robert_wl 08.02.02, 13:40 Ja, gdybym mógł, postawiłbym pomnik zmarłego niedawno Grzegorza Ciechowskiego. Jakie są Wasze propozycje? (może zostaną wysłuchane) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: vic Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 14:23 Jestem za Ciechowskim. Nie popieram "odznaczen" posmiertnych, ale niech to bedzie symbol. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LilSnake Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: *.i4.auc.dk 08.02.02, 14:23 Postawilbym pomnik Romana Jasiakiewicza... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: 198.138.227.* 08.02.02, 14:58 Gość portalu: LilSnake napisał(a): > Postawilbym pomnik Romana Jasiakiewicza... :) zdecydowanie postawil bym pomnik Alberta Einstaina (nie ma przeceiz wymogu ze osoba ktorej pomnik stawiamy musi byc w jakis sposob zwiazana z danym miastem) a to najwiekszy niezyjacy czlowiek o jakim kiedykolwiek czytalem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pol Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: 158.75.58.* 08.02.02, 15:42 Proponuję Wenderlicha za... "starania" na rzecz siedziby NSA w Toruniu :) (Choć raczej zasłużył na pomnik w Bydgoszczy). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lehó Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: 158.75.50.* 08.02.02, 15:51 Ciekawe czy Rydzyk ma swój pomnik na terenie radia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morciasz Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: *.graf.torun.pl 08.02.02, 16:03 Mysle, ze nie ma co Grzegorzowi Ciechowskiemu stawiac pomnika - lepiej jakas plytka pamiatkowa w dziwacznym ksztalcie. A kandydatow na cokoly to jest od metra - i miejscowych i dalekich. Ja bym zaczal chocby od Wandy Szuman, ktora mialem zaszczyt znac osobiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_wl Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? 08.02.02, 16:32 Gość portalu: Morciasz napisał(a): > Mysle, ze nie ma co Grzegorzowi Ciechowskiemu stawiac pomnika - lepiej jakas > plytka pamiatkowa w dziwacznym ksztalcie. A kandydatow na cokoly to jest od > metra - i miejscowych i dalekich. Ja bym zaczal chocby od Wandy Szuman, ktora > mialem zaszczyt znac osobiscie. W takim razie pomnik i płyta w dziwacznym kształcie. Popieram pomysł z Wandą Szuman. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SDB Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 08.02.02, 19:28 Ja bym proponowal jakos "ucywilizowac" tereny zielone w okolicach odnowy i postawic tam pomnik Ciechowskiego grajacego na flecie. Pomnik nie musi byc taki duzy jak Pilsudskiego, moze byc taki jak Flisak Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igła Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: *.chello.pl 08.02.02, 20:17 Jedynym który zasługuje na pomnik jest o. Tadeusz Rydzyk ! Prawda Morciaszku ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żak Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: *.plock.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.02, 00:44 A czemu by nie pomnik studenta!!! Przecież Toruń to studenckie miasto. Mamy swoje święto (Juwenalia), to dlaczego byśmy nie mogli mieć pomnika? Mógłby stanąć gdzieś przy Rektoracie... Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? 11.02.02, 13:14 Dobrze się czujesz Żak? Intensywna nauka Ci chyba zaszkodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szlachcic Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: 217.153.36.* 11.02.02, 14:54 Dobrze się czujesz Żak? Intensywna nauka Ci chyba zaszkodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? 11.02.02, 16:50 a może pomnik piernika, albo gwiazdy? Odpowiedz Link Zgłoś
szlachcic Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? 12.02.02, 07:39 Minister Belka powinien mieć pomnik. Pieniądze jestem pewien, że Pan minister by znalazł. :), no i jak mozna było zapomnieć o premierze Leszku. To wielki człowiek :) (w gębie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Igła Buzkowi i Baucowi ! IP: *.chello.pl 13.02.02, 18:20 szlachcic napisał(a): > Minister Belka powinien mieć pomnik. Pieniądze jestem pewien, że Pan minister > by znalazł. :), no i jak mozna było zapomnieć o premierze Leszku. To wielki > człowiek :) (w gębie) Tylko Buzek i Bauc !!! O tym to Naród naprawdę może być "wdzięczny" ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONK NIKOMU IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 13.02.02, 13:28 Nikomu, w Toruniu jest ich wystarczajaco. Sa inne rzeczy na ktore mozna przeznaczyc ta kase Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morciasz Re: NIKOMU IP: *.graf.torun.pl 13.02.02, 16:14 Monk w duzej mierze ma racje. Ja najbardziej lubie pomniki, ktore sa jednoczesnie uzyteczne publicznie. Np. swietnym pomnikiem slawiacym Wande Szuman bylaby bursa dla biednych dzieci jej imienia, pomnikiem Grzesia Ciechowskiego moglabyc jakas nowowybudowana sala koncertowa, pomnikiem dla Romana Cheladzego moglby byc minitor zuzlowy z prawdziwego zdarzenia im. Cheladze. Itd. I co Wy na to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vic Re: NIKOMU IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 13.02.02, 16:28 Gość portalu: Morciasz napisał(a): > Monk w duzej mierze ma racje. Ja najbardziej lubie pomniki, ktore sa > jednoczesnie uzyteczne publicznie. Np. swietnym pomnikiem slawiacym Wande > Szuman bylaby bursa dla biednych dzieci jej imienia, pomnikiem Grzesia > Ciechowskiego moglabyc jakas nowowybudowana sala koncertowa, pomnikiem dla > Romana Cheladzego moglby byc minitor zuzlowy z prawdziwego zdarzenia im. > Cheladze. Itd. I co Wy na to? Pomysl swietny, zastanawia mnie tylko jedno. Skoro wg Was szkoda pieniedzy na pomnik, a w ramach tego wolicie wybudowac burse lub sale koncertowa to z czego? Chyba kartonu, bo koszt postawienia pomnika, a wybudowania budynku jest chyba "nieco" nizszy.Zaznaczam, ze moim zdaniem pomysl dobry, tylko troche nie trafiony. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bruno Majac na uwadze IP: 199.71.64.* 15.02.02, 18:53 Majac nauwadze bolszwewickie sympatie torunian proponuje postawic pomnik BOLESLAWA BIERUTA. Najlepiej 10 metrowej wysokosci przed Narodowym Bankiem Polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jonek Re: Kogo pomnik postawilibyście w Toruniu? IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 16.02.02, 02:18 Czyżby już nikt nie pamiętał, że mieliśmy stawiać pomnik Krzyżaka - założyciela? Odpowiedz Link Zgłoś