Dodaj do ulubionych

Śledczy przemówili po aresztowaniu wiceprezyden...

IP: *.mpn.pl / 212.122.213.* 20.08.04, 19:17
o kurka na murku
Obserwuj wątek
    • Gość: mit Re: Śledczy przemówili po aresztowaniu wiceprezyd IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 20.08.04, 20:07
      Nareszcie sprawiedliwości stało się zadość. Trzeba wszystkich takich ludzi
      wyeliminować raz na zawsze.
      • Gość: duda WYELIMINOWAĆ GŁUPCÓW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 20:35
        z prokuratury. Jestem za. Wyeliminować głupich fotografów z funkcji
        vicewojewodów. Jestem za. A Ty "mit" wypałuj sie sam - tzw. organa w każdej
        kadencji mają poważną misję i nie mają czasu na myślenie.
    • Gość: konqueror GÓWNO Z TEGO BĘDZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.04, 21:29
      Dokładnie, nikt z Obremskiego tego nie zliże co pismacy napisali. Horonziaka
      też nie będą beatyfikować. Może ktoś wpadnie na to, że wszyscy polscy
      konserwatorzy biorą. BRODA już siedział i nikt go nawet nie przeprosił. Tylko
      niech Wam sie nie popieprzy i nie piszcie, że Obremski budował osiedle na
      Balonowej w Toruniu. Czas oskarżyć rybe, bo nie bierze. Wszak takie oskarżenie
      to znikoma szkodliwość.
    • Gość: iv Re: Śledczy przemówili po aresztowaniu wiceprezyd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 07:28
      Zobaczycie zaczelo sie polowanie na czarownice. W koncu SLD zostal rok do wyborow. Jakos trzeba spacyfikowac afere Starchowicka, Rywina, Huszczy, Bydgoska, Opolska, Łodzka i inne. Maciej Obremski jest kozłem ofiarnym.
    • Gość: ekwita Re: Śledczy przemówili po aresztowaniu wiceprezyd IP: *.torun.dialup.inetia.pl 21.08.04, 07:52
      Nie wierzę w to, aby Maciej Obremski wziął łapówkę. Cała sprawa,
      mocno "śmierdzi" politycznie i moim zdaniem jest wrabianiem niewinnego
      człowieka w ciemne sprawki owych "panów S." Rozgłos jaki jej nadano jest
      niewspółmierny nawet do zarzucanych Obremskiemu czynów. Przypomina się tu
      sprawa p. Kluski z Optimusa. Komuś bardzo zależy na tym, aby zniszczyć
      Obremskiego, a przy okazji skompromitować władze Bydgoszczy. Nie jestem
      admiratorem tych ostatnich, ale poznałem kiedyś Obremskiego i wiele bym
      zaryzykował stawiając na jego niewinność. To nie ten typ człowieka! Przpominam,
      że Obremski miał wielu wrogów nie tylko politycznych, ale także w środowisku
      urzędników - konserwatorów (Horonziak, Rubnikowicz). Podejmował czasami
      kontrowersyjne decyzje, ale w odróżnieniu od wielu "piastujących" swą funkcję
      konserwatorów wojewódzkich - działał i co może ważniejsze był w swym fachu
      profesjonalistą (jeżeli ktoś sądzi, ze Obremski był złym konserwatorem
      wojewódzkim niech się lepiej przyjrzy działalności p. Wysockiego z Olsztyna czy
      nawet Rubnikowicza). Pewnie zaciekli łowcy sensacji i antyprawicowi malkontenci
      i tak mi nie uwierzą, ale musiałem się podzielić swym zdaniem z resztą
      internautów, bo mam przekonanie, że jesteśmy świadkami niszczenia (nie tylko
      politycznego, ale też dosłownie - nie wiadomo jak Obremski przetrzyma areszt i
      to pasmo upokorzeń) niewinnego i bardzo wartościowego moim zdaniem człowieka.
      G.W. niby nie feruje wyroków, a na pierwszej stronie głownego wydania dało
      tytuł "Siedzi bo brał. Za przekręty w Toruniu". Obrzydliwość!!!
      • Gość: iv Re: Śledczy przemówili po aresztowaniu wiceprezyd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.04, 08:23
        Tam masz 100% racje. Rowniez mam te przyjemnosc znac MAcieja Obremskiego. To wyjatkowa osoba w tych brutalnych czasach. Nawet z lekka nuta zartu powiem iz jest on taki jak i inni artysci, muzealnicy, troche zyjacy w innym swiecie do ktorego my maluczcy nie mamy wstepu. Jest to swiat piekna melancholii a nie pogoni za pieniadzem i brutalnym wrabianiem ludzi.

Przypominam iz Maciej byl Wojewodzkim KOnserwatorem Zabytkow przez prawie 10 lat?? Czy to nic nie znaczy. Pokazcie kogos kto przez tyle lat wykonywal swoja prace i byl za nia chwalony. Zreszta nie zostal wyrzucony tylko sam zrezygnowal gdy Horonziak zostal wicewojewoda.

Mam nadzieje ze MAciej przetrzyma areszt (jest przeciez czlowiekiem po przebytych zawalach) i obroni sie w sadzie.
      • Gość: hania Re: Śledczy przemówili po aresztowaniu wiceprezyd IP: 212.122.214.* 21.08.04, 10:56
        Zgadzam sie. Moje zdanie sie nie liczy, ale czy jakies opiniotworcze osoby nie
        moga czegos napisac? Listu, protestu? Gdzie sa jego bliscy wspolpracownicy,
        dobrzy znajomi?
        Sprawa smierdzi na odleglosc. Spektakularne zatrzymanie, kajdanki itp. zupelnie
        niewspolmierne do zarzutu (bez znaczenia ma tu fakt, czy bral, czy nie - choc
        ja nie wierze).
        Jesli ktos moze miec kontakt z Maciejem Obremskim, prosze przekazac, zeby sie
        trzymal!
      • Gość: gość niezależny Re: Śledczy przemówili po aresztowaniu wiceprezyd IP: 195.149.86.* 22.08.04, 08:51
        Potwierdzam i dodam - niewiele jest takich
        spektakularnych "teatrów"dzienikarskich jakie towarzyszyły temu "wydarzeniu"
        Wystarczą tytuły pierwszych stron "Funkcjonariusze CBŚ w ratuszu" - "Pu(łapka}
        na wiceprezydenta"-"Tormmiens - Łapka w łapkę?"-"Torunska osmiorniczka"- "W
        łapy na raty".
      • Gość: gość niezależny Re: Śledczy przemówili po aresztowaniu wiceprezyd IP: 195.149.86.* 22.08.04, 09:53
        Potwierdzam i dodam - niewiele jest takich
        spektakularnych "teatrów"dzienikarskich jakie towarzyszyły temu "wydarzeniu"
        Wystarczą tytuły pierwszych stron "WIAROGODNEJ GAZETY" "Funkcjonariusze CBŚ w
        ratuszu" - "Pu(łapka} na wiceprezydenta"-"Tormmiens - Łapka w łapkę?"-"Torunska
        osmiorniczka"- "W łapy na raty" /Portrety,zdjęcia i zyciorysy jeszcze nie
        osądzonego "przestępcy" itd.itd. - POMYŚLCIE LUDZIE CO TO MA WSPOLNEGO Z
        RATUSZEM ?- Z AKTUALNYM STANOWISKIEM ZASTĘPCY PREZYDENTA ? Sądowo nie
        udowodniony zarzutami kombinatorów z minionych lat, rozpoczyna się nagonkę nie
        tylko na człowieka, ale natychmiast na obecne struktury samorządowe
        miasta.Pytam się w imię czego?!! - Vendeta zwolnionych specjalistów z urzędu od
        zakamuflonego "brania" ?!Ciąg dalszy wojny minionej epoki samorządowej,której
        do dzisiaj nie rozliczono - Polonia; Łuczniczka; "uzasadnione darowizny i
        obroty miejskimi nieruchomościami itd..itd - Gdzie Ci dzisiaj są
        ci "dziennikarze", których wiarogodne tytuły bulwersowały nie tylko lokalną
        społeczność.
        rzy... się chce, jak to się odbiera - a wierszówka leci...!
        Też nie jestem admiratorem aktualnego Zarządu /nie byłem, również
        poprzedniego /ale jak sie nie ma co się lubi - to się lubi co się ma !
        Jak ma być dobrze /w tej jak ktoś kiedyś napisał ..."rozdymanej" wiosce/jak
        cała energia, inwencja,operatywność - tak decydentów jak i prasy skupia
        się na personalnej wojnie ugrupowań i to w imię partykularnych interesów.
        Gdzie mieszkaniec, dla którego "dobra" powołuje się te organy.
        Wstyd i hańba!
        Ale jak pokazują wydarzenia widocznie przykład idzie z góry.
        Osobiście, żal jest mnie każdego człowieka, który zostaje obrzucony błotem i
        kamieniami post factum.Póki co - jestem z Panem Panie Obremski!
        • Gość: Tot Re: Śledczy przemówili po aresztowaniu wiceprezyd IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.08.04, 21:49
          Nie sądzę, aby był to tylko "teatr". Śledczy z prokuratury potwierdzili, że
          aresztowano Obremskiego z powodu Tormięsu. A jak wiadomo, sledczy od pół
          roku "pracują" nad właścicielem terenu po Tormięsie - Jacku S. - byłym sędzią i
          notariuszem, czyli człowiekiem nieźle zorientowanym w arkanach prawniczej
          wiedzy. Na pewno w jego interesie nie leży fałszywe oskarżanie ludzi, co
          mogłoby pogorszyć jego sytuację przez kolejny poważny paragraf z KK. Dlatego
          też wydaje sie, że może być bardzo wiarygodnym świadkiem. W sprawie tej należy
          przypomnieć o tym, w jaki sposób błyskawicznie usunięto ze stanowiska
          przeszkadzającego w rozbiórce budynków po Tormięsie, ówczesnego miejskiego
          konserwatora zabytków - Zbigniewa Nawrockiego. To również powinno zwrócić uwagę
          prokuratorów.
          • Gość: brum Uderz w stół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 22:09
            Widać, że w interesach Jacka S. jesteś równie dobrze poinformowany a może
            lepiej niż on sam. A w sprawie ostatniego, to chyba powinieneś złozyć
            odpowiednie doniesienie.
            • Gość: Tot Re: Uderz w stół IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.08.04, 22:22
              Dziękuję za uznanie, tym bardziej, że moje "informacje" są jedynie efektem
              mojej wrodzonej umiejętności logicznego myślenia i analitycznego czytania
              artykułów prasowych, zwłaszcza tych z 2000 r., do ktorych mam dostęp dzięki
              internetowi.
              • Gość: brum Re: Uderz w stół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 22:33
                To doczytaj i pomyśl analitycznie. Pan N odszedł na zasłużoną emeryturę po
                ukończeniu 65 roku życia. Nigdzie nie wylatał. Logiku Drogi.
                • Gość: Tot Re: Uderz w stół IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.08.04, 22:55
                  Właśnie myślę i ciekawi mnie, skąd to nagłe zainteresowanie moją wypowiedzią. A
                  propos: liczne są w dziejach przykłady na to, że odejście na emeryturę
                  stanowiło jedynie zasłonę dymną dla pozbycia się niewygodnych ludzi, zwłaszcza,
                  że wykreowano wtedy fatalną atmosferę wokół Pana Zbigniewa Nawrockiego,
                  związaną rzekomo z faworyzowaniem firmy zatrudniającej jego syna - vide Nowości
                  z 2000 roku.
                  • Gość: brum Re: Uderz w stół IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 23:01
                    Nie przeżywaj. Napisałeś natyle jasno,że intencje zostały w lot odczytane. Dr
                    Logiku.
                    • Gość: Tot Re: Uderz w stół IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.08.04, 23:11
                      Jeszcze raz dziękuję za uznanie, chociaż w przeciwieństwie do Ciebie, nie mam
                      żadnych intencji i niczego nie przeżywam. Żegnam.
                      • Gość: brum .. a nożyce sę odezwą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 05:52
                        Nedaleko spada, spad od spada.
                        • Gość: Tot Re: .. a nożyce sę odezwą. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 24.08.04, 13:01
                          Trafiłeś kulą w płot. Może zmień nick na np. "szczekaczkę".
                          • Gość: brum Re: .. a nożyce sę odezwą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.04, 22:47
                            Mareczku, po co ?
                            • Gość: Tot Re: .. a nożyce sę odezwą. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 25.08.04, 10:41
                              Kula w płot po raz kolejny.
    • Gość: Kasjer Re: Śledczy przemówili po aresztowaniu wiceprezyd IP: *.man.bydgoszcz.pl 21.08.04, 11:58
      Nie wierzę w to wszystko. Ale moja wiara nie ma nic tu do rzeczy. Niech mi
      jednak ktoś wytłumaczy, jak to jest. Rywin proponował kasę wielokrotnie większą
      a chodzi na wolności. Pan Maciej O. wziął (jeśli wziął) marne 50 tyś i za
      gwiazdę w kajdankach musi robić w TV. O co tu chodzi? Czy on jest tak agresywny
      że trzeba go było skuwać? Na pakera nie wygląda. Chłopcy z policji bali się go?
      Przecież to teatr! I gdyby nie to że Pan Maciej O. przeżywa dramat (nawet jeśli
      wziął) to byłoby to bardzo śmieszne.
      • Gość: yt ujuhc Re: Śledczy przemówili po aresztowaniu wiceprezyd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 15:39
        Dla mnie sprawa jest prosta,jako szary bydgoszczak chciał sie dochrapac
        wiekszej kasy.
        A zwyczajnie trza sie było trzymac daleko od gosci z Tormiesu,nie?
    • Gość: darek z Bydgoszczy podkładają świnię !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 20:00
      trzeba być slepym żeby tego nie widzieć...komuś pewno wszedł za skórę i
      teraz się mści!!!!
      • Gość: stefan Wywalic go do Bydgoszczy niech nie zatruwa powietr IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 21:55
        Dlaczego torunscy podatnicy maja placic na utrzymanie tyfusa a nasi policjaci
        zamiast gonic bandytow musza robic mu papu.A won mi z nim do bydgoszczy.
        • Gość: Wywalic do Bydgos Stefan Ty zacznij myśleć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 10:48
          Przeczytaj dokładnie wszystkie posty, to jest o dramacie prawego człowieka. A
          ty obnosisz sie z dramatem debila. To wyłącznie Twój problem. Innym problemem
          jest to, że gazeciarze codziennie muszą wygrywać z ostrą konkurencją -
          producentami papieru toaletowego. Inna sprawa to fajdactwa prawników.
    • Gość: noname Boje sie o promocje Bydgoszczy, IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.08.04, 12:25
      Kon.Dom. ma objac piecze nad promocja miasta...Czy moze byc jeszcze gorzej?????
      • Gość: kaszana Re: Boje sie o promocje Bydgoszczy, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.04, 21:25
    • Gość: jan Re: Śledczy przemówili po aresztowaniu wiceprezyd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.04, 17:10
      Dobrze zrobil
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka