Dodaj do ulubionych

Zginęła na oczach dziecka

24.11.10, 22:29
Tragedia, ale szkoda, że nie napisali czy w rowerach świeciły się światła. Rowerzyści nie zdają sobie sprawy, że bez świateł czy choćby kamizelki odblaskowej wieczorem i w nocy są praktycznie niewidoczni...
Nie raz widziałem bardzo niebezpieczne sytuacje gdzie kierowca samochodu w ostatniej chwili zjechał na bok bo rowerzysty na poboczu po prostu nie było widać.
Obserwuj wątek
    • wiechl 'dobry' tytuł 25.11.10, 11:03
      przydałoby się też jakieś zdjęcie ciała, albo chociaż plamy krwi na asfalcie..

powiało superexpressem..
      :-/

• jot9 Re: 'dobry' tytuł 25.11.10, 19:08
        Tytuł o tyle dobry, że uświadamia kierowcom, że rowerzyści zdarzają się na drodze. Może ten tytuł zapadnie komuś w pamięci i może to zapobiegnie innemu nieszczęściu. Nie chodzi o epatowanie makabrą, chodzi o uświadomienie strasznych konsekwencji krótkiej chwili nieuwagi. Inna sprawa, że mi tak jak i iwanme brakuje informacji, czy rowerzyści byli oświetleni - chociaż życia to nie wróci, to jest to ważna sprawa w ocenie sytuacji, skoro wszystko odbyło się wieczorem.
        • ethanak Re: 'dobry' tytuł 25.11.10, 21:44
          > Tytuł o tyle dobry, że uświadamia kierowcom, że rowerzyści zdarzają się na drod
          > ze. Może ten tytuł zapadnie komuś w pamięci i może to zapobiegnie innemu nieszc
          > zęściu. Nie chodzi o epatowanie makabrą, chodzi o uświadomienie strasznych kons
          > ekwencji krótkiej chwili nieuwagi. Inna sprawa, że mi tak jak i iwanme brakuje
          > informacji, czy rowerzyści byli oświetleni - chociaż życia to nie wróci, to jes
          > t to ważna sprawa w ocenie sytuacji, skoro wszystko odbyło się wieczorem.

Ja bardzo przepraszam ale zupełnie się z tobą nie zgadzam - to rowerzyści powinni być świadomi że poruszanie się każdą drogą utwardzoną w Polsce jest śmiertelnie niebezpieczne. W życiu nie zabrałbym syna na wycieczkę rowerową asfaltową drogą którą poruszają się tiry a samochody jadą z dopuszczalną prędkością do 90 km/h. Już poruszanie się taką drogą w mieście gdzie poruszają się samochody z prędkością dopuszczalną 50 km/h jest bardzo niebezpieczne. Na rower z dzieckiem można się wybrać do lasu. W tym przypadku wyobraźnia zawiodła matkę tego biednego dziecka...
          • mawel Re: 'dobry' tytuł 25.11.10, 22:02
            ethanak napisał:

Na rower z dzieckiem
            > można się wybrać do lasu. W tym przypadku wyobraźnia zawiodła matkę tego biedne
            > go dziecka...
            chyba Ciebie wyobraźnia zawodzi skoro tak trudno wyobrazić sobie że na wsi rower to często jedyny środek transportu, bo nie każdy ma obowiązek posiadać samochód, a PKS kursuje rzadko lub wcale. Dziwne że tak się nie pochylasz nad brakiem wyobraźni kierowcy, któremu w głowie nie postało że poboczem mogą poruszać się rowerzyści i piesi, zwłaszcza na wsi. Btw ciekawe czy w opisywanym Jaranowie nie ma aby ograniczenia prędkości do 50km/h.
          • hobbes1980 Re: 'dobry' tytuł 26.11.10, 00:24
            Co ty ethanak tutaj w ogóle robisz? Rowerzysci zagrazaja moze mocarstwowym planom Bydgoszczy ze zdecydowałes sie pisac na ich temat? Ogarnij sie człowieku bo to co piszesz to piramidalne bzdury- rowerzysci sa pelnoprawnymi uczestnikami ruchu a jezeli oceniasz sprawe tylko z punktu widzenia samochodziarza, to zrób to dla siebie i innych i otwórz czasem okno, bo skutki niedotlenienia mózgu są, jak widać po twoim poscie, katastrofalne.
            • jot9 Re: 'dobry' tytuł 26.11.10, 18:04
              hobbes1980 - ethanak jest po "Twojej" (i mojej) stronie, przynajmniej w tej sprawie i przynajmniej "mniej więcej" :)
              • jot9 Re: 'dobry' tytuł 26.11.10, 18:04
                ops, źle coś przeczytałem, proszę o skasowanie poprzedniego posta (razem z tym :) )
          • sdb Re: 'dobry' tytuł 26.11.10, 12:54
            predkosc dopuszczalna jakakolwiek by nie byla to jedno a predkosc z jaka poruszaja sie kierowcy to drugie :/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka