sexyhero 26.03.10, 00:29 eeeeeee, bez Kazika i Bigcyca ? ;] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sdb Re: Kto zagra na Juwenaliach? Jest ciekawie - spr 26.03.10, 02:07 heh Kukiz, artysta wystepujacy na koncercie pamieci Ciechowskiego zapowiedziany jako czlowiek nie znajacy slowa "kompromis", po czym spiewal "my lunatycy" z kartki wyciagnietej z kieszeni nie zapomne tego gnojowi. ale moze powinienem spojrzec na to z innej strony- nie jego wina ze ktos zapowiedzial go jako bezkompromisowego. a on jest po prostu soba. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-44 Akustyka 26.03.10, 07:58 To bardzo miło,że pomyślano o mieszkańcach od Gagarina i Brzeziny. Ale.Właśnie problem w tym "ale". W zeszłym roku scena była skierowana na Brzezinę.Głośniki generowały zakres bardzo niski zakres infradźwięków [to jest to właśnie prawie niesłyszalne buuuum,buuum].Infradźwięki działają bardzo niebezpiecznie dla osób schorowanych -zapytajcie lekarzy kardiologów i neurologów. Zwierzęta piszczą,chowają się- zwyczajnie -cierpią.Ale pytam - za co? Czy nie można ograniczyć zakres dźwięków wyłącznie do tych słyszalnych? Można, ale wtedy nie będzie tego parcia na pierś przy ...Buuum,buuum. Ktoś powiedział,że w dawnych juwenaliach [a sam uczestniczyłem w pierwszych] były sceny,słabsze nagłośnienia,a po 22-giej wszyscy przenosili się do klubów. Zwyczajnie - by nie męczyć ludzi - ziomali. Odpowiedz Link Zgłoś
waiting4 Re: Akustyka 26.03.10, 09:27 Ludzie bez przesady z tym hałasem to skansen czy miasto akademickie? To przecież dwa dni w roku, równie dobrze można doczepić się do ekipy Zaleskiego,że podczas każdej większej kampanii promującej Toruń straszy mojego psa wybuchem petard wysyłając opary zanieczyszczeń do atmosfery... Co do hałasu to bardziej drażnią mnie ścigacze jeżdżące w nocy ul. Grudziądzką całymi tabunami na jednym kole. Odpowiedz Link Zgłoś
jot-44 Re: Akustyka 26.03.10, 10:01 Szanowny Panie Waiting4 - tu nie chodzi o skansen itd.itd. Chodzi o zwykłą przyzwoitość. Proszę przeczytać raz jeszcze - ze zrozumieniem. Ja napisałem o ograniczeniu aparatury do wydawania zakresu dźwięków SŁYSZALNYCH przez człowieka. Ekscytowanie się infra i ultra -dźwiękami,których Pan nie słyszy jest bez sensu. I tyle Drogi Panie i aż tyle. PS Nie życzę Panu,gdy będzie Pan miał depresję lub chore serce dwa dni lęku o swoje życie. Ale to przecież nie skansen.To tylko dwa dni.... Odpowiedz Link Zgłoś
arafat11 Re: Kto zagra na Juwenaliach? Jest ciekawie - spr 26.03.10, 09:41 > eeeeeee, bez Kazika i Bigcyca ? ;] ale sa piersi i jelonek... Odpowiedz Link Zgłoś
marinellla infradźwięki 28.03.10, 21:42 oczywiście, że całe miasto nie musi słuchać infradźwięków, na Bielanach jest szpital, ktoś umiera, ktoś rodzi przy ciągłej łupance... Odpowiedz Link Zgłoś