Dodaj do ulubionych

Instytut Goethego

30.01.02, 14:56
Czy ktoś uczył się j. niemieckiego na intensywnym kursie w Instytucie Goethego?
Czy faktycznie mozna sie nauczyć?
zapisałam się, ale okazało sie że grupy są 16-osobowe. To troche chyba za duzo?
Jesli ktoś uczęszczał tam, proszę o informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: kapp Re: Instytut Goethego IP: *.de.deuba.com 30.01.02, 17:16
      o ile wiem to w Szczecinie nie ma Instytutu Goethego . niektore szkoly jezykowe sa jedynie
      upowaznione do przeprowadzania egzaminow.
    • Gość: aem Re: Instytut Goethego IP: *.iton.pl 30.01.02, 22:09
      Z cala pewnoscia nie ma w Sz-nie Instytutu Goethe'go, tylko placowki, w ktorych
      mozna zdac egzamin, badz odbyc kurs. Z metodycznego punktu widzenia liczebnosc
      osob na kursie jezykowym powinna byc miedzy 12-16 osob. Mysle, ze jesli masz
      motywacje i checi to uda Ci sie sporo wyniesc z kursu. Natomiast jesli wiesz na
      pewno, ze lepiej pracujesz w samotnosci to daj sobie spokoj z kursem i wez
      lekcje prywatne. Tam bedziesz mogl lepiej kontrolowac tempo, realizacje
      zalozonych celow itp.
      • Gość: Ganz_Neu Re: Jest Centrum Egzaminacyjne IG IP: 212.14.49.* 31.01.02, 09:26
        Instytutu Goethego w Szczecinie nie ma. W Polsce są dwa Instytuty Goethego w Krakowie i
        Warszawie. Poza tym jest w Polsce 13 licencjonowanych Centrów Egzaminacyjnych, w tym jeden w
        Szczecinie. Miesci się w budynku Wyższej Szkoły Integracji Europejskiej przy ulicy Mickiewicza 47.
        Mieszczące sie także w tym samym budynku Studium Języków Obcych "InBIT" posiada taką licencję
        także prowadzi kursy jezyka niemieckiego przygotowujące do zdania egzaminu Instytutu Goethego na
        wszystkich poziomach, czy to Zertifikat Deutsch czy ZMP czy ZOP. Dla bardziej zainteresowanych
        polecam stronę www.inbit.pl
        Pozdr
        G_N
        • abcdefg1 Re: Jest Centrum Egzaminacyjne IG 31.01.02, 11:01
          Dzieki za precyzyjne wypowiedzi. Faktycznie moje zaptanie było zbyt uogólnione.
          Pozdrowienia
          abc
    • gosia-s Re: Instytut Goethego 05.02.02, 13:18
      Chodziłam do Instytutu Goethego w Warszawie przez 1 semestr, ale odradzam.
      Goethe za bardzo już "pojechał" na swojej opinii - drogi (kurs przygotowujący
      do ZD kosztuje 1050 zł + 230 za egzamin, do tego podręczniki), grupy za duże
      (12-13 osób), reszta zależy od prowadzącego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka