jotde2 19.01.08, 18:38 co sądzicie o tym współczynniku (c/wk) na poziomie ok 1.3 dla całej giełdy jako silnemu wsparciu ? teraz mamy 2.8 :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cwaniakpo Re: c/wk 19.01.08, 19:26 Dobry ale lepszy 0,8 apetyt na zysk rośnie a wiadomo jak spada to będzie spadało , z trendem się nie walczy, czas zrobi swoje. Teraz tylko patrzeć na pierwsze jaskółki , które wiosny nie czynią. Odpowiedz Link Zgłoś
zawodowiec4 Re: c/wk 19.01.08, 20:03 Za jakiś czas zobaczysz znacznie lepszy wskaźnik (niższy). Jakie jaskółki ? Panowie, bessa potrwa jeszcze rok, dwa albo i dłużej. Jej koniec będzie wtedy jak wszyscy będą rzygać giełdą, zero postów na tym forum (z wyjątkiem moich i pewnie Amigo bo on to jest narkoman publikatorski), zero artykułów w gazetach (oprócz tych komentujących z obowiązku). Ja pamiętam taką chwilę po pierwszej hossie (jej koniec to 1994 rok). Przyszedłem, jako już wtedy człowiek uzależniony od giełdy, do biura zapisać się na te kilka marnych sztuk akcji polifarbu cieszyn (już nie ma tej spółki na gpw). W biurze pusto - byłem tylko ja i...dwóch facetów w krawatach. Spojrzałem im przez ramię (trochę nieładnie) i...zapisywali sie na jakieś astronomiczne ilości akcji. Wtedy kiedy nikt nie chciał patrzeć na giełdę. To była końcówka bessy. Ci faceci pewnie zarobili jakieś straszne pieniądze. A to co jest teraz to cóż. Pewnie będzie odbicie, myślę, że spore ale potem. Dalej w dół. I cw/k niżej i niżej. A końca bessy i tak nie traficie (ja też). Odpowiedz Link Zgłoś
misty_zwany_krawcem Re: c/wk 19.01.08, 21:22 nie jest najgorzej..... w USA nastroje fatalne, na forum Bankiera nastroje fatalne, na forum Gazety nastroje fatalne, wśród analityków nastroje fatalne, artykuły w prasie że bessa i krach, wokół pełno naganiaczy na spadki.......... a GPW w piatek wprawdzie dzikim fartem ale na plusie, Azja w poniedziałek być może też na plusie bo tam nastroje są trochę lepsze co pokazali w ostatnich dniach, Europa z Polską bez Stanów bo u nich świeto tez na plusie, we wtorek przynajmniej do południa też wszyscy na plusie a wtedy może i jankesi tak popatrzą na cały świat i też zaplusują .....no a potem to juz lawina , w góre oczywiście..... no wiem też na dużo nie licze ale może chociaż jakieś odbicie :)) Odpowiedz Link Zgłoś
jotde2 Re: c/wk 20.01.08, 11:24 > wśród analityków nastroje fatalne, a wigometr 3 tydzień spodziewa sie wzrostów pod koniec tygodnia ? wiec może nie tak fatalne? Odpowiedz Link Zgłoś
appfunds Re: c/wk 20.01.08, 10:44 Wskaźnik c/wk jest bardzo ułomny. Jeśli masz hutę, musisz mieć jakieś kosztowne piece, hale itp. Możesz mieć c/wk 0,6-0,8 i wcale nie będzie bardzo tanio. Jeśli masz firmę consultingową potrzebujesz paru biurek, szafek i komputerów. Właściwie nawet biuro możesz wynajmować. Możesz mieć np c/wk np 5 i wcale nie będzie bardzo drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
jotde2 Re: c/wk 20.01.08, 11:37 > Wskaźnik c/wk jest bardzo ułomny. > Jeśli masz hutę, musisz mieć jakieś kosztowne piece, hale itp. > Możesz mieć c/wk 0,6-0,8 i wcale nie będzie bardzo tanio. > Jeśli masz firmę consultingową potrzebujesz paru biurek, szafek i komputerów. > Właściwie nawet biuro możesz wynajmować. > Możesz mieć np c/wk np 5 i wcale nie będzie bardzo drogo. pewnie tak,ale ja mówiłem o całej giełdzie .wydaje mi sie że tak jak np cena nieruchomosci ma silne wsparcie w kosztach odtworzenia tak przedsiebiorstwa mają to wsparcie w wartosci ksiegowej ,doswiadczenie mówi że wyniosło ono 1.3 c/wk dla całej giełdy w 90-tym którymś tam roku wiec pewnie w okolicy tego poziomu sie znajduje (chyba że znacznie zmieniła sie struktóra branzowa firm ).wydawać by sie mogło że powinno ono być na poziomie 1-en ale przecież tworzący firmy muszą mieć jakąś premie jak np. masz 2 komputery i połączysz je w system to system jest wiecej wart niż dwa komputery i kabel :) Odpowiedz Link Zgłoś