Dodaj do ulubionych

Rubinkowo szuka operatora kablówki

IP: *.petrus.com.pl 28.11.04, 23:06
Petrus jest słaby. Nie ma MTV. W porównaniu z kablówka MSM jest droższy i ma
gorsze programy. A internet - przynajmiej raz na tydzień nie ma "sygnału".
Obserwuj wątek
    • Gość: Br Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.torun.mm.pl 29.11.04, 07:53
      Racja dać możliwości innym zrobićsieći od razu jakość i ceny spadną.
      To jest to, a swoją drogą ceikawe za ile lat monopolu Mulimediów wiżięli
      wziatkę na Skarpie ?
    • Gość: mmklient Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.wlan.pl 29.11.04, 09:21
      Ludzieeeee!!! Chyba nie słyszeliście o takim zachłannym operatorze jakim są
      Multimedia SA. Co tu się dzieje na Skarpie to się w normalnej głowie nie
      mieści. I dziwna jest polityka tego żarłoka. Maja jakieś malutkie osiedla i tam
      wołają parę groszy a tu żeby nie było że za darmo to robią wołają za pakiet
      komfort 45 złotych (bez jednego grosza heheehe). Ale czy on taki komfort to
      szkoda, że nie mogę tu przedstawić screena z któregokolwiek z zapodawanych
      przez żarłoka programów.
    • Gość: zadowolony z mm Multimedia rullez IP: *.torun.mm.pl 29.11.04, 09:47
      Multimedia może tania nie jest, ale jest multum kanałów, dabają o klienta,
      internet jest coraz szybszy i stabilny jak skała :)
      Pozdrawiam!
      • Gość: superjoint Re: Multimedia suckz IP: *.torun.mm.pl 29.11.04, 11:58
        najbardziej irytującą rzeczą w multimedii jest brak możliwości korzystania z
        internetu łącznie z socjalnym pakietem telewizji. trzeba mieć ten najdroższy
        żeby w ogóle pomarzyć o sieci. jeżeli nie ogladam tele to jest to bezczelne
        zmuszanie mnie do zapłaty za coś czego nie używam.
        a umówę z mm podpisała rządząca klika z pronobisem na czele i ciekawe ile na
        tym zarobili, znając tych cwaniaków na pewno niemiało.
        • Gość: mmklient Re: Multimedia suckz IP: *.wlan.pl 29.11.04, 12:04
          czy ten rulez to nie sam pronobis??
        • Gość: ax Re: Multimedia suckz IP: *.petrus.com.pl 29.11.04, 13:02
          No ale w petrusie jest tak samo,żeby korzystać z niego,trzeba wykupić pakiet
          rozszerzony (33 zł.),w podstawowym nie ma.
        • Gość: piech Re: Multimedia suckz IP: *.torun.mm.pl 29.11.04, 13:49
          Zarobili takie pieniądze, że się w głowie nie mieści. Ja tez chciałem się
          załapać, ale mnie odgonili i teraz musze płacić mm olbrzymie kwoty. OJak
          Piechota był na Rubinkowie, to też chciał załatwić tam rynek dla mm, ale się na
          szczęście nie udało i teraz mogą na Rubinkowie rozbić monopol jednej firmy.
          Zobaczyciem, jak tylko wejdzie inny operator to ceny zaczna spadać, tak jak to
          się dzieje na rynku komórek. Rubinkowo tak trzymać, jak u Was inni jeszcze
          operatorzy wejdą , to i blisko bedzie na Skarpę i mm spuszczą z ceny.
    • Gość: Sław Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 10:12
      nie zgadzam się z przedmówcą Net w petrusie jest stabilny i ja jeszcze nigdy
      nie miałem zaniku sygnału -komp jest stale na chodzie pingi są rewelacyjne a
      transfer zawsze powyżej 192kb po za tym nie wiem jak spółdzielnia ma zamiar
      rozwiązać problem popisanych umów między petrusem a mieszkńcami zazwyczaj są
      one podpisane na rok ---
      • jpeh Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki 29.11.04, 12:23
        Tak, ktoś tu próbuje oderwać kawałek tortu.Latem próbowano nam robić wodę z
        mózgu "brakiem stacji katolickich" teraz widzę wzięto się za "brak MTV". Chyba
        rzeczywiście nadszedł czas na zaistnienie kilku operatorów do wyboru.
        Za 60zł miesięcznie za internet i jakość obsługi Petrus jest wiodącą ofertą w
        Toruniu.
        Jeżeli chodzi o przesył to w czasie kiedy kożystam z jego usług (prawie rok)
        brak sieci zdarzył się dwa razy i to w początkowym okresie dostrajania jak
        mniemam [pomijam tu jedną poważną awarię sieci niezależną od Petrusa-
        wybaczam :))]W obu w/w przypadkach serwis zadziałał prawidłowo czyli:po krótkim
        czasie skontaktowano się ze mną i podjęto stosowne kroki tzn.:
        - za pierwszym razem przyszdł serwisant który profesjonalnym sprzętem sprawdził
        poziom sygnału u mnie i w bloku i dokonał stosownej naprawy
        - w drugim przypadku wszystko naprawiono w krótkim czasie przez "centaralę"
        Petrusa
        Dla przykładu mogę podać że brak sygnału u mojego znajomego korzystająego z
        usług MSM zaowocował zjawieniem się pana cytuję mojego kolegę: "z młotkiem i
        sróbokrętem" który przez dwa dni nie potrafił znaleźć przyczyny awarii (na
        początku tego roku).
        Znajomi odwiedzający mnie, a korzystający z MSM i Mulimedia zgodnie twierdzą że
        posiadam Net stabilny a jeżeli chodzi o szybkość spełniający przeciętne
        wymagania (zresztą wszyscy zgodnie uważamy że na jakość netu mają wpływ nie
        tylko lokalni operatorzy ale również nasz sprzęt-co wcale nie znaczy że
        najnowszy, jak również to z kim się łączymy, a o tym częto jak odnoszę wrażenie
        nie wiedzą użytkownicy internetu)

• Gość: Raf Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.petrus.com.pl 01.12.04, 22:52
          może cos dokładniej o co ci chodzi ''komu płacisz''
      • Gość: Raf Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.petrus.com.pl 29.11.04, 20:33
        A to ciekawe co piszesz SŁAW że net z Petrusa to niby taki stabilny ??? Ja
        mieszkam na Antczaka i jeszcze nigdy nie miałem 192 kb/s i co chwila jakieś
        problemy.Zreszta leją na mnie przy kazdej zgłaszanej reklamacji.Z tego co
        widziłem jeszcze maja zamiar podniećś opłatę za abonament dająć jakieś gó..ane
        programy .Multimedia sa drozsze ale i maja bogatszą ofertę a nie jak w Petrucie
        tyle lat płace a caly czas dają nędzę.Obojetnie gdzie nie byłem w Toruniu
        Petrus zawsze był najdrozszy w stosunku do swojej beznadziejnej oferty.Jestem
        za mowym operatorem.PS dla Petrusa niezle sie uśmiałem czytając wasza nowa
        ofertę to gra słów i wielkie nic za poniesienie abonamentu.PA
        • jpeh Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki 30.11.04, 00:01
          Na Antczaka mówisz mieszkasz to lepiej sprawdz od kogo rachunki dostajesz za
          internet :))
          • Gość: sław Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 10:16
            fakt :-)
          • Gość: raf Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.petrus.com.pl 01.12.04, 22:48
            To ciekawe mozesz cos podpowiedzieć????
            • Gość: Sław Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 09:18
              A sprawdziłeś w końcu od kogo rachunek za net dostajesz??
    • Gość: matt Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.petrus.com.pl 29.11.04, 11:32
      najlepszym rozwiązaniem jest wpuszczenie kilku operatorów. wtedy dopiero będzie
      konkurencja, a mieszkańcy w każdej chwili będą mogli przejść do, ich zdaniem,
      lepszego operatora. dla SM (albo niektórych członków jej władz) dany operator
      będzie najkorzystniejszy, ale pozostali będą skazani na jego łaskę lub
      niełaskę - a ten będzie bez miłośierdzia łupił wszytkich po tyłkach i
      portfelach.
    • Gość: ax Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.petrus.com.pl 29.11.04, 12:59
      Faktycznie internet dość często się wiesza,a poza tym jest za mało programów
      muzycznych.
    • Gość: mmklient Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.wlan.pl 29.11.04, 13:46
      Nie mówmy o internecie, bo akurat w tej jest wiecej ofert i nie tylko telewizja
      kablowa moze go dostarczać. Mówmy o zwykłym szarym człowieku, który musi płacić
      krocie za wątpliwej jakości programy telewizyjne tylko dlatego, że zarząd
      spółdzielni chce wpuścić monopolistę i coś na tym ewentualnie skorzystać.
      Skarpa najjaśniejszym przykładem. Czy jest możliwość zmiany operatora?? Bo ten
      za drogi jest na przykład?? Dlaczego tu usługi kosztują 45 zł a na ulicy
      Letniej chyba nawet nie połowę?? Bo z ulicy Letniej mógłby ich ktoś wziąć za
      chochoł i wyprosić gdyby podskoczyli z opłatami. Tu już są podpisane cyrografy
      i nic nie jest w stanie tego zmienić. Chyba że klientom w końcu zabraknie i
      cierpliwości i kasy. Jak na razie koszty eksploatacyjne firmy za odchodzących
      pokryje reszta jeszcze utrzymujacych się przy portfelu klientów. Bo koszty
      firmy nie zmniejszają się gdy odchodzą klienci. Powinno to być przestroga dla
      mieszkańców I i II Rubinkowa, aby oni nie dali się tak zapędzić w kozi róg.
      • Gość: Cennik NOWE CENY w pietrusie IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.intelink.pl 30.11.04, 09:42
        Bo koszty
        > firmy nie zmniejszają się gdy odchodzą klienci. Powinno to być przestroga dla
        > mieszkańców I i II Rubinkowa, aby oni nie dali się tak zapędzić w kozi róg.

i słusznie!
        Nowe ceny juz są. Właśnie otrzymalem "KOPERTĘ" z PETRUS-a, gdzie jest na
        pierwszej stronie - ulega zmianie treść...postepowania
        reklamacyjnego.... ,podpis zarząd petrusa (ale kto.......? taka kartke mogą
        napisać ........)
        Na drugiej stronie SZANOWNY ABONENCIE!
        Ceny z 33zł na 39 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i dalej bzdety....... i dalej
        bezimiennie, tak dziala PETRUS!!!!!!!!!!

DOPUSCIC wielu operatorów na RUBINKOWO!!!!!!!!
        • Gość: ax Re: NOWE CENY w pietrusie IP: *.petrus.com.pl 30.11.04, 17:12
          Ale dla usprawiedliwienia petrusa wprowadza on kilka nowych programów( m.in
          MTV ).które mają być już dostępne od tego tygodnia.
          • Gość: mk Re: NOWE CENY w pietrusie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.12.04, 08:18
            Nie ma usprawiedliwienia dla podwyżki i to sporej bo m.in. likwidują niektóre
            programy (niemickojęzyczne) u nas np oglądane - wcześniej też nam jednen
            zlikwidowali i w zamian MTV, wiem że trudno zadowiolić wszystkich ale to chyba
            samowolka - wprowadzić kilku operatorów i niech każdy wybierze co chce
          • Gość: tylko konkurencja Re: NOWE CENY w pietrusie IP: *.y.INTELINK.pl / *.y.INTELINK.pl 01.12.04, 09:37
            Tylko konkurencja moze uzdrowić sytuacje na RUBINKOWIE.
            Ilość programów nie śwoiadczy o niczym. Powinno byc więcej pakietów o
            zróżnicowancyh cenach i klient sam by wybrał co chce oglądać i za jaką cenę.
            Nie mam najlepszego zdania petrusie (nawet na zapytania nie odpowiadają.....,
            na forum, mailowe, ....)
    • Gość: Bida Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 30.11.04, 10:52
      Wygra telewizja naszego wielkiego szreka.
    • Gość: Klient-Rubinkowian Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: 67.71.120.* 01.12.04, 20:14
      Czas najwyzszy azeby SM Rubinkowo rozstala sie z monopolisa Telewizji
      Kablowej,jakim jest Petrus. Stale kombinuja z zestawami programow w pakiecie
      rozszerzonym,nikogo nie pytaja o zdanie,nie podoba sie im lokalny torunski
      program(podobno dlatego ze za duzo pokazuje Prezydenta Zaleskiego),za coraz
      gorsze zestawy i nic lepsza obsluge systematycznie podnosza oplaty miesieczne.
      Zdecydowanie lepszym i tanszym operatorem jest TVK Torun,ktory obsluguje
      Sp-nie Mieszk. Mlodziezowa i Kopernika. Gdyby zyskali abonentow z Rubinkowa
      to napewno rozkladajac koszty obslugi na liczniejsza klientele,mogliby jeszcze
      potaniec dotychczasowe oplaty. Do kosztow oplat Petrusa trzeba jeszcze doliczyc
      oplaty manipulacyjne i to pobierane od kazdego odcinka,pomimo np. wplat
      za caly kwartal jednorazowo. Przyjeta taktyka SM Rubinkowo,pozbycia sie Petrusa
      ,na rzecz nowoczesnej TK,jest wlasciwym posunieciem.O by to sie odbylo jak
      najwczesniej. Z tymi kanalami zwrotnumi to b. dobry pomysl.
    • Gość: Sław Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 12:56
      no i mamy 1 odpowiedz petrusa na polepszenie swojej oferty - zwiększenie
      prędkości Netu z 192 do 256 kbs no i doszły kanały Mtv , tvn style polsat spotr
      i zdrowie i coś tam jeszcze :-)
      • Gość: Romek163 Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.petrus.com.pl 12.12.04, 20:13
        jakoś nie zauważyłem tej zwiększonej prędkości Internetu:|:|
        • Gość: Sław Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 09:22
          Hmmm to się przyjżyj dokładnie a ten likn ci pomoże www.numion.com
          • Gość: jpeh Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.petrus.com.pl 15.12.04, 17:11
            Coś mi sie wydaje że i tak nic ten link nie pomoże.Poprzednik wygląda na jednego z wielu na tej stronie krytykantów slyszących że gdzieś coś dzwoni, tylko gdzie to już się sprawdzać niechce bo i po co? Lepiej ponarzekać :(((
            Takim krytykantom proponowałbym raczej podregulowanie (rzadziej ale też wymianę)sprzętu z którego korzystają do surfowania-nie mylić z modemem :))

• Gość: JARAS Re: Rubinkowo szuka operatora kablówki IP: *.petrus.com.pl 28.12.04, 18:48
              A jednak od dzisiaj Petrus przyśpieszył do 256. A zaczynałem od 128. Aby tak
              dalej. Co pół roku o 64 kb. ;-)

Pozdrawiam
              PS. Mi Petrus odpowiada. Program do monitorowania transferu pokazuje że wyciskam
              maksa z deklarowanej prędkości. Przerwy się zdarzają ale jeżeli nie jest to
              modernizacja sprzętu PTERUSa to okazuje się że sieć TORMANU nawaliła. (raz ktoś
              ukradł światłowód :-) )

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka