Dodaj do ulubionych

Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta

06.07.10, 14:11
Jak się mieszka na osiedlu zieleniec? Jak jest zarządzane? Jak z
bezpieczeństwem, czystością, remontami oraz kosztami utrzymania
mieszkań?Proszę o opinię, ponieważ nie wiem czy to jest dobry kandydat, który
dobrze radził sobie w dotychczasowej pracy...
Obserwuj wątek
    • antygospodarz Re: Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta 06.07.10, 14:15
      na Zieleńcu mieszkam od 4 lat. Do tej pory wszystko ok. Czynsze jak na standardy
      Torunia do przełknięcia. Mój 3 letni synek ma gdzie wyjść - monitoring działa,
      samochód parkuje "pod chmurką" i na razie nie miałem z nim problemu. Polecam
      generalnie i Zieleniec i Przybyszewskiego
      • b3ut Re: Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta 06.07.10, 16:31
        > samochód parkuje "pod chmurką" i na razie nie miałem z nim problemu.

Zimą też? To masz dobry akumulator! :)
    • antygospodarz Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta 06.07.10, 14:18
      Ja za to zbieram informacje o tym jak żyje się w Młodzieżowej Spółdzielni
      Mieszkaniowej - tam gdzie Prezesował obecny Prezydent Zaleski. Jak z
      bezpieczeństwem, czynszami, wywozem odpadów i remontami (czy aby wszystko tak
      SUPER)
      • harcownik-online Re: Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta 07.07.10, 10:15
        antygospodarz napisała:

> Ja za to zbieram informacje o tym jak żyje się w Młodzieżowej Spółdzielni
        > Mieszkaniowej - tam gdzie Prezesował obecny Prezydent Zaleski. Jak z
        > bezpieczeństwem, czynszami, wywozem odpadów i remontami (czy aby wszystko
        tak > SUPER)

Jest LIPA - drogo -

500 zł za mieszkanie 70 metrów

500 zło tych w tym 200 fundusz remontowy za 5 letnie mieszkanie !
    • jaz0n Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta 06.07.10, 16:03
      Moim zdaniem zeby liczyc na pokonanie Zaleskiego potencjalny kandydat musiałby
      sie od niego znacząco różnić. O panu Przybyszewskim na razie wiem tylko tyle
      że nie jest Zaleskim, ale biorąc pod uwage grzeczne głosowanie, lub w
      najlepszym razie życzliwa neutralnośc PO wobec sztandarowych pomysłów
      'gospodarza' to nie wróżę mu powodzenia- jest niezbyt wiarygodny jako oponent
      urzędującego prezydenta. Musiałby chyba most zbudować (albo zamienić wode w
      Wiśle w wino;).
      • boczipl Re: Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta 06.07.10, 16:08
        Kolejny odcinek z cyklu "walka spółdzielców". Nie ma się spodziewać po tym
        kandydacie niczego wielkiego, jednak na pewno będzie lepszy od ekipy Michała Z.
      • harcownik-online Re: Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta 07.07.10, 10:13
        KAŻDY, TYLKO NIE MICHAŁ Z.

KAŻDY, TYLKO NIE "CYRK ZALESKI"

NOT AGAIN !
    • protorun Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta 06.07.10, 16:21
      Wspaniała alternatywa dla Zaleskiego. Spokojny, opanowany, rzetelny,
      pracowity i otwarty dla ludzi CZŁOWIEK. I najlepszy kandydat na
      Prezydenta Torunia. Osiedle Zieleniec jest tego przykładem - twór
      wolnej Polski w którym nowoczesność i dobro społeczne to podstawa.

Już teraz głosuję na "WALDKA"!!!
      • terrek Ale on z Bydgoszczy jest! 06.07.10, 16:26
        J/w.
        • b3ut Re: Ale on z Bydgoszczy jest! 06.07.10, 16:30
          nie ma ludzi bez wad
          • cyrk_zaleski Re: Ale on z Bydgoszczy jest! 06.07.10, 16:39
            No to Zaleski trzecią kadencję ma jak w banku. Widać, że PO ma gdzieś wybory na
            najważniejszy urząd w tym mieście.
            • harcownik-online Re: Ale on z Bydgoszczy jest! 07.07.10, 10:14
              NOT AGAIN !

może byc z Bydgoszczy ! może być Kłopotek !
              jestem z Torunia, popieram Bydgoszcz ! ku chwale ojczycny !!
      • harcownik-online Re: Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta 07.07.10, 10:16
        protorun napisał:

> Wspaniała alternatywa dla Zaleskiego. Spokojny, opanowany, rzetelny,
        > pracowity i otwarty dla ludzi CZŁOWIEK. I najlepszy kandydat na
        > Prezydenta Torunia. Osiedle Zieleniec jest tego przykładem - twór
        > wolnej Polski w którym nowoczesność i dobro społeczne to podstawa.
        >
        > Już teraz głosuję na "WALDKA"!!!

NOT AGAIN !

jestem z Torunia, popieram Bydgoszcz ! ku chwale ojczycny !!
    • kid_cassidy Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta 06.07.10, 17:00
      bycie prezem w spółdzielce w Toruniu to jest to!!!
      stajesz sie niezłą figurą z perspektywami na władanie miastem.
      ewentualną słabą polityczną pozycję zrekompensuja np tysiace
      wiernych członków spółdzielni.

dlaczego taki Pronobis ze Skarpy lub Zółtowski z Kopernika nie rwą
      się jeszcze do ratusza?
      • hecer Re: Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta 06.07.10, 20:50
        > dlaczego taki Pronobis ze Skarpy lub Zółtowski z Kopernika nie rwą
        > się jeszcze do ratusza?

przegapili swoją okazję, gdy PO zrobiła łapankę po rozpadzie AWS i trafili do
        niej Szmak czy Przybyszewski.
    • czulypiotrus Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta 06.07.10, 17:01
      Zieleniec jako jedyna spółdzielnia zarabia sama na siebie, za swoją kasę
      stawia budynki. Taki człowiek jest potrzebny Naszemu miastu, może wyprowadzi
      Nas z długów, w które wpędził Toruń Zaleski
      • nslaw Zieleniec 06.07.10, 18:57
        "Zieleniec jako jedyna spółdzielnia zarabia sama na siebie."
        Przepraszam, a kto dopłaca do pozostałych?
    • nslaw Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta 06.07.10, 19:15
      Przybyszewski jest tak bezwolny i oddany Zaleskiemu, że po ewentualnym wyborze powoła Zaleskiego na wice.
      Poza tym jest wyjątkowo bezbarwny.
      Radzę żeby PO od razu, tak jak SLD, zrezygnowała z wystawiania kandydata.
      PiS wystawi jakiegoś nieznanego katechetę i właściwie jest po zawodach.
      Tylko co dalej?
      Nie znam układów rodzinnych Zaleskiego, ale może ma syna lub córkę, wtedy możemy pokusić się o dynastię prezydencką.
      To byłaby szansa, aby dzieci i wnuki toruńskich radnych piastowały zaszczytne stołki również po rodzicach.
      • antygospodarz Re: Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta 06.07.10, 19:45
        hmmm jakby ci tu delikatnie zasugerować, że to co piszesz ni jak sie
        ma do rzeczywistości. Zalecam poczytanie chociażby stenogramów z
        posiedzeń Rady Miasta. Przekonałbys się wtedy, że Przybyszewski ma
        polityczne "Cohones". Nie wiem czy słyszałeś, że poprzedniemu
        Przewodniczącemu Rady twój Prezio wszedł tak na głowę, że układał mu
        porządek posiedzeń Rady. No ale ty penie wolisz bełkotać o niczym...:
        (
    • rts44 Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta 06.07.10, 19:33
      obawiam sie jednego.p.zaleski zrezygnuje z 3 kadencji i odejdzie a o
      moscie mozemy zapomniec na ladnych kilkanascie lat.obym sie
      mylil.jezeli p.zaleski stanie do wyborow/bo most ma stanac/ to wygra
      w cuglach z takimi przeciwnikami jak przybyszewski,gizynski,dowgiallo
      • boczipl Re: Przybyszewski kandydatem PO na prezydenta 06.07.10, 19:44
        Ciekawa teoria, ciekawe jak ją uzasadnisz.
    • hecer Przybyszewski - nigdy, przenigdy. 06.07.10, 21:04

Nigdy przenigdy Przybyszewski!

To jest facet, który nie bierze odpowiedzialności za słowa. Najpierw pisze na
      swoim blogu, że miasto jest bardzo zadłużone, że tylko w ostatniej kadencji
      dług w znaczny sposób się zwiększył... A potem głosuje za jego dalszym
      powiększeniem. Przypomnę, że mieliśmy dostać 750 mln zł dotacji na most. Teraz
      okazuje się że tylko 327 mln zł. Przybyszewskiemu to nie przeszkadza poprawić
      budżet, zwiększyć zadłużenie.

Ten facet jest cieniem Zaleskiego. Rączka w rączkę.

Platforma głosuje tak jak chce Zaleski. Niby czasem się sprzeciwi, pod
      publiczkę zagłosuje przeciw podwyżkom cen biletów. Ale przegra. I uda rozpacz.

Ceny za wywóz śmieci wzrosły w ciągu ostatnich 3 lat o 85%. Ceny biletów MZK
      też podrożały o kilkadziesiąt procent.

Kiedy PO w Toruniu była skuteczna?

Proszę podać jeden przykład skuteczności tej partii.

Przed poprzednimi wyborami mieli pomysł - Toruńskie Centrum Miasta, TCM. I
      jest TCM. Z dyrektorem Szmakiem, pierwszym organizatorem kampanii Zaleskiego,
      któremu dyrektorstwo w Toruniu należy się chyba z tego powodu dożywotnio.

To jest zwykłe kolesiostwo, brak odpowiedzialności i sumienia.

Przybyszewski zapytany ile kosztuje budowa trasy wschodniej na północ od
      pl.Daszyńskiego powiedział że nie wie. Ale głosował za jej budową.

Na żadne pytanie nigdy nie odpowiedział konkretnie - albo nie wie, albo
      przeobraża się w "przewodniczącego debaty, obrad".

Podczas debaty z PIT zachowywał się po prostu tak, jakby go nie było -
      najpierw przez 10 minut otwierał debatę, czytał porządek obrad, a potem przez
      cały czas milczał, jakby nic go to nie obchodziło i nie miał żadnego zdania.

Zapytajcie Przybyszewskiego o program. Zapytajcie PO o program. Oni nie mają
      nic do zaoferowania. Miejska PO to jest partia ludzi kalkulujących swoje
      polityczne kariery, przywiązanych do stołków.

Na pewno na nich nie oddam głosu.

Nie wiem, co musiałoby się stać abym zmienił zdanie. Dołożyli się do
      wyniszczenia pluralizmu tego samorządu jak mało kto.

Przenigdy Przybyszewski. Musiałby chyba przejść taką metamorfozę przed
      wyborami jak Napieralski i zrobić zajefajny dicopolowy teledysk, abym zmienił
      zdanie.
      • antygospodarz Hecer przestań bredzić... 06.07.10, 23:55
        ...z przykrością muszę stwierdzić, ze się mylisz. To pewno jedyny gość, który
        chciał z wami gadać w tym mieście. Oczywiście najłatwiej jest strzelać na oślep
        - ten brzydki, ten mały, tamten bez jaj etc. Zaproponuj kogoś sensownego bo do
        tej pory w destrukcji jesteś najlepszy. Zanim wylejesz po raz kolejny pomyje na
        PO w Toruniu, to grubo się zastanów - obrażasz nie tylko Przybyszewskiego ale
        przede wszystkim wielu młodych ludzi. Ochłoń wyluzuj i zacznij pomagać bo mamy
        wspólnego wroga!
        • hecer a co ty wiesz o nich? 07.07.10, 01:25

Czy ty słyszałeś żeby ta przejrzysta, transparentna toruńska PO zająknęła się w
          sprawie KABO? By ktoś napomknął, że może jednak Aleksander D. czy Wiktor K.
          powinni ustąpić ze stanowiska na okres procesu?

Szanuję ludzi PO - ostatnio nawet przekazałem (pisemnie) słowa uznania wobec
          odwagi z jaką przywódcy naszego kraju obronili się przed aferą hazardową.

Takie mam akurat zdanie na ten temat i gratuluję odwagi osobom, które umiały w
          sposób godny wybrnąć z trudnej, niewygodnej politycznej sytuacji. Możecie mieć
          inne zdanie, spoko.

Ale lokalnym działaczom PO takiej odwagi brakuje. Ba! Oni uważają, że skoro nikt
          nie pyta, to sprawa nie istnieje:) Śmieszne ludki.

I to wszystko za pensję radnego?

Można miasto sprzedać bankom, wybudować szkodliwy dla układu drogowego most - za
          pensję radnego.

Czuję, że bardziej się w tym roku napracowałem dla miasta niż oni. Bo nie jest
          sztuką wyskoczyć na wały i kłaść worki z piaskiem gdy idzie powódź. Czy przyjść
          na spotkanie, z którego nic nie wynika. Sztuką jest zapobiegać różnym powodziom
          i prowadzić konstruktywny dialog. Takiego dialogu toruńska PO nie prowadzi. Jest
          pustosłowie w tle pustosłowia Zaleskiego. Albo milczenie.

Zdarzyło mi się też napisać niedawno w jednym z listów, które sobie wysyłam, że
          my dziś w Toruniu jesteśmy mieszkańcami tylko chwilę w wielowiekowej historii
          tego miasta. Ale to, co pozostawimy po sobie, pozostanie tu na zawsze - choćby
          ten nowy most.

To miasto budowali ludzie wielu narodowości, religii i kultur. Zostawili po
          sobie coś pięknego. Większość tego miasta powstała po wojnie i jest nie gorsza
          od tego, co było przedtem. Tak zbudowano Rubinkowo, Skarpę, UMK, Elanę,
          większość osiedli toruńskich itd.

Po nas będzie ten most. I radni PO godni są właśnie takiego drogiego,
          bezużytecznego, skorumpowanego, sprzedanego za swoją polityczną obecność w
          radzie miasta, pokrętnego wywijasa.

Tyle właśnie po nich zostanie.

NOWY TEST IQ - Znajdź brakującą kreskę i WYBUDUJ MOST! (Jeśli jej nie widzisz - startuj zCzasem Gospodarzy!) (rozwiązanie)

Prezydent Torunia: "Nie wszyscy chyba do końca rozumieją, że zwalczając Zaleskiego, zwalczają Toruń, zatrzymują go w biegu."
          • uszaty25 Re: a co ty wiesz o nich? 07.07.10, 09:02
            Mamy tu przyklad klasycznego klinczu, Zaleski to dzuma i Przybyszewski to dzuma.
            Kazdy z nich chce budwy mega drogiego mostu przy Wschodniej, a mozna 2 razy
            taniej, takimi gospodarzami juz dawno powinien zajac sie prokurator i wlepic im
            po 25 lat.
        • hecer jedyny gość, który 07.07.10, 10:34
          >...z przykrością muszę stwierdzić, ze się mylisz. To pewno jedyny
          > gość, który
          > chciał z wami gadać w tym mieście.

bardzo śmieszne. Bo spadnę z krzesła.

Pan Przybyszewski z pewnością czyta to forum teraz. To widać zresztą po nowych
          nikach na forum i zachwytach nad Zieleńcem.

Pan Przybyszewski czyta to forum, bo w końcu stąd ukradł pomysł budowy przeprawy
          tymczasowej przez Wisłę i sprzedał jako swój podając informacje o kosztach,
          które ja tu prezentowałem.

Pan Przybyszewski nigdy się jednak z nami nie spotkał. A to go nie było, a to
          podczas debaty milczał - jak cały jego klub.

Nawiasem mówiąc, jutro na sesji rady miasta jest informacja pana inż B.Glapiaka
          o wstępnych wynikach jego studium dotyczącego budowy przeprawy tymczasowej. Z
          moich informacji wynika że kwota będzie bardzo wysoka - do tego stopnia, że nie
          opłaca się budować.

Pan Przybyszewski też powiedział, że "dyskusja o moście została zakończona".
          Mnie najbardziej śmieszą zawsze okoliczności w jakich to sakramentalne zdanie
          pada: po tym, jak pokazujesz cały absurd tej inwestycji, jej mankamenty ludzie
          nie chcą dociekać, pytać, zastanawiać się co poprawić i jak tylko mówią, że
          "decyzja już zapadła".

Raz tylko jednej z osób będących w PO wyrwało się, że "z tego co mówicie wynika,
          że lepiej chyba żeby oni nam tych pieniędzy nie dawali". To jest takie myślenie
          - a nuż to się SAMO rozsypie.

Im się wydaje, że jeśli na przykład Min.Infrastruktury nie podpisze umowy na
          dofinansowanie bo uzna ten projekt na Wschodniej za zły - właśnie tak powinien
          zrobić - to oni będą mogli do prasy mówić o "nie swojej winie" i "bulwersujących
          okolicznościach, które trzeba wyjaśnić", oraz o "odpowiedzialności prezydenta".
          A w duchu będą odczuwać ulgę, że rypnęło się bez kiwnięcia przez nich palcem.

Powtórzę to, co kiedyś napisałem w wątku o Steve'ie. Dla mnie Zaleski i jego
          wiceprezydenci, cała ekipa to ludzie cyniczni. To nie tylko hipokryzja, ale taki
          cynizm przepełniony pogardą i arogancją wobec innych ludzi, którzy "nie mogą ci
          podskoczyć". Nie chodzi o to, że ty masz jakieś argumenty, rację. Chodzi
          wyłącznie o to, że "ty im podskakujesz".

Natomiast ludzie z miejskiej PO to polityczni spekulanci. Ważne tematy
          przemilczają - nie komentują tylko ignorują, przechodzą obok problemów. Możesz
          do nich gadać i nie doczekasz się odpowiedzi. Nawet nie wiesz, czy do nich trafiło.

Jest taka jedna drobna ale ważna sprawa - węzeł Kluczyki. Każdy kto spojrzy na
          mapę będzie wiedział o co chodzi. Ja o tych kluczykach i ulicy Andersa napisałem
          kiedyś na forum BiT City - po prostu dlatego, że usłyszałem o budowie węzła w
          osi starego mostu, o likwidacji połączenia DK1 z S10 w Czerniewicach. Jedno z
          drugim łatwo powiązać.

Wiecie ilu radnych PO rozumiało na czym polega problem z węzłem Kluczyki? Nikt.

Im trzeba to dopiero tłumaczyć. Tlumaczyć o co tam chodzi. A potem nie dowiesz
          się, czy dotarło, czy zrozumieli.

Węzeł Kluczyki można zmienić od ręki. Tę sprawę można załatwić bez problemu. To
          nie żaden most czy srednicowa.

Co na to radni PO? NIC. Oni tego się nie dotkną. Nie wiem nawet czy rozumieją o
          co chodzi.

Może czują się poddenerwowani tym, że przychodzą do nich ludzie ze
          Stowarzyszenia Ratujmy Stawy, z bardzo ładną prezentacją, na której jedno wideo
          z mapą nagrane jest na mapę Tłoczka i jednocześnie opowiadają o dobrych
          projektach drogowych realizowanych w innych miastach... A taki radny PO pierwszy
          raz słyszy o tym, że można budować drogę w wykopie. Że trzeba to zrobić. I taki
          człowiek ze Stawów wie więcej niż taki radny, któremu płacą za to by się
          interesował tym miastem. Może to ich onieśmiela?

Nie wiem.

Proszę mi znaleźć ciekawą wypowiedź radnego PO z prasie, telewizji, w internecie
          na jakimś blogu... Poczytajmy te opiniotwórcze blogi radnych PO.... One pokazują
          poziom wiedzy radnych, ich zainteresowanie tematami.

Dlatego regularnie czytam Makowskiego. A blogosferę toruńskiej PO omijam
          szerokim łukiem. Poza tym, skoro pan Przybyszewski na blogu napisze jedno, a
          zagłosuje inaczej - to po co się przejmować tym co on pisze na swoim blogu?

NOWY TEST IQ - Znajdź brakującą kreskę i WYBUDUJ MOST! (Jeśli jej nie widzisz - startuj zCzasem Gospodarzy!) (rozwiązanie)

Prezydent Torunia: "Nie wszyscy chyba do końca rozumieją, że zwalczając Zaleskiego, zwalczają Toruń, zatrzymują go w biegu."
        • gilbert.grape Re: Hecer przestań bredzić... 07.07.10, 17:44
          antygospodarz napisała:

> Ochłoń wyluzuj i zacznij pomagać bo mamy wspólnego wroga!

Ty tak na poważnie? To jest sedno programu kandydata PO?

Pilnujcie zatem, by Zaleski nie wpadł pod jaki tramwaj, bo co wtedy?
    • emar22 Czas na nowego Gospodarza. 07.07.10, 08:44
      czyż nie?
      • harcownik-online Re: Czas na nowego Gospodarza. 07.07.10, 10:14
        emar22 napisała:

> czyż nie?

NOT AGAIN !

jestem z Torunia, popieram Bydgoszcz ! ku chwale Ojczycny !!
    • hecer każdy jeden zakręt, to jeden interes 07.07.10, 10:50

Dla mnie metaforą toruńskiej koalicji PO + Czas Gospodarza jest właśnie most
      na Wschodniej.

Wystarczy spojrzeć na makietkę.

img35.imageshack.us/img35/6824/dscf4577medium.jpg

Każdy jeden taki wywijas, to jest czyjś załatwiony interes. To my wam to, a wy
      nam tamto. Tak wymyślana jest Wschodnia - musi być coś nowego, coś wielkiego,
      coś drogiego, coś monumentalnego, coś naszego, wymyślonego przez naszą
      naszość, a nie ichnią ichność. I teraz wchodzimy w koalicję więc w zamian za
      to, chcemy to, tamto i jeszcze to tu, co się tak ładnie świeci. W drodze
      kompromisu rezygnujemy z tego i śmego.

No i wychodzi wywijas. Coś poskładanego z rozmaitych, różnorodnych interesów.

Kiedyś kierowano się interesem publicznym. Droga była prosta.

Dziś nie ma prostych dróg do celu. Trzeba jeździć objazdami. Trzeba
      "etapować". Rozkładać inwestycje w czasie. Jak najdłuższym, bo wtedy są
      bardziej wyczekane. I nie można tanio.

--------------

Bardzo bawi mnie to, jak oni potrafią być "za i przeciw". Poseł Lenz załatwił
      pieniądze na most - tak przynajmniej mówi, tak się fotografował przy urzędzie
      marszałkowskim. Ale jednocześnie w wywiadach podkreśla że jest przeciw
      lokalizacji na Wschodniej.

To po co on załatwiał te pieniądze? Most na Wschodniej - 900 mln zł. Na
      Waryńskiego (z ogromnym tunelem - pod pl.Pokoju?) - 600 mln zł. To po co nam
      te załatwione 300 mln zl?

No to co załatwił pan Lenz? Dla miasta nic załatwił. Dla siebie załatwił -
      show, popularność, kapitał polityczny. A i tak przeliczył się, że mu to
      mieszkańcy zapamiętają. Lenz po prostu dał paliwo propagandzie Zaleskiego,
      która teraz na tym moście dalej jeździ ustawiając inwestycję na wybory. I
      poseł Lenz teraz w wywiadzie mówi, że jest przeciwnikiem tej lokalizacji, a
      prezydent Zaleski o tym, że "już wkrótce zaczniemy budowę" (i nigdy nie
      skończymy).
    • hecer miejskie PO - lawiranci 07.07.10, 17:35

Jakiś czas temu zwróciłem się z prośbą do posła PO - nie do radnych, bo na
      nich nie można liczyć - żeby spróbował otrzymać studium wykonalności i analizę
      kosztów korzyści dla mostu.

Z tego studium dowiemy się jakie są korzyści z mostu na Wschodniej, jak
      porównywano warianty, co i ile kosztuje w poszczególnych etapach.

Można powiedzieć, że to najważniejszy dokumentów przygotowany przez fachowców
      dla miasta Torunia. To jest most, który determinuje rozwój układu drogowego,
      stan finansów miasta, rozwój przestrzenny Torunia, korki na drogach, ochronę
      środowiska, itd.

Minęły dwa miesiące. Od posła nie ma odpowiedzi. A pisał, że zajmie się
      sprawą, że spróbuje.

Ja już mam orzeczenie SKO o tym, że mam prawo do tych informacji. I oczywiście
      dalej MZD będzie próbowało mi ich nie udostępnić, co jest już zagrożone
      odpowiedzialnością karną.

Poseł czy radny mogliby oczywiście pomóc. Mają prawników lub są prawnikami.
      Może po prostu nie chcą wiedzieć jakie są korzyści i koszty z mostu?

Nie chodzi tylko o posła PO. Także poseł PiS był proszony i też obiecał się
      tym zająć. I wsiąkł.

A radny PO? A radny PiS? Nie chce poznać informacji o moście? Nie tych ze
      strony most.torun.pl - tylko fachowego opracowania. Nie ciekawi go, co się w
      nim znajduje?

Żadnemu z nich nawet do łba nie przyszło poprosić o studium wykonalności. Ani
      jeden nie wpadł na ten pomysł.

Na debacie nikt na sali nie wiedział ile kosztuje budowa trasy wschodniej na
      północ od pl.Daszyńskiego. Choćby do średnicowej, z węzłem
      średnicowa-wschodnia. Specjalnie poprosiłem o odpowiedź pana Przybyszewskiego,
      bo w końcu jest szefem tej rady. I nic.

Tak wygląda ich profesjonalizm, fachowość, zainteresowanie miastem,
      przyszłością. Mają to w... nosie.

Żałosne.

Ja w końcu moje prawa wyegzekwuję. Bo to nie jest dziki kraj. Tylko są w nim
      tacy lawiranci polityczni jak ci z miejskiej platformy.

Tusk zrobił roszady w gabinecie po aferze hazardowej. Słyszeliście by
      Przybyszewski czy Jóźwiak wypowiedzieli się na temat Wiktora K, Andrzej J,
      Aleksandra D - zasiadających w dyrektorskich i prezesowskich fotelach? Pan
      Rasielewski z PiS też jakoś omija temat.

Po prostu wstyd, że tacy ludzie z łapanki, bez zaangażowania, mają zapewnione
      miejsce na kolejne kadencje. To jest próżność i ambicja. Brak odpowiedzialności.

Mam nadzieję, że premier tego rządu zrobi z wami porządek.
      • hecer Re: miejskie PO - lawiranci 07.07.10, 17:40
        w sprawie konkursu na dyrektora CSW też miejska PO trzyma sztamę z Zaleskim,
        Fiderewiczem, Derkowskim. Nie muszą oglądać ich kart do głosowania.

Przybyszewski, szef Rady Miasta, milczy w tej sprawie. Trzyma z Zaleskim. Co tam
        przejrzystość konkursu! Nie pierwszy to ustawiony konkurs w tym mieście, udało
        się przemilczeć pozostałe, można przemilczeć i ten.

Po co PO wystawia własnego kandydata na prezydenta? Przecież są w koalicji z
        Zaleskim. Realizujemy program PO - budowy mostu na Wschodniej, średnicowej,
        węzła Kluczyki, itd.

Chodzi im wyłącznie o stołek prezydenta. Nie mają zresztą nic do stracenia - bo
        wiadomo, że Przybyszewski przegra, ale co się nagada podczas kampanii, to się
        nagada.

Ciekaw jestem za co oni Zaleskiego będą krytykować... Przecież robią jego
        program. We wszystkich głosowaniach, w budżecie.

Nigdy, przenigdy na taką partię która jest i w koalicji w opozycji nie zagłosuję.
    • hecer nowe niki na forum 07.07.10, 17:44

coś mi się wydaje, że ludzie Zaleskiego potworzyli sobie tutaj niki na forum,
      żeby pisać durnowate pochwały Przybyszewskiego i go skompromitować.

Bo chyba Przybyszewski nie jest tak bezmyślny, bo sobie samemu robić taką
      zieleńcowo-komiczną propagandę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka