Dodaj do ulubionych

Thymos w CSW - sztuka IV RP

30.10.11, 12:18
Zastanawiam się kiedy pojawią się druzgocące recenzje najnowszej wystawy w CSW, która przyciągnęła tłumy. Nie mogę się doczekać - w myślach układam swoją.

Jeśli ktoś zna linki do recenzji tej wystawy, proszę wrzucić. Na razie zamieszczam wesoły wpis z bloga Grzegorza Giedrysa:

grzegorzgiedrys.blogspot.com/2011/10/w-toruniu-na-wystawie-sychac-strzay.html
Obserwuj wątek
    • jot9 Dzięki za linka 30.10.11, 12:57
      Wesoły jak wesoły... ten wpis. Ale jest mocny - zderzenie oryginalnych tekstów z wystawy (naprawdę na wystawie są takie teksty???) z bardzo krytycznymi ilustracjami (świetne!) jest potężne. Dzięki.
    • hecer w przedzień wyborów 30.10.11, 13:07
      Ale po szokującej tragedii w Smoleńsku 10 kwietnia 2010 roku i w przeddzień obecnych wyborów parlamentarnych, hipertrofia dowcipu w sztuce minionej dekady i banalizacja skarlałego gniewu w pop-kulturze i post-polityce w wielu „przebudzonych” obudziły wstręt i oburzenie, co jest ciekawym znakiem czasu jako przełomowa data nawrotu cholery, pilnie domagającej się legitymizacji.

Gdyby pokazano tę wystawę w przeddzień wyborów przegrana byłaby większa? Spóźnienie to pewnie skutek spisku.

Taka głośna wystawa, tłum zwiedzających w CSW - kiedy będą recenzje?
    • gorpat Re: Thymos w CSW - sztuka IV RP 30.10.11, 18:55
      to co mnie totalnie rozbawiło na tej wystawie i polecam wszystkim, to film The Krasnals "La Dolce Vita" , szczególnie przewspaniale udane wywiady z Sierakowskim i Żmijewskim : vimeo.com/25880255
      • hecer Re: Thymos w CSW - sztuka IV RP 30.10.11, 20:54
        > to co mnie totalnie rozbawiło na tej wystawie i polecam wszystkim, to film The Krasnals "La > Dolce Vita"

Może to wynikać z defektu twojego poczucia humoru.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka