Gość: bor IP: *.petrus.com.pl 28.11.04, 23:06 Petrus jest słaby. Nie ma MTV. W porównaniu z kablówka MSM jest droższy i ma gorsze programy. A internet - przynajmiej raz na tydzień nie ma "sygnału". Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Br Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.torun.mm.pl 29.11.04, 07:53 Racja dać możliwości innym zrobićsieći od razu jakość i ceny spadną. To jest to, a swoją drogą ceikawe za ile lat monopolu Mulimediów wiżięli wziatkę na Skarpie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmklient Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.wlan.pl 29.11.04, 09:21 Ludzieeeee!!! Chyba nie słyszeliście o takim zachłannym operatorze jakim są Multimedia SA. Co tu się dzieje na Skarpie to się w normalnej głowie nie mieści. I dziwna jest polityka tego żarłoka. Maja jakieś malutkie osiedla i tam wołają parę groszy a tu żeby nie było że za darmo to robią wołają za pakiet komfort 45 złotych (bez jednego grosza heheehe). Ale czy on taki komfort to szkoda, że nie mogę tu przedstawić screena z któregokolwiek z zapodawanych przez żarłoka programów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zadowolony z mm Multimedia rullez IP: *.torun.mm.pl 29.11.04, 09:47 Multimedia może tania nie jest, ale jest multum kanałów, dabają o klienta, internet jest coraz szybszy i stabilny jak skała :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: superjoint Re: Multimedia suckz IP: *.torun.mm.pl 29.11.04, 11:58 najbardziej irytującą rzeczą w multimedii jest brak możliwości korzystania z internetu łącznie z socjalnym pakietem telewizji. trzeba mieć ten najdroższy żeby w ogóle pomarzyć o sieci. jeżeli nie ogladam tele to jest to bezczelne zmuszanie mnie do zapłaty za coś czego nie używam. a umówę z mm podpisała rządząca klika z pronobisem na czele i ciekawe ile na tym zarobili, znając tych cwaniaków na pewno niemiało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmklient Re: Multimedia suckz IP: *.wlan.pl 29.11.04, 12:04 czy ten rulez to nie sam pronobis?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Multimedia suckz IP: *.petrus.com.pl 29.11.04, 13:02 No ale w petrusie jest tak samo,żeby korzystać z niego,trzeba wykupić pakiet rozszerzony (33 zł.),w podstawowym nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piech Re: Multimedia suckz IP: *.torun.mm.pl 29.11.04, 13:49 Zarobili takie pieniądze, że się w głowie nie mieści. Ja tez chciałem się załapać, ale mnie odgonili i teraz musze płacić mm olbrzymie kwoty. OJak Piechota był na Rubinkowie, to też chciał załatwić tam rynek dla mm, ale się na szczęście nie udało i teraz mogą na Rubinkowie rozbić monopol jednej firmy. Zobaczyciem, jak tylko wejdzie inny operator to ceny zaczna spadać, tak jak to się dzieje na rynku komórek. Rubinkowo tak trzymać, jak u Was inni jeszcze operatorzy wejdą , to i blisko bedzie na Skarpę i mm spuszczą z ceny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sław Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 10:12 nie zgadzam się z przedmówcą Net w petrusie jest stabilny i ja jeszcze nigdy nie miałem zaniku sygnału -komp jest stale na chodzie pingi są rewelacyjne a transfer zawsze powyżej 192kb po za tym nie wiem jak spółdzielnia ma zamiar rozwiązać problem popisanych umów między petrusem a mieszkńcami zazwyczaj są one podpisane na rok --- Odpowiedz Link Zgłoś
jpeh Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki 29.11.04, 12:23 Tak, ktoś tu próbuje oderwać kawałek tortu.Latem próbowano nam robić wodę z mózgu "brakiem stacji katolickich" teraz widzę wzięto się za "brak MTV". Chyba rzeczywiście nadszedł czas na zaistnienie kilku operatorów do wyboru. Za 60zł miesięcznie za internet i jakość obsługi Petrus jest wiodącą ofertą w Toruniu. Jeżeli chodzi o przesył to w czasie kiedy kożystam z jego usług (prawie rok) brak sieci zdarzył się dwa razy i to w początkowym okresie dostrajania jak mniemam [pomijam tu jedną poważną awarię sieci niezależną od Petrusa- wybaczam :))]W obu w/w przypadkach serwis zadziałał prawidłowo czyli:po krótkim czasie skontaktowano się ze mną i podjęto stosowne kroki tzn.: - za pierwszym razem przyszdł serwisant który profesjonalnym sprzętem sprawdził poziom sygnału u mnie i w bloku i dokonał stosownej naprawy - w drugim przypadku wszystko naprawiono w krótkim czasie przez "centaralę" Petrusa Dla przykładu mogę podać że brak sygnału u mojego znajomego korzystająego z usług MSM zaowocował zjawieniem się pana cytuję mojego kolegę: "z młotkiem i sróbokrętem" który przez dwa dni nie potrafił znaleźć przyczyny awarii (na początku tego roku). Znajomi odwiedzający mnie, a korzystający z MSM i Mulimedia zgodnie twierdzą że posiadam Net stabilny a jeżeli chodzi o szybkość spełniający przeciętne wymagania (zresztą wszyscy zgodnie uważamy że na jakość netu mają wpływ nie tylko lokalni operatorzy ale również nasz sprzęt-co wcale nie znaczy że najnowszy, jak również to z kim się łączymy, a o tym częto jak odnoszę wrażenie nie wiedzą użytkownicy internetu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.petrus.com.pl 01.12.04, 22:52 może cos dokładniej o co ci chodzi ''komu płacisz'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raf Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.petrus.com.pl 29.11.04, 20:33 A to ciekawe co piszesz SŁAW że net z Petrusa to niby taki stabilny ??? Ja mieszkam na Antczaka i jeszcze nigdy nie miałem 192 kb/s i co chwila jakieś problemy.Zreszta leją na mnie przy kazdej zgłaszanej reklamacji.Z tego co widziłem jeszcze maja zamiar podniećś opłatę za abonament dająć jakieś gó..ane programy .Multimedia sa drozsze ale i maja bogatszą ofertę a nie jak w Petrucie tyle lat płace a caly czas dają nędzę.Obojetnie gdzie nie byłem w Toruniu Petrus zawsze był najdrozszy w stosunku do swojej beznadziejnej oferty.Jestem za mowym operatorem.PS dla Petrusa niezle sie uśmiałem czytając wasza nowa ofertę to gra słów i wielkie nic za poniesienie abonamentu.PA Odpowiedz Link Zgłoś
jpeh Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki 30.11.04, 00:01 Na Antczaka mówisz mieszkasz to lepiej sprawdz od kogo rachunki dostajesz za internet :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sław Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 10:16 fakt :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: raf Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.petrus.com.pl 01.12.04, 22:48 To ciekawe mozesz cos podpowiedzieć???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sław Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 09:18 A sprawdziłeś w końcu od kogo rachunek za net dostajesz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matt Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.petrus.com.pl 29.11.04, 11:32 najlepszym rozwiązaniem jest wpuszczenie kilku operatorów. wtedy dopiero będzie konkurencja, a mieszkańcy w każdej chwili będą mogli przejść do, ich zdaniem, lepszego operatora. dla SM (albo niektórych członków jej władz) dany operator będzie najkorzystniejszy, ale pozostali będą skazani na jego łaskę lub niełaskę - a ten będzie bez miłośierdzia łupił wszytkich po tyłkach i portfelach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.petrus.com.pl 29.11.04, 12:59 Faktycznie internet dość często się wiesza,a poza tym jest za mało programów muzycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mmklient Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.wlan.pl 29.11.04, 13:46 Nie mówmy o internecie, bo akurat w tej jest wiecej ofert i nie tylko telewizja kablowa moze go dostarczać. Mówmy o zwykłym szarym człowieku, który musi płacić krocie za wątpliwej jakości programy telewizyjne tylko dlatego, że zarząd spółdzielni chce wpuścić monopolistę i coś na tym ewentualnie skorzystać. Skarpa najjaśniejszym przykładem. Czy jest możliwość zmiany operatora?? Bo ten za drogi jest na przykład?? Dlaczego tu usługi kosztują 45 zł a na ulicy Letniej chyba nawet nie połowę?? Bo z ulicy Letniej mógłby ich ktoś wziąć za chochoł i wyprosić gdyby podskoczyli z opłatami. Tu już są podpisane cyrografy i nic nie jest w stanie tego zmienić. Chyba że klientom w końcu zabraknie i cierpliwości i kasy. Jak na razie koszty eksploatacyjne firmy za odchodzących pokryje reszta jeszcze utrzymujacych się przy portfelu klientów. Bo koszty firmy nie zmniejszają się gdy odchodzą klienci. Powinno to być przestroga dla mieszkańców I i II Rubinkowa, aby oni nie dali się tak zapędzić w kozi róg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cennik NOWE CENY w pietrusie IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 30.11.04, 09:42 Bo koszty > firmy nie zmniejszają się gdy odchodzą klienci. Powinno to być przestroga dla > mieszkańców I i II Rubinkowa, aby oni nie dali się tak zapędzić w kozi róg. i słusznie! Nowe ceny juz są. Właśnie otrzymalem "KOPERTĘ" z PETRUS-a, gdzie jest na pierwszej stronie - ulega zmianie treść...postepowania reklamacyjnego.... ,podpis zarząd petrusa (ale kto.......? taka kartke mogą napisać ........) Na drugiej stronie SZANOWNY ABONENCIE! Ceny z 33zł na 39 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i dalej bzdety....... i dalej bezimiennie, tak dziala PETRUS!!!!!!!!!! DOPUSCIC wielu operatorów na RUBINKOWO!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ax Re: NOWE CENY w pietrusie IP: *.petrus.com.pl 30.11.04, 17:12 Ale dla usprawiedliwienia petrusa wprowadza on kilka nowych programów( m.in MTV ).które mają być już dostępne od tego tygodnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: NOWE CENY w pietrusie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 08:18 Nie ma usprawiedliwienia dla podwyżki i to sporej bo m.in. likwidują niektóre programy (niemickojęzyczne) u nas np oglądane - wcześniej też nam jednen zlikwidowali i w zamian MTV, wiem że trudno zadowiolić wszystkich ale to chyba samowolka - wprowadzić kilku operatorów i niech każdy wybierze co chce Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tylko konkurencja Re: NOWE CENY w pietrusie IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 01.12.04, 09:37 Tylko konkurencja moze uzdrowić sytuacje na RUBINKOWIE. Ilość programów nie śwoiadczy o niczym. Powinno byc więcej pakietów o zróżnicowancyh cenach i klient sam by wybrał co chce oglądać i za jaką cenę. Nie mam najlepszego zdania petrusie (nawet na zapytania nie odpowiadają....., na forum, mailowe, ....) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bida Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 30.11.04, 10:52 Wygra telewizja naszego wielkiego szreka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Klient-Rubinkowian Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: 67.71.120.* 01.12.04, 20:14 Czas najwyzszy azeby SM Rubinkowo rozstala sie z monopolisa Telewizji Kablowej,jakim jest Petrus. Stale kombinuja z zestawami programow w pakiecie rozszerzonym,nikogo nie pytaja o zdanie,nie podoba sie im lokalny torunski program(podobno dlatego ze za duzo pokazuje Prezydenta Zaleskiego),za coraz gorsze zestawy i nic lepsza obsluge systematycznie podnosza oplaty miesieczne. Zdecydowanie lepszym i tanszym operatorem jest TVK Torun,ktory obsluguje Sp-nie Mieszk. Mlodziezowa i Kopernika. Gdyby zyskali abonentow z Rubinkowa to napewno rozkladajac koszty obslugi na liczniejsza klientele,mogliby jeszcze potaniec dotychczasowe oplaty. Do kosztow oplat Petrusa trzeba jeszcze doliczyc oplaty manipulacyjne i to pobierane od kazdego odcinka,pomimo np. wplat za caly kwartal jednorazowo. Przyjeta taktyka SM Rubinkowo,pozbycia sie Petrusa ,na rzecz nowoczesnej TK,jest wlasciwym posunieciem.O by to sie odbylo jak najwczesniej. Z tymi kanalami zwrotnumi to b. dobry pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sław Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:56 no i mamy 1 odpowiedz petrusa na polepszenie swojej oferty - zwiększenie prędkości Netu z 192 do 256 kbs no i doszły kanały Mtv , tvn style polsat spotr i zdrowie i coś tam jeszcze :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek163 Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.petrus.com.pl 12.12.04, 20:13 jakoś nie zauważyłem tej zwiększonej prędkości Internetu:|:| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sław Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 09:22 Hmmm to się przyjżyj dokładnie a ten likn ci pomoże www.numion.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpeh Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.petrus.com.pl 15.12.04, 17:11 Coś mi sie wydaje że i tak nic ten link nie pomoże.Poprzednik wygląda na jednego z wielu na tej stronie krytykantów slyszących że gdzieś coś dzwoni, tylko gdzie to już się sprawdzać niechce bo i po co? Lepiej ponarzekać :((( Takim krytykantom proponowałbym raczej podregulowanie (rzadziej ale też wymianę)sprzętu z którego korzystają do surfowania-nie mylić z modemem :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JARAS Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.petrus.com.pl 28.12.04, 18:48 A jednak od dzisiaj Petrus przyśpieszył do 256. A zaczynałem od 128. Aby tak dalej. Co pół roku o 64 kb. ;-) Pozdrawiam PS. Mi Petrus odpowiada. Program do monitorowania transferu pokazuje że wyciskam maksa z deklarowanej prędkości. Przerwy się zdarzają ale jeżeli nie jest to modernizacja sprzętu PTERUSa to okazuje się że sieć TORMANU nawaliła. (raz ktoś ukradł światłowód :-) ) Odpowiedz Link Zgłoś