IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 06.05.02, 11:53
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • Gość: polonus [...] IP: 198.138.227.* 06.05.02, 15:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: snoop Re: Chorwacja bez pośredników IP: *.podzegarem.pl 06.05.02, 15:22
        Lec przez Polske odwiedzisz nas .. :)
        • Gość: polonus Re: Chorwacja bez pośredników IP: 198.138.227.* 06.05.02, 15:33
          Gość portalu: snoop napisał(a):

> Lec przez Polske odwiedzisz nas .. :)
          bedac w toruniu sprawdzilem ceny wycieczek do Australii i niestety byly bardzo
          nieatrakcyjne (pod wzgledem odwiedzanych miejsc i ceny) a szkoda bo wlasnie
          chcialem tak zrobic po drodze odwiedzic Torun sprawdzic jak tam remont mojej
          ulubionej katedry sie posuwa i nie tylko :)

• b3ut Re: Chorwacja bez pośredników 06.05.02, 15:35
            mamy nowego dzwona w katedrze p.w. moich Patronów :)
            • robert_wl Re: Chorwacja bez pośredników 06.05.02, 15:39
              No i ratusz zmienił swoje oblicze.
            • Gość: polonus Re: Chorwacja bez pośredników IP: 198.138.227.* 06.05.02, 15:41
              b3ut napisał(a):

> mamy nowego dzwona w katedrze p.w. moich Patronów :)
              tzn ze Tuba Dei wywiezli do Bydgoszczy, nie straszcie mnie, ja wole tez stary
              historyczny!!!!!!!

• b3ut Re: Chorwacja bez pośredników 06.05.02, 15:42
                Nie, sprzedali go do Drezna, bo nie było na nagrody dla Rady Miejskiej :(
                • Gość: polonus Re: Chorwacja bez pośredników IP: 198.138.227.* 06.05.02, 15:47
                  b3ut napisał(a):

> Nie, sprzedali go do Drezna,
                  piszesz powaznie !!!!!!!!!!!
                  bo wystraszyles mnie nie na zarty????

bo nie było na nagrody dla Rady Miejskiej :(
                  to co juz wszystko rozkradli, to smutne co teraz beda robic??

• b3ut Re: Chorwacja bez pośredników 06.05.02, 15:51
                    Seriaalnie to mamy Tubulla Dei, czyli trąbkę bożą, młodszego i dużo mnijeszego
                    brata TD, który za to będzie mógł się więcej "nagadać"
                    • Gość: polonus Gdzie jest Tuba? IP: 198.138.227.* 06.05.02, 17:58
                      b3ut napisał(a):

> Seriaalnie to mamy Tubulla Dei, czyli trąbkę bożą, młodszego i dużo mnijeszego
                      > brata TD, który za to będzie mógł się więcej "nagadać"

pogubilem sie wisza tam teraz dwa dzwony, mialem kumpla ministranta w katedrze
                      lat temu nascie i twierdzil ze tam jest miejsce tylko na Tuba Dei i ja on gra to
                      tynk leci ze scian i wieza sie buja, wiec jak to jest dekladnie, Tuba Dei zdjety
                      lezy w kacie i kurzeje i jakies malenstwo brzeczy na jego miejscu??????
                      • b3ut Re: Gdzie jest Tuba? 06.05.02, 19:42
                        ten drugi też w wieży. Sklepienie było ostatnio zrekonstruowane bo w czasie II
                        wojny zostało rozkute. Ale już jest alles klar i dzwony dwa
                        • Gość: polonus Re: Gdzie jest Tuba? IP: 198.138.227.* 06.05.02, 21:17
                          b3ut napisał(a):

> ten drugi też w wieży. Sklepienie było ostatnio zrekonstruowane bo w czasie II
                          > wojny zostało rozkute. Ale już jest alles klar i dzwony dwa

jak duzy jest ten "maluch" bo najwieksza duma Ameryki czy Liberty Bell (dzwonili
                          nim na odzyskanie niepodleglosci itp) znajduje sie w Phili i wazy 2000lb czyli
                          okolo 907kg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka