Dodaj do ulubionych

Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu?

08.02.02, 13:40
Ja, gdybym mógł, postawiłbym pomnik zmarłego niedawno Grzegorza Ciechowskiego.
Jakie są Wasze propozycje? (może zostaną wysłuchane)
Obserwuj wątek
    • Gość: vic Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 14:23
      Jestem za Ciechowskim. Nie popieram "odznaczen" posmiertnych, ale niech to
      bedzie symbol.
    • Gość: LilSnake Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: *.i4.auc.dk 08.02.02, 14:23
      Postawilbym pomnik Romana Jasiakiewicza... :)
      • Gość: polonus Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: 198.138.227.* 08.02.02, 14:58
        Gość portalu: LilSnake napisał(a):

> Postawilbym pomnik Romana Jasiakiewicza... :)

zdecydowanie postawil bym pomnik Alberta Einstaina (nie ma przeceiz wymogu ze
        osoba ktorej pomnik stawiamy musi byc w jakis sposob zwiazana z danym miastem)
        a to najwiekszy niezyjacy czlowiek o jakim kiedykolwiek czytalem

• Gość: Pol Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: 158.75.58.* 08.02.02, 15:42
        Proponuję Wenderlicha za... "starania" na rzecz siedziby NSA w Toruniu :) (Choć
        raczej zasłużył na pomnik w Bydgoszczy).
        • Gość: lehó Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: 158.75.50.* 08.02.02, 15:51
          Ciekawe czy Rydzyk ma swój pomnik na terenie radia?
          • Gość: Morciasz Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: *.graf.torun.pl 08.02.02, 16:03
            Mysle, ze nie ma co Grzegorzowi Ciechowskiemu stawiac pomnika - lepiej jakas
            plytka pamiatkowa w dziwacznym ksztalcie. A kandydatow na cokoly to jest od
            metra - i miejscowych i dalekich. Ja bym zaczal chocby od Wandy Szuman, ktora
            mialem zaszczyt znac osobiscie.
            • robert_wl Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? 08.02.02, 16:32
              Gość portalu: Morciasz napisał(a):

> Mysle, ze nie ma co Grzegorzowi Ciechowskiemu stawiac pomnika - lepiej jakas
              > plytka pamiatkowa w dziwacznym ksztalcie. A kandydatow na cokoly to jest od
              > metra - i miejscowych i dalekich. Ja bym zaczal chocby od Wandy Szuman, ktora
              > mialem zaszczyt znac osobiscie.

W takim razie pomnik i płyta w dziwacznym kształcie. Popieram pomysł z Wandą
              Szuman.
    • Gość: SDB Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 19:28
      Ja bym proponowal jakos "ucywilizowac" tereny zielone w okolicach odnowy i
      postawic tam pomnik Ciechowskiego grajacego na flecie. Pomnik nie musi byc taki
      duzy jak Pilsudskiego, moze byc taki jak Flisak
      • Gość: Igła Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: *.chello.pl 08.02.02, 20:17
        Jedynym który zasługuje na pomnik jest o. Tadeusz Rydzyk !

Prawda Morciaszku ?
    • Gość: żak Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 00:44
      A czemu by nie pomnik studenta!!! Przecież Toruń to studenckie miasto. Mamy
      swoje święto (Juwenalia), to dlaczego byśmy nie mogli mieć pomnika? Mógłby
      stanąć gdzieś przy Rektoracie...
      • szlachcic Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? 11.02.02, 13:14
        Dobrze się czujesz Żak? Intensywna nauka Ci chyba zaszkodziła.
      • Gość: szlachcic Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: 217.153.36.* 11.02.02, 14:54
        Dobrze się czujesz Żak? Intensywna nauka Ci chyba zaszkodziła.
        • b3ut Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? 11.02.02, 16:50
          a może pomnik piernika, albo gwiazdy?
    • szlachcic Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? 12.02.02, 07:39
      Minister Belka powinien mieć pomnik. Pieniądze jestem pewien, że Pan minister
      by znalazł. :), no i jak mozna było zapomnieć o premierze Leszku. To wielki
      człowiek :) (w gębie)
      • Gość: Igła Buzkowi i Baucowi ! IP: *.chello.pl 13.02.02, 18:20
        szlachcic napisał(a):

> Minister Belka powinien mieć pomnik. Pieniądze jestem pewien, że Pan minister
        > by znalazł. :), no i jak mozna było zapomnieć o premierze Leszku. To wielki
        > człowiek :) (w gębie)

Tylko Buzek i Bauc !!! O tym to Naród naprawdę może być "wdzięczny" !
    • Gość: MONK NIKOMU IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 13:28
      Nikomu, w Toruniu jest ich wystarczajaco. Sa inne rzeczy na ktore mozna
      przeznaczyc ta kase
      • Gość: Morciasz Re: NIKOMU IP: *.graf.torun.pl 13.02.02, 16:14
        Monk w duzej mierze ma racje. Ja najbardziej lubie pomniki, ktore sa
        jednoczesnie uzyteczne publicznie. Np. swietnym pomnikiem slawiacym Wande
        Szuman bylaby bursa dla biednych dzieci jej imienia, pomnikiem Grzesia
        Ciechowskiego moglabyc jakas nowowybudowana sala koncertowa, pomnikiem dla
        Romana Cheladzego moglby byc minitor zuzlowy z prawdziwego zdarzenia im.
        Cheladze. Itd. I co Wy na to?
        • Gość: vic Re: NIKOMU IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 16:28
          Gość portalu: Morciasz napisał(a):

> Monk w duzej mierze ma racje. Ja najbardziej lubie pomniki, ktore sa
          > jednoczesnie uzyteczne publicznie. Np. swietnym pomnikiem slawiacym Wande
          > Szuman bylaby bursa dla biednych dzieci jej imienia, pomnikiem Grzesia
          > Ciechowskiego moglabyc jakas nowowybudowana sala koncertowa, pomnikiem dla
          > Romana Cheladzego moglby byc minitor zuzlowy z prawdziwego zdarzenia im.
          > Cheladze. Itd. I co Wy na to?
          Pomysl swietny, zastanawia mnie tylko jedno. Skoro wg Was szkoda pieniedzy na
          pomnik, a w ramach tego wolicie wybudowac burse lub sale koncertowa to z czego?
          Chyba kartonu, bo koszt postawienia pomnika, a wybudowania budynku jest
          chyba "nieco" nizszy.Zaznaczam, ze moim zdaniem pomysl dobry, tylko troche nie
          trafiony.
          Pozdr.

• Gość: Bruno Majac na uwadze IP: 199.71.64.* 15.02.02, 18:53
            Majac nauwadze bolszwewickie sympatie torunian proponuje postawic pomnik BOLESLAWA BIERUTA.
            Najlepiej 10 metrowej wysokosci przed Narodowym Bankiem Polskim.
    • Gość: Jonek Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.02, 02:18
      Czyżby już nikt nie pamiętał, że mieliśmy stawiać pomnik Krzyżaka - założyciela?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka