Dodaj do ulubionych

Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta

16.09.10, 13:43
No nareszcie koniec ściem Panie Michale Zaleski. Od dzisiaj nie będzie się Pan mógł kryć za swoim cieplutkim fotelikiem. Od dziś zaczyna się poważna debata o Toruń. Założę się, że już tak łatwiutko nie będzie Panu w tej kampanii. Ludzie maja dość ściem, dość tłumaczeń, że 4 lata to za mało...Nie mogę się doczekać Panie Zaleski;)
Obserwuj wątek
    • hobbes1980 A to niespodzianka ;) 16.09.10, 13:50
      No normalnie news porównywalny z tym o usunięciu krzyża :)

A co szans na to że prezydentem zostanie ktos inny to osobiście się nie łudzę- nie ma realnej opozycji, więc ludzie zaglosuja na Zaleskiego... Natomiast tych 'ściem i tłumaczeń' większość z nich nie słucha, bo ich one zwyczajnie nie interesuja.
      • wtorun Re: A to niespodzianka ;) 16.09.10, 16:25
        opozycja jest taka jak widać... nawet demo opozycji nie potrafią wykonać. Dziecinne ataki, zero merytorycznych propozycji, cała PEŁO.
    • nslaw Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 13:58
      Panie Zaleski, musi pan nas dręczyć?
      Proponuję, by miasto dało mu dożywotnią rentę w wysokości obecnej pensji.
      Pod warunkiem, że przestanie już nam "gospodarzyć" i zniknie z naszych oczu.
      Aha, dołożyłbym jeszcze całoroczny abonament na motooarenę.
      • wtorun Re: Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 16:26
        szukam pracy podczas kampanii, ile płacą w peło?
        • tryg.sk11 Re: Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 17.09.10, 08:15
          Ostrzegam wtorun, nie mozesz pracowac w dwoch sztabach naraz.
    • uszaty25 Re: Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 14:05
      Kto by sie spodziewal? tyle zrobil juz dla nas dobrego prezes naszego klubu Tecza.

• marcinbird Re: Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 16:14
        To idź chłopie, kandyduj, może Torunianie wybiorą Twoją "lepszą przyszłość"
    • qbba77 Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 14:19
      tak jako mieszkaniec Torunia, chciałem się zapytać pana, panie Zaleski, w jaki sposób załatwił pan zgodę na budowę domu swojej córki w środku lasu w miejscowości Obory??? może to nie pan??? to kto??? cała wieś pana ma za guru teraz, że rzeczy niemożliwe załatwia.... żądam wyjaśnień! również nadleśnictwo powinno beknąć!
      • cyrk_zaleski Re: Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 14:22
        więc jednak!
      • marcinbird Re: Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 16:12
        A co to ma wspólnego z kandydowaniem Zaleskiego w Toruniu ??
        Kolega rozgoryczony też chciałby dostać działeczkę ?
      • wtorun Re: Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 16:27
        qbba77 napisał:

> tak jako mieszkaniec Torunia, chciałem się zapytać pana, panie Zaleski, w jaki
        > sposób załatwił pan zgodę na budowę domu swojej córki w środku lasu w miejscowo
        > ści Obory??? może to nie pan??? to kto??? cała wieś pana ma za guru teraz, że r
        > zeczy niemożliwe załatwia.... żądam wyjaśnień! również nadleśnictwo powinno bek
        > nąć!
        jesteś pewny przestępstwa to zgłoś do prokuratury. U nas ludzie mają dziwne podejście... na forum się wydrze, w realistycznym życiu schowa się pod dywan.
      • kuba.zaleski Re: Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 21:04
        qbba77 napisał:

> tak jako mieszkaniec Torunia, chciałem się zapytać pana, panie Zaleski, w jaki
        > sposób załatwił pan zgodę na budowę domu swojej córki w środku lasu w miejscowo
        > ści Obory??? może to nie pan??? to kto??? cała wieś pana ma za guru teraz, że r
        > zeczy niemożliwe załatwia.... żądam wyjaśnień! również nadleśnictwo powinno bek
        > nąć!

No to bardzo ciekawe bo moja Siostra mieszka w Toruniu... Rozumiem, że możecie różnie oceniać mojego Ojca i jego pracę, co jest waszym świętym prawem, ale jak chcesz qbba77 atakować Go poprzez jego córkę jakimiś wymysłami to chociaż niech mają one w sobie chociaż ziarno prawdy.

P.S. Moja Siostra na pewno ucieszy się, że ma dom, o którym z mężem nawet nie wiedzą i go nigdy nie widzieli...
      • mieszkaniec2000 Re: Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 23.09.10, 09:20
        A ja mam informację, że Zaleski buduje nie tylko w lecie ale i na Grenlandii, bo tam sa ładne widoki na lodowce i kto mu na to k..wa dał pozwolenie ???
    • obywatelbk Show must go on 16.09.10, 15:15
      Jakoś mnie to nie dziwi, że szefem sztabu wyborczego pana Prezydenta została aktorka pani Małgorzata Chojnowska - Wiśniewska. "Przedstawienie musi trwać". W nadmuchiwanym balonie spektakli prezydent czuje się najlepiej. Otwieranie uroczystości, przecinanie wstąg, pojawianie się na uroczystościach, to jest to co lubi najbardziej i co przysparza mu popularności u mniej dociekliwych i wymagających mieszkańców miasta. Już za samą realizację projektu mostowego pan Prezydent powinien pożegnać się ze stanowiskiem.
      • najlepszyzenon Re: Show must go on 16.09.10, 15:56
        www.filmweb.pl/person/Ma%C5%82gorzata+Chojnowska-Wi%C5%9Bniewska-610235
    • wtorun Re: Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 16:17
      to szybko się ta debata zaczyna, wszechobecni posłowie PEŁO nie myśleli o tym przez 4 lata?
      • hecer radni PO vs radni Czasu 16.09.10, 17:58
        witam,

miło widzieć nową twarz na forum od paru dni.

W sumie więc można się było domyślić, że wkrótce Zaleski ogłosi start:)

Proponuję nie licytować się na jakość radnych - bo nic nie dorówna bierności, apatii i obciachowi twarzy Czasu Gospodarzy.

Proponuję obejrzeć je sobie na stronie bip.torun.pl - rada miasta.

Stetryczały beton. Chyba razem byli w ZMP jakieś 30 lat temu. I tak dotrwali do dziś - zawsze przy korycie. Jeden demontuje progi, inny wyglądem mógłby starać się odebrać jackowi jacentemu ksywkę botwinowego rumcasja...

nie przypominam sobie ani jednego ich wystąpienia. Może to i dobrze że siedzieli cicho.

Najlepszy jest ten z Czasu Gospodarzy który przez 4 lata odezwał się 2 razy na sesji rady miasta. Po prostu gejzer pomysłowości...

• nslaw Re: radni PO vs radni Czasu 16.09.10, 23:28
          Bardzo się cieszę, że jesteś na forum.
          Trzymam kciuki i popieram.
          Czekam na poparcie ze strony szlachcica, arafata i innych, którzy są twoimi krytykami, ale myślą.
    • marcinbird Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 16:25
      Wnioskując po wynikach sądażu na stronie, to młodzieżówki PO i PIS pracują jak mróweczki :)
    • sunder Przybyszewski na Prezydenta 16.09.10, 16:25
      Ma sporą wiedzę ekonomiczną i praktykę zarządzania. Współtworzył SM Zieleniec od podstaw, nie tak jak Zaleski z partyjnej nomenklatury w MSM.
      Facet jest skromny, więc o nim za dużo nie wiadomo, ale to spoko gość. Z pewnością będzie słuchał fachowców i nie będzie rżnął fachowca od wszystkiego jak Zaleski
      • wtorun Re: Przybyszewski na Prezydenta 16.09.10, 16:28
        sunder napisał:
        > Facet jest skromny, więc o nim za dużo nie wiadomo, ale to spoko gość.
        za 200 tysięcy rocznie od członków spółdzielni (20 zł na osobę/mc), rzeczywiście. Daj kolejną kartę z programem peło, ten argument obalony :)
        • hecer tanio budujesz remontujesz urządzasz 16.09.10, 23:22
          tak może brzmieć hasło Zaleskiego w kampanii.

Jest jak castorama albo inny leroy merlin.

Tylko że nic z tego nie wynika
      • marcinbird Re: Przybyszewski na Prezydenta 16.09.10, 16:30
        sunder napisał:

>> Facet jest skromny, więc o nim za dużo nie wiadomo, ale to spoko gość.
        :) To dopiero rekomendacja :)
    • sunder Tej kandencji Zaleskiego już Toruń nie przeżyje 16.09.10, 16:26
      Czeka nas bankructwo i kompletna degrengolada na drogach.
      Ludzie opamiętajcie się. Ten facet to tragedia dla miasta
    • tormata Przyjazne miasto dla Czasu gospodarzy rzecz jasna 16.09.10, 16:30
      Dla osób o innych poglądach wywalanie z pracy i procesy sądowe. To jest wizja przyjaznego miasta Michała Z.
      • marcinbird Re: Przyjazne miasto dla Czasu gospodarzy rzecz j 16.09.10, 16:37
        A co - wywalili ?
    • szlachcic Re: Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 17:52
      "Michał Zaleski powalczy o prezydencką reelekcję. Równocześnie, tak jak podczas poprzednich wyborów samorządowych, będzie zabiegał o mandat toruńskiego rajcy."

towarzysz Zaleski nawet w tym temacie sie kompromituje
      ale to znak ze Zaleski jest swiadomy tego ze jest cienkim prezydentem
      Gdyby uwazal ze dobrze rzadzi i niemozna mu nic zarzucic startowalby tylko na prezydenta

"Idea "przyjaznego miasta" będzie podstawą programu wyborczego prezydenta"

Przyjazne miasto bedzie do czasu pierwszego zgonu az pogotowie z lewobrzeznej czesci miasta nie zdazy do szpitala po zrealizowaniu kretynskiego pomyslu z nowa organizacja mostu
      Wyjdzie wysmienicie, zgon przed wyborami. Ciekawe na kkogo towarzysz Zaleski zwali wine?
      Na Glonka? a Glonek powie prokuratorowi "to przeciez wybitni fachowcy z Bydgoszczy to zaproponowali panie prokuratrze, ja tu tylko siedze i jestem posluszny towarzyszowi Z"

• hecer Re: Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 18:12
        > Wyjdzie wysmienicie, zgon przed wyborami. Ciekawe na kkogo towarzysz Zaleski zw
        > ali wine?

Na PIT. On chce koniecznie udowodnić przed wyborami że trzeci pas na moście nie ma sensu.

Oczywiście nie buduje trzeciego pasa... tylko rozbudowuje suwak. Ale on ma już przyszykowaną odpowiedź i cała strategię pijarowskiego poradzenia sobie z tym bajzlem jaki zamierza zrobić na moście. Nie rozumiesz tego?

Przecież nawet prezentację tego trzeciego pasa na konferencji robił jakiś młody pracownik MZD, a nie Glonek czy Kalinowski. Oni w ogóle są "poza".
    • hecer im wyżej się wdrapie, tym bardziej... 16.09.10, 18:06
      ja nie widzę żadnego problemu w tych wyborach.

Życzę Zaleskiemu by wygrał.

Im wyżej się wdrapie, tym dłużej będzie spadał, tym bardziej poobija sobie du**ę.

Na pewno nie dotrwa do końca kadencji.

Pewnie dlatego PO olewa te wybory. Zaleski i tak przegra. To tylko kwestia czasu i rozmiarów tej katastrofy.

On po prostu im dłużej rządzi w mieście, tym więcej rzeczy psuje. I to się zbiera, kumuluje.

Po prostu powinien odejść, bo z każdym dniem narasta skala i rozmiar jego porażki.

Facet po prostu na niczym się nie zna.

Proszę wymienić jedną rzecz na której ten facet się zna...
    • hecer quiz: wymień jedną rzecz... 16.09.10, 18:08
      quiz: wymień jedną rzecz na której prezydent się zna.

...ale nie chodzi o sztukę autoprezentacji, budowanie wizerunku bo to jest ściema.

Jedna rzecz na której prezydent się zna - i jakieś uzasadnienie.
    • hecer start kampanii miał być w CUPT 16.09.10, 18:16
      Ja sobie wyobrażałem inny start kampanii wyborczej...

...Zaleski miał w siedzibie MZD albo w Warszawie podpisać umowę na dofinansowanie budowy mostu.

Albo w siedzibie MZD podpisać umowę z wykonawcą i ogłosić reporterom - staruję i wygram!

Czemu tak się nie stało?

Pewnie jutro podpisze tę umowę na dofinansowanie budowy mostu w CUPT...

kto wie?
    • moherowiec Przeraża mnie trochę wynik tej sondy, ale... 16.09.10, 18:21
      im większa przewaga Zaleskiego w tych sondażach tym większa determinacja na frekwencję dla jego przeciwników... myślę, że będzie OK.
    • hecer popierają go z każdej strony! Ma super think-tank! 16.09.10, 18:27
      Głosy poparcia dla Michała Zaleskiego płyną z każdej strony!

...tylko skąd? Bo na razie słyszałem tylko głos Rydzyka i ojca Króla.

Gdzie są te głosy poparcia?

Gdzie jest ta "ekipa Zaleskiego" - ci jego wybitni radni z czasu gospodarzy, którzy tak tyrali przez ostatnie 4 lata zarzucając włodarza pomysłami...

bip.torun.pl/kluby.php
      czy ktoś słyszał o Zając Danucie?

albo o Skibińskim Romanie?

czy może o Wiśniewskim Edwardzie?

Co to k... jest? Think tank???

ttdkn?

:))

No gdzie są ci ludzie "z Michałem"??
    • hecer think tank Zaleskiego 16.09.10, 18:38

TCM Szmak
      MZD Glonek
      MZD Kalinowski
      Targi Zawal (m)
      MZK Zawal (k)
      MOSIR Jaskólski

i jak tu nie spodziewać się katastrofy...

toż to miasto nie ma żadnych szans z takim wunderteamem...

• przybyszewski_0 Re: think tank Zaleskiego 16.09.10, 18:54
        hecer napisał:
        > i jak tu nie spodziewać się katastrofy...
        >
        > toż to miasto nie ma żadnych szans z takim wunderteamem...

Sławku
        załamujesz mnie - ten twój UPR i tak nie wejdzie....
        Czy wy kiedykolwiek w jakimkolwiek mieście dostaliście chociaż mandat radnego???
        • arafat11 Re: think tank Zaleskiego 16.09.10, 19:01
          to nie slawek a bartosz;-)
          • przybyszewski_0 Re: think tank Zaleskiego 16.09.10, 19:10
            arafat11 napisał:

> to nie slawek a bartosz;-)

No właśnie nie wiem, dlaczego wszyscy piszą, że h.=b.d....

Nie ważne jeszcze jestem na tyle spokojny, że się wstrzymam...
            • arafat11 Re: think tank Zaleskiego 16.09.10, 22:09
              No właśnie nie wiem, dlaczego wszyscy piszą, że h.=b.d....
              >
              > Nie ważne jeszcze jestem na tyle spokojny, że się wstrzymam...

tutaj sam sie przyznal:

forum.gazeta.pl/forum/w,71,116563393,116563393,Do_Pana_Bartosza_D_.html
              • hecer Re: think tank Zaleskiego 16.09.10, 22:33
                pobijcie się.
                • arafat11 Re: think tank Zaleskiego 16.09.10, 22:45
                  nie ma takiej potrzeby hecer...ja nie jestem taki agresywny jak ty...
                  • hecer Re: think tank Zaleskiego 16.09.10, 23:24
                    twoja upierdliwość to nie agresja. To zamach.
                    • arafat11 Re: think tank Zaleskiego 16.09.10, 23:56
                      twoja upierdliwość to nie agresja. To zamach.

zamach na co? na wszystko wiedzacego hecera? gratuluje dobrego samopoczucia miszczu od stacji bydgoszcz kamienna...
          • moherowiec Re: think tank Zaleskiego 16.09.10, 19:14
            > to nie slawek a bartosz;-)

Za którego trzymamy kciuki w nadchodzącej rozprawie sądowej! Mam nadzieję, że będziesz w stanie ogarnąć ten syf w mieście i pokazać jak to wszystko funkcjonuje.

Hecer, masz ogromne poparcie pośród choć trochę rozgarniętych ludzi w działalności miasta Torunia. Nie przejmuj się banami, bzdurnymi komentarzami i zastraszaniem. Dasz radę. Masz wsparcie.
            • hecer rada miasta 16.09.10, 23:37
              thx!

Żeby nie było - nie startuję. Nie wyrobiłbym wśród tych ludzi. Jak ich kiedyś zobaczyłem razem na sesji to po prostu się załamałem.

Każdy kto choć raz spotkał się z ludźmi ciekawymi - czy to na seminarium, czy na konferencji, czy podczas jakiegoś sympozjum albo warsztatów czy szkoleń - naprawdę rozczarowałby się widząc sesję rady miasta. Jeden wielki bełkot, apatia i dezorganizacja. Dno. Aż się przykro robi.

A gdzie było ciekawie, konstruktywnie, sensownie, wśród świetnych ludzi, z otwartymi głowami? Na spotkaniu o przebudowie Mickiewicza. Mnóstwo ludzi z klasą. Nie chodzi o sznyt, ale o prawdziwą klasę: spokojne, konstruktywne wypowiedzi, poszukiwanie rozwiązań, spójna argumentacja - i co zdarza się niezmiernie rzadko - interesująca dyskusja. Bardzo ciężko jest zorganizować dyskusję, ludzie popadają w dygresje, przedłużają, skaczą sobie do oczu. Ludzie z Mickiewicza spontanicznie stworzyli wspaniałą, konstruktywną debatę.

I tacy ludzie właśnie powinni być tam, w radzie miasta.

Tylko że oni chcą mieć spokój. Oni mają swoje życie i swoją pracę (którą teraz ktoś im zakłóca przebudową drogi - od 2 lat).

Polityka jest dziedziną gdzie dochodzi do selekcji negatywnej. Szkoda.

Ale może to się zmieni - może dojdzie do jakiegoś przebudzenia na skutek radosnej twórczości Michała w tym mieście.
              • nslaw Re: rada miasta 16.09.10, 23:48
                Bardzo się cieszę, że jesteś na forum.
                Trzymam kciuki i popieram.
                Czekam na poparcie ze strony szlachcica, arafata11 i innych, którzy są twoimi krytykami, ale myślą.
                W sprawie wrażenia, które pozostawiają ludzie, których spotykamy. Miałem kiedyś "przyjemność" kontaktu ze Szmakiem - człowiek "tragedia".
    • czulypiotrus Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 20:05
      Cudowny dzień na ogłoszenie tej decyzji!...korki na most od dawnego Geanta, miasto kompletnie sparaliżowane....ale co tam słyszałem że jak Zaleski wygra to wybuduje most :)) co za Typ
      • wtorun Re: Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 23:04
        no dziś ten korek pobił rekord chyba;p tj. poza granice miasta na Gdańsk, bo się przeciskałem tamtędy;p
    • fajnypolityk Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 20:09
      Tylko po co? Dotychczasowy plan działania dla miasta - to brak planu. Chyba tylko po to, aby miłościwie nam panować i żeby poddani podskakiwali z radości na Jego widok.
    • keppler2 Michał Zaleski: Będę kandydował na prezydenta 16.09.10, 21:24
      Zbliża się trzeci i ostatni akt tragedii " Jak Michaś spółdzielca Toruń zawojował"
      Jeśli nawet , jakimś pechowym zbiegiem złych fluidów, wsparciu radiowym i innymi plamami na słońcu, Zaleski zostanie prezydentem po raz kolejny , to NA PEWNO NIE BEDZIE NIM PRZEZ 4 LATA. To co zaczął min. Hecer, wyda owoc. Owoc twardy jak pięść i ostry jak miecz Aleksandra, któyry rozetnie ten spóldzielczy węzeł towarzyski.
      Toruń zasługuje na kogos lepszego od Zaleskiego i to wkróce. Torun sie juz budzi a ta sądowo-plująca kampania obedrze go z reszty pozorów Gospodarza. Bo to miasto MA POTENCJAŁ i ludzi, którzy juz zaczynaja w siebie wierzyć. Zaleskiemu daje max 2,5 roku i wyleci z takim hukiem jak te jego motorki pod daszkiem za 13.5 mln jaki im buduje.
      To bedzie głosniejsze niz Karnowski w Sopocie lub Kropiwnicki w Łodzi. Tak mi się zdaje.
      Tak czy tak to początek końca Michasia z Kamienia pod Jabłonowem w grodzie Kopernika.
    • aksum78 hecer ma jaja 16.09.10, 22:05
      nie daj sie!!!
      • tryg.sk11 Re: hecer ma jaja 17.09.10, 08:19
        W zasadzie Czas Gospodarzy podszywa się pod nowy program Platformy.
    • sunder Manipulacja sondą 17.09.10, 08:49
      Zwolennik(cy) Michała Z. manipulują sondą. Obserwowałem ją w nocy.
      od 23:00 do 2:20 padło zaledwie 4 głosy na niego

O godzinie 2:35 przez 15 przybyło 811 głosów na niego.
      Wyborcy MZ mieli chyba zbiorową pobudkę o 2:30
      Takie sondy nie mają sensu.
      Pewnie nie pierwsza jest manipulowana przez gospodarzy.
      • gilbert.grape Re: Manipulacja sondą 17.09.10, 10:10
        Najwyraźniej nasz gospodarz ma całą rzeszę zwolenników w USA. Oni tam zjedli kolację i spontanicznie poparli pana prezydenta :)
        • przos Na pewno w Chicago :) 17.09.10, 11:39
          Pewnie mieli zebranie klubu poparcia dla gospodarza i spontanicznie, jednocześnie oddali z 600 głosów.
    • tormata Zmanipulowana sonda 17.09.10, 08:50
      Obserwowałem narastanie głosów.
      Sonda została zmanipulowana przez zwolenników Michała Zaleskiego
    • emar22 Czas na nowego Gospodarza.pl 17.09.10, 10:42
      a nie zasłuchanego w siebie gadułę
      • marcin.grzegorz Re: Czas na nowego Gospodarza.pl 17.09.10, 11:54
        Dziwię się tym, którzy jeszcze serio traktują różne sondy i sondaże. Skoro renomowane agencje mylą się o kilkadziesiąt procent w swoich przewidywaniach to jak poważnie traktować takie sondy? Szkoda czasu na takie pitu pitu. Liczy się głos w urnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka