wiem do końca co się tam wydarzyło i
          > nie chcę wiedzieć, ale nie możemy odpowiadać za chamstwo, które obecne jest za
          > każdym rogiem w każdym mieście.

Chyba nie zrozumiałem - w zdaniu pierwszym słowo - odosobniony -; w zdaniu
          drugim - za każdym rogiem -.
          No więc jest to chamstwo odosobnione czy za każdym rogiem ???????????????????
          • Gość: moler Re: Jacy ludzie, takie forum IP: *.de.deuba.com 12.04.02, 10:42
            Gość portalu: HSPS napisał(a):

> Gość portalu: moler napisał(a):
            > > Przypadek eeli jest odosobniony. Nie wiem do końca co się tam wydarzyło i
            > > nie chcę wiedzieć, ale nie możemy odpowiadać za chamstwo, które obecne jes
            > t za
            > > każdym rogiem w każdym mieście.
            >
            > Chyba nie zrozumiałem - w zdaniu pierwszym słowo - odosobniony -; w zdaniu
            > drugim - za każdym rogiem -.
            > No więc jest to chamstwo odosobnione czy za każdym rogiem ???????????????????

Przepraszam, niezbyt logicznie się wyraziłem. Mówiąc odosobniony, miałem na myśłi sytuację, jaka wydarzyła się
            konkretnie na forum warszawskim w konkretnym przypadku eeli. Chodziło mi o to, że kłótnie i nieporozumienia na taką
            skale zdarzają się sporadycznie.
            Chamstwo w wydaniu poza internetowym, a więc świecie realnym staje się coraz bardziej powszechne.

...dwie informacie w jednym ciągu...to może doprowadzić do takich nieporozumień...:-)))

Pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka