Dodaj do ulubionych

Tragiczny wypadek

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.11.04, 19:59
Bo to jeden z lepszych odcinków, gdzie idioci mogą pomknąć swoimi furami po
150 km/h i więcej. Jeżdżę tą trasą często i często ze zdumieniem obserwuję
kompletnych wariatów wyprzedzających " na trzeciego" (a ostatnio widziałem
nawet jak nasz najlepszy żużlowiec W.J. wyprzedzał swoim czarnym
folksdojczem "na czwartego!!!) po to aby nadrobić na trasie kilka minut. A
wierzcie mi że nie nadrobicie więcej niż 5-10 minut. Czy warto narażać życie
za te kilkaset sekund? Sam jeżdżę szybko, ale to co wyrabiają niektórzy,
przechodzi wszelkie pojęcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Wujek Andrzejek Re: Tragiczny wypadek IP: *.petrus.com.pl 15.11.04, 20:44
      Wypadek zdarzył się w niezwykle groźnym miejscu, w którym notabene bardzo
      często stoi policja. I co to daje? Skrzyżowanie z drogą do Towimoru i fabryki
      okien (Nova)oraz zjazdu na działki od wielu lat jest bardzo niebezpieczne.
      Powód? Skręcającuy na ostatnią chwilę w lewo, bez kierunkowskazu właściciele
      rozklekotanych maluchów, szaleńcy z Novej w swoich Leonach z kolei skręcający
      (rano w szczegolności!) z prędkością 100 km/h, wreszcie rowerzyści, którzy
      bezradnie próbują miotać się na tym fatalnym zwężeniu. Jaka rada? Fotoradar na
      stałe w miejscach: przed wąskotorówką przed Przysiekiem, (ale i tak ukradną w
      nocy...), w samym Przysieku (kilku zabitych na pasach w ciągu kilku lat!) dalej
      Rozgarty. taaa, toż co 2 km by trzeba to poustawiać... Rada więc: puknijta sie
      w łeb i wolniej koleżanki i koledzy. WOLNIEJ.
      • Gość: doll Re: Tragiczny wypadek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.04, 11:04
        Gość portalu: Wujek Andrzejek napisał(a):

> ... szaleńcy z Novej w swoich Leonach ...

dowody!
    • krotki bredzisz 15.11.04, 21:50
      jechalem o tej porze- wypadek był przy parkingu tam gdzie droga jest najgorsza
      wąska tam nikt normalny nie szaleje- a idioci jak gina to ok byle normali nie!!!
      Pozdrawiam
      PS man był wbity prawie na 1 m w ziemie a to ze skoda nigdy bym nie poznał -
      idiota
    • Gość: TK Więcej TIRów IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 15.11.04, 21:51
      Codziennie jeżdzę tą trasą do Bydgoszczy do pracy.Od jakiegos czasu - 1,5 roku.
      I od czasu kiedy wyremontowano wiadukt w Fordonie ten nad torami kolejowymi
      ruszyły konwoje TIR-ów.Ruch się zwiększył 3-4 krotnie.Sam w ciągu ostatnich 2
      m-cy widziałem tyle wypadków ile wczesniej na tej trasie nigdy nie widziałem.
      • Gość: Marcin rajdowiec Re: Więcej TIRów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.11.04, 09:11
        Nie ma co się podniecać, człowiek przecenił swoje mozliwości.
        Ja jezdzę tą trasą od 2 lat codziennie, poza terenem zabudowanym jade śmiało
        140-160 km i nie widzę w tym nic złego. i wcale nie wyprzedzam na 4-tego ani 3-
        ciego, nie przeginam na ciągłych i staram się nikogo nie denerwować.
        Odradzam takiej jazdy młodym kierowcom i starym rowerom :).

P.S. Proponuje się skupić nad ludzmi pobliskich wsi, którzy nie wiedzą co to
        jest "odblask" i nie zdają sobie sprawy że jak jade 100 km/h i widze takiego
        ludka dopiero jakieć 50 m przed sobą - to zostają mi ułamki sekund na
        reakcję !!!
        • Gość: krotki jak Ty zginiesz to ok. ale dlaczego maja inni?? IP: *.torun.mm.pl 16.11.04, 10:48
    • Gość: Obserwator Re: Tragiczny wypadek IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 15.11.04, 21:54
      Podzielam zdanie. Codziennie jeżdże tą trasą z Torunia do Bydgoszczy i widzę co
      się dzieje. Trzeba naprawdę bardzo uważnie jechać aby nie zostać zabitym lub
      kaleką na całe życie. Ograniczenia prędkości, teren zabudowany, podwójna ciągła
      linia to nic dla nieokiełznanych, nieodpowiedzialnych ludzi. Nie żałuję więc
      takich samobójców. Niech tylko innym, jeżdżącym prawidłowo nie wyrządząją
      krzywdy. To że doszło do czołowego zderzenia to nic nadzwyczajnego. Duża
      prędkość, wyprzedzanie w miejscu niedozwolonym i efekty widoczne. Kto następny?
      dowiemy sie niebawem!
      • Gość: Arti Re: Tragiczny wypadek IP: *.bloknet.org / 80.53.191.* 15.11.04, 22:36
        Podzielam zdanie przedmówców. Wszędzie jest dużo "szumu" na temat pijanych
        kierowców, wszyscy chcą z nimi walczyć (no i dobrze), a nikt nie wspomina o
        piratach drogowych. Nadmiera prędkość (czasami dwukrotnie większa od
        dopuszczalnej), wyprzedzanie na trzeciego czasami na czwartego, nagminne nie
        stosowanie się do znaków i sygnałów drogowych, wymuszanie pierwszeństwa, takie
        i podobne obrazki można codziennie zaobserwować na naszych ulicach. Dlaczego
        nikt na to nie reaguje?? Moim zdaniem każdy obywatel powinien zgłaszać na
        policję przypadki rażącego łamania przepisów drogowych, a każdy taki przypadek
        powinien być surowo karany. Jeszcze jedno my Polacy uważamy się za najlepszych
        kierowców świata, a prawda jest smutna jesteśmy jednymi z gorszych kierowców.
        Wiem co mówię, trochę świata zjeździłem i co nieco widziałem.
        Pozdrawiam
    • Gość: rutek To przez fakt sciagania takze tanich samochodow IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 15.11.04, 23:42
      Oddzielny temat ze teraz kazdy mlody sciaga jakiegos 10-15 latka z Niemiec
      izaklada przydymiane szyby,rue wydechowa i glosniki, samochod za 4-5 tysiecy
      zlotych nie do konca sprawny. Jak ma sie juz tak rzygotowana maszyne to trzeba
      pokazac jakim jest sie kierowca. Nie wlaczas sie kierunkowskazow i co tam
      trzeci czwarty ja i tak wyprzedze. Droga do Bydgoszczy jest super fajnie
      wyprofilowana, a pobocza to nosniki smierci dla rowerzystow i pieszych. Na tej
      trasie nie musi byc ograniczen. Jadac trase caly czas 100 dojedzie sie w
      granicach 30-35 minut do Bydgoszczy. Jadac szybciej oszczedzasz pare minut, ale
      co tam przeciez mam fure. Zastanwiam sie kto douszcza takie samochody do jazdy.
      To wina takze policji, ktora uwielbia karac tych co maja super samochody bo oni
      maja kase a zapomina sie o mlody wilkach oczywiscie w cudzuslowiu

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka