Dodaj do ulubionych

Gdzie urodziny dla dziecka w Toruniu?

12.10.10, 22:16
Szukam miejsca gdzie mogę zorganizować przyjęcie urodzinowe córki (5lat). Chciałabym, aby urodziny były zorganizowane w ciekawy sposób i przede wszystkim, aby dzieci miały zapewnioną należytą opiekę - były bezpieczne - polecicie coś? W reklamach salony ścigają się z oferowanymi atrakcjami - jak jest naprawdę?
Obserwuj wątek
    • antyarek Re: Gdzie urodziny dla dziecka w Toruniu? 12.10.10, 22:38
      W domu z torcikiem świeczkami i rodzinną atmosferą nawet gdy dla koleżanek i kolegów. Popierdzieliło Was. Hiltona wynajmij najlepiej
    • jania0 Re: Gdzie urodziny dla dziecka w Toruniu? 13.10.10, 12:42
      rzeczywiscie takich miejsc ostatnio porobiło się sporo, ale wiem ze bardzo fajnie i naprawde bezpiecznie i z dobrą opieką jest na Barbarce i np. w Stokropku. Byłam ze swoją córka i tu i tu i zauwazyłam że zajmuja sie dziecmi, nie ma nudy, a dzieciaki wychodza zadowolone. Czego chciec więcej ?
      • antyarek Re: Gdzie urodziny dla dziecka w Toruniu? 13.10.10, 12:57
        kontaktu z rodziną? Wspólnoty z rodzicami i kolegami? kultywowania rodzinnych tradycji? Może do tego dodać troszkę starań np. wspólne z dzieckiem przygotowanie ciastek? A może w koncu jakiegoś zainteresowania się co dziecko lubi i czego chce?
        A przyjęcie gdzie zrobisz? W Hiltonie?

Kurde jak zwykle reklama. Nagle pojawia się dobra jania i reklamuje swój lokalik. Weźcie już przestańcie
        • mamazuzi33 Re: Gdzie urodziny dla dziecka w Toruniu? 13.10.10, 13:10
          Drogi atyarku, zaskoczę Cię - nie napisałam tego posta w celach reklamowych :-)
          Szukam opinii, aby sprawić dziecku frajdę (zapewniam Cię, że dużo czasu spędzam z własnym dzieckiem). Dobry z kontakt z dzieckiem nie wyklucza organizacji jego urodzin na JEGO życzenie w salonie zabaw :-)
          Ale być może tego nie wiesz....
          • wiechl kiepski 'trynd' 13.10.10, 16:44

Szanowna Mamo Zuzi,
            Czy nie wydaje Ci się, że nie każde życzenie dziecka należy spełnić. Czy nie masz czasem wrażenia, że impreza na 15-20 osób z okazji ZWYCZAJNYCH urodzin dziecka to jednak przesada?

Sam mam dziecko w podobnym wieku i czuję się coraz bardziej sterroryzowany poprzez rodziców oragnizujących własnie takie imprezy. Bo to, że Twoja Zuzia CHCE takiej imprezy, oznacza zapewne, że wśród jej rówieśników takie imprezy są standardem. I że nie może być gorsza.
            Po pierwszym tygodniu w przedszkolu moja córka zaczęła używać sformułowań typu 'lepszy', 'ładniejszy', etc., upewniejąc się co do atrakcyjnosci swoich ubrań, zabawek, rusynków i innych doopereli, mimo że wcześniej absolutnie nie byłą przez nas 'rasowana' na 'najlepszość'. I ciężko jej wytłumaczyć, że ma mieć takie rzeczy w nosie, bo to nie jest ważne, żeby mieć coś 'naj', ważne żeby się JEJ podobało i czuła się z tym dobrze.
            Niestety, wyścig szczurów widać już nawet wśród czterolatków i jestem pewien, że nie wynika to z natury niewinnego dziecka, a jest indukowane przez zrytych, w niedojrzały sposób ambitnych rodziców.

Rodzice, opamiętajcie się trochę, do diaska!
            Można zrobić super frajdę maluchowi w sposób pomysłowy, a nie idąc na łatwiznę (tort + spęd + sala zabaw).
            Przyzwyczajanie 4-5-6-letnich dzieci do dużych imprez z każdej okazji wkręca je od małego w kiepski konsumpcjonizm. Kasa to środek, a nie wartość sama w sobie.
            Co planujecie zrobić potem z pierwszą komunią, 'osiemnastką"? Impreza na sto osób, żeby nadal się dziecku podobało? A może 'wyjazdówka' w jakimś egzotycznym kraju?..

nie psujcie własnych i cudzych dzieci, do cholery

• b3ut Re: kiepski 'trynd' 13.10.10, 18:49
              Później rosną z tych dzieci ludzie, którzy z każdego skrzyżowania chcą zrobić rondo.. :)
              • wiechl Re: kiepski 'trynd' 14.10.10, 09:48

b3ut napisał:
                (...)

od razu widać, żeś teoretyk.. :)

Nie ujmując - Jarek też się brał za doradztwo rodzinne, mimo, że jest przecież specem od finansów, służby zdrowia i drogownictwa. No i w fizyce biegły, specjalizacja w antymaterii: badania nad antypatriotycznymi antypolakami.
            • alienisko Re: kiepski 'trynd' 13.10.10, 19:58
              Świetny tekst, powinni durnym ludziom na głównej stronie w wydaniu papierowym zafundować.
              • antyarek Re: kiepski 'trynd' 14.10.10, 08:06
                Też uważam, że to dobry tekst. Podobnie i ja w swoich wypowiedziach nie chciałem pani atakować. Okazuje się, że myślących podobnie jest więcej, dlatego młoda mamo może warto się zastanowić na tym co kolega napisał. Może za te pieniążki zrobić dziecku inną frajdę. Miłą i rodzinną np. fajna wycieczka, zwiedzanie czegoś itp. Niekoniecznie musi to być zrobione dla tłumu dzieciaków które potem będą zobowiązane do kontynuowania imprezek.
                • joannakz Re: kiepski 'trynd' 15.10.10, 19:59
                  "Świetny tekst"? Tylko po co? Czy pani pytała o radę? Zadała konkretne pytanie, a ta protekcjonalna odpowiedź jest kompletnie nie na miejscu. Nie chcesz urządzać swojemu dziecku urodzin w sali zabaw to nie urządzaj, a daj innym żyć tak jak chcą i nie uszczęśliwiaj ich moralizatorską gadką.

Uznanie swojego punktu widzenia za jedyny słuszny to przejaw ograniczenia, może zamiast pouczać innych, czas zastanowić się nad sobą.
                  • antyarek Re: kiepski 'trynd' 15.10.10, 21:40
                    wierz mi myślę codziennie. Ale ponieważ znam się na wychowaniu dzieci, ich zachowaniu, tym co wpływa na kształtowanie ich charakteru i ma wielki wpływ na ich przyszłe życie i wybory. Tak więc radzę droga pani przeczytać jeszcze raz wypowiedź kolegi i zastanowić się nad tekstem. Chyba że pustostan z Pani no to trudno. W takim przypadku proszę nie czytać i się już nie męczyć ze zrozumieniem
                    • thebioetanol Re: kiepski 'trynd' 18.10.10, 13:09
                      kinderek- tam wyprawiamy urodziny w listopadzie.
                      Bujajcie się łosie i trole
                      • antyarek Re: kiepski 'trynd' 18.10.10, 13:50
                        a 70-tkę w domu starców
                        • salon-ellmo Re: kiepski 'trynd' 26.10.10, 12:47
                          Zapraszam do salnu ELLMO w toruniu przy ulicy Hallera.
                          Pozdrawiam
                          • trener_lasu polecamy nasze usługi 26.10.10, 13:07
                            Witam,
                            salon "U kota" proponuje m.in. organizację imprez urodzinowych na wysokim poziomie.
                            W cenie zawarte jest m. in szkolenie z podstaw lansu, promowania swojej osoby w szerszym towarzystwie.
                            Specjalna oferta dla rodziców młodych gejów i lesbijek!
                            Posiadamy bazę aktorów, którzy mogą odgrywać role rodziców jubilata/solenizanta (np. gdy prawdziwi rodzice są wyjątkowo szpetni lub gdy muszą wyjechać na służbową delegację).
                            W przypadku gdy dziecko nie ma żadnych przyjaciół, za dodatkową opłatą przyjdą zaproszeni przez nas młodzi aktorzy, świetnie udający zafascynowanych solenizantem/jubilatem rówieśników.
                            U nas nie ma rzeczy niemożliwych. Również dla osób ze złą historią kredytową.
                            • alienisko :D 26.10.10, 13:28
                              Mistrz! :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka