Dodaj do ulubionych

Majątki toruńskich samorządowców

IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 05.06.04, 10:09
lekturą oświadczeń powinien zainteresować sie urząd skarbowy ewentualnie
prokurator. Szczególnie ciekawe są trzy przypadki :
1) ciekawe jak nasz "najuczciwszy" z radnych Roman Półtorak dorobił się 92
tyś. i akcji równych spółek z emerytury 9,2 tyś. ?
2) Zbigniew Ernest jest też niezłym magigiem z pensji nauczyciela ma 45 tyś.
zł oszczędności, kilka nieruchomości i drogi samochód ?
3) ale najlepszy jest chyba filantrop Adam Banaszak, z 9 mieszkań ma dochód
roczny 4,8 tyś. zł. czyli średnio wynajmuje mieszkanie po 44 zł. miesięcznie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: Majątki toruńskich samorządowców IP: *.torun.cvx.ppp.tpnet.pl 22.06.04, 02:12
      Jestem ciekawy w jaki sposób dorobił się takiego majątku były v-ce prezydent
      d/s komunalnych J.Strześniewski? Można się domyślać w jaki sposób wszedł w
      posiadanie tylu mieszkań, które były kupione za bardzo niewielkie pieniądze.
      Prawdą jest, że i tak wszystkiego nie ujawnił. Dlaczego prokuratura umarza
      donosy o korupcji i niegospodarności Strześniewskiego? Pazerność tego faceta
      jest przerażająca.
      • Gość: Zaraz tam! Re: Majątki toruńskich samorządowców IP: *.torun.mm.pl 22.06.04, 11:04
        Eeeeee... Mnie czytanie tych sprawozdań po prostu nudzi. Po co się tym w ogóle
        zajmować? Przecież wiadomo, że Ci, którzy prowadzą działalność gospodarczą
        robią co mogą, żeby mieć wysokie koszty i stąd niskie dochody wykazywane w
        sprawozdaniach. A te porównania typu: radny X nie zmienil samochodu, nadal ma
        mieszkanie w bloku... to już czysta żenada! Po co to komu? Żeby ludziom się
        wydawało, że pieniądze z diet radnych to taki profit? Dajcie spokój!!
        • Gość: 007J. Bond Re: Majątki toruńskich samorządowców IP: *.wlan.pl 22.06.04, 18:39
          Półtoraka, który został wybrany na Rubinkowie widziałem tylko raz - jak
          wymądrzał się przed wyborami na zebraniu ogólnym mieszkańców. Teraz siedzi
          cicho. Do następnego okresu przedwyborczego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka