Dodaj do ulubionych

bydgoszczanie za metropolią z Toruniem!

15.01.13, 08:56
Z przeprowadzonego na zlecenie UM w Bydgoszczy badania ankietowego na grupie bydgoszczan wynika, iz wiekszosc ankietowanych opowiedzialo sie za metropolia z Toruniem. Szczegolowe w tej sprawie dane mowia, ze:
1. metropolia samodzielna z gminami ościennymi – 24%
2. metropolia z Toruniem i Inowrocławiem – 17%
3. metropolia z Toruniem – 16%
4. brak zdania – 22%
5. w ogóle – 21%

reasumujac, za metropolia z Toruniem lacznie 33% ,przy czym az 17% jest za przylaczeniem także Inowroclawia

źródło, str. 47
Obserwuj wątek
    • baltickris1978 Re: bydgoszczanie za metropolią z Toruniem! 15.01.13, 14:29
      Ciekaw jestem jakie byłyby wyniki ankiety w Toruniu :)
      • lenovo200 Re: bydgoszczanie za metropolią z Toruniem! 15.01.13, 14:37
        Można też powiedzieć, że 43% nie chce metropolii, a w ogóle 21%.
        • bydgoski_pastuch @lenovo 15.01.13, 15:05
          zaiste , dialektyka godna samego 'miszcza' Derendy
          • naubyd Re: @lenovo 15.01.13, 15:28
            To dialektyka zgodna w 100%z pastuszym myśleniem.
            • bydgoski_pastuch Re: @lenovo 15.01.13, 16:11
              oj nie ,przyjacielu , prawdy nie oszukasz ,chocbys nie wiem jak sie staral :)
              bydgoszczanie sa 'za' !!!!
              oczywiscie rozumiem ze mozesz byc tym faktem zaskoczony....
              • syn_biskupa Re: @lenovo 15.01.13, 16:22
                bydgoski_pastuch napisał:

> oj nie ,przyjacielu , prawdy nie oszukasz ,chocbys nie wiem jak sie staral :)
                > bydgoszczanie sa 'za' !!!!
                > oczywiscie rozumiem ze mozesz byc tym faktem zaskoczony....

Podaj mi nazwę firmy, która ten ranking robiła to ci powiem czy jest wiarygodna.
                • alquoz na zlecenie Bydgoskiego magistratu :) 15.01.13, 16:26
                  wiec pewnie sprawdzili kto i co :)
        • szlachcic Re: bydgoszczanie za metropolią z Toruniem! 15.01.13, 18:03
          > Można też powiedzieć, że 43% nie chce metropolii, a w ogóle 21%.

zakompleksiencu
          bydoszczanie wyrazili swoja opinie, delikatnie mowiac powatpiewaja w samodzielna sile Bydgoszczy.
          Z tego co wiem jestes za metropoliami wiec de facto wyniki wyborow dla ciebie powinny oznaczac metropolie wraz z Toruniem.
          Dane jakie przytoczyles sa argumentami tylko i wylacznie dla przeciwnikow metropolii
          Dlaczego sie wiec nimi posluzyles?
          Niekorzystne wyniki sondazu wiec zakompleksieniec musi manipulowac
    • johnyflaszka Re: bydgoszczanie za metropolią z Toruniem! 15.01.13, 15:19
      To chyba się pytali toruńskich polityków bo mnie nikt się nie pytał o zdanie a ja już bym im wygarnął co o tym myślę.
    • syn_biskupa Re: bydgoszczanie za Metropolią Bydgoską! 15.01.13, 15:26
      Z toruniem? Nie róbta sobie jaj to ma być poważna metropolia a nie jakaś pośmiewiskowa kombinacja.
      • alquoz 21 procent ... 21 procent ... 15.01.13, 16:24
        a reszta ma to w de..albo sa za toruniem (i inowro)..wiec masz facet zonka :)

a ktoś od was pisał ze w Bdg nikt tego nie chce..przykre co?

Derenda i Cyprys gotuja sie ze złości :) hahahahaha

zycie pisze swoje scenaiusze, z ktorymi musisz sie liczyc..szanowny negatywny ..

• alquoz sorki 24 ale to 15.01.13, 16:27
          i tak niewiele zmienia :)
    • bydgoski_pastuch serdecznie zapraszam wszystkich bydgoszczan 15.01.13, 16:32
      do skomentowania wyniku sondazu
      kazdy glos w tej sprawie jest bardzo cenny
      • naubyd Re: serdecznie zapraszam wszystkich bydgoszczan 15.01.13, 18:41
        naturalnie lubimy Ino, 21% to akurat odsetek miłośników radyja. wszystko
    • szlachcic Re: bydgoszczanie za metropolią z Toruniem! 15.01.13, 18:06
      Wyniki sondazu byc moze spowoduja ze Bruski zmieni swoj propagandowy ton toruniozercy
      Wyniki sondazu mowia jasno, sami bydgoszczanie zdaja sobie sprawy ze slabosci swojego miasta i jak metropolia to tylko z Toruniem
      Nauki Derendy i Cyprysia poszlu w las
      • bdg_student Re: bydgoszczanie za metropolią z Toruniem! 15.01.13, 18:11
        Ależ drogi szlachcicu, jeśli Bydgoszcz jest za słaba na metropolię, to Toruń jest już w ogóle mizerniutki. W kwestii potencjału "metropolitalności" Toruń jest tak nieistotny, że dołączenie go niewiele zmienia naszą - bydgoską - pozycję na tle innych potencjalnych metropolii w Polsce.
        • szlachcic Re: bydgoszczanie za metropolią z Toruniem! 15.01.13, 21:22
          bdg_student napisał:

> Ależ drogi szlachcicu, jeśli Bydgoszcz jest za słaba na metropolię, to Toruń je
          > st już w ogóle mizerniutki.

Torun daje jedyna silna uczelnie w tym wojewodztwie
          Torun daje jako samo miasto 200tys mieszkancow
          Ja wiem ze my jestesmy z 200tys miasteczkiem a wy z 360tys metropolia
          Coz moge rzec, nie wiem czy nie jest za pozno ale psycholog wam by sie przydal
          Ja iem ze nazywacie sie metropolia, wiem ze uwazacie sie potega gospodarcza ale proponuje spojrzec na statystyki, bezrobocie spore, place tragiczne
          Wy jestescie taka potega gospodarcza i wielkim miastem jak ja jestem chinskim cesarzem i czarnym papiezem w jednej osobie
          • hassleader Re: bydgoszczanie za metropolią z Toruniem! 15.01.13, 23:37
            Jedyne, na co daje szansę Toruń w Metropolii, to zwiekszone ssanie pieniędzy z całego regionu do Stolicy Psiej Kupy i Redemptosaurassic Park.
            My nie chcemy was, pasożytów, czy ty nie potrafisz tego zrozumieć?
            Bydgoszcz o wiele lepiej będzie się rozwijać bez waszych lepkich łapek w naszych kieszeniach.
            • szlachcic Re: bydgoszczanie za metropolią z Toruniem! 16.01.13, 18:00
              zrozum zakompleksiencu
              - Byd nie spelnia warunkow dot metropolii
              - skrajnie glupie byloby tworzenie metropolii z By bez Tor ze wzgledu na bliskosc i powiazania administracyjno/biznesowo/szkolno/spoleczne

ty jak widac tego nie rozumiesz ale wiekszosc bydgoszczan jak widac to rozumie
              • jurand22 Re: bydgoszczanie za metropolią z Toruniem! 16.01.13, 18:17
                szlachcic napisał:

> zrozum zakompleksiencu
                > - Byd nie spelnia warunkow dot metropolii
                > - skrajnie glupie byloby tworzenie metropolii z By bez Tor ze wzgledu na blisko
                > sc i powiazania administracyjno/biznesowo/szkolno/spoleczne
                >
                > ty jak widac tego nie rozumiesz ale wiekszosc bydgoszczan jak widac to rozum

bydgoszcz to ma powiązania z inowrocławiem,swieciem,solcem,nakłem,barcinem,,koronowem i innmi,nigdy nie z toruniem,od wieków jest z wami kłótnia i nie plec głupot moherku
          • jurand22 Re: bydgoszczanie za metropolią z Toruniem! 16.01.13, 18:13
            bydgoszczy to torun do metropoli bydgoskiej jest tak potrzebny,jak poznaniowi kalisz,bruski i inni wam powiedzieli ze dla moherów brak miejsca w metropoli bdg,i
    • naubyd Re: bydgoszczanie za metropolią z Toruniem! 15.01.13, 18:38
      a nie przyszło ci do głowy, że bydgoszczanie od dawna czują sporą sympatię do inowrocławian?
    • johnyflaszka Re: Bydgoszczanie za metropolią Bydgoską 15.01.13, 18:40
      Szkoda, że jeszcze więcej pytań nie zadali w tej sondzie tylko pięć bo by procenty jeszcze bardziej się rozwodniły.
      • ramboost Re: Bydgoszczanie za metropolią Bydgoską 15.01.13, 21:14
        Pewnie tę sondę przeprowadzali równie rzetelnie, jak tę, gdzie chyba całe miasto głosowało, bo głosów na TAK więcej, niż komputerów w Toruniu.

torun.gazeta.pl/torun/1,48723,13111221,Calbecki__Krzyk_o_wielkosc_Bydgoszczy_jest_dobry.html
        • naubyd Re: Bydgoszczanie za metropolią Bydgoską 15.01.13, 21:36
          To nei była sonda. To było badanie opinii publicznej. Dokument wygląda na rzetelny. Torunianie nadinterpretują wynik. 21 % to akurat ilość moherowych beretów którzy na słowo Toruń dostają orgazmu :). Wynik z Inowrocławiem był do przewidzenia, bo to nasz naturalny dobry sąsiad któremu dajemy pracę. Lubimy inowrocławian.
    • alfred_prawdomowny Re: bydgoszczanie za metropolią z Toruniem! 16.01.13, 23:48
      Widać bosy chłopie ze wsi toruńskiej, że o metodologii badań jak i samej iterpretacji wyników nie masz pojęcia. I nie staraj się dokonywać jakichkolwiek analiz, bo na takiej podstawie można zaliczyć ciebie do imbecyli.
      • tortor5 Re: bydgoszczanie za metropolią z Toruniem! 17.01.13, 01:49
        Nie unoś się tak prawdomówny, bo ci żyłka pęknie. A twoi przodkowie to z miasta? Kcynia czy Szubin?
        • hassleader Re: bydgoszczanie za metropolią z Toruniem! 17.01.13, 03:09
          Szlachcic, idź zrobić kupę. Bo ciśnienie zaraz ci zatka tętnice szyjne i eksplodujesz.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka