Dodaj do ulubionych

Spytaj kandydata na prezydenta: ulga dla Kościoła

03.11.10, 15:41
Wydaje się, że nasz "Gospodarz" nawet na splunięcie powiedziałby, że to deszcz. Skoro Tadeusz Rydzyk ma nadzieję na jego ponowny wybór, to nie może być zaskoczeniem, że sprzedaje mienie komunalne Kościołowi za bezcen.
Gratuluję kręgosłupa, Panie Gospodarzu !
Obserwuj wątek
    • zalef_f Re: Spytaj kandydata na prezydenta: ulga dla Kośc 03.11.10, 18:32
      Hmm ale z tego co pisała Gazeta "Prezydent Przybyszewski" nie głosował przeciw tylko jak tchórz wstrzymał się od głosu ... a jego koledzy z PO (Ci jeszcze obecni na sali zagłosowali ZA czyt. Pani Dowgiałło i Pan Jóźwiak...)
      • amkkmp Re: Spytaj kandydata na prezydenta: ulga dla Kośc 03.11.10, 18:38
        > Jestem zdania, że przykłady przekazania budynków, z którym mieliśmy do czynienia do tej pory są nieprzemyślane i nie służą mieszkańcom

To czemu nie głosował Pan przeciw?
    • nicopass przybyszewski litości 03.11.10, 19:27
      Facet, przecież wstrzymałeś się od głosu. Czyli uniknąłeś odpowiedzialności zachowując się jak chorągiewka. Nie nakrzyczą na ciebie ani wrogowie kościoła, ani wierni.
      Ja przepraszam, ale ja nie chcę prezydenta, który nie ma zdania. Zaleski ma chociaż odwagę i potrafi podjąć decyzję. A przybyszewski? Takie głosowanie świadczy o tym, że ten człowiek będzie miał problemy z podejmowaniem jakichkolwiek decyzji, byle tylko się nikomu nie narazić.
    • meg.007 Spytaj kandydata o ulgę dla Kościoła 03.11.10, 20:38
      Kto powie w końcu stop kościołowi katolickiemu! Ta ich pazerność, bezkarność i pycha są po prostu obrzydliwe. Apeluję głosujmy na kandydatów, którzy mają odwagę przeciwstawić się klerowi. Pytanie, czy tacy już się urodzili? Szczęść Boże i Bóg zapłać Ptfu!
    • olibats zwolennicy PO proszę nie głosujcie na tych radnych 03.11.10, 21:10
      radna Dowgiałło
      radny Jóźwiak

NIE GŁOSUJCIE NA NICH

---

można na innych na listach PO
      www.mytorun.pl
    • kierownikmasarni chwalcie nieruchomości wypasione 03.11.10, 22:28
      "...Sprzedaż nieruchomości z bonifikatą podmiotom, które realizują zadania własne gminy i działają dla dobra publicznego to praktyka stosowana w całej Polsce, niezależnie od tego, czy beneficjentem jest Kościół, czy np. uniwersytet..."

Szanowny Panie Prezydencie!! Jakie zadania własne gminy będzie realizować Kościół katolicki w tejże nieruchomości, położonej przy ul. Podmurnej 15?
      • franek-dolas Re: chwalcie nieruchomości wypasione 03.11.10, 22:41
        Może będą działać dla dobra publicznego ???No nie...przepraszam. Wygłupiłem się.
    • dornjuan Spytaj kandydata o ulgę dla Kościoła 03.11.10, 22:35
      A jak zaproponuję za tą kamienicę np. dwa razy więcej, nie będąc przedstawicielem Kurii to będę mógł ją kupić ? Pyta zwykły obywatel.
    • xdt Spytaj kandydata o ulgę dla Kościoła 03.11.10, 23:17
      72 proc wybrało odpowiedź Przybyszewskiego.Chociaż cały klub Po był za, a sam kandydat wstrzymał się od głosu.
      • hobbes1980 Re: Spytaj kandydata o ulgę dla Kościoła 03.11.10, 23:25
        Myslę że znacznie bardziej wiarygodne wyniki dałoby dolączenie do ankiety odpowiedzi ' żadne z wymienionych'. Zreszta jaki komu przyjdzie zysk z tego ze Przybyszewski sklecił ładna wypowiedz jeśli w tym samym głosowaniu robi cos zupelnie innego? Wychodzi na to że sam sobie nie wierzy... O reszcie klubu PO który postanowił w tym głosowaniu trzymac kosciołowi palec w d..ie nawet nie wspomne- na mój glos nie liczcie.
        • jozefziolkowski Dwie strony jednej monety. 04.11.10, 01:39
          Obaj panowie od lat starają się zrobić wszystko, aby kościół w Toruniu był zadowolony i otrzymał "czego tylko dusza zapragnie".
          Sprawa tej kamienicy to tylko jeden z kolejnych przejawów polityki parafialnej w naszym mieście. Zaskakuje jednak, że po ośmiu latach współpracy nagle jednemu z nich coś zaczęło przeszkadzać i postanowił podjąć samodzielny wyścig ku przychylności kościoła. Wydaje się, że redakcja nietrafnie odczytała intencje pana "buntownika". To tylko gra pozorów...
          Podobno brakuje pieniędzy na naukę etyki w szkołach, a kamienicę wartą ogromną sumę przekazuje się za bezcen. Czy to jest uczciwe?
    • yadire Spytaj kandydata o ulgę dla Kościoła 04.11.10, 02:40
      Młodzi też mają swoje zdanie! Zareklamuję się, a co! kocieoko.salon24.pl/
      pozdrawiam, Karola.
    • jot-44 Pustostan 04.11.10, 11:21
      O ile się nie mylę,to muzeum po wielkich przejściach i odstąpieniu przez miasto od kar za brak postępu w realizacji [niemałe!] ma powstać w kamienicy "szarej" przy Żeglarskiej.
      To bardzo duża kubatura i jestem pewien,że wszystkie niezbędne funkcje zaplecza tam się zmieszczą.
      Zapytajcie iloma eksponatami dysponuje kuria.Co tam będzie eksponowane.
      Dodam - ile będą kosztować bilety.
      Słowem - przekazanie,bo co to za cena, Podmurnej 15 - to skandal.
      Ciekawe,czy już podpisano akt notarialny.Ile się może liczyć nasz głos.
    • kid_cassidy Spytaj kandydata o ulgę dla Kościoła 04.11.10, 12:16
      łysa glaca nie musi nic robić. Przybyszewski sam sie kompromituje swoimi poczynaniami i komentarzami do nich.
    • seiendes Spytaj kandydata o ulgę dla Kościoła 04.11.10, 16:03
      Panie Prezydencie, obdarował Pan organizację, która wg tygodnika Polityka jest drugim (po Skarbie Państwa) właścicielem nieruchomości w kraju, a nie animatora kultury ledwo wiążącego koniec z końcem!

Budynkiem można było obdzielić (każdemu po kawałku) kilka podmiotów, skoro już oddawać za darmo. Inaczej to niegospodarne, nieetyczne i niesprawiedliwe. A wytłumaczenie - groteskowe. Pan z PO mnie rozśmieszył swoją hipokryzją. Ale nie śmieję się, bo teraz nie mam na kogo głosować.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka