Dodaj do ulubionych

Lokale walczą o toruńska markę - zobacz jakie

21.02.11, 09:47
Ciekawe jaka jest definicja "markowego lokalu Torunia"? Jak brzmi w tym przypadku definicja "marki". I czekam już na tę falę protestów, gdy NRD nie dostanie tego tytułu i nie dostanie żetonów parkingowych... z logiem ESK...
Obserwuj wątek
    • pla-pla1 Re: Lokale walczą o toruńska markę - zobacz jakie 21.02.11, 10:43
      Aby toruńska marka miała wartość, wartość musi mieć sam Toruń. Kolejna bzdura w upadającym mieście.
    • albrecht_kalba Lokale walczą o toruńska markę - zobacz jakie 21.02.11, 14:29
      eNeRDe, Kadr i Czeski Sen walczą o toruńską markę. O zgrozo! Jakim trzeba być zadufanym człowiekiem, żeby prowadząc taką spelunę jak eNeRDe ubiegać się o jakikolwiek tytuł. Toalety w tym lokalu straszą. Odruch wymiotny na dzień dobry. Syf taki, że strach dotknąć czegokolwiek poza swoim przyrodzeniem. Nie wiem jak te wychodki przechodzą jakąkolwiek kontrolę. Do tego dwie studenckie knajpy. Może nie straszą tak jak eNeRDe, ale nie widzę tam nic, co mogłoby zasługiwać na otrzymanie marki miasta. Na bogi, nie ma w tym mieście nikogo, kto stanąłby w szranki? Jak widać marka jest tak cieniutka, że nikt z szanujących się właścicieli knajp nawet na nią nie splunął. Szkoda.
      • jaz0n Re: Lokale walczą o toruńska markę - zobacz jakie 21.02.11, 16:50
        Masz rację.
        O eNeRDe sie nie wypowiadam, bo byłem tam raz i więcej nie chce, ale jeżeli konkurencja ma się rozstrzygnąc miedzy Czeskim Snem a Kadrem, to faktycznie nędza. W zasadzie prowadzi to do smutnego wniosku- puby w Toruniu to albo lansiarnie dla plastików, typu Moskwa, Szwejk czy inne, albo obskurne speluny, ktore status 'lokalu studenckiego' zwalnia z wszelkiego dbania chociazby o higiene toalet. Zarówno Kadr jak i Czeski Sen kojarza mi się z tym samym- tłokiem, brudem i studentami (przynajmniej dwa spośród trzech wymienionych elementow są wadami;). Oba równiez, o ile wiem nie posiadaja nawet szatni, więc sciany oblepione sa kurtkami imprezowiczów. Do niedawna oba lokale kojarzyły mi sie równiez z zadymieniem jak w kominie- zakaz palenia poprawił tu sytuacje.
        • marinellla Re: Lokale walczą o toruńska markę - zobacz jakie 23.02.11, 19:41
          Czeski Sen od zawsze ma tylko małą salkę dla palących.
          Fakt, że w/w lokale są studenckie, ale błagam, gdzie wy macie szatnie w pubach? Chyba tylko w Warszafce, za 5 zł od rzeczy, po ominięciu naburmuszonej ochrony. To już wolę kurtkę na ścianie :>
          • jaz0n Re: Lokale walczą o toruńska markę - zobacz jakie 23.02.11, 19:59
            No daj spokój, nawet Anioł i Jazzgod miały szatnie a były to lokale wybitnie 'studenckie'. I lokal na miejscu Jazzgodu (chyba nazywa sie teraz nieco inaczej) nadal ja ma, nie za 5 zł tylko za 1,50. Szatnia jest tez np. w Carpe Diem, a to też lokal 'studencki'- jak ktos lubi wracac do domu w swojej kurtce to jest to ważny czynnik;)
      • przemek_81 Re: Lokale walczą o toruńska markę - zobacz jakie 21.02.11, 20:30
        Mój drogi. Jak byś dobrze przeczytał artykuł to byś się dowiedział, że to klienci wybrali te lokale w konkursie.....
        Właściciele nie mieli możliwości zgłaszania własnych lokali.
        Jak ci się nie podobają to mogłeś wziąć udział w głosowaniu i wybrać swój ulubiony lokal.
        • albrecht_kalba Re: Lokale walczą o toruńska markę - zobacz jakie 22.02.11, 10:08
          Prawda, nie doczytałem. To detal, który nic nie zmienia. Znając miasto i działające w nim grupy wzajemnej adoracji i poklepywania się po plecach mogę domyślać się działania mechanizmu podczas zgłaszania propozycji. Dziecinną naiwnością byłoby przypuszczać, że klienci w spontanicznym zrywie rzucili się zgłaszać lokale do tytułu toruńskiej marki. Ba, zakładam, że nie mieli pojęcia o takim konkursie. Myślisz, że bardzo rozmijam się z prawdą, mój drogi?
    • aksum78 Pilon gdzie? 21.02.11, 17:24
      Tytul dla Pilona. I tyle.
      • albrecht_kalba Re: Pilon gdzie? 22.02.11, 10:09
        Koniecznie :D pilon toruńskim Quasimodo, brzydki ale charakterny ;)
        • marcin.grzegorz Re: Pilon gdzie? 22.02.11, 10:55
          I jakie położenie! I miejsce nr dwa - Bar Okęcie na Okrężnej :P
          Cała ta akcja to pieniądze wrzucone w gwizdek niestety....
          • albrecht_kalba Re: Pilon gdzie? 22.02.11, 11:49
            No no. Bar Okęcie też dobra propozycja. Co tu wybrać, co tu wybrać. Same doskonałe lokalizacje z wyśmienitą kuchnią, pięknym wystrojem i obsługą na najwyższym poziomie. Ech od dobrobytu nam się poprzewracało w de ;D Dołożę swoje 3 grosze. Jest taki lokal koło Wydziału Ewidencji i Rejestracji. W budynkach fortecznych, nazwy nie pomnę. Myślę że może śmiało stawać w konkury :D
            • zweglony_pazur Re: Pilon gdzie? 22.02.11, 12:33
              zapomnieliście o "Pub u Darka" obok elektrociepłowni (przy torach).
              niestety jakiś czas temu lokal przeszedł gruntowną modernizację elewacji i bezpowrotnie stracił swój czar :(
              pewnie dlatego nie znalazł się na liście.
              • kizhook Re: Pilon gdzie? 23.02.11, 12:58
                Bar Drewutnia na Słowackiego w kategorii lokali w budynkach drewnianych i barakowozopodobnych, bar na petli 13-ki tez ma markę, czemu go nie ma w konkursie - kible na pewno w lepszym stanie niz w nerede; bar jeleń też był taki (może wciaż jest) na piekarach bodajże... eh, lokale z marką, nrdowską marką, chciałoby się powiedzieć... nie to co tutaj...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka