mgoj 19.12.03, 23:00 Czy tego typu porozumienie nie ma charakteru niedozwolonej zmowy usługodawców? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: david Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podobne IP: 62.233.159.* 19.12.03, 23:08 ZEMSTA ZA KASY FISKALNE??? Z pewnością jest to podyktowane chęcią wyrównania sobie "strat" wynikłych z konieczności rozliczania się z fiskusem przy wykorzystaniu kas fiskalnych, czyli jak większość podatników od rzeczywistych dochodów. Zobaczymy co na to klienci. Miasto z pewnością zyska gdyż spora część zacznie jeździć komunikacją miejską - będzie o wiele tańsza. Trzeba przyznać, że to dość sprytny plan urzędników szczecińskiego magistratu mający na celu zwiększenie wpływów do MZK - wyciągnięcie klientów od taksówkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo 19.12.03, 23:12 To nic innego jak zmowa kupiecka zabroniona przez prawo. mam nadzije ze ktos sie nimi zajmie. proponuje wszystkim dokladne dopytanie sie o rabat przed zamowinie taksowki. jak powiedzmy przez miesiac nic nie pomoze to normalny tradycyjny strajk klentow taksowek czyli zamawiam a nie jade. trzeba sie bronic nie ma wyjscia. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JAREK Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.bazapartner.pl 20.12.03, 22:28 JECHAŁEM DZISIAJ Z DWORCA PKP NA ULICE CHOPINA ZAPŁACIŁEM TYLE CO ZAWSZE 6,8 ZŁ I KIEROWCA POWIEDZIAŁ, ŻE BĘDZIE ZAWSZE JEŹDZIŁ PO STAREMU, POLECAM CITY TAXI Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo 22.12.03, 17:32 Gość portalu: JAREK napisał(a): > JECHAŁEM DZISIAJ Z DWORCA PKP NA ULICE CHOPINA ZAPŁACIŁEM TYLE CO ZAWSZE 6,8 ZŁ > > I KIEROWCA POWIEDZIAŁ, ŻE BĘDZIE ZAWSZE JEŹDZIŁ PO STAREMU, POLECAM CITY TAXI ok ale to tyko u kierowcy centrala podaje oficjalne nowe stawki. negocjowac! pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek PRZESADA IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 00:25 Jechalem dzis z Kosmosu do Castoramy i zaplacilem 18 zlotych. To jest stanowcza przesada. Oni nie moga tak blokowac wolnego rynku i konkurencji. Studenci i inni klienci - trzeba ustalic kilka dni bojkotu taksowek. Przesiadam sie na MZK. Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żyleta Re: PRZESADA IP: 217.153.159.* 20.12.03, 01:19 Ja też przesiadam się na MZK ostatnio wolałem jezdzić taxi bo nie kosztowało mnie to dużo wiecej niż mzk ale w takim wypadku jestem lekko załamany mam tylko nadzieje że ten pomysł upadnie i to szybko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: masala dosa Re: PRZESADA IP: *.teleton.pl 20.12.03, 03:01 jest to prawdopodobnie nielegalne a spowodowane tym ze pewnie zbieraja na kasy fiskalne:)-proponuje bojkot taksowek i mysle ze wystarczy pare tygodni i pojda po rozum do glowy... Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: PRZESADA 20.12.03, 11:38 Gość portalu: Żyleta napisał(a): > Ja też przesiadam się na MZK ostatnio wolałem jezdzić taxi bo nie kosztowało > mnie to dużo wiecej niż mzk ale w takim wypadku jestem lekko załamany mam > tylko nadzieje że ten pomysł upadnie i to szybko!!! mozemy razem z tym walczyc. mowie niech kazdy zadzwoni do dwoch firm i zamowi gdziekolwiek taksowke. i tyle. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mania Re: PRZESADA IP: *.bazapartner.pl 20.12.03, 22:25 DZISIAJ DOSTAŁAM ZNIŻKĘ NA PRZEJAZD W BAŁTY TAXI !!!!!! KIEROWCA POWIEDZIAŁ, ŻE TA UMOWA TO OCENOWA TO MU WISI MA NA UTRZYMANIU RODZINĘ!!! A JAK KOMUŚ SIĘ W GŁOWIE POPRZEWRACAŁO TO JEGO SPRAWA !!!ZAWSZE SIĘ PYTAJCIE ILE ZAPŁACICIE TO BĘDZIE ZAWSZE TANIEJ. POZDRAWAIM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: PRZESADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 02:57 Rado! Nie chcesz jeździć wg nowych stawek? Nikt cię nie zmusza. Ale dlaczego wobec tego namawiasz do złodziejstwa? Wysyłanie kierowców na miny to nic innego jak kradzież! Kadzież kilometrów i czasu pracy które dany kierowca straci przez takich jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzia ZA DROGO - ONI CHYBA OSZALELI? IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 21.12.03, 02:03 Kto to wynyslil? Przeciez ludzi nie stac na to? To jest naprawde za drogo! Jestem studentka i sama dosc czesto jezdzilam taksowkami ale kiedy jechalo sie np w dwie osoby i trzeba bylo zaplacic 10 zlo to wsz bylo ok. Teraz mnie po prostu na to nie stac i bede wracala wczesniej do domu ale nie pojade taksowka tylko MZK. Ps. Dzisij jechalam z Niebuszewa na Pomorzany - normalnie placilam ok 11 zl. Kiedy facet powiedzial mi na koniec kursu 20 myslalam ze sie poplacze. To jest naprawde za drogo! Teraz taksowkami beda jezdzic juz tylko bogacze ktorych jest garstka bo drodzy taksowkarze przypominam ze w Polsce jak i w Szczecinie nie ma klasy sredniej wiec po co takie wyglupy!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carloSky Re: ZA DROGO - ONI CHYBA OSZALELI? IP: *.telan.pl 21.12.03, 14:40 > Kto to wynyslil? Przeciez ludzi nie stac na to? To jest naprawde za drogo! jaaasne 1zl za kilomer co ciekawe z czego maja zyc? prawie 1zl za km to stawka amortyzacyjna czyli zwrot kosztow eksploatacji samochodu... a potem ludzie narzekaja ze taxowki to same szroty... > Jestem studentka i sama dosc czesto jezdzilam taksowkami studenci taxowkami? co za czasy... :)) wreszcie wszystko wroci do normy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: ZA DROGO - ONI CHYBA OSZALELI? 22.12.03, 17:42 Gość portalu: carloSky napisał(a): > > Kto to wynyslil? Przeciez ludzi nie stac na to? To jest naprawde za drogo! > > > jaaasne 1zl za kilomer co ciekawe z czego maja zyc? prawie 1zl za km to stawka > amortyzacyjna czyli zwrot kosztow eksploatacji samochodu... a potem ludzie > narzekaja ze taxowki to same szroty... wieksozsc to merce nie calkiem znowu stare. wiekszosc tez nie placi zus bo jest na kruz. wiekszosc jezdzi na gaz. wiekszosc do tej pory nie rozliczala sie normal;nie z podatkow. ze slonka do centrum lub odwrotnie placilem dotychczas ok 20 zl. koszt mysle dla taksiarza to w okolicy 10 zl. czysty pieniadz 10 zl zysku. teraz on chce odemnie 35-40 zl. i ma zysku 300 proc. nie ma mowy. > > > Jestem studentka i sama dosc czesto jezdzilam taksowkami > > studenci taxowkami? co za czasy... :)) wreszcie wszystko wroci do normy :)) a takowka to jest myslisz dla kogo dla prezesa? jest was 2 tys. gdzie znajdziecie tyle prezesow pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: ZA DROGO - ONI CHYBA OSZALELI? 22.12.03, 17:35 Gość portalu: madzia napisał(a): > Kto to wynyslil? Przeciez ludzi nie stac na to? To jest naprawde za drogo! > Jestem studentka i sama dosc czesto jezdzilam taksowkami ale kiedy jechalo sie > np w dwie osoby i trzeba bylo zaplacic 10 zlo to wsz bylo ok. Teraz mnie po > prostu na to nie stac i bede wracala wczesniej do domu ale nie pojade taksowka > tylko MZK. Ps. Dzisij jechalam z Niebuszewa na Pomorzany - normalnie placilam > ok 11 zl. Kiedy facet powiedzial mi na koniec kursu 20 myslalam ze sie > poplacze. To jest naprawde za drogo! Teraz taksowkami beda jezdzic juz tylko > bogacze ktorych jest garstka bo drodzy taksowkarze przypominam ze w Polsce jak > i w Szczecinie nie ma klasy sredniej wiec po co takie wyglupy!? negocjowac. na razie nie jedzic powielac mailem wiadomosc o bojkocie. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: ZA DROGO - ONI CHYBA OSZALELI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 03:04 Madziu! Bardzo mi przykro z twojego powodu. Piszesz, że cię już nie stać na taksówki... cóż... ja też nigdy nie leciałem samolotem - bo mnie na to nie stać. A ponieważ jestem taksówkarzem, do niedawna nie stać mnie było również na płacenie ZUSu. Mam cichą nadzieję, że teraz to się zmieni...{przynajmniej ten punkt o ZUSie) Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: ZA DROGO - ONI CHYBA OSZALELI? 03.01.04, 13:48 Gość portalu: Jack napisał(a): > Madziu! Bardzo mi przykro z twojego powodu. Piszesz, że cię już nie stać na > taksówki... cóż... ja też nigdy nie leciałem samolotem - bo mnie na to nie stać > . > A ponieważ jestem taksówkarzem, do niedawna nie stać mnie było również na > płacenie ZUSu. Mam cichą nadzieję, że teraz to się zmieni...{przynajmniej ten > punkt o ZUSie) jack ty mozesz miec i 20 zl za kilometr nam to jest wszystko jedno. ale zmowa cenwa jest niedpopuszczalna i przed nia bedziemy sie bronic. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: PRZESADA 20.12.03, 11:36 Gość portalu: jacek napisał(a): > Jechalem dzis z Kosmosu do Castoramy i zaplacilem 18 zlotych. To jest stanowcza > > przesada. Oni nie moga tak blokowac wolnego rynku i konkurencji. Studenci i > inni klienci - trzeba ustalic kilka dni bojkotu taksowek. nie bojkot a strajk czynny. zamawiam a nie jade. owielm zapytac przy zamawianiu o rabaty. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
siuniaaa Re: PRZESADA 29.12.03, 02:38 Zgadzam się. Jest to niezgodne z zasadami wolnej konkurencji iwolnego rynku. Taka zmowa pezwaoźników. A co jak ja jutro ze swoją koncesją (z którą może się nie ujawniam,zacznę wozić za pół ceny?? I na plaster mi wasza korporacja złodzieje????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: PRZESADA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 03:14 Złodzieje? Gdybyś miał koncesję to wiedziałbyś, że jest ona ważna tylko do 31.grudnia. Potem obowiązują LICENCJE za które zapłaciliśmy pół roku temu po ok tysiączku każdy. A tysiączek to równowartość 200 kursów po 5 złotych. Jeśli doliczyć do tego koszty paliwa, napraw, ZUSu, bazowego, itp itd, to w pamiętnym miesiącu mogłem właściwie nic nie jeść, bo dziennie przy dużym ruchu wykonuje się ok 20tu kursów - więcej to fizyczna niemożliwość. Czy nadal uważasz mnie za złodzieja? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.teleton.pl 20.12.03, 11:32 jest to zmowa cenowa, kategorycznie zabroniona przez prawo. Takie kwestie kto jezdzi i za ile nie powinny podlegac dyskusji. Klient ma prawo wyboru skorzystania z tanszej taxi niz drozszej. Ciekawe co bedzie jak inni uslugodawcy postapia podobnie, np. piekarze czy producenci odziezy. Przeciez to skandal!! Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo 20.12.03, 11:39 Gość portalu: lukas napisał(a): > jest to zmowa cenowa, kategorycznie zabroniona przez prawo. Takie kwestie kto > jezdzi i za ile nie powinny podlegac dyskusji. Klient ma prawo wyboru > skorzystania z tanszej taxi niz drozszej. Ciekawe co bedzie jak inni > uslugodawcy postapia podobnie, np. piekarze czy producenci odziezy. Przeciez > to skandal!! zatem bojkot plus starjk czynnny. szable w dlon. przygotujcie miala do wszystkich znajomych. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
fraus Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo 20.12.03, 11:58 Skoro podnosza ceny niech placa za parkowanie w strefie a policja niech od nich egzekwuje przepisy ruchu drogowego. Bedziemy jezdic rowerami jak pan Jurczyk wywiaze sie ze swoich wyborczych obietnic. Skoro drozeja taksowki to niech maja ten sam standard wyposazenie oznakowanie itp. Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Mail 20.12.03, 12:32 proponuje rozeslac po wszystkich znajomych (i proic o przeslanie dalej) maila tresci: w zwiazku z podjeciem przez taksowkarzy szczecina zmowy kupieckiej, ktora zaowocowala wzrostem cen przejazdu o 100 porc., podejmujemy bojkot oraz strajk czynny. bojkot czyli nie jezdzimy taksowkami a strajk polega na tym ze zamawiamy taksowki a niemi nie jedziemy i zamawiamy pod nieistniejace adresy. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Re: Mail IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.03, 12:58 i o co tyle krzyku? kazdy z was chcialby zarabiac wiecej co nie? nie lubie taksowkarzy, ale wiem jakie sa stawki np. w Wawie. tam nie ma zadnych rabatow. mam wrazenie w dupach sie poprzewracalo.. dajcie spokoj, sa wieksze problemy... Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Mail 20.12.03, 13:28 Gość portalu: Luki napisał(a): > i o co tyle krzyku? kazdy z was chcialby zarabiac wiecej co nie? > nie lubie taksowkarzy, ale wiem jakie sa stawki np. w Wawie. tam > nie ma zadnych rabatow. mam wrazenie w dupach sie > poprzewracalo.. dajcie spokoj, sa wieksze problemy... pewnie sa ale ten problem tz zasluguje na uwage. mamy do czynienia ze zmowa przeciwko konsumentom i konsumenci powini sie bronic. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrzeS Re: Mail IP: *.family4.net 20.12.03, 13:08 wez juz przestan Rado siac zamet - jak ktos nie chce juz korzystac z taksowek bo sa drogie- to nie bedzie korzystal. Bojkot tak ale oszustwo nie. A cala sytuacja (zmowa firm) jest mozliwa tylko w naszym chorymj kraju, niestety :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Mail 20.12.03, 13:31 Gość portalu: GrzeS napisał(a): > wez juz przestan Rado siac zamet - jak ktos nie chce juz korzystac z taksowek > bo sa drogie- to nie bedzie korzystal. Bojkot tak ale oszustwo nie. A cala > sytuacja (zmowa firm) jest mozliwa tylko w naszym chorymj kraju, niestety :-/ no wiec trzeba sie temu przeciwstawiac. w wawrszawie podzialalo. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: carloSKY Re: Mail IP: *.telan.pl 21.12.03, 15:21 >no wiec trzeba sie temu przeciwstawiac. w wawrszawie podzialalo podzialalo, ciekawe na co? hehe chyba dawno nie byles w Wawie... rabatem jest dojazd do kilenta, niektore firmy dla stalych kiletow wydaja karte rabatowa max do 10%... ale najlepiej jest na ukrainie tam przy zgloszeniu, trzeba podac dokad chce sie jechac i jak im nie bedzie odpowiadac to Ci powiedza, ze nikt nie przyjedzie i juz :) a rabaty? zapomnijcie... placenie za dojazd to normalka... Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Mail 22.12.03, 17:49 Gość portalu: carloSKY napisał(a): > ale najlepiej jest na ukrainie tam przy zgloszeniu, trzeba podac dokad chce > sie jechac i jak im nie bedzie odpowiadac to Ci powiedza, ze nikt nie > przyjedzie i juz :) a rabaty? zapomnijcie... placenie za dojazd to normalka... we lwowie za mowilem takse na konkretna godzine gosc dwie godziny wczesniejczekal pod domem. za dojazd na dworzec zaplacilem jakies 6 zl. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Miguel Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.acn.waw.pl 20.12.03, 13:06 No cóż. Prawdę pisząc zastanawiałem się od pewnego czasu, jak długo jeszcze mogą się utrzymać ceny taksówek w Szczecinie. Nie czarujmy się - Szczecin był bodaj najtańszym dużym miastem w Polsce jeśli chodzi o ten typ transportu. Znajomi z Poznania zwariowali, kiedy w środku nocy za kurs spod Pinokia na Niebuszewo zapłaciliśmy... 9 zł! Ciekawe, czy ta podwyżka dotyczy też wprowadzenia droższej taryfikacji właśnie w nocy? Bo jeśli nie, to chyba i tak nie ma za bardzo o co drzeć szat.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GrzeS Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.family4.net 20.12.03, 13:12 >Ciekawe, czy ta podwyżka dotyczy też > wprowadzenia droższej taryfikacji właśnie w nocy Niestety tak - bez rabatu drozej o ok 50 % Za kurs zaplacilem 14 zl gdy normalnie bylo nie wiecej niz 10 najczesciej 8-9 zl. Dlatego wracam do starego sposobu - spacer to samo zdrowie :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luki Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.03, 13:20 i to mi sie podoba... zdrowe podejscie... JAK KTOS NIE CHCE, TO NIECH NIE JEZDZI! PO kiego kija mącenie? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi_:( Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.pomorzany.v.pl 20.12.03, 14:46 należę do jednych z tzw. szefów tych firm (pomagam w kierowaniu)- nie ukrywajmy podwyżka miała być ale nie taka potężna, były już zebrania wcześniej, ale chłopaki się zagalopowali za daleko i w Warszawie jeżdżą taniej od nas, faktycznie grupa 3 osób nazwała się Komitetem Protestacyjnym w składzie 2 kierowców z GRANd Taxi 449-49-..+ 1 nie zrzeszony jeżdżący w nocy spod agencji zwanych tradycyjnie z dziada pradziada burdelami, reszta tejże grupy się przyłączyła gdyż się zagotowali we własnym sosie po tym jak kilka miesięcy temu, aż do wczoraj jako jedyni mieli najniższą stawkę na liczniku 3 zł, przez co wykiwali wcześniej innych kierowców obniżając stawki początkowe reszcie firm) reszta to nie zrzeszeni i tacy którym praca nie w głowie, w szczególności ci którzy jeżdżą nocami- chcieli by za 2-3 godziny pracy dziennie wyżywić żonę i kochankę ;) podburzyli innych i uzbierała się większa grupa która zaczęła straszyć, zagłuszać pasma radiowe firm które nie chcą się przyłączyć (okrzyki łamistrajki itp.), i bezpośrednio spalimy auta itd., jak by tego nie było to reszta kierowców by jeździła wiec proszę trochę łagodniejsze podejście do większości grup, jedyne zarazie rozwiązanie to ograniczyć jazdę do minimum (ciężko w święta) i czekać, prawa rynku są niezmienne to Klient wybierze , więc jak w styczniu nóżki przymarzną na postoju to przed roztopami będziemy mieli wypośrodkowane ceny, od wczoraj zarabiam nareszcie tego nie ukrywam ale jestem realistą co będzie po świętach , chociaż też w snach liczę że mamy małe bezrobocie, czytelnicy więcej zarabiają i będą dalej jeździć a ja zacznę nareście opłacać ZUS za 650 zł/mc + podatki , i kupie nowe auto pod którym nie będę musiał leżeć i co chwila dłubać pozdro dla czytelników zarabiajcie więcej aaa PS. Co do stref parkowania , jak nie stoję na postoju to mnie SOPIŚCI kasują, nawet jak jestem w aucie to się pytają czy kupuje bilet jak nie to wy... L , zapłać za mnie 2 mandaty po 5- zł P: teraz tabelka jak płaciłeś 5 wyjdzie po nowemu 7,70 10 wyjdzie po nowemu 15,70 15 wyjdzie po nowemu 24 20 wyjdzie po nowemu 32 Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo 20.12.03, 15:01 Gość portalu: taxi_:( napisał(a): > należę do jednych z tzw. szefów tych firm (pomagam w kierowaniu)- nie ukrywajmy > podwyżka miała być ale nie taka potężna, były już zebrania wcześniej, ale chło > paki się zagalopowali za daleko i w Warszawie jeżdżą taniej od nas, wiec albo wy nas albo my was. a teraz zamowie taksoweczke z tego grand. gdzie by tu pojechac? pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 14:40 W Warszawie też nie ma zniżek, ale... średnia pensja jest wyższa od wynagrodzenia w Szczecinie o 80%-200% i bezrobocie jest niższe. W Szczecinie, gdzie bilety komunikacji miejskiej są najdroższe w Polsce, podwyższenie jeszcze cen za przejazd taksówką jest nieporozumieniem. Jak może kogoś stać na przejazd taksówką przy zarobkach na rękę 800-1200 zł. by zapłacić za jeden kurs 20 zł. A i taksówką jeśli ktoś nie ma samochodu pojechać czasem trzeba. Mam nadzieję, że rynek i odchodzący klienci będą dla kierowców taksówek zimnym prysznicem, który się obruci przeciw nim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdoskoku Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.wph.nyc.wayport.net / *.wph.nyc.wayport.net 20.12.03, 16:42 jedna sprawa, w warszawie sa znizki, wiem bo jezdze, fakt ze nie takie jak byly w szczecinie ale jednak (10 -15%) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: powolniak Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: 194.146.200.* 20.12.03, 18:40 > W Warszawie też nie ma zniżek, ale... średnia pensja jest wyższa od > wynagrodzenia w Szczecinie o 80%-200% No to albo 80% albo 200%. Zdecyduj się. Średnia to średnia. Poza tym skąd te dane? Według danych Gazety średnia pensja w Warszawie jest wyższa "tylko" o 40%. > W Szczecinie, > gdzie bilety komunikacji miejskiej są najdroższe w Polsce(...) A skąd te informacje? Sprawdzałeś we wszystkich wiekszych miastach ceny biletów komunikacji miejskiej? Zdziwie Cię - nie są najdroższe. Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo 20.12.03, 19:35 Gość portalu: powolniak napisał(a): > > W Szczecinie, > > gdzie bilety komunikacji miejskiej są najdroższe w Polsce(...) > > A skąd te informacje? Sprawdzałeś we wszystkich wiekszych miastach ceny biletów > komunikacji miejskiej? > Zdziwie Cię - nie są najdroższe. a gdzie sa drozsze? pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wl Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 12:05 > a gdzie sa drozsze? pozdrawiam rado rzuc okiem na Lublin (pomijajac ze jest to kolejna przewala w naszym pieknym kraju) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Lublin nie ma biletów czasowych ;-) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 22.12.03, 14:39 Odpowiedz Link Zgłoś
rotax Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo 22.12.03, 09:30 > A skąd te informacje? Sprawdzałeś we wszystkich wiekszych miastach ceny biletów komunikacji miejskiej? Ja sprawdzalem. > Zdziwie Cię - nie są najdroższe. No to jestem zdziwiony. Inna sprawa, ze patrzalem ceny na biletow miesiecznych i tu jestesmy najdrozsi. Juz nie mowiac o czestotliwosci kursowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajomy Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 20.12.03, 15:21 Proponuje olac ich i nie jezdzic taksowkami , podejrzewam ze lux taxi bedzie naal najtanasze korzystajcie z ich uslug !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo 20.12.03, 15:31 Gość portalu: nieznajomy napisał(a): > Proponuje olac ich i nie jezdzic taksowkami , podejrzewam ze lux taxi bedzie > naal najtanasze korzystajcie z ich uslug !!!!!!!!!!!! spokojnie trzeba kazdej firmy zapytac macie ulgi? ile za km? nie no to poprosze taksoweczke ul bohaterow 3 powstania slaskiego 23. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 11:13 Lux Taxi powiadasz? A od kiedy to wogóle taxi? Tak sie śmiesznie składa że to dopiero był prawdziwy przekręt: goście bez licencji i napisu taxi na aucie. Piszę "był" bo na szczęście już tych łachmaniarzy nie będzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mak Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.anax.pl / *.anax.pl 20.12.03, 16:25 Nie widzę powodu rezygnacji z rabatów z uwagi na kasę fiskalną? Rabat można przecież wykazać!, zaś podatki Panowie taksówkarze i tak płacicie zryczałtowane. Gdzie tu sens i logiga. Mówcie otwarcie, że chcecie się bogacić Naszy kosztem. Pamiętajcie jednak abyście nie wylali dziecka z kąpielą. Chleb kupić muszę, a taksówką jeździć mogę. Uważajcie abyście nie wozili się nawzajem "wielcy biznesmeni" Zwróćcie też uwagę na stan techniczny i wizualny swych samochodów. W 50% to istne ruiny, które badania techniczne mają "załatwione". Jeśli Wy będziecie z nami pasażerami tak postępować, to uważajcie abym w czasie jazdy "gruchotem" nie doszedł do wniosku, że za taką jazdę i w tak złych warunkach estetyczno - słuchowych nie doszedł do wniosku, że nie zapłacę za kurs ani złotówki!! Zawołamy Policję i każdy z Nas przedstawi swe racje, lecz Wy już jeździć tym samochodem nie będziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Benek Re: CIEKAWY punkt widzenia i pomysł IP: 218.188.8.* 21.12.03, 16:00 > Zwróćcie też uwagę na stan techniczny i wizualny swych samochodów. W 50% to > istne ruiny, które badania techniczne mają "załatwione". > (....)Zawołamy Policję i każdy z Nas przedstawi swe racje, > lecz Wy już jeździć tym samochodem nie będziecie. Ciekawy punkt widzenia i pomysł. Proponuję dodatkowo: - jedną, wydzieloną Stację Diagnostyczną, tylko dla taksówkarzy (może być ta co robi badania radiowozów dla policji) - rzetelne badania lekarskie i świadectwa kwalifikacji (zawodowe) dla WSZYSTKICH kierowców taxi (ukłony dla Pana TAXI, po "60", w okularkach z denkami od słoika, jeżdżacego fiatem 125p). Macie więcej pomysłów? PS. "Busiarze" też przez jakiś czas szaleli i o dziwo ....nawet wolniej jeżdżą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: CIEKAWY punkt widzenia i pomysł 23.12.03, 17:37 Gość portalu: Benek napisał(a): > > Zwróćcie też uwagę na stan techniczny i wizualny swych samochodów. W 50% t > o > > istne ruiny, które badania techniczne mają "załatwione". > > (....)Zawołamy Policję i każdy z Nas przedstawi swe racje, > > lecz Wy już jeździć tym samochodem nie będziecie. > > Ciekawy punkt widzenia i pomysł. > Proponuję dodatkowo: > - jedną, wydzieloną Stację Diagnostyczną, tylko dla taksówkarzy (może być ta co > robi badania radiowozów dla policji) z powiedzmy 500 zl za badanie od taksiarza. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 11:28 Jasne jasne! Same świetne pomysły! Więc policzmy: Auto z salonu to koszt minimum 60000pln/5pln(średni kurs z rabatem)=12000kursów. 12000/20kursów dziennie=600dni czyli prawie dwa lata bez jedzenia, picia, paliwa, ZUSu, amortyzacji, ubezpieczenia itd! Więc jakim prawem te "wstrętne złotówy" śmią jeździć takimi szrotami? Ech, studenci & CO! Ruszcie no trochę swoimi mózgownicami zanim zaczniecie się wypowiadać! P.S W Andrzejki, kiedy ruch był największy w roku zarobiłem jakieś 170zł (brutto) przy 28 kursach. Spytacie czemu? Ano tej pięknej nocy jeździła młodzież... czyli wy! Nasi najwierniejsi klienci! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyzio Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.espol.com.pl 20.12.03, 16:30 NO to se postoją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saxo Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.dip.t-dialin.net 20.12.03, 17:03 Sami sobie ukrecili szubienice.Przy tych stawkach, z 2000 taksowek w Szczecinie, w niedlugim czasie pozostanie 1000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi:( Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.pomorzany.v.pl 20.12.03, 17:27 to jest właśnie odpowiedz zeby na kasy fisk. zarobić, i odnowić tabor itd., tyle ze galopem na tak duze stawki to przesada, ale kilka firm ma startowe nie 4,5 tylko 3,5 wiec pytać jak dzwonicie, co do ilości to nie ma limitu, b.duze bezrobocie wiec taryf przybywa :( , prezydent chciał wszystkich stoczniowcow na taksowki dac-tak ide rozwojowa miasta info. ok 80% nie placi zus - ma zawieszona działalnosc a jak kasa to musza zacząć, i wtedy sie okazuje ze za mało sie zarabia Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo 20.12.03, 17:33 Gość portalu: taxi:( napisał(a): > to jest właśnie odpowiedz zeby na kasy fisk. zarobić, i odnowić tabor itd., tyl > e ze galopem na tak duze stawki to przesada, ale kilka firm ma startowe nie 4,5 > tylko 3,5 wiec pytać jak dzwonicie, co do ilości to nie ma limitu, b.duze bezr > obocie wiec taryf przybywa :( , prezydent chciał wszystkich stoczniowcow na tak > sowki dac-tak ide rozwojowa miasta > info. ok 80% nie placi zus - ma zawieszona działalnosc a jak kasa to musza zacz > ąć, i wtedy sie okazuje ze za mało sie zarabia a powiedz ile to jest malo. ostatnio ktos tu opisywal pogadanke za taksowkarzem ktorego wnerwialo ze z 3 tys do tej pory placil 150 z ateraz zaplaci 600 zl podatku. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas JA RABAT DZIŚ DOSTAŁEM !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 17:40 Wczoraj faktycznie nie dostalem rabatu, ale wsiadlem dzis do TAXI i byl dosyc dlugi kurs i powiedzialem ze pojade ale za 20 Zl czyli tyle co placilem zawsze. I sie kierowca zgodzil, a licznik wybil o zgrozo ok 30. Pozniej chcialem jechac znowu i dzwonie do innej firmy i pytam czy jest rabat ona ze nie, a ja mowie ze gdzie indziej dostalem i sie Panienka zdziwila. Oczywiscie nie powiedzialem jej w jakiej firmie rabat dostalem a byla bardzo ciekawa. I na koniec zadzwonilem juz dla sportu do 7 firm i chcialem zamowic z rabatem ale nigdzie nie chcieli dac nawet jak mowilem ze rano dostalem i kazdy pytal gdzie byl rabat. Ale teraz juz wiedza ze nie kazdy sie trzyma tych chorych zasad. W KONCU TO CENY UMOWNE A CENA KURSU TO UMOWA MIEDZY MNĄ KLIENTEM A FIRMĄ CZYLI TAKSÓWKARZEM I WYNISKI TYLE ZA ILE OPŁACA MU SIE JECHAĆ A MI ZAPŁACIĆ. Moze kazdy z Was wykona pare podobnych telefonow to sie opamiętają. TomS Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: JA RABAT DZIŚ DOSTAŁEM !!! 20.12.03, 17:43 Gość portalu: thomas napisał(a): > Wczoraj faktycznie nie dostalem rabatu, ale wsiadlem dzis do > TAXI i byl dosyc dlugi kurs i powiedzialem ze pojade ale za 20 > Zl czyli tyle co placilem zawsze. I sie kierowca zgodzil, a > licznik wybil o zgrozo ok 30. > > Pozniej chcialem jechac znowu i dzwonie do innej firmy i pytam > czy jest rabat ona ze nie, a ja mowie ze gdzie indziej dostalem > i sie Panienka zdziwila. Oczywiscie nie powiedzialem jej w > jakiej firmie rabat dostalem a byla bardzo ciekawa. > > I na koniec zadzwonilem juz dla sportu do 7 firm i chcialem > zamowic z rabatem ale nigdzie nie chcieli dac nawet jak mowilem > ze rano dostalem i kazdy pytal gdzie byl rabat. Ale teraz juz > wiedza ze nie kazdy sie trzyma tych chorych zasad. > > W KONCU TO CENY UMOWNE A CENA KURSU TO UMOWA MIEDZY MNĄ KLIENTEM > A FIRMĄ CZYLI TAKSÓWKARZEM I WYNISKI TYLE ZA ILE OPŁACA MU SIE > JECHAĆ A MI ZAPŁACIĆ. > > Moze kazdy z Was wykona pare podobnych telefonow to sie > opamiętają. dobra metoda ja juz dzwonie. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: JA RABAT DZIŚ DOSTAŁEM !!! 20.12.03, 17:47 Gość portalu: thomas napisał(a): > Wczoraj faktycznie nie dostalem rabatu, ale wsiadlem dzis do > TAXI i byl dosyc dlugi kurs i powiedzialem ze pojade ale za 20 > Zl czyli tyle co placilem zawsze podaj smialo jaka to firma niec ludzie jezdza tylko z tymi ktorzy daja rabat a kazdy w taksowce niech pyta o rabat. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: parol Re: JA RABAT DZIŚ DOSTAŁEM !!! IP: *.devs.futuro.pl 20.12.03, 17:57 he he niezla metoda zadzwonilem do 5 firm i zamawiam kurs, ona ze bez rabatu a ja mowie ze znajomy dostal rabat, no i bylo straszne zainteresowanie w jakiej firmie. Podzwonie jeszcze. Jak mam zaplacic za kurs 25 zl to mnie wykreca - za tyle jest albo - dobry obiad w restauracji - albo 5 piw w pubie - albo wejscie na disco + drink + pifko - albo 12 przejazdow MZK - albo książka - albo połowa sieciówki - albo flaszka !!!!!!!! pozdr, parol Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: JA RABAT DZIŚ DOSTAŁEM !!! 20.12.03, 18:15 Gość portalu: parol napisał(a): > he he > niezla metoda > zadzwonilem do 5 firm i zamawiam kurs, ona ze bez rabatu a ja mowie ze znajomy > dostal rabat, no i bylo straszne zainteresowanie w jakiej firmie. ja tez dzwonie. tylko jedni odmowili. reszta mowi ze nie ma problemu bedzie rabat. wniki tego pasjonujacego zajecia wieczorem. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: thomas Re: JA RABAT DZIŚ DOSTAŁEM !!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 20.12.03, 18:13 To nie bylo tak ze firma o rabacie przez tel. powiedziala. To byla umowa z kierowca. I mysle ze w kazdej firmie to jest mozliwe. Kierowca decyduje sam za siebie. Tom Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: JA RABAT DZIŚ DOSTAŁEM !!! 20.12.03, 18:16 Gość portalu: thomas napisał(a): > To nie bylo tak ze firma o rabacie przez tel. powiedziala. To byla umowa z > kierowca. I mysle ze w kazdej firmie to jest mozliwe. > > Kierowca decyduje sam za siebie. ok ale lepiej dogadywac sie przez telefon. powiedz jaka firma to przelamie bariere. pojda inni. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: JA RABAT DZIŚ DOSTAŁEM !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 03:27 A czemu nie kupisz sobie hulajnogi? Na zdrowie by ci wyszło! A ten baran co dał ci ten rabat to pewnie desperat któremu burczało w brzuchu z głodu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ś Zobaczymy jak długo :):):) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.03, 17:42 Taki sam manewr jest w Warszawie, tyle tylko, że tam jest "troche" więcej ludzi:) Sami zaczną prosić o klienta, jak im dupe przyszkwili i nikt nie będzie chciał jeździć taksówkami, ale gratuluje pomysłu, Pozdrowionka dla przyszłych bezrobotnych taksówkarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Zobaczymy jak długo :):):) 20.12.03, 22:17 Gość portalu: Ś napisał(a): > Taki sam manewr jest w Warszawie, tyle tylko, że tam jest "troche" więcej > ludzi:) Sami zaczną prosić o klienta, jak im dupe przyszkwili i nikt nie będzie > chciał jeździć taksówkami, ale gratuluje pomysłu, Pozdrowionka dla przyszłych > bezrobotnych taksówkarzy. rynekpowinien dac sobie z tym rade ale na to trzeba czasu. bojkot i strajk przyspiesza sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WŁADEK Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.bazapartner.pl 20.12.03, 22:32 MAXI TAXI DAŁO MI DZISIAJ ZNIŻKĘ !!! POLECAM TĄ FIRMĘ !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient 121 Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.pomorzany.v.pl 20.12.03, 22:49 tak ale czy ci to powiedziała dyspozytorka, czy sie ugadałeś z kierowcą ??? dzwoniłem do nich ale MAXI sa drodzy maja start 4,50 , wole firme ze startem 3,50 a jest ich kilka !!!, jak coś wiecie to piscie niech sie jedna firma przełamie i bedzie spokuj, bo po browarku mi sie nie chce czekać na autobus bo takowy nie chodzi na moim rewize :( ,moze MZA pusci wiecej autobusów nocnych i bedzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dd moze sie ktos wylamie ... IP: *.icpnet.pl / 62.21.99.* 21.12.03, 06:53 a gdzie konkurencja ??? :))).... ja nie wierze zeby sie ktos nie wylamal.... przeciez to jest wolny rynek :) Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: moze sie ktos wylamie ... 21.12.03, 12:06 Gość portalu: dd napisał(a): > a gdzie konkurencja ??? :))).... > ja nie wierze zeby sie ktos nie wylamal.... przeciez to jest wolny rynek :) rynek zadziala ale rynek potrzebuje czasu. ale rzeczywiscie juz sie wylamuja. tymczasowo proponuje bojkot i negocjacje przed wezwaniem. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
basia.pelasia Re: moze sie ktos wylamie ... 21.12.03, 14:35 A czy ktos kiedys wyjasni tajemnice bijacego licznika w trakcie postoju na swiatlach, korku itp.?:) Wiem ze w wawie od dwoch miesiecy (juz w trakcie strajkow) taksowkarze nabywaja kasy. Na raty to ok 2500 tys. z legalizacja. Nic nie slyszalem o skoku cen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bosek Re: moze sie ktos wylamie ... IP: *.pomorzany.v.pl 21.12.03, 15:54 kasy w szczecinie bija 32 zł na godzine, to jest tak jakby taksówka cały czas jechala małą prędkością np, 20 km na godzine :) Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: moze sie ktos wylamie ... 28.12.03, 08:19 Gość portalu: bosek napisał(a): > kasy w szczecinie bija 32 zł na godzine, to jest tak jakby taksówka cały czas j > echala małą prędkością np, 20 km na godzine :) o no bardzo aldnie tego nie wiedzialem. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: moze sie ktos wylamie ... 22.12.03, 17:30 basia.pelasia napisała: > A czy ktos kiedys wyjasni tajemnice bijacego > licznika w trakcie postoju na swiatlach, korku itp.?:) takiego cuda to nie widzialem. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: moze sie ktos wylamie ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 11:38 Już wyjaśniam: Jak uważasz? Czy stojąc, już to na światłach, już to czekając aż wrócisz ze sklepu, jestem w pracy czy siedzę rozwalony przed telewizorem z piwkiem w garści? Resztę sami sobie dopowiedzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bleble Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: 62.233.173.* 21.12.03, 15:53 NIE WIEDZIAŁEM,ZE JEST TU TYLU DEBILI PROPONUJE NIE JESC CHLEBA MAKA TEZ DROZEJE I TRICHE OLIWY DOŁBA SOBIE NALAC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEDE Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: 62.233.173.* 21.12.03, 15:56 RABATY TO PRZECIEZ BYLA PROMOCJA PROMOCJA SIE SKONCZYLA I WSZYSTKO Odpowiedz Link Zgłoś
basia.pelasia Re: Ceny us3ug we wszystkich taksówkach będą podo 21.12.03, 17:02 ...a bleble i dede w jednym stali domu, mysleniem nie skalani, nie wadzac nikomu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klient ... w jednym stali domku IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.12.03, 17:13 ... bo postali na postoju parę godzin, nikt nie wsiadł i teraz zamiast jeździć taksówką i zarabiac siedzą w domku, słuchaja narzekań Żony że nie ma kasy na Świeta i sie wyżywaja na Bogu ducha winnych klientach, którzy spokojnie jadą MZK lub spacerkiem i zamiast wydawac na taksówki kupuja super prezenty i delicje na stół. Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo 22.12.03, 17:56 Gość portalu: DEDE napisał(a): > RABATY TO PRZECIEZ BYLA PROMOCJA PROMOCJA SIE SKONCZYLA I WSZYSTKO promocja skonczyla sie wszedzie na raz w wyniku nielegalnej zmowy szcecinskiej mafii taksowkowej wbrew woli znacznej czesci taksowkarzy. ja nie wymagam promocji wymagam uczciwosci. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janek Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 21.12.03, 18:15 Przed kilkoma tygodniami szef miejskiego SLD - Grzegorz Napieralski nasadził w magistracie na stanowisko kierownika od koncesji taksówkowych swojego szwagra - Pawła Jurasa. Nowy kierownik referatu nie jest tam malowanym ptaszkiem. Na efekty działań tego przewodniczącego młodzieżówki SLD w Szczecinie na stanowisku urzędnika, zbyt długo nie trzeba było czekać. Z pewnością nie jest to ostatnia akcja Pawła Jurasa gdyż ponadto aparatczyk SLD decyduje jeszcze o koncesjach na sprzedaż alkoholu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meg Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach IP: 62.233.173.* 21.12.03, 18:50 moim zdaniem rabaty to nie byla forma promocji, bo promocja ma charakter czasowy, a to byla normalna praktyka przy zamawianiu na telefon, od wielu, wielu lat no coz, dzis (niedziela) jechalam z poniatowskiego do galaxy za 12 zika, bez znizek w granadzie, gdzie pani mnie od razu na wstepie o tym uprzedzila nie chcialo mi sie dyskutowac z taksiarzem, juz po prostu wiem, ze stracili klientke - jezdzilam kilka razy w tygodniu, teraz mi sie nie oplaca, przesiadam sie na komunikacje tzw publiczna ... pozyjemy - zobaczymy, czekam ktora kompania pierwsza sie wylamie, bo jak im obroty spadna i beda stac godzinami na "slupku" to sie moze opamietaja dla mnie jest to ewidentna zmowa, musza widac jakos uzbierac na te kasy, o ktorych nota bene wiedza juz chyba od 2 lat?! moze sie jeszcze ciut nachapia przez swieta (cwaniaki, wiedzieli kiedy podniesc ceny), bo ludzie beda sie musieli jakos przemieszczac, ale po nowym roku cienko widze ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taxi_:( Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach IP: *.pomorzany.v.pl 21.12.03, 23:44 Meg nic dodać nic ująć, w 100% się zgadzam Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach 23.12.03, 10:17 Gość portalu: Janek napisał(a): > Przed kilkoma tygodniami szef miejskiego SLD - Grzegorz Napieralski nasadził w > magistracie na stanowisko kierownika od koncesji taksówkowych swojego szwagra - > Pawła Jurasa. ale chyba to nie on wymyslil ta zmowe. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katti Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.telan.pl 22.12.03, 08:58 a w piątek 12 grudnia rano jechałam taksówką za 8.50, a wieczorem za 15 zł.na tym samym odcinku - to jak to jest z tym porozumieniem? od kiedy obowiązuje? Trasa - Gontynka - Kaliny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobo Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: 200.56.233.* 22.12.03, 10:36 to by sie zgadzało zamiast 10 zapłacisz 17 jezeli firma przeszła ta również na trzaśnięcie dzwiami 4,50 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tragedia Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: 200.56.233.* 22.12.03, 10:57 w sobote z informacji z rmf zaatakowano kierowce z 919 kierowca bronił się śrubokretem, " Grozi mu do 10 lat więzienia za przekroczenie granic obrony koniecznej. Napastnikowi do 3 lat za napaść..." nieżle no nie, a dziś w nocy zabito taksówkarza (nie zrzeszony 81 lat) 18 i 24 latek przyznali się do morderstwa !! czyżby to przez podwyżki, jak kierowcy mają szanować klientów, zapewne mała szkodliwość bo zabił złotówe ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rupi Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: 80.72.196.* 22.12.03, 15:11 Nie zapominajmy o tym, że tak naprawdę za instalację kas połowę kosztów zwraca Państwo. Nie wątpię, że taksówkarze u nas nie zarabiali najlepiej, ale nie jest to czasem wina ilości koncesji? Kto nie miał pracy, siadał na taksę. To i co się dziwić, że dziennie zarabiają kilkanaśćie złotych, skoro jest ich tylu? W niektórych przypadkach widać u taksówkarzy taki jakiś górniczy sentyment za utraconą świetnością. Kiedyś na postoju były kolejki klientów, teraz samochodów... P.S. I tak będziecie jeździć po staremu, no może trochę drożej. Nie było na masełko, teraz nawet na chlebek nie będzie. P.S.2. zawsze dawałem napiwki w taksówce (czasem wychodziło prawie tyle co na liczniku)- teraz figa. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_aska Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo 22.12.03, 15:13 Ktoś jest usługodawcą a ktoś usługobiorcą. Z tym, że już tym drugim przestałam być. Poza tym zmówili się też co do cen tzw trzaśnięcia. Wszędzie jest 4,5. Mam ich w d..... A głupiego tłumaczenia słuchać ni czytać nie mam zamiaru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 11:45 I vice versa młodociany obwiesiu za 5zł Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Ceny usług we wszystkich taksówkach będą podo 22.12.03, 18:04 Gość portalu: Katti napisał(a): > a w piątek 12 grudnia rano jechałam taksówką za 8.50, a wieczorem za 15 zł.na > tym samym odcinku - to jak to jest z tym porozumieniem? od kiedy obowiązuje? > Trasa - Gontynka - Kaliny. obowiazuje od soboty od 14 to nie porozumienie to zmowa. odpowiedzia konsumentow jest bojkot. czyli nie zamawiamy taksy i strajk czyli zamawiamy a nie jedziemy. jak juz trzeba jechac to negocjacje z pania w telefonie albo z taksowkarzem. jade ale za stara stawke. inna metoda to branie ostatniego ze slupka i propozycja niskiej ceny. zawsze sie godzi. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
basia.pelasia Re: Ceny us3ug we wszystkich taksówkach będą podo 22.12.03, 18:26 ...niedawno w wawie jako odwet za strajki i komunikacyjny pierdolnik, kilka osob zamawialo taksowki, o jednej porze, z roznych telefonow w kilka miejsc. Konsternacja zlotow, kiedy wciskaja sie w kilkanascie pojazdow w jedna ciasna ulice byla godna podziwu:) polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: Ceny us3ug we wszystkich taksówkach będą podo 22.12.03, 18:37 basia.pelasia napisała: > ...niedawno w wawie jako odwet za strajki i > komunikacyjny pierdolnik, kilka osob zamawialo > taksowki, o jednej porze, z roznych telefonow w > kilka miejsc. Konsternacja zlotow, kiedy wciskaja > sie w kilkanascie pojazdow w jedna ciasna ulice > byla godna podziwu:) polecam:) no wlasnie o tym mowilem. zamawiajmy taksowki. niech jedza. my sie ine ruszamy. pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Ceny us3ug we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 03:23 Ech Pelasia pelasia, a może jeszcze wsiądziesz w taksówkę i uciekniesz bez płacenia co? A potem to już tylko kroczek żeby wziąć nóż i zaciukać kolejne go "złotówę" za to że chciał mieć co do gara włożyć albo np. wymienić akumulator bo już od zeszłego roku woła kolegów żeby go szarpnęli z rana... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Ooo... widać że pan Jack już trochę postał ;-) IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 11:24 Zdenerwowani jesteśmy??! A dlaczego, przecież teraz więcej zarabiacie ;-)))) > wsiądziesz w taksówkę i uciekniesz bez płacenia co? > A potem to już tylko kroczek żeby wziąć nóż i zaciukać kolejnego "złotówę" za >to że chciał mieć co do gara włożyć albo np. wymienić akumulator bo już od >zeszłego roku woła kolegów żeby go szarpnęli z rana... Widzisz Jack, zmowa to inaczej brak wolnego rynku, czyli okradanie klientów. Wyznajesz zasadę Kalego? Sam widzisz do czego doprowadziła chciwość. Zamiast cieszyć się z wyższych opłat, żalisz się na forum ;-))) I nie przesadzaj z tym nożem... histeria prawdziwemu mężczyźnie nie przystoi ;-) >>"A czemu nie kupisz sobie hulajnogi? Na zdrowie by ci wyszło! Jak kupimy hulajnogi to nam na zdrowie wyjdzie, ale co z wami ?? ;-) >>A ten baran co dał ci ten rabat to pewnie desperat któremu burczało w brzuchu z głodu... Niekoniecznie... może to po prostu rozsądny facet był, o wyższym poziomie inteligencji. PRZEWIDUJĄCY !! >>>Potem obowiązują LICENCJE za które zapłaciliśmy pół roku temu po ok tysiączku każdy. A tysiączek to równowartość 200 kursów po 5 złotych. Jeśli doliczyć do tego koszty paliwa, napraw, ZUSu, bazowego, itp itd, to w pamiętnym miesiącu mogłem właściwie nic nie jeść, bo dziennie przy dużym ruchu wykonuje się ok 20tu kursów - więcej to fizyczna niemożliwość. Dorosły Jack jesteś mniemam? Zanim zabierasz się za działalnosć kalkulujesz, mniemam? Wiesz jakie są opłaty i koszty działalnosci? Jaki przewidywany zysk możesz osiągnąć? Skoro z taką wiedzą zdecydowałeś się na działalność, to o co chodzi? Nie musisz być taksówkarzem, naprawdę. Chcieliście więcej za kursy, to wywalczyliście wiecej. O co teraz chodzi? Nie podoba się Tobie wolny rynek? Niezadowolenie ludzi?? Ma prawo się nie podobać. Trzeba było POMYŚLEĆ wcześniej. Dziennie 20 kursów??! Nawet biorąc 3 kursy w ciągu godziny 3x8=24 (nie biorę pod uwagę że skarżycie się ze musicie pracować dłużej niż 8 godz.) Jż. tylko 3 kursy w ciągu godz. to te kursy są dłuższe niż za 5 zł. Jż. tylko 20 kursów dziennie po 5 zł (najbardziej korzystne - prawie samo trzasnięcie drzwiczkami) to wychodzi 24 dni x 100 zł=2400 zł. Licencja 83 zł miesiecznie, paliwo, bazowe itp. ZUSu nie płaciłeś, nie miałeś co jeść... to na co ty tyle wydajesz?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata moja firma ma już drzwiczki po 3,50 IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 11:26 Czekamy na innych... ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rrado Re: moja firma ma już drzwiczki po 3,50 03.01.04, 13:46 Gość portalu: e.beata napisał(a): > Czekamy na innych... ;-)) ktora to firma? pozdrawiam rado Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Ceny us3ug we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.03, 12:01 Beatko! Dziekuję za wyczerpującą odpowiedź! Proponuję dalszą lekturę moich tekstów. Śmiem twierdzić, że są one dość pouczające. P.S. Ani nie postałem ani nie pojeździłem na miny. Ze zmian jestem bardzo zadowolony a wzmianka o akumulatorze pochodzi z epoki rabatów. Jeśli jestem zdenerwowany to jedynie komentarzami niektórych młodocianych złodziei typu rado. Chcecie nas bojkotować? Proszę bardzo. I tak wyjdziemy lepiej niż przedtem. Ale wysyłanie na miny to już przestępstwo, niestety zbyt drobne aby drania jednego z drugim do pierdla posadzić. P.P.S Taxi? Szkoda ci pieniążków na dodatkową reklamę żeby utrzymać w grupie swoje owieczki? Oj szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata Re: Ceny us3ug we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 12:18 >>"Proponuję dalszą lekturę moich tekstów. Śmiem twierdzić, że są one dość pouczające. Do mojego osobistego mózgu nic nowego nie wniosły. Widocznie odporna jestem na pouczenia twoich postów. Ale chętnie jeszcze coś poczytam ;-) Nie podoba się Tobie bojkot klientów? A kiedy sami strajkowaliście to było O.K.?? Każdy walczy o swoje. Jak ma możliwości to pisze pisemka, strajkuje itp. Ale podcinanie gałezi na której się siedzi, występowanie bezprawne, to wybacz Jack w porządku nie jest. I mam nadzieję że ktoś zrobi z tym porządek. >>Klientów szczecińskich taksówek bierze w obronę Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta. Urzędowi nie podoba się wymuszona przez taksówkarzy na korporacjach decyzja o ujednoliceniu taryf przejazdowych. - Zaraz po Nowym Roku rozpoczynamy postępowanie wyjaśniające, by sprawdzić, czy ta "umowa" nie narusza przepisów ustawy antymonopolowej - zapowiada Roman Jarząbek z gdańskiej delegatury UOKiK-u. - Jeżeli tak, rozpoczniemy formalne postępowanie. Jego efektem może być nakaz wycofania się z nielegalnej zmowy albo nałożenie na taksówkarzy wysokich kar finansowych. UOKiK wydał już opinię na temat ewentualnego wprowadzenia stawek minimalnych na przewozy taksówkowe, o co wystąpił do niego szczeciński magistrat. - Jesteśmy przeciwko ustalaniu stawek minimalnych - informuje Jarząbek. - Taką opinię wyślemy do Szczecina. Stawki minimalne ograniczają konkurencję. Jeżeli komuś opłaca się wozić ludzi za mniejsze pieniądze, musi mieć taką możliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: Ceny us3ug we wszystkich taksówkach będą podo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 07:09 "Chcecie nas bojkotować? Proszę bardzo. I tak wyjdziemy lepiej niż przedtem. Ale wysyłanie na miny to już przestępstwo, niestety zbyt drobne aby drania jednego z drugim do pierdla posadzić."- koniec autocytatu Nie dociera bo nie czytasz ich zbyt uważnie Beatko. Pan Jarząbek ze swoimi podrygami tylko mnie rozśmiesza. Stawki obecnie obowiązujące narzucił nas sam magistrat tyle że parę lat temu, więc należałoby właściwie pomyśleć o ich zwiększeniu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.beata to na dole było do mnie?? IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 31.12.03, 12:38 Nie mam P.P.S. Taxi, jestem tylko klientką jednej z korporacji ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jack Re: to na dole było do mnie?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.04, 07:18 To akurat nie do ciebie jeno do pana który przedstawia się jako współwładyka jednej z korporacji i wali przed wami skruchę. Rzecz w tym, że szefowie boją się tych zmian. Do tej pory utrzymywali ruch w interesie zwiększając rabaty. Korporacja miała dużo zleceń, bo była tania a oni nie potrzebowali łożyć na reklamę. Teraz nie będzie ruchu, to kierowcy będą uciekać do innych grup. Trzeba więc będzie sięgnąć do karmana i dać jakieś ogłoszonko do gazety coby owieczki chciały na nich łożyć co miesiąc (bazowe) he he Odpowiedz Link Zgłoś