Dodaj do ulubionych

"Dom Sowietów" w Konigsber,przykład futurystycznej

23.06.04, 00:24
budowli w Królewcu.
Przekleństwo,aby podobne niesprawdzone gówna w Toruniu wybudowano!
Włodarze odejdą,a my to G... będziemy musieli oglądać.
Więc proponuję na początek posypać głowy popiołem i spuścić trochę powietrza
z siebie.Takie rzeczy trzeba robić z głoewą i nie za wszelką cenę.Możemy
smrodu narobić następnym pokoleniom,a może już temu.
A presja,no cóż,wszyscy pod nią jesteśmy,a tego powodu nie można wpadać w
obłęd szklanych domów.
I tak nie jest ,zle,a stare rosyjskie pożekadło mówi ticho idiosz,dalsze
pajdiosz.
A więc spoko z tymi Mulisami,chyba zle napisałem,a kit ztym,wara od
Jordanek,pieprzyć AQWAPARKI.Mamy sporo basenów szkolnych,piękne Planty,kilka
dobrych kin.
Nie dajmy się zwariowac.
O!!!!! z tym to nie ustąpię!! CO z ISPĄ i kanalizacją,mam dosyć tego
sanatorium na Wrzosach!
Obserwuj wątek
    • Gość: ne gadaty Re: "Dom Sowietów" w Konigsber,przykład futurysty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 00:55
      A mnie się marzy Kurna Chata,Panie Vaterland?
      • vaterland Re: "Dom Sowietów" w Konigsber,przykład futurysty 23.06.04, 01:17
        Gość portalu: ne gadaty napisał(a):

> A mnie się marzy Kurna Chata,Panie Vaterland?

I dobrze!
        Mój wymarzony Toruń,już jest,jest rzeczywisty,codzienny,tętniący życiem.
        A te małe "marzonka" to to co wspomniałem:funkcjonujące Lotnisko,pięknie
        odnowiona i przyciągająca bleskiem dnia i nocy swej iluminescencji Starówka z
        nienaruszalnymi pachnącymi zielenią Plantami,skanalizowanymi osiedlami i
        wyasfaltowanymi ulicami Wrzosów,Kaszczorka,Koniuch,....,zagospodarowanym Portem
        Drzewnym-może "Towimor" odnowiłby naszą stoczniowo-handlowo-morsko-rzeczną
        tradycję?,o jescze czystość-czyste Lasy podmiejskie,Starówka,osiedla.To byłby
        mój Szklany Toruń,ale powoli,nie strzelają!
        • lewskiy Re: "Dom Sowietów" w Konigsber,przykład futurysty 23.06.04, 23:11
          vaterland napisał:

> Gość portalu: ne gadaty napisał(a):
          >
          > > A mnie się marzy Kurna Chata,Panie Vaterland?
          >
          > I dobrze!
          > Mój wymarzony Toruń,już jest,jest rzeczywisty,codzienny,tętniący życiem.
          > A te małe "marzonka" to to co wspomniałem:funkcjonujące Lotnisko,pięknie
          > odnowiona i przyciągająca bleskiem dnia i nocy swej iluminescencji Starówka z
          > nienaruszalnymi pachnącymi zielenią Plantami,skanalizowanymi osiedlami i
          > wyasfaltowanymi ulicami Wrzosów,Kaszczorka,Koniuch,....,zagospodarowanym
          Portem
          >
          > Drzewnym-może "Towimor" odnowiłby naszą stoczniowo-handlowo-morsko-rzeczną
          > tradycję?,o jescze czystość-czyste Lasy podmiejskie,Starówka,osiedla.To byłby
          > mój Szklany Toruń,ale powoli,nie strzelają!

Ty to jesteś ale marzyciel . Lotnisko jest w Bydgoszczy , tradycja stoczniowo-
          handlowo-morsko-rzeczna w Gdańsku a asfalt to trzeba wymienić wpierw na drodze
          nr 10 żeby kolein nie było.Szklane domy - jeszcze troche jak zdrożeją warzywa w
          związku przystąpieniem Polski do UE to będziesz miał na każdej działce
          szklarenkę bo skromnie zarabiający emeryci będą hodować sobie warzywko.
          Lasy na papier - twoje słuszne postulaty trzeba wydać koniecznie drukiem tak
          aby rdzenna ludność Torunia i prawdziwi Toruńczycy mogli się z tym zapoznać.
    • Gość: Maciek Re: "Dom Sowietów" w Konigsber,przykład futurysty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.06.04, 10:52
      Emanuel Kant w grobie sie przewraca ,jak widzi co Sowieci wybudowali na ruinach
      Zamku Hohenzolernów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka