Dodaj do ulubionych

KTÓRA RESTAURACJA NAJLEPSZA NA ROMANTYCZNĄ RANDKĘ?

IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 16.04.04, 23:25
Drodzy Torunianie,
Jestem od niedawna w tym pięknym mieście i mam do Was pytanie: którą toruńską
restaurację (lub ewentualnie kawiarnię) polecilibyście na romantyczną randkę?
Chciałbym zabrać moją dziewczynę (jest spoza Torunia) w jakieś wyjątkowe
miejsce. Ważne jest, żeby było sympatycznie, elegancko i nastrojowo (ona lubi
takie miejsca- wiecie, świece, delikatnie przygaszone światło, dyskretna
muzyka- te sprawy :-)).
Ponieważ nie zdążyłem poznać jeszcze toruńskich restauracji- proszę pilnie
(tzn. max. do niedzieli) o porady...

Pozdrawiam wszystkich Mieszkańców Grodu Kopernika :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: awronia Re: KTÓRA RESTAURACJA NAJLEPSZA NA ROMANTYCZNĄ RA IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.04, 15:02
      prowansja na szewskiej. miła, nie najdrozsza knajpa. A! i nie "nadęta"
      • Gość: asia Re: KTÓRA RESTAURACJA NAJLEPSZA NA ROMANTYCZNĄ RA IP: 158.75.30.* 17.04.04, 15:59
        proponuje ARTUS-ceny nie za mocno wygorowane ale klimat niezly, Jesli cos zjesc
        to moze MANEKIN-ale ten kolo poczty...to pomysly z biegu, jak cos mi jeszcze
        wpadnie, zamieszcze...
        milej randki
    • matma100 Re: KTÓRA RESTAURACJA NAJLEPSZA NA ROMANTYCZNĄ RA 17.04.04, 16:52
      a może " U Sołtysa" na mostowej, bardzo miła atmoswera.
    • Gość: krotki Re: KTÓRA RESTAURACJA NAJLEPSZA NA ROMANTYCZNĄ RA IP: *.torun.mm.pl 17.04.04, 18:12
      kulturalnie i spokojnie jest z Różach i Zen -
      nadeta ale elegancja Heban , Arsenał, i jescze parę
      "inaczej" Chińska na Lubickiej
      Prowansje - tez popieram

Pozdrawiam
      PS co do Sołtysa hmmmmmmmmmm nie bede psuł ludziom smaku, lepiej nie!!!
      • Gość: MikiFans Róże i Zen & #35 1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 19:32
        Róże i Zen to bardzo sympatyczne miejsce i...chyba najsensowniejsze na takiego
        typu wypady... ;-))
        Z innych miejsc - Manekin na Wysokiej (jesli to bedzie nieco mniej wykwintna
        jumprezka :))) - salka na dole very romantic :)) ) albo Prowansja, chociaz taka
        tania to ona znowu nie jest (slowem wyjasnienia - slowa te wypisywal przecietny
        pod wzgledami materialnymi student :)) ) Pozdr
    • Gość: aksa Re: KTÓRA RESTAURACJA NAJLEPSZA NA ROMANTYCZNĄ RA IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.04, 23:15
      Ludzię czy wy wiecie co to znaczy romantyczna knajpka???????? Czy manekina
      można to takowych azaliczyć? zarcie owszem dobre ale zero romantyzmu, jeden
      patrzy na drugiego, Prowansja??????? tam jeden siedzi na drugim. J apolecam
      kawiarnie bankowa na Kopernika, chodze tam na randki i tam jest pzryciemnione
      światło, mozna sie przytulic i spokojnie porozmawiać .Tomek ja polecam
      kawiarnie bankową. Odpisz jak było,powodzenia.
    • Gość: Tomek Re: KTÓRA RESTAURACJA NAJLEPSZA NA ROMANTYCZNĄ RA IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 17.04.04, 23:30
      Dziękuje za Wasze propozycje, mam tylko pytanie- nie wiem, gdzie są "Róże"
      oraz "Zen"- szukałem nawet na PKT.PL, ale nie znalazłem. Zachęcająco brzmi też
      opis "Bankowej".

Czekam do jutra- gdyby ktoś miał jeszcze jakieś sugestie, propozycje, to bardzo
      prosze o kolejne wypowiedzi. A- ceny sa akurat w tym przypadku kwestią
      drugorzędną- wychodzę zawsze z zalozenia, że dobra randka (i wspaniala
      dziewczyna :-)) jest warta nawet duzych pieniedzy.

PS Oczywiscie poinformuje o przebiegu randez-vous. No, może bez szczegolow ;-))
      • Gość: krotki Róze i Zen IP: *.torun.mm.pl 18.04.04, 08:44
        Ulica chyba Podmurna - idzieez Szeroka i koło salonu Idei skręcasz ku Wiśsle - obok "naszego kina"
        Pozdrawiam
        PS Świetne ciasta
    • Gość: lol Re: KTÓRA RESTAURACJA NAJLEPSZA NA ROMANTYCZNĄ RA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.04, 23:41

wery romantic na Kepie bazarowej jest , krzaki i dziury w ziemi - tak że
      koleżanka nawet garbata może być a człowiek nie zauważy przy "robocie". Jeżeli
      zaś jest ładna inaczej to można po zmierzchu pojechać koleżankę. lol
    • natalicja Re: KTÓRA RESTAURACJA NAJLEPSZA NA ROMANTYCZNĄ RA 18.04.04, 15:09
      kiedys bylam we wloskiej restauracji na samym dole mostowej idac w strone wisly masz po prawej rece, nazywa sie to chyba napolitana, ale juz nie pamietam - nie za duzo ludzi, swiece owszem. jedzenie niezle wloskie glownie. Mi sie podobalo, chociaz ostatnoio znajomy byl i mowil, ze dostal zimna pizze. I jeszcze winiarnia w dworze miszczanskim na dole ul.Podmurnej - ale to tylko winiarnia, bez jedzenia. pozd.
    • Gość: kasia Re: KTÓRA RESTAURACJA NAJLEPSZA NA ROMANTYCZNĄ RA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.04.04, 12:10
      witaj, ciekawa jestem która knajpke wybrałeś i jak Ci się podobało
    • Gość: Janosik Re: KTÓRA RESTAURACJA NAJLEPSZA NA ROMANTYCZNĄ RA IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 21:19
      Spóźniłem się,ale może zapamiętasz na przyszłość.Jasne że naj, jest w mojej
      zbójnickiej grocie ,przy ognisku ,pośród pachnącego lasu.Zapraszam w
      przyszłości.Jednak na poważnie, to proponuję Ci sprobówać coś extra!Nie jest to
      najtaniej ,ale wyjątkowo i z wysokiej romantycznie półeczki.Zarezerwuj na
      kolacyjkę salonik w DAMROCE.Szef tej firmy urządzi Ci taki nastrój,że Twoja
      kobieta zapamięta ten wieczór do końca życia. Miłej zabawy.
    • Gość: Mika Atlanty na Ducha Świętego IP: *.torun.mm.pl 19.04.04, 23:22
      Zdecydowanie - przy okazji polecam obejrzenie pieca kaflowego - a pleśniak... -
      ja przy nim straciłam głowę dla mego umiłowanego.
      • Gość: Janosik Re: Atlanty na Ducha Świętego IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 19.04.04, 23:57
        Droga Miko. Gdybym miał wybierać między laską Harnasia a piecem , zdecydowanie
        podziwiałbym laskę!
      • Gość: Janosik Re: Atlanty na Ducha Świętego IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.04.04, 00:04
        Mikusiu.Jedni tracili głowę , inni skakali z wieży.Ale dla pleśniaka? Nie warto!
        Zapraszam Cię z Twoim lubym ,na moje skromne ognicho w pieczarze.
    • Gość: Tomek BARDZO DZIEKUJĘ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.04, 00:18

Drodzy Torunianie,
      Naprawdę zaskoczony jestem Waszą postawą i bardzo dziękuję za Wasze
      podpowiedzi.W niedzielny wieczór wybrałem się romantyczną randkę z moją
      dziewczyną.
      Najsamwpierw było kino - Nasze ( Wasze ) kino. Wiedziałem ,że obok jest Zen (
      czy tam inny Kriszna ). W kinie fajnie , śmierdzi tylko trochę ,a czipsy mieli
      serowe i jedli z pasją ,a film - klasa ! napieprzali gościa batem ,
      myślałem ,że im w koncu odda ale chyba wcześniej urwał ten film - bo nie oddał.
      Szkoda. Ważne że dziewczyna zadowolona była jakby jakiś Wandam albo Lungren
      wystąpił.
      Po filmie weszłem w gówno co na bruku się walało. Po serowych czipsach
      dziewczyna nie wyczuła ,zresztą w tej Pagodzie ( czy tam innym meczecie )
      jakieś bardziej śmierdzące patyki się paliły czarnym dymem. Miejsc nie było - i
      dobrze bo poszłem ze skórą do Sołtysa co by się jak w domu poczuła.
      A czuć było co. Pierogi jakieś takie sztywne po bokach w kolorku zielonkawym.
      Myślałem że ze szpinakiem one były ale na rachunki pisało że ze serem białym -
      chyba ruskie.
      Tu ja miałem - spacer romantyczny na Bulwar zaserwowałem dziewczynie celem
      zmymiotowania cipsow serowych i innych zielonych serów.
      • Gość: Janosik Re: BARDZO DZIEKUJĘ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.04.04, 00:28
        HM! My z dobrej woli, a ty w nas bukłakiem! Dam ci dobrą radę ,omijaj nasze
        piękne miasto z daleka ,boć ono jest ci zarazą.Nie wiesz jakie zarazy tobie
        jeszcze przysłużą.
        Male literki z rozmysłem posyłam.Ciupaską ci po gnotkach i po ziobrach nozykiem!
      • Gość: Janosik Re: BARDZO DZIEKUJĘ IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 20.04.04, 01:02
        Tomek ,ty jesteś sam jak gówno! Śmierdzisz.
        Umyj się i dokształć, bo smród i byki, to twoje zwierzęta powszednie!
      • Gość: Wiech Re: BARDZO DZIEKUJĘ IP: 217.97.134.* 20.04.04, 08:46

no to zaburaczyłeś pierwsza klasa!
        Ludzie z dobrego serca dzielili się swoją wiedzą, za co pięknie im
        podziekowałeś.

Ucz się, ucz.
        Może jak trochę postudiujesz, poprzebywasz między ludźmi, to naucza cię, że nie
        mówi się 'poszłem', że jak się idzie na romatyczną randke, to wypada najpierw
        rozpoznac teren i niekoniecznie wybierac się na jeden z najbardziej brutalnych
        filmów sezonu. Poza tym przed 'Sołtysem' byłes ostrzegany, a 'Róży i zen' widac
        nie potrafisz uszanować, ani docenić - i jakoś mnie to nie dziwi, zważywszy na
        klasę, jaką okazałeś w swoim sarkastycznym poscie..
        • Gość: aksa Re: BARDZO DZIEKUJĘ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.04.04, 09:12
          Kulturę osobitą, to Ty masz. Twraz polecam jakąś drewutnię, zpijanymi ,
          smierdzacdym goścmi. Widać, że tylko tam mozesz pójść na romantyczn ą randkę.
          Współczuje Twojej koleżance
          • Gość: Wiech Re: BARDZO DZIEKUJĘ IP: 217.97.134.* 20.04.04, 09:46

mam nadzieję, że to było do naszego 'romantycznego' kolegi..
            ;))
            • Gość: aksa Re: BARDZO DZIEKUJĘ IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.04, 14:10
              no jasne, przeciez nie do Ciebie
      • Gość: krotki Re: BARDZO DZIEKUJĘ IP: *.torun.mm.pl 20.04.04, 09:33
        Gość portalu: Tomek napisał(a):

>
        > Drodzy Torunianie,
        (...) W kinie fajnie , śmierdzi tylko trochę ,a czipsy mieli
        > serowe i jedli z pasją ,a film - klasa ! napieprzali gościa batem ,
        > myślałem ,że im w koncu odda ale chyba wcześniej urwał ten film - bo nie oddał.

Dlatego nie chodze od lat do kina - bo chodza tam tacy ludzie jak Ty ale nie na filmy a do kina - jedzą, piją, krzyczą - ale nie wiedza o co chodzi w danym filmie - tak jak Ty skoro ciągle myślałes że odda!! ;((((

> Szkoda. Ważne że dziewczyna zadowolona była jakby jakiś Wandam albo Lungren
        > wystąpił.

może w odróznieniu od Ciebie rozmumiała co ogląda ;) -

> Po filmie weszłem w gówno co na bruku się walało.

brawo stało to sie obok Straży Miejskiej - ta najbardzie leniwa z służba miejska jest od powaznijszych zadań np. łapanie właścicieli co liści ni pozamiatali na swoim ternie, łapanie inwalidów, i udawanie że cos robia!!

Po serowych czipsach > dziewczyna nie wyczuła ,zresztą w tej Pagodzie ( czy tam innym meczecie ) > jakieś bardziej śmierdzące patyki się paliły czarnym dymem. Miejsc nie było -

Ba rqadziłem Róże i Zen i widzisz słusznie wszystko zajęte było - oj nie popisales się po raz kolejny inteligiencja - a nie należało idąc do kina zarezerwowac sobie stolika - jaki szpan byłby!!!

i
        >
        > dobrze bo poszłem ze skórą do Sołtysa co by się jak w domu poczuła.
        > A czuć było co. Pierogi jakieś takie sztywne po bokach w kolorku zielonkawym.
        > Myślałem że ze szpinakiem one były ale na rachunki pisało że ze serem białym
        > chyba ruskie.

Od dłuższego czasyu nuie chodze do Sołtysa i go nie poleceam - chamskie zachowanie kelnerów juz przeszło do legendy, brudne talerze też, w tej sytuacji jedzenia tam jest ryzykiem choc jedzenie wspominam dobrze - chociąz nierówne!!!

> Tu ja miałem - spacer romantyczny na Bulwar zaserwowałem dziewczynie celem
        > zmymiotowania cipsow serowych i innych zielonych serów.

A nie wpadłeś na pomysł, że zwymiotowała po randce z Tobą właśnie z uwagi na Ciebie!!!! Co szczerze rekne po Twym poscie mnie wcale nei dziwi - subtelna inteligientana dziewczyna z Tobą!!!!! Sam rozumiesz mogła tylko zwymiotowac

Pozdrawiam
    • Gość: Tomek Re: KTÓRA RESTAURACJA NAJLEPSZA NA ROMANTYCZNĄ RA IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.04, 14:31
      UWAGA!!!
      Jakis bezczelny, typ podszył się pode mnie! Zamiast się oburzać, mogliście
      sprawdzić adres, z którego zostały wysłane dwa moje listy (*.ppp.tpnet.pl) i
      tego osobnika, ktory nieudolnie sie pode mnie podszyl (neoplus.adsl.tpnet.pl).
      Jak nietrudno zauwazyc- ja lacze sie przez modem TP.SA, a on(albo ona- chociaż
      raczej on, bo nie sądze, zeby jakas dziewczyna mogla byc tak prymitywna...)
      przez jakas Neostrade czy ADSL.
      Widac, ze gosc albo nie ma pojecia o czym pisze (w Naszym Kinie nie graja
      Pasji, ze o "poszlem" zamiast "poszedlem" nie wspomne) a Wy daliscie mu sie
      nabrac albo to jakis zartownis. To polskie poczucie humoru, boki zrywac... :-(

A co do mojej randki (jesli to jeszcze kogos interesuje): wszystkie porady
      przeczytalem uwaznie, za wszystkie bardzo dziekuje (i pewnie jeszcze nieraz
      skorzystam :-)), ale randez-vous odbylo sie w jeszcze innym miejscu, poleconym
      mi przez moja znajoma z Torunia, mianowicie w KREDENSIE przy ul.Łaziennej. Przy
      okazji, polecam ten lokal- sympatyczny klimat, nie zauwazylem gentlemanow z
      szerokimi karkami ani innych niemiłych typków.

Pozdrawiam Torunian (za wyjatkiem jednego :-))
      • Gość: Tomek (prawdziwy:) I jeszcze jedno IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.04, 14:37
        I jeszcze jedno- ja bylem na randce wczoraj, a nie w niedziele. Pisalem, ze
        czekam do niedzielo, bo nie lubie wszystkiego planowac na ostatni dzien. Moze
        TAMTEN ktos to tez jakis Tomek i skorzystal z Waszych rad (tyle, ze w dosc
        specyficzny sposob ;-))
        • Gość: aksa Re: I jeszcze jedno IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 20.04.04, 15:16
          ok, ja Ci wybaczam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka