Dodaj do ulubionych

Dentysta o ośrodku zdrowia

26.07.12, 18:57
Jestem oburzona postawą dentysty, który przyjmuje w Osięcinach w Ośrodku Zdrowia! Szanowny Pan niemalże za każdym razem przyjeżdża z dużym opóźnieniem. Jednak to jeszcze byłabym w stanie zrozumieć, wszak dojeżdża z Torunia, aczkolwiek to, co spotkało mnie ostatnio przeszło wszelkie granice! otóż pojechałam na umówiona wizytę. Pan Doktor przyjechał spóźniony o 2,5 godziny. Kiedy weszłam do gabinetu, zamiast się mną zająć sięgnął po kanapki... Musiałam poczekać kolejna chwilę, aż skończy konsumpcję.. Gdyby tego było mało zaczął narzekać, że musi mi plombować zęba, który kiedyś był leczony przez innego dentystę (nie mam pojęcia co mu w tym przeszkadzało)... Założona plomba była za duża i zwyczajnie mnie uwierała. Lekarz po prostu kazał mi zejść z fotela i wyjść z gabinetu. Ząb miał być spiłowany następnego dnia, bowiem wtedy byłam umówiona na kolejną wizytę. Następnego dnia, gdy pojawiłam sie w gabinecie dowiedziałam się, że Pana Doktora w ogóle nie będzie, a od jutra zaczyna urlop.... I tym oto sposobem zostałam z uwierającą plombą bez pomocy Doktora... Pomogła mi dopiero Doktor Kokoszka, która zgodziła sie spiłowac mi ząb, mimo iz wczesniej nie byłam zarejestrowana. Następnym razem sto razy się zastanowię zanim wybiorę się do Szanownego Doktora...
Obserwuj wątek
    • basia_1975 Re: Dentysta o ośrodku zdrowia 30.07.12, 13:57
      Tak to jest: nasi pracodawcy są zobowiązani co miesiąc odprowadzać składki na ubezpieczenie chorobowe, zdrowotne i inne a na lekarza każą nam czekać kilka miesięcy. Ja niedawno zadzwoniłam do laryngologa, żeby umówić się jak najszybciej na wizytę bo mnie bolało ucho; od pani w rejestracji usłyszałam , że muszę czekać miesiąc na wizytę (w ramach kasy chorych) zaś prywatnie "od ręki".
    • abcd-5 Re: Dentysta o ośrodku zdrowia 04.08.12, 20:05
      Droga Magdo, spróbuj spojrzeć innym okiem na tę historię, a mianowicie w ten sposób, iż należy się tylko cieszyć, że ów pan doktor stomatolog nie jest ginekologiem, bo strach pomysleć co by to było, gdyby zaczął odbierać poród i po wyciągnięciu główki dziecka, kazał Ci przyjść na następny dzień, jeśli chciałabyś "otrzymać" całą resztę :D:D;)
      • basia_1975 Re: Dentysta o ośrodku zdrowia 06.08.12, 11:42
        Po przeczytaniu tego, co tu napisałaś (-eś) dochodzę do wniosku, że zapewne Twoje przyjście na świat tak właśnie wyglądało, jak piszesz q-p
        • abcd-5 Re: Dentysta o ośrodku zdrowia 06.08.12, 13:34
          Barbaro, nie rozumiem Twojego sarkazmu. Chyba źle zrozumiałaś mój przekaz. Też jestem zbulwersowany postawą pana doktora i jestem oczywiście po Waszej stronie ;)
          Pozdrawiam :)
          • basia_1975 Re: Dentysta o ośrodku zdrowia 07.08.12, 13:16
            Oj tam, oj tam... :)
    • anunaki07 Re: Dentysta o ośrodku zdrowia 14.08.12, 21:09
      No to trzeba przestać chodzić do niego. Zmusi to "siły nieczyste" do wymiany na nowszy model.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka