nizinny 18.10.10, 17:17 Wstyd Panie Całbecki , .......Pana ojciec brał od takich jak TW Bolek w d...ę a Pan Bolkowi oddaje honory w imię lini partyjnej ........WSTYD ! n. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zawsze.torunczyk Ważne że na górze leje się szampan. 18.10.10, 21:00 Zastanawia mnie zawsze to wyśmienite samopoczucie polskich politykierów. Pompa, ordery, honory, szampany, wstęgi, wiwaty i Wieniawa na białym koniu a na dole brud, smród, podłe zarobki, gó...ane drogi, wysokie podatki, gó...ane szkolnictwo, brak żłobków i przedszkoli, wojsko i służba zdrowia w rozsypce o... Ale co tam. Panowie szlachta się honorują, rąsie ściskają, piersi do orderów wypinają... przyjdzie wam za to zapłacić. Panie Wałęsa! To pracownikowi teraz tak dobrze? To dzięki Panu 30% PRACUJĄCYCH Polaków zaiwania na śmieciowych umowach zlecenia i o dzieło? To dzięki Panu 33% pracujących na umowę o pracę zarabia niecały 1000 zł netto? Nie no... jest co świętować. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Honory dla Lecha Wałęsy 18.10.10, 22:57 a jednak znalazł się jeden bez grzechu co rzucił pierwszy kamieniem;) Odpowiedz Link Zgłoś
nizinny Re: Honory dla Lecha Wałęsy 18.10.10, 23:38 Myślę torunianko, że źle interpretujesz Pismo Święte. Nowy Testament nie jest jednoznaczny. Gdyby taki był, fragment który interpretujesz doprowadził by do zagłady jakiejkolwiek cywilizacji opierającej się na prawie. Nie ja odpuszczam sobie grzechy, ale Przedwieczny. Przy czym łaski odpuszczenia można dostąpić po wyznaniu win , próbie zadośćuczynienia i pokucie. Moje grzechy i fakt ich istnienia nie jest podstawą do odpuszczenia grzechów Wałęsy. Mało tego, ja nie mam mocy odpuścić mu jego grzechów. W pierwszej kolejności mogą mu odpuścić ci którym on, swoimi grzechami, szkodził. Z tego co wiem nic takiego miejsca nie miało. A głoszenie PRAWDY - grzechem nie jest. Pana Całbeckiego szanuję jak również kilku innych członków PO, choć ta partia to nie jest "moja bajka". Dlatego po prostu żal mi go, że musi się "świnić" nakazami linii partyjnej w honorowaniu kreatur typu Wałęsa. Odpowiedz Link Zgłoś
rozczarowana-torunianka Re: Honory dla Lecha Wałęsy 19.10.10, 20:06 nizinny, znowu przekraczasz granice dobrego smaku. Cały Świat ceniąc w jakiś sposób nasz wkład do zmiany geopolityki, ceni i widzi głównie Wałęsę. Ale w naszym kraju nie uznaje się bohaterów, żaden nie dość dobry jest. No, może po śmierci nastąpi win odpuszczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
gilbert.grape Re: Honory dla Lecha Wałęsy 19.10.10, 20:41 Co tam nizinny. To tylko forumowicz, ale Wałęsę krytykowali też znacznie bardziej opiniotwórczy komentatorzy i kreatorzy polityczni i to robili to nawet na arenie międzynarodowej. W guglach można znaleźć tego na pęczki. Dla przypomnienia: wiadomosci.wp.pl/kat,9932,title,Michnik-przestrzega-przed-Walesa,wid,10131764,wiadomosc_prasa.html?ticaid=1b174 www.wprost.pl/ar/130359/Skaner/130433/Michnik-za-a-nawet-przeciw/ Odpowiedz Link Zgłoś