Dodaj do ulubionych

Plaza otwarta od 17, już ustawiają się kolejki

14.11.11, 17:34
W tagach wpisane "Inwestycje"? Inwestycje to mogły być w wykonaniu Karkosika i Biznes Parku Elana... i pokrewnych, a tu? Aż żal dupę ściska, że Prezydent chodzi na takie "otwarcia".

Przykre, ale prawdziwe - zaściankowe miasto...
Obserwuj wątek
    • alienisko Nie było Paris Hilton? 14.11.11, 17:54
      Buuuuuu :(
    • tedek1 Plaza otwarta od 17, już ustawiają się kolejki 14.11.11, 19:17
      Otwarcie zablokowało prawie cały Toruń - jadąc od strony Bydgoszczy widziałem korek aut jadących własciwie od ul. Szosy Chełminskiej via Bema do Plazy.
      A najsmieszniejsze jest to ze tak naprawde ludzie kupuja w promocjach niby 20% taniej cos co sztucznie ma zawyzone ceny na otwarcie...nie mowiac juz ze po swietach beda tansze o 50%.
      W ulotce Media expert sprzet rtv moze jest taniej 5-10% niz w innych sklepach,ale nie lepiej kupic cos co jest swiadomym wyborem (czyli wybieramy dobry sprzet kierujac sie opinia) niz kupowac cos co jest tansze o 100 zł a jest z góry narzucone (np tv 43/50 cali o rozdzielczosci HD-Ready)?
    • blfrankowski Re: Plaza otwarta od 17, już ustawiają się kolejk 14.11.11, 20:18
      a co jest w Karkosiku a nie jest w Plazie? Widocznie Komentujacy uwierzyl w utopie... oczywiscie nalezy dyskutowac, czy Prezydenta miejsce jest przy skladaniu wnioskow (Karawela), czy na otwarciach konkretnych inwestycji.. nie mniej jednak lepiej niech juz gdy do transakcji doszlo i jest ona nie unikniona to leiej by Plaza sie wywiazala z umowy i za teren zaplacila (zawyzone pieniadze), niz gdybysmy liczyli na Pana Karkosika z jego Elana... gdyby to bylo oplacalne to sam by te inwestycji przeprowadzil.. nie interesuje mnie jego wycofanie sie z konkursu z powodu opoznienia decyzji.. CHODZI O TO, by zdal sobie sprawe jak wielkie tereny pod inwestycje ma gotowe i co z nimi robi? nic... gdyby na czyms mu zalezalo, to by dawno tego typu inwestycje podjal.. jak Plaza.. weszla, wybudowala i niech sie martwia bo to ich uczciwie kupiony teren, nawet gdy upadna... a pod elana to teren kupiony w ukryciu fabryki...
    • manczesta Plaza otwarta od 17: tłumy i ogromne korki 14.11.11, 20:21
      Powiem, ze szczenka mi opadła jak zobaczyłem zdjęcia tłumu przed drzwiami!!! A korek to światła na Reja-Broniewskiego które przy każdym żużlu skutecznie spowalniają dojazd.
    • mezuzah A Mothercare będzie? 14.11.11, 20:36
      Miał być Mothercare...W Bydgoszczy jest...
    • pawbojarski Plaza otwarta od 17: tłumy i ogromne korki 14.11.11, 20:38
      Plaza okropnie mnie zawiodła. Brakuje normalnego sklepu ze spożywką, Empiku.. Medii Markt bądź Saturna ( jest jedynie jej słabszy odpowiednik - Media Expert.. ) . Z gastronomii jest McDonald, Pizza Dominium, Subway a reszta to mniej znane knajpki. W oczy rzuca się brak KFC.. Generalnie galeria idealna dla Pań, bo sklepów z ubraniami cała masaaaa. Mam nadzieję,że z czasem przybędzie więcej ciekawszych sklepów, bo póki co wygląda to słabo.
      • louve86 Re: Plaza otwarta od 17: tłumy i ogromne korki 14.11.11, 20:58
        a jżadnej księgarni nie ma tam? :(
    • malejr3 Plaza otwarta od 17: tłumy i ogromne korki 14.11.11, 20:49
      Tekst linka zobaczcie co robia z ludzmi promocje, oczywiscie pierwsze osoby przy wejsciu to byly osoby 60+. z calym szacunkiem ale tu umieja stac po 3 godziny na mrozie a w autobusie przystanku nie ustoi ;p czemu tak jest? :P wiem wiem nie ma co patrzec na ogół :) pozdtrawiam
      • gilbert.grape Re: Plaza otwarta od 17: tłumy i ogromne korki 14.11.11, 21:07
        Kabaret "Ani Mru Mru" niewątpliwie inspirował się rzeczywistością.

www.youtube.com/watch?v=bgvJnQ7RFBk
        • julo57 Re: Plaza otwarta od 17: tłumy i ogromne korki 15.11.11, 07:10
          Fakt. Chyba ci ludzie oglądali numer Ani Mru Mru ze 100 razy, no bo żeby tak wiernie skopiować kabareciarzy, to trzeba trochę potrenować. Żenada!!!

gilbert.grape napisał:

> Kabaret "Ani Mru Mru" niewątpliwie inspirował się rzeczywistością.
          >
          > www.youtube.com/watch?v=bgvJnQ7RFBk
    • wiechl Czeski sen 2.0 PL 14.11.11, 22:11

Przejeżdżałem obok 'Plaży' ok. 17.15, szcześliwie z kierunku Bydgoszczy, a nie odwrotnie.
      Szał, obłęd i żenada.
      Tabun opętanych pieszych i zmotoryzowanych w pospolitym ruszeniu.
      W pierwszym momencie, myślałem, że dziś wszystko tam za darmo dają, albo choć po sztabce złota na głowę, bo jak inaczej wytłumaczyć kilometrowe kolejki aut i mrowie ludzi. Albo, że Matka Boska na szybie się objawiła.. :-)

Zaprawdę, musi to być duża atrakcja zadeptywać się w tłumie żądnej towaru gawiedzi, żeby kupić parę gaci, albo empetrójkę z dwudziestoprocentową bonifikatą.
      Fajne czasy, zaiste. Piorą głowy reklamy i gazetki kolorowe, oj piorą.

Buy more, be happy, bracie Polaku.

• cypher3030 Re: Czeski sen 2.0 PL 14.11.11, 22:23
        Po zobaczeniu tego nagrania miałem to samo skojarzenie. ; )) Rzeczywiście może też dawać do myślenia żywotność toruńskich emerytów (czołówka sprintu na nagraniu, chociaż jakaś młoda siksa chyba zgarnie żółtą koszulkę lidera, bo przełamała ochronę: NOT FAIR ENOUGH, BABE), oczywiście daj im Boże jak najwięcej lat i zdrówka, ale skąd w takim razie te rozpaczliwe rzuty na miejsca siedzące i fukanie pełne nienawiści. :D
      • b3ut Re: Czeski sen 2.0 PL 14.11.11, 23:40
        Nie rozumiem waszych złośliwości. Każdy robi to co lubi i innym umiarkowanie do tego.
        Ja akurat nie chciałbym ani przepchać się w tłumie w Plazie, ani wracać o 17.15 z kierunku Bydgoszczy, ale domyślam się, że są tacy, którym może się to podobać.
        • wiechl Re: Czeski sen 2.0 PL 15.11.11, 11:13
          b3ut napisał:

> Nie rozumiem waszych złośliwości. Każdy robi to co lubi i innym umiarkowanie do tego.
          > Ja akurat nie chciałbym ani przepchać się w tłumie w Plazie, ani wracać o 17.15 z kierunku Bydgoszczy, ale domyślam się, że są tacy, którym może się to podobać.

Ja akurat też bez szczególnego zamiłowania sobie jechałem, ale nie o tym była mowa.

Nie chodzi tu o złośliwość, a o przykrą obserwację, jakim owczym pędem kieruje się stado, opętane kultem zakupów.
          Smutna gęba kapitalizmu i tyle.
          • b3ut Re: Czeski sen 2.0 PL 15.11.11, 16:51
            No widzisz, może w tym tłumie było sporo ludzi, dla których to był przykry obowiązek tam stać. Kieszonkowcy, zboczeńcy-ocieracze i inni, a nam się wydaje że poszli dlatego, że lubią to
            • cobi78 Re: Czeski sen 2.0 PL 18.11.11, 08:17
              b3ut napisał:

> No widzisz, może w tym tłumie było sporo ludzi, dla których to był przykry obow
              > iązek tam stać. Kieszonkowcy, zboczeńcy-ocieracze i inni, a nam się wydaje że p
              > oszli dlatego, że lubią to

Dobre - uśmiałem się :)
    • belial84 Plaza otwarta od 17: tłumy i ogromne korki 14.11.11, 23:33
      Byłem tam przed 17, kiedy jeszcze było pustawo. Pierwsze wrażenie - galeria jakich wiele i brudno. Widać,że zabrakło im czasu, żeby wszystko przygotować na ostatni guzik. Pewnie będą mieć jakieś tam obroty na studentach, ale na te mityczne tłumy dojeżdżające z Fordonu bym nie liczył...
      Miało być jak nigdy, a wyszło jak zwykle - nudno, przeciętnie, bez historii.
    • hecer gospodarz o Plazie: 14.11.11, 23:53
      www.torun.pl/index.php?status=0&news_id=11486
      Praca dla 1000 osób, całkowicie nowa jakość w toruńskiej architekturze handlowej

Ale pojechał...

Architektura budynku nawiązuje do gotyckich, astronomicznych i piernikarskich tradycji Torunia.

Słodkie. Normalnie gotyk na dotyk.

Srebrna elewacja ma przypominać otwierającą się kopułę planetarium

Chyba puszkę po mielonce.

place we wnętrzu są symbolem toruńskich rynków

chyba toruńskiego Manhattanu

a pasaże handlowe przyjęły nazwy i zostały ozdobione motywami przypraw używanych do produkcji pierników, np. Cynamonowy, Imbirowy, Orzechowy czy Kardamonowy.

Cóż za pomysłowość, jaka inwencja!
      • cobi78 Re: gospodarz o Plazie: 15.11.11, 07:40
        Oooo HECER powrócił...

Otrząsnąłeś się już po porażce mostowej?
        Teraz Zaleskiego obwiniasz o wystrój CH?
        Człowieku, ogarnij się i przestań się publicznie wypowiadać.

U mnie przed domem ktoś bezczelnie złamał drzewko - wyładuj się na Zaleskim jakim to jest nieudolnym gospodarzem że jego rządy doprowadzają do upadku stref zielonych...

ŻENUA
        • uszaty25 Re: gospodarz o Plazie: 15.11.11, 09:31
          Porazka mostowa nie jest porazka Hecera
          tylko calego miasta
          przekonasz sie o tym juz za niecale 2 lata.
          • cobi78 Re: gospodarz o Plazie: 18.11.11, 08:12
            uszaty25 napisała:

> Porazka mostowa nie jest porazka Hecera
            > tylko calego miasta
            > przekonasz sie o tym juz za niecale 2 lata.

Mówcie za siebie a nie za całe miasto.
            Chyba nigdy się nie pogodzicie z klęską...
      • nuffi_zza_krat Re: gospodarz o Plazie: 15.11.11, 11:14
        pierwszy raz sie z toba zgodzę
        • cobi78 Re: gospodarz o Plazie: 18.11.11, 08:16
          nuffi_zza_krat napisał:

> pierwszy raz sie z toba zgodzę

Pomijając walory estetyczne Plazy (choć jakie są innych galerii) co z tym wspólnego ma Zaleski żeby obarczać go winą za to że się części mieszkańców nie podoba.
          Choć w przypadku osoby powyżej wszystko co jest za prezydentury shreka jest złe i niedobre...
          ŻAL
    • pakeroso Plaza otwarta od 17: tłumy i ogromne korki 15.11.11, 01:27
      A można było w ogóle kupić coś za bezcen, jak za oceanem ? :D
    • maly_rzadzi_wiekszym Plaza otwarta od 17: tłumy i ogromne korki 15.11.11, 11:38
      Nie przesadzajmy z tym wstydem.
      Obciach to robia mieszkancy bydgoszczy- miasta marketów i galeryjek, gdzie na otwarcie trzydziestej w miescinie biedrony ustawia się szturmujacy drzwi tłum.
      Top jest dopiero obciach.
      • alfred_prawdomowny Re: Plaza otwarta od 17: tłumy i ogromne korki 18.11.11, 15:52
        Areczku weź tabletkę, weź tabletkę. No cóż na reprezentacyjnym deptaku Biedrona otworzyła swój luksusowy sklep. Jak byś to skomentował? Zapewne badania rynku wykazały, że w tym sklepie bogaci torunianie będa robić zakupy. Jaki sklep na reprezentacyjnym deptaku takie możliwości finansowe mieszkańców.
        Zachowanie luidzi, które pokazano na filmach, to jest faktycznie obciach i wstyd. Nie martw się, toruńczycy sa tacy jak inni, nawet u Haroldsa w Londynie ludzie tak wariują.
        • maly_rzadzi_wiekszym Re: Plaza otwarta od 17: tłumy i ogromne korki 18.11.11, 16:25
          >nawet u Haroldsa w Londynie ludzie tak wariują.

racja. Wiec nie powinno ci być przykro, ze bydgoszczanie szturmowali otwarcie nastej biedrony w marketo-polii. Nawet nie chce myśleć, co wyrabiacie przy otwarciu kolejnej galeryjki.
          A jeśli juz przy sklepach jestesmy, to mówi ci cos zbiór newsów z tego tygodnia z pewnej swiatowej metropolii:
          - otwarcie nowego tesco;
          - w galeryjce fordon textilland otwarzyli!
          - jakis nowy sklepik w focusie
          - bydgoszczanie z fordonu- na zakupu wybierzcie niz do do torunskiej plazy bo bedzie szybciej niz do waszego zakorkowanego centrum

To jest dopiero swiatowe miasto, takie elektryzujace tematy.

----
          wsłuchując się w wieczne żale, możnaby odnieść wrażenie, że gdyby nie Toruń, to miejscowość Bydgoszcz od lat byłaby najpotężniejszym i najbogatszym miastem w Polsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka