narcin 30.09.12, 22:14 Nie ma czegoś takiego jak Generalny Urząd Statystyczny !!! Główny Urząd Statystyczny Widać, że osoba która to napisała jest "ekspertem". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
narcin Re: Region jak zwykle na szarym końcu na mapie za 30.09.12, 22:26 Cały ten "artykuł" jest po prostu żenujący. "bez pracy jest w regionie 16,6 proc. mieszkańców" to jest nieprawda. Widać, że autor tego tekstu nie wie co to jest stopa bezrobocia rejestrowanego. Całkowicie inną kwestią jest, że powinniśmy posługiwać się stopą bezrobocia liczoną w oparciu o BAEL. Gratuluję rzetelności i jakości tekstu! Odpowiedz Link Zgłoś
bydofan Region jak zwykle na szarym końcu na mapie zatr... 30.09.12, 23:17 Po pierwsze nie zgadzam się z stwierdzeniem, że poziom bezrobocia jest w naszym regionie "jak zwykle" wysoki. Chciałbym zauważyć, że wysoki on jest dopiero od jakiegoś czasu tzn. od tego gdy powstało woj. Kuj.-pom z siedzibą samorządu w Toruniu. Toruń po prostu nie daje sobie rady w sprawach gospodarczych i jest tu coraz gorzej. Gdy był podział na 49 województw to nasze 3 województwa w sumie były na 7-8 miejscu. Od czasu zarządzania województwem przez Toruń spadamy i spadamy. Jeszcze pół roku temu byliśmy na 14 m. a dziś już jesteśmy na 15m. Porażka z tym Toruniem... Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Oni o pracę martwić się nie muszą 01.10.12, 10:26 Ich wiekopomny wkład w rozwój państwa zostanie odnotowany w annałach historii. Na fejsie. torun.gazeta.pl/torun/56,35576,12570985,Czego_nie_wstydza_sie_nasi_politycy___FOTOGALERIA_.html ...a mnie mówią, że powinienem wysłać inną fotkę niż ta sprzed lat do paszportu... Coś w tym jest. Można zrobić karierę nic nie umiejąc. Że też nie wpadłem przed laty żeby zrobić z siebie durnia. Do tego nie trzeba studiów, wystarczy matura. Liczba bezrobotnych absolwentów - temat dla tych panów wstydliwy i niezrozumiały - rośnie wraz z ich skłonnością do lansu. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Oni o pracę martwić się nie muszą 01.10.12, 15:31 Kiedy się mówiło, że "władza się wyżywi". Dziś to chyba równie aktualne. Tylko apetyty coraz większe, tak duże że nie da się ich zaspokoić. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Polecam 01.10.12, 10:37 pod tą jakże piękną galerią "młodych (nie tylko wiekiem), zdolnych (nie tylko ciałem), utalentowanych (nie tylko rozumem)" warto jednak przypomnieć dyskusję, jaką w GW rozpoczął Andrzej Klesyk - na temat polskich uczelni. wyborcza.pl/1,75478,11593118,Prezes_PZU_oskarza_polskie_uczelnie__To_fabryki_bezrobotnych.html Myślę, że każdy z tych panów powinien się wypowiedzieć. Tylko błagam, oszczędźmy sobie banałów, że to problem europejski. Pomyślmy o tym jak zmienić pod tym względem Toruń - który jest kuźnią kadr bezrobotnych absolwentów. To jest podobno "studenckie miasto" - chodzi o wielkość uniwersytetu w stosunku do liczby mieszkańców. Pod tym względem jesteśmy dla pana A.Klesyka problemem numer jeden w całym kraju. Ja się pod diagnozą pana Klesyka podpisuję. Długo przed tą publikacją Klesyk był zresztą sławny. I doceniony. Nie, panowie politycy, nie dzięki temu, że się lansował na fejsie. Pracował z młodymi ludźmi, wie co mówi. W przeciwieństwie do was - on pracował z młodymi ludźmi. W przeciwieństwie do was, posłowie, senatorowie, radni, on w ogóle pracował. Odpowiedz Link Zgłoś