beatrix13 20.07.09, 17:24 oby tylko udało się, to będzie cudnie nad Odrą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ZED Re: Port jachtowy - mnóstwo chętnych do budowy IP: *.ipspace.xilinx.com 20.07.09, 19:21 co ty beatrix, to jest zle na pewno. zaraz ktos wytlumaczy dlaczego to nie bedzie dobrze dla miasta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 20.07.09, 19:35 Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale, piekny sukces, tak oczekiwany przez wszystkich - tylko chyba nie do budowy, ale zaprojektowania! https://www.youtube.com/watch?v=bayzCFJUfo4 Brawo wielki sukces - ogłoszono przetarg na zaprojektowanie... super - juz myslałem, ze sie nie uda! Pieknie jest... Lech Janerka Jezu jak się cieszę Jezu jak się cieszę Z tych króciutkich wskrzeszeń Kiedy pełną kieszeń znowu mam Znowu mogę myśleć Trochę jakby ściślej I wymyślać śmiało nowy plan I pięknie jest Nieskromnie bardzo jest Kiedy mija, tak jak wszystko Ta euforia kilkudniowa Wstawać i pracować i mieć Nie bardzo mogę Nie bardzo mogę Nie bardzo chcę Jezu jak ja lubię Jak ja bardzo lubię Chyba tak nie umie lubić nikt Lubię się zaszywać Lubię nadużywać Szukam wciąż okazji I je mam I pięknie jest Nieskromnie bardzo jest Jezu jak się cieszę Z tych króciutkich wskrzeszeń Kiedy pełną kieszeń znowu mam Znowu mogę myśleć Trochę jakby ściślej I wymyślać śmiało nowy plan I pięknie jest Nieskromnie bardzo jest Kiedy mija, tak jak wszystko Ta euforia kilkudniowa Wstawać i pracować i mieć Nie bardzo mogę Nie bardzo mogę Nie bardzo chcę Jezu jak ja lubię Jak ja bardzo lubię Chyba tak nie umie lubić nikt Lubię się zaszywać Lubię nadużywać Szukam wciąż okazji I je mam I pięknie jest Nieskromnie bardzo jest Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 20.07.09, 19:38 To sztandrowy i priorytetowy projekt ekipy muminka, jako że co drugi ciecinianin ma kłopoty ze znalezieniem miejsca postojowego dla swojej łajby... Odpowiedz Link Zgłoś
lemisiaque Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 20.07.09, 20:27 Słusznie zauważone ;) Z drugiej strony jednak dobrze będzie, jeśli miasto/mieszkańcy będą zarabiali na jachtowej turystyce. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 20.07.09, 22:00 lemisiaque napisał: > Słusznie zauważone ;) Z drugiej strony jednak dobrze będzie, jeśli miasto/mieszkańcy będą zarabiali na jachtowej turystyce. ...................... otóż to, Szczecin powinien wykorzystać swoje położenie geograficzne i czerpać korzysci z turystyki Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 20.07.09, 22:15 Otóz widzisz Bea, ja czerpie korzysci z turystyki, to nie jest łatwy chleb, bo w tym roku jest straszna kicha... Jak pada deszcze, to "korzysci z turystyki" ni ma. Takie to korzysci zalezne od pogody widzisz... Dla Ciebie jako turystki to pieknie, jak ceny ida w dół, jak pokój fajny nad morzem masz za 35 zeta z łazienka i TV, ale pamietaj, ze wlasciciel wybudował dom na kredyt za 1,5 mln... a tu pogoda nie plazowa i "korzysci z turystyki" dupa. Tak wiec z tymi "korzysciami z turystyki" byłbym ostrozny, raczej traktowałbym jako dodatek, atrakcje, bo pozyc z tego trudno, a szczególnie w takim miescie duzym! A tu beda jeszcze kredyty do splacenia... Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 20.07.09, 22:17 a pamietaj, ze z tej turystyki nadwodnej, to korzysci sa dwa, trzy miesiace w roku! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 20.07.09, 22:24 Andy, zdywersyfikuj swoje turystyczne dochody i drugi gościniec w górach kup, to wpływy będziesz miał całoroczne,a i ja obcym kabzy n ie będę nabijać:) mogłyby powstać mariny dla mieszkalnych barek jak w Amsterdamie lofty z apartamentami, trzeba w końcu oddać Śródodrze mieszkańcom, bo przez kilkadziesiąt lat ten teren stał odłogiem Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 20.07.09, 22:35 Widzisz tak jak nie kazdy moze grac w tenisa, jak Fibak... nie kazdy moze w golfa, jak Tiger Woods... Tak i nie kazde miasto moze byc jak Amsterdam, Paryz, Hamburg. Szkoda. Zreszta drugi Amsterdam, to juz nie bedzie to... a obawiam sie, ze moze byc z tym trudno bardzo - no chyba, ze powstana tu domy rozrywki i kasyna, no i dopusci sie dopalacze i trawke. Widzisz, jak ktos ma wizje, to wszystko pieknie ładnie, ale jak przychodzi zainwestowac, a potem obsłuzyc kredyt, to zaczynaja sie schody - Ty znasz to jako turystka, a na jesien zaczna padac biura podrózy, jak kasztany z drzewa! Naprawde chcesz miasta zaleznego od pogody... jak deszcz to bieda. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 20.07.09, 22:41 Byłem dzisiaj w Miedzywodziu - pełno wolnych pokoi, a wiesz co to oznacza dla tych, ktorzy chca czerpac korzysci z turystyki, a szczególnie gdy zainwestowali... oznacza bide i jest kicha! Tak moze byc w Szczecinie, jak postawi tylko na korzysci z turystyki, ale bez kasyna i doplaczy i domów rozrywki - bo tylko taka turystyka, to korzysci! A wiec Bea na rure - wtedy zarobimy... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 08:16 Dzieci maja pensjonat nad morzem, przyzwoity standart, sami prowadza i praktycznie maja pelna rezerwacje do polowy wrzesnia :):) Czyli jak sie potrafi i dobrze kalkuluje ceny to nie jest tak zle. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 21.07.09, 10:40 Mariner chcesz powiedziec, ze statystyka kłamie... ;) Nad morzem w tym roku jest mniej ludzi i pokoje stoja puste. Moja chata w innej czesci morza, w kurorcie i mam wynajete, w tym roku nawet mniej roboty, bo na całe wakacje sprzedane przed... ale nie inwestowałem w tym roku ani grosza. Ale jest mniej ludzi, a jak tylko deszcz, to nie przyjezdzaja, a nawet wyjezdzaja - widze przeciez i byłem wczoraj w Miedzywodziu. NIE MA TAKIEGO TŁOKU, a sa nawet punkty gastronomiczne zamkniete, bo sie nie oplaca trzymac - obroty spadły do 1/4 zeszłorocznych! Ruch, jakby przed sezonem. Uwazasz, ze takie miasto, jak Szczecin ma postawic na turystyke? Ma byc zalezne od pogody, bo atrakcji u nas dla zeglarzy, to tylko na trzy dni TSR i to w 2013 roku zdaje sie dopiero. Turystyka moze byc dodatkiekm jedynie, atrakcja... chyba, ze rzeczywiscie postawimy na domy rozrywki, kasyna i atrakcje z pogranicza prawa i kultury - wtedy jak najbardziej, bo wiesz dobrze, ze turystyka zeglarska, to maks dwa miesiace do trzech w porywach u nas... Ten rejon był martwy wzgledem turystyczno-żeglarskim, mozna i trzeba ozywic, ale jezeli ktos mysli, ze na tym bedzie bogacic sie miasto, to sie myli. W naszych marinach i okolicznych miejscowosciach - to wazne, to mozna jedynie zatankowac dziewczyny i wyplynac kawałek, po czym wrócic i zatankowac nowe dziewczyny - taka rozrywka. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eeee.e.e.e Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... IP: *.farmacol.com.pl 21.07.09, 10:40 Jeśli łazienka i TV w pokoju to jedyne atrakcje turystyczne to faktycznie możę być ciężko. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 21.07.09, 10:48 zapewne dojdzie do tego, ze w ramach atrakcji bedzie jeszcze "córka rybaka", ale to dodatkowo platne... za godzine. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 21.07.09, 17:59 ja też się cieszę,że ciebie cieszy to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 20:30 Co prawda u nas jeszcze nie jest jak w Szwecji ale z miejscem dla jachtu jest gorzej niz u nich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elorado Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... IP: 79.175.253.* 20.07.09, 20:44 A kiedyś pisałaś, że miasto potrzebuje nowych marin. Tzn jak ma powstać? Bez projektu? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 20.07.09, 22:06 alez pisałem i dobrze... ale to jeszcze nie jest rozpoczecie budowy i nie ma co sikac ze szczescia, bo przypomne, ze jak pan Ksyfek objął kadencje, to na budowe hali były plany, była zgoda i były pieniadze, ale pan Ksyfek wstrzymał budowe i... nie ma teraz nic! Tak wiec to tylko konkurs na projekt! Jak naprawde wbija łopate na budowie, to wtedy mozemy sie cieszyc! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elorado Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... IP: 79.175.253.* 20.07.09, 22:45 Wbicie łopaty powiadasz :D we Wrocławiu wbili, a teraz zasypują LOL. U nas jeszcze nie jest tak tragicznie. Tam narobili sobie projektów 10 czy więcej wieżowców, a ostatecznie niczego nie mają...takie czasy :(. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrix13 Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 20.07.09, 23:21 skoro na pustyni Nevada można było zbudować Las Vegas, to i na naszym ściernisku da się małej wiary przyjacielu jesteś,a marzenia rzecz święta Odpowiedz Link Zgłoś
swarozyc Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 20.07.09, 23:27 ale u nas nawet mafia jest biedniejsza i poki co jest na etapie zaspokajania indywidualnych potrzeb... PS Moze kosciol kat zainwestowalby to, co wyludzil od panstwa przez ostatnie 20 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 20.07.09, 23:55 Sam prezydent tego miasta pan Piotr Krzystek powiedział, ze: - Nie mamy zabytków, rynków, jak inne polskie miasta - powiedział prezydent Piotr Krzystek. - Mamy za to mnóstwo wody... to nie wiem czy mozemy stac sie atrakcja turystyczna... bez posła palacego trawke i dopalaczy i kasyn gry i dziewczynek... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floating.president pustynia Nevada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 18:57 Gdyby tak PO wpuszczono na pustynię Nevada, na przykład ekipę Muminka, to po jednej kadencji zabrakłoby piasku na tej sporej pustynii. Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: Jezu jak sie ciesze... super, wspaniale... 20.07.09, 23:36 czyli co powiadasz, ze nalezy sie cieszyc z konkursu na projekt wartosci ca niecałe 50 tysiecy... w nagrodach... Moze to rzeczywiscie jeden z wiekszych sukcesów tego zarzadu. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
tateti Re: Port jachtowy - mnóstwo chętnych do budowy 20.07.09, 19:39 Piękny projekt na projekt! Lecę kupować jacht bo nareszcie będę miał port jachtowy w Szczecinie. Gdzie można dowiedzieć się o koszty cymowania jachtu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska A co psia mać jucha z nabrzeżem rybackim?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 20:16 Czy port jachtowy to jakaś zamknięta fabryka? Nąbrzeże rybackie i świeża ryba to klimat miasta Odpowiedz Link Zgłoś
andreas.007 Re: A co psia mać jucha z nabrzeżem rybackim?! 20.07.09, 20:17 Ryby beda z Chin.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiełbaska Re: A co psia mać jucha z nabrzeżem rybackim?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 20:30 No pewnie, że z Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: A co psia mać jucha z nabrzeżem rybackim?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 08:22 No, wegorze z Chin, panga z Wietnamu :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: A co psia mać jucha z nabrzeżem rybackim?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 20:37 Witam SzP A007. ;) Hmm,a pamiątki.....jachty i kajaki tez? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elorado A wiecie co Gosia zrobi jak zostanie prezydentem? IP: 79.175.253.* 20.07.09, 20:52 Partyjniaczka w akcji :). Ty wiesz co zrobisz? Gdybyś wygrała to od razu wymienisz wszystkie okna w urzędzie :)))))))))))))))))). Popykać w golfa lubisz, ale żeby zrobić coś dla miasta? A nie trzeba być u władzy, aby cokolwiek robić. Proszę się pochwalić inicjatywami, a nie pierdzeleniem o Binowie i zabawie w blogi. Nie potrzebujemy dziecinnych zagrywek. Kto się na to nabierze? Potrzeba nam kogoś konkretnego, a nie Mumuników i Pacynek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -.- Re: A wiecie co Gosia zrobi jak zostanie prezyden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 21:09 Witam SzP eldorado. Pan się myli,ja to ja a nie jakaś "partyjniaczka", w golfa nie grywam i okna kupałam od całkiem innej firmy. Jeżeli ma pan jakiś "kpmpleks" i w każdej osobie dopatruje się P Jacyny,to pana problem,ale ja sobie wypraszam by mi pan "dolepiał" ją,jako mnie. Zdecydowanie mam gdzieś wszystkie partie. Jak Pan się ockinie,to życzę udanego wieczoru. Odpowiedz Link Zgłoś
zbigniews1934 Re: A wiecie co Gosia zrobi jak zostanie prezyden 20.07.09, 21:49 Gość portalu: -.- napisał(a): > Witam SzP eldorado. > > Pan się myli,ja to ja a nie jakaś "partyjniaczka", > w golfa nie grywam i okna kupałam od całkiem innej firmy. > > Jeżeli ma pan jakiś "kpmpleks" i w każdej osobie dopatruje się > P Jacyny,to pana problem,ale ja sobie wypraszam by mi pan > "dolepiał" ją,jako mnie. > > Zdecydowanie mam gdzieś wszystkie partie. > > Jak Pan się ockinie,to życzę udanego wieczoru. RE;projektowac to mozna ale za czyje pieniadze. Po co budowac przeciez niedlugo caly port szczecinski bedzie do dyspozycji zapalonych zeglarzy.Jeszcze jachtem jakos przeplynie sie przez zalew szczecinski bo statkim to juz niedlugo tylko w kinie. Wierzy,ze mi plecy schlostal,a on nawet piet nie dostal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED Re: A wiecie co Gosia zrobi jak zostanie prezyden IP: *.ipspace.xilinx.com 21.07.09, 02:24 a ty chyba lubisz odpowiadac na slowa nie do ciebie kierowane. to juz kolejny raz. ustaw sobie "widok drzewa" w ustawieniach to latwo zobaczysz jaki watek odnosi sie do jakiego. poza tym sugeruje wymyslic sobie nicka, to bedzie latwo wtedy dojsc kiedy wypowiedz jest kierowana do ciebie, a kiedy nie. :) pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz nie ćpaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 08:45 ty sławuś przestań po nocach ćpać i wyśpij się bo na prochach daleko nie zajedziesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emin Re: A wiecie co Gosia zrobi jak zostanie prezyden IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.09, 21:57 no nareszcie ktoś te okna wymieni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZED ale czy ci sie zmiesci? IP: *.ipspace.xilinx.com 21.07.09, 02:20 jak zrobisz jeszcze pare numerow z oknami to na czteromasztowiec bedzie cie nawet stac. tylko cyz to sie zmiesci w tej marinie?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mikesz Re: ale czy ci sie zmiesci? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 08:42 tobie sławuś mieszkańcy Szczecina zafundowali pensję 35 tys złotych za to że będziesz ludzi w Europie a nie tylko w Polsce obrażał.a reszta twoich kolesi bez POsad z twojego nadania nadaje się tylko do przerobienia na paszę dla świń Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariner Re: Port jachtowy - mnóstwo chętnych do budowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.09, 08:29 Tak sie nie spiesz bo aktualnie miejsca sa tylko w jednej marinie, dawna Stal Stocznia na tzw CPZ i tyko dlatego ze aktualny wlasciciel, szczecinski busnesmen podniosl w tym roku stawki o ponad 100 %. ( za 7 m lodke ponad 5000 rocznie ) Troche mniej podniosl byly rzecznik prezydenta jak zostal dyrektorem Europejskiego :):) centrum zeglarstwa ( jakos na dyrektorska pensje trzeba naskrobac) a i tak miejsc nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
ew-a34 Port jachtowy - mnóstwo chętnych do budowy 21.07.09, 07:42 A co jeszce planuja na wyspie Grodzkiej Przeciez tam opera miala powstac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciekawy Re: Port jachtowy - mnóstwo chętnych do budowy IP: *.chello.pl 22.07.09, 06:34 Chętnych mnóstwo, a czy coś będzie? Odpowiedz Link Zgłoś