Dodaj do ulubionych

Osiedle Młodych MSM

23.06.12, 11:00
Witam,
w tym miejscu chcę omawiać sprawy związane z toruńskim Osiedlem Młodych MSM. Zachęcam do pisania zwłaszcza mieszkańców tego osiedla (wszystkich innych także). Może uda nam się stworzyć jakąś społeczność i wspólnie wpływać na kształt osiedla.
Obserwuj wątek
    • kwark.powabny na dobry początek coś ze szczyptą humoru 23.06.12, 11:34
      Na osiedlu przez długi czas brakowało koszy na śmieci. Wreszcie się pojawiły. Przeczytajcie to:

W MSM są kosze na śmieci. Warto było czekać!

• hecer Re: na dobry początek coś ze szczyptą humoru 23.06.12, 12:16
        dobre:)
        • dawid.be Re: na dobry początek coś ze szczyptą humoru 24.06.12, 22:24
          hecer napisał:

> dobre:)

Nie ma to jak jedno słowo i prawie 7 linijek sygnaturki :)

Mistrzu, czybyś zaniemógł?
          Nie będziesz już pisał postów (tzn. słowotoku) na parę ekranów ?
    • kwark.powabny Re: Osiedle Młodych MSM 24.06.12, 21:58
      Dziś rano strona główna MSM została zaatakowana przez hakera! A teraz admini już się chyba zorientowali i szukają dziury, bo serwer jest odłączony. Oto jak wyglądała strona po przechwyceniu:

fotoforum.gazeta.pl/photo/8/lh/rb/l2la/QqrQYk1wBQysBqBVpB.jpg
    • juliuszniecezar Re: Osiedle Młodych MSM 28.06.12, 15:10
      Zdumiewa mnie, na naszym osiedlu, zapał z jakim są zwalczane drzewa i krzewy. Kilka lat temu śmietnik "zdobiący" nasze podwórko był obrośnięty bzem - wyglądało fajnie. Chyba dwa lata temu wycięto 90% krzewu - a co, śmietnik musi wyglądać i śmierdzieć odpowiednio i ten cel został osiągnięty. Śmierdzi i wygląda - o to chyba chodziło administracji. Dzisiaj zrobiono rzeź drzewek - zostały z nich kikuty, (te co mijałem po drodze). Bez szans na dalszą wegetację. DLACZEGO?
      • kwark.powabny pewnie ludzie się skarżyli na meneli 28.06.12, 15:38
        pewnie ludzie skarżyli się że menele leją za śmietnikiem. No więc jak najłatwiej rozwiązać problem? Wyciąć bzy żeby nie menele nie mogli się chować :)

Jest też jeszcze prostsze wytłumaczenie: jak się powycina drzewa, to nie trzeba ich pielęgnować :)

Wszystko po najmniejszej linii oporu...
    • fartunia1 Re: Osiedle Młodych MSM 03.07.12, 11:39
      Mieszkam na Gałczyńskiego i żaden śmietnik nie rzucił mi się w oczy. A do tego - to bardzo ważne, żeby pojawiły się specjalne psie śmietniki.
      A przy okazji - czy ktoś wie, co mówią przepisy o wymianach okien na plastikowe - kiedy spółdzielnia partycypuje w kosztach?
      • kwark.powabny napisz do mnie - spróbujemy zawalczyć 04.07.12, 09:42
        Ja wywalczyłem kosze przy Tuwima (oczywiście nie sam :) ). A w której części Gałczyńskiego mieszkasz? Skontaktuj się ze mną na e-mail: kwark.powabny@gmail.com. Spróbujemy, ale musimy działać razem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka