Dodaj do ulubionych

Pijany Toruń

IP: 80.53.175.* 16.02.04, 16:39
Przeraża wiosenno-jesienny Piwny sezon w Toruniu.
Aby nie mieć adwersarzy swej skretyniałej magistrackiej polityki ,Rajcy do
upadłego pompują w młodzież hektolitry Piwa w każdej staromiejskiej
kamieniczce.
To skandal "PIJANY TORUŃ".Hektolitry wypitego piwa to poziom skretynienia
mieszkańców Torunia i STUDENTÓW UMK i mafijnych powiązań na szczytach władzy
tego miasteczka.
Ota do czego doszliśmy.Hańba!!!!.Czy tak jest na starym mieście w Gdańsku lub
Krakowie???
Obserwuj wątek
    • Gość: Jazon Re: Pijany Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.04, 18:09
      I oczywiście pod lufami karabinów wciagają tam tych nieskażonych młodych ludzi,
      światłych studentów itp...Widzę pewne luki w Twoim rozumowaniu- i jest to
      eufemizm.
      • Gość: miś Re: Pijany Toruń IP: *.acn.waw.pl 16.02.04, 18:19
        taa, szczególnie dużą lukę ma gostek tam gdzie normalnie znajduje się mózg...
        • Gość: b3ut Re: Pijany Toruń IP: *.torun.mm.pl 16.02.04, 19:42
          No coz, przymus profinacyjny robi swoje...
    • Gość: Kalina Re: Pijany Toruń IP: *.torun.mm.pl 17.02.04, 01:47
      Od wielu lat mieszkam na Starówce. Zgadzam się z tym, że trochę władze miasta
      przesadzają z rozdawaniem koncesji na sprzedaż alkoholu... Ale z drugiej
      strony - Jak ktoś nie chce, to nawet pub co kilka metrów nie sprawi, że się
      nachleje (używam takiego określenia, bo moje obserwacje weekendowych zabaw nie
      pozwalają na użycie określenia "napije"). Toruń pewnie nie jest ciemną plamą na
      mapie Polski i pewnie pije się równie dużo, co w innych miejscach. Niestety od
      pewnego czasu obserwuję dramatyczny spadek wieku pijaków - łatwiej
      spotkać "narąbanego" trzynastolatka niż menela z bełtem. Czasy się zmieniły...
      Ale, ale, podobno za sprzedaż alkoholu nieletnim można odebrać koncesję?
      Wystarczy spacer po lokalach na Starówce i już można zamknąć większość z nich.
      Ale do tego trzeba mieć dużo odwagi, a tego z pewnością obecne władze nie mają.
      P.S.
      Ciekawe, czy kolejne spotkania z mieszkańcami "miłościwie nam panującego"
      sprawią, że coś się zacznie dziać - ale to już temat na inny post
      • sdb Re: Pijany Toruń 17.02.04, 20:33
        puby to ja prosze zostawic w spokoju. i co zlego w tym ze sprzedaje sie duzo
        piwa? a sprzedaz nieletnim to faktycznie troche problem ale glownie w sklepach.
        • Gość: Trygław jakiś Re: Pijany Toruń IP: *.smk.gda.pl 18.02.04, 01:04
          No tak, tu mi z gdańskiem porównuje ktoś Toruń kochany. Różnica jest taka że
          Trouń mniejszy więc i pubów więcej na każdy hektar.
          • Gość: Jazon Re: Pijany Toruń IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.04, 07:14
            Skoro wszystkie sie jakos utrzymuja to w czym problem? I tak w weekendy tłok
            jest wszędzie bez wyjatku. Zgadzam sie z Sdb że problemem jest najwyżej łamanie
            zakazu sprzedaży alkoholu nieletnim.
            • sdb Re: Pijany Toruń 18.02.04, 13:30
              Baj, Horzyca, Kopernik, Orzel, Grunwald, Nasze Kino, Planetarium, Koscioly,
              muzea, wystawy, Ratusz, najwystawniejsze sklepy(chociaz jeszcze nad tym trzeba
              popracowac patrz Bar miesny kolo Domu Harcerza), restauracje, knajpki, puby,
              imprezownie- wszystko skupione w centrum- to wszystko wlasnie tworzy klimat
              naszej Starowki. I zeby jeszcze mieszkancy nie narzekali na halas z ogrodkow.
              nie o to mi chodzi zeby po prostu przestali ale zeby wstawic im moze lepsze
              okna, poprawic wentylacje mieszkan czy cos. Nie wyobrazam sobie zeby ogrodki
              mialy byc zamykane o polnocy.
              • Gość: zagloba od...ic sie od piwa! IP: *.client.comcast.net 19.02.04, 07:26
                Polskie piwo jest najlepsze na swiecie. I dobrze ze sie je pije. A gdzie ku.rwa
                pic? W piwiarnich! bo to jest poprawna nazwa. A student co ma robic? Pijcie ile
                wlezie studenci, studiuje sie tylko raz!
    • Gość: Allma Re: Pijany Toruń IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 22.02.04, 14:16
      Przeciez letnie ogrodki wlasnie tworza klimat Starowki. Miejsce gdzie mozna
      usiasc w cieniu parasola i skad mozna podziwiac piekno Starego Miasta. A puby
      sa miejscem spotkan mlodziezy, studentow i wszystkich mieszkancow miasta. To
      chyba lepiej, ze ludzie spotykaja sie w pubie, niz mieliby sie szlajac po
      osiedlach. Nie przesadzajmy z tym pijanstwem, na Starowce nie widac tak
      tych "pijakow". Ludzi nie stac, zeby spotykac sie w restauracjach
      i "kulturalnie" spedzac wieczory. A co do innych miast, to wszedzie to wyglada
      podobnie. I w Gdansku, i w Krakowie, i w Poznaniu i w calej Polsce. I nie tylko
      w Polsce. Tak samo jest w Berlinie, Monachium, Paryzu czy Madrycie. Starowka
      jest centrum miasta, gdzie spotykaja sie wszyscy mieszkancy i gdzie sila rzeczy
      powstaja restauracje czy puby. Jedynym problemem jest mlodziez, a raczej
      dzieciaki, ktore pic jeszcze nie umieja. Pozdrawiam.
      • Gość: KALINA Re: Pijany Toruń IP: *.torun.mm.pl 22.02.04, 17:30
        Nie widać pijaków na Starówce??? Proszę, przyjdź w nocy z piątku na sobotę -
        okolice Kopernika i zegara przy Królowej Jadwigi. Ale nie o 22, lecz około 2-4
        w nocy. Dopiero wtedy te pijaki wracają do domu. Nie jestem za zamykaniem
        ogródków o pólnocy, bo sama lubię posiedzieć na świeżym powietrzu przy kufelku,
        ale głośna muzyka, rycząca z wystawionych na dwór głośników jest już przesadą.
        A miejsc, gdzie właściciele nie liczą się z mieszkańcami okolicznych kamienic,
        jest wiele - i na Rynku Staromiejskim i w okolicach Nowomiejskiego. Myślę, że w
        ogóle dyskusja powinna się skupić na tym aspekcie - nie może być tak, żeby
        mieszkańcy z niechęcią myśleli o lecie, bo to oznacza ciągłe ryki za oknem. Ja
        mieszkam na Starówce i postuluję: dużo ogródków, otwarcie na klienta i... dużo
        kultury (czyli przede wszystkim liczenie się z innymi).
      • folkatka Re: Pijany Toruń 22.02.04, 18:22

>
        > w Polsce. Tak samo jest w Berlinie, Monachium, Paryzu czy Madrycie.
        ======================
        Tak, tylko tam zakaz sprzedazy piwa nieletnim jest przestrzegany
        rygorystycznie. A u nas? Proponuje w sobotnia noc przejść sie do Misia. Ja
        byłam tam wczoraj, i założę sie że połowa tam obecnych to byli ludzie w wieku
        ca.15 - 16 lat
    • agaa78 Pijany Toruń???? 26.02.04, 09:16
      Cieszcie się, że mieszkacie w Toruniu i że macie starówkę, która tętni
      życiem.Mieszkam w Gadńsku i tam tego nie ma...może dlatego, że Trójmiasto jest
      większe i wszystkie lokale są rozmieszczona na dobrych paru hektarach.Pewnie
      dlatego "pijaństwo" jest mniej widoczne.Poza tym Starówka nie jest centrum
      towarzyskim-niestety:(((
      Byłam jakiś misiąc temu w Toruniu na kilkudniowym szkoleniu z kilkunastoosobową
      ekipą z Gdańska.Wszyscy byli zachwyceni ilością i jakościa Waszych knajp oraz
      zajebistą atmosferą w Waszym mieście.
      A studentom pozólcie poszaleć, bo to najlepszy okres w ich życiu, którego nie
      zapomną do końca życia!

Cieszcie się z tego co macie-wiele miast Wam tego zazdrości!!Pozdrawiam
      zajebisty Toruń i jego mieszakńców!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka